Jump to content

Εγκατάσταση Suse ΝΕWBIE

leondim77

Recommended Posts

Πριν από λίγες μέρες έκανα την πρώτη προσπάθεια να μπω στον κόσμο του Linux.

Σε καθαρό σύστημα με 2 σκληρούς (SATA και IDE) έκανα εγκατάσταση:

Win XP SP2 s στον SATA

Ububtu 5.10 στον IDE.

Τα winXp δούλεψαν μια χαρά μετά την εγκατάστασή τους, συνεχίζω λοιπόν στην εγκατάσταση του Ububtu στον IDE. Με ευχαρίστηση είδα ότι όλα πήγαν μια χαρά.

Μια χαρά μέχρι την στιγμή που προσπάθησα να κάνω Boot από τον SATA και τα Windows. DISK BOOT FAILURE!

Το αποτέλεσμα ήταν να ξανακάνω εγκατάσταση των XP και να μην βάλω LINUX.

Τώρα έχω τα XP Στον SATA (που του έχω κάνει 2 partitions) ενώ τον IDE (1 partition) τον χρησιμοποιώ σαν «αποθήκη» και μόνο.

Αυτό που θέλω είναι να εγκαταστήσω το SUSE LINUX 10.0 στον IDE σκληρό ή σε Partition αυτού ΧΩΡΙΣ να έχω πρόβλημα με τα Windows και να κάνω Boot από όπου θέλω εγώ.

Πως θα το κάνω αυτό?

Πολύ απλά θα στο ρυθμίσουν αυτόματα τα suse 10. δεν χρειαζεται να κανεις τίποτα.

Στην χειρότερη περίπτωση, αν εχεις ξανα πρόβλημα (που δεν νομιζω) αντι να κανεις επανεγκατάσταση τα windows βαλε το cd και απο την κοσνολα διορθωσης πατα fix mbr.:book:

To Suse προτείνει κατά την εγκατάσταση να κάνει ένα partition στον σκληρό που είναι και τα Windows. Αυτό δεν το θέλω.

Αν του πω να κάνει εγκατάσταση στον άλλο σκληρό, λέει πως θα διαγράψει ότι υπάρχει εκεί πρώτα. Ούτε αυτό το θέλω.

Αλλά ας πούμε πως του δίνω τον ATA σκληρό όλο δικό του. ΑΥΤΟ έκανα την πρώτη φορά με το Ubuntu και τα Windows στον άλλο σκληρό τα «έπαιξαν» με μήνυμα «DISK BOOT FAILURE»

Αρχική απάντηση από leondim77

Τώρα έχω τα XP Στον SATA (που του έχω κάνει 2 partitions) ενώ τον IDE (1 partition) τον χρησιμοποιώ σαν «αποθήκη» και μόνο.

Δηλαδή εχει 2 διαμερίσματα. Το ενα εχει τα xp και ιεναι προφανως σε ntfs και το αλλο ; Τα SUSE που θα μπουνε στο κενο ; Εχουν δικο τους σύστημσ διαχειρισης αρχείων. Νομίζω μια επιλογη που λεει να εγκαταστηθούν στον ελεύθερο χώρο. Τώρα τι να σου ω, χρειάζεαι και τριτο διαμερισμα αφου δεν θες να πειραξεις κανενα απο τα δυο. "Σπάσε" την αποθήκη σου στον ide

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.