leondim77 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2006 Πριν από λίγες μέρες έκανα την πρώτη προσπάθεια να μπω στον κόσμο του Linux.Σε καθαρό σύστημα με 2 σκληρούς (SATA και IDE) έκανα εγκατάσταση:Win XP SP2 s στον SATAUbubtu 5.10 στον IDE.Τα winXp δούλεψαν μια χαρά μετά την εγκατάστασή τους, συνεχίζω λοιπόν στην εγκατάσταση του Ububtu στον IDE. Με ευχαρίστηση είδα ότι όλα πήγαν μια χαρά.Μια χαρά μέχρι την στιγμή που προσπάθησα να κάνω Boot από τον SATA και τα Windows. DISK BOOT FAILURE!Το αποτέλεσμα ήταν να ξανακάνω εγκατάσταση των XP και να μην βάλω LINUX.Τώρα έχω τα XP Στον SATA (που του έχω κάνει 2 partitions) ενώ τον IDE (1 partition) τον χρησιμοποιώ σαν «αποθήκη» και μόνο.Αυτό που θέλω είναι να εγκαταστήσω το SUSE LINUX 10.0 στον IDE σκληρό ή σε Partition αυτού ΧΩΡΙΣ να έχω πρόβλημα με τα Windows και να κάνω Boot από όπου θέλω εγώ.Πως θα το κάνω αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 20, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2006 Πολύ απλά θα στο ρυθμίσουν αυτόματα τα suse 10. δεν χρειαζεται να κανεις τίποτα. Στην χειρότερη περίπτωση, αν εχεις ξανα πρόβλημα (που δεν νομιζω) αντι να κανεις επανεγκατάσταση τα windows βαλε το cd και απο την κοσνολα διορθωσης πατα fix mbr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leondim77 Μάρτιος 20, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2006 Το Suse λέει να κάνει εγκατάσσταση στον SATA που είναι και τα Windows πράγμα που δεν θέλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Μάρτιος 20, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2006 Εκεί μπορείς να πατήσεις με το ποντικι και να διαλέξεις άλλο δίσκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 20, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2006 Δεν ξερω αν τρεχει το diskdruid παντως το gui ειναι κατατοπιστικότατο, ψαξε το λιγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
leondim77 Μάρτιος 21, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2006 To Suse προτείνει κατά την εγκατάσταση να κάνει ένα partition στον σκληρό που είναι και τα Windows. Αυτό δεν το θέλω.Αν του πω να κάνει εγκατάσταση στον άλλο σκληρό, λέει πως θα διαγράψει ότι υπάρχει εκεί πρώτα. Ούτε αυτό το θέλω.Αλλά ας πούμε πως του δίνω τον ATA σκληρό όλο δικό του. ΑΥΤΟ έκανα την πρώτη φορά με το Ubuntu και τα Windows στον άλλο σκληρό τα «έπαιξαν» με μήνυμα «DISK BOOT FAILURE» Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 21, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από leondim77Τώρα έχω τα XP Στον SATA (που του έχω κάνει 2 partitions) ενώ τον IDE (1 partition) τον χρησιμοποιώ σαν «αποθήκη» και μόνο. Δηλαδή εχει 2 διαμερίσματα. Το ενα εχει τα xp και ιεναι προφανως σε ntfs και το αλλο ; Τα SUSE που θα μπουνε στο κενο ; Εχουν δικο τους σύστημσ διαχειρισης αρχείων. Νομίζω μια επιλογη που λεει να εγκαταστηθούν στον ελεύθερο χώρο. Τώρα τι να σου ω, χρειάζεαι και τριτο διαμερισμα αφου δεν θες να πειραξεις κανενα απο τα δυο. "Σπάσε" την αποθήκη σου στον ide Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 21, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από Dr.Paneas Δηλαδή εχει 2 διαμερίσματα. ένα στο Παγκράτι κι ένα στην Κυψέλη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Μάρτιος 22, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris [Χθες, στις 16:15] ένα στο Παγκράτι κι ένα στην Κυψέλη... Από το στόμα μου το πήρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leondim77 Μάρτιος 22, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 Για το ποντίκι MX1000 στο SUSE έχει κανείς λύση?Δεν δουλεύει το scroll wheel.Στο Ubuntu μια χαρά ήταν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Μάρτιος 22, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 Zaxismapping sto xorg.conf , δοκίμασε να το αλλάξεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 22, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 Είχα postάρει οδηγίες για το MX1000 στην ενότητα του linux ώστε να δουλεύουν όλα τα κουμπάκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 22, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris ένα στο Παγκράτι κι ένα στην Κυψέλη... :jump: :jump: ααααααστειο ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.