jpavly Μάρτιος 20, 2006 #21 Μάρτιος 20, 2006 Σιγά ρε μαν...Κι εμείς δηλαδή που στο κατάστημά μας έχουμε σωστό service να μας πάρει κι εμάς η μπάλα?Μη τα βράζουμε όλα στο ίδιο καζάνι.
darkCount Μάρτιος 20, 2006 #22 Μάρτιος 20, 2006 Γιαυτο είπα από την αρχή "ηρεμήστε" .....είναι τόσες πολλές οι παράμετροι που απλά καταλήγει το θέμα στο "να μην σου τύχει"Προς θεού δεν μπορούν όλα τα σερβις να μπουν στο ίδιο καζάνι...αλίμονο
jpavly Μάρτιος 20, 2006 #23 Μάρτιος 20, 2006 Δεν λέω για το δικό σου σχόλιο , για του Dr. Paneas λέω.
darkCount Μάρτιος 20, 2006 #24 Μάρτιος 20, 2006 Ναι βρε...εγώ λέω για τα σχόλια όλων...ακόμα και για τα δικά μου
Dr.Paneas Μάρτιος 20, 2006 #25 Μάρτιος 20, 2006 Αρχική απάντηση από jpavly Σιγά ρε μαν... Κι εμείς δηλαδή που στο κατάστημά μας έχουμε σωστό service να μας πάρει κι εμάς η μπάλα? Μη τα βράζουμε όλα στο ίδιο καζάνι. Δεν το λεω κακοπροερετα αρχηγε. Σιγουρα ολα τα services δεν ειναι το ιδιο. Υπαρχουν καλα μεν και κακα δε. Γενικά όμως, αν δεις service μεγάλων αλυσιδών-καταστημάτων όπως Πλαισιο, Multirama, Πουλιάδης ΑΕ, εγώ προσωπικά δεν ειμαι ευχαριστημένος. Και δεν ειμαι όχι γιατι δεν φτιάξανε το πρόβλημα αλλά γιατί την λύση που βρικανε την εβρισκα και μονος μου, ο χρόνος που τους πήρε ηταν υπεραρκετος και τα χρήματα είναι ΦΠΜ (Φορος Προστηθέμενης Μαλ****ς). Δεν εχω μεγαλη πειρα πανω στο θεμα, απλα σας παραθέτω την γνωμη απο 5-6 φορες που τον ειχα παει παλια. Σορρυ jpavly αν φανηκα κάπως επιθετικός στο προηγουμενο post:)
jpavly Μάρτιος 20, 2006 #26 Μάρτιος 20, 2006 Ναι βρε αγκαλίτσα... Συμφωνώ με αυτό που λες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ότι το 80% των πελατών μου είναι δυσαρεστημένοι από service μεγάλων αλυσίδων.
SirGeorge Μάρτιος 20, 2006 #27 Μάρτιος 20, 2006 Ρε παιδιά μη λέμε οτι θέλουμε....για να γίνει ΣΩΣΤΗ και ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ συναρμολόγηση καθώς και ΣΩΣΤΗ και ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ εγκατάσταση Windows μαζί με updates κτλ. θέλει στην ξεφτίλα 3-4 ώρες, οτιδήποτε άλλο είναι προχειροδουλειά.Για 1 PC μιλάω βέβαια.....
ea6gka Μάρτιος 20, 2006 #28 Μάρτιος 20, 2006 Αρχική απάντηση από SirGeorge Ρε παιδιά μη λέμε οτι θέλουμε....για να γίνει ΣΩΣΤΗ και ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ συναρμολόγηση καθώς και ΣΩΣΤΗ και ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ εγκατάσταση Windows μαζί με updates κτλ. θέλει στην ξεφτίλα 3-4 ώρες, οτιδήποτε άλλο είναι προχειροδουλειά.Για 1 PC μιλάω βέβαια..... ε τα παραλες και εσυ , 2 ωρες φτανουνε και με το παραπανω για ενα πισι
sotiris Μάρτιος 20, 2006 #29 Μάρτιος 20, 2006 Αρχική απάντηση από ea6gka ε τα παραλες και εσυ , 2 ωρες φτανουνε και με το παραπανω για ενα πισι με αέρα, 1-2 ώρες τη θέλω σίγουρα.με νερό, 3-4 στην καλύτερη περίπτωση.αλλά μην ξεχνάμε, ότι όταν φτιάχνεις 1 pc για να το δώσεις, θέλει περισσότερη προσοχή (ποιοτικός έλεγχος ή αλλιώς iso). στο δικό μου το pc, μπορώ να κάνω ό,τι θέλω, στου πελάτη όμως πρέπει να διασφαλίσεις ότι σε 1-2 χρόνια δεν θα του καεί από δικιά σου λάθος τοποθέτηση. φυσικά όταν δουλεύεις υπαλληλικά και με τα χρήματα του τεχνικού (πενταροδεκάρες) με το φόρτο που πρέπει να βγάλεις, ο έλεγχος ποιότητας είναι το τελευταίο που θα σκεφτείς να κάνεις.αν μπουν τα win δουλεύει μια χαρά.
Makis Hourdakis Μάρτιος 20, 2006 #30 Μάρτιος 20, 2006 Αρχική απάντηση από SirGeorge .....και επειδή αν με τσιγκλίσουν δε σταματάω, και μια και μιλάμε για drive που δεν είναι στη θέση τους, ορίστε το εσωτερικό γνωστού καταστήματος υπολογιστών, καταξιωμένου στο χώρο, που βρίσκεται πολλά χρόνια στην αγορά και βρίσκεται κάπου προς το.....κέντρο....συντριβάνι.....γκουχ γκουχ....άλλα δεν λέω......παρατηρήστε τη θέση του drive. Προσωπικά μου είχαν φέρει μια φορά ένα PC απο τον ίδιο "μεγάλο" και "φοβερό" κατασκευαστή (αναγνωρίζω το τρισάθλιο case) για συντήρηση και το πρώτο πράγμα που αντίκρισα μόλις άνοιξα το case ήταν η ψύκτρα του P4 1.7 (αν θυμάμαι καλά) να έχει φύγει απο τη θέση της καθώς είχαν σπάσει τα πιαστράκια της βάσης της και να κρέμεται με το καλώδιο απο τη μητρική.... Να μην αναφέρω επίσης τα τρισάθλια parts τα οποία λόγω της οικονομικής κατηγορίας του μηχανήματος παραβλέπουμε... Πάντως το μόνο έτοιμο PC που έχω δει και το έχω πραγματικά ευχαριστηθεί ήταν ένα compaq σε desktop case. Πολύ ανώτερη ποιότητα απο αυτή του προαναφερθέντος ελληνικού PC. Δυστυχώς εν όψει του κέρδους και της χαμηλής τιμής πώλησης τα έχουμε ισοπεδώσει όλα. Αλλά όπως έχει ξαναπεί και ο VaderGR φταίει και ο καταναλωτής που πάει και αγοράζει ό,τι πιο φτηνό βρει. Και αυτό που μου τη σπάει περισσότερο σε αυτή την ιστορία είναι οτι κατα καιρούς διάφοροι γνωστοί μου μου λένε οτι θέλουν να πάρουν PC, τους γράφω μια αξιοπρεπέστατη σύνθεση στο επιθυμητό budget την οποία προσφέρομαι να στήσω χωρίς κέρδος και να πηγαίνουν τελικά να αγοράζουν άθλιο PC απο "μεγάλο κατάστημα πληροφορικής". Αλλά βέβαια. Το PC σήμερα αν δεν έχει Intel και πολλά GHz δεν είναι σοβαρό PC και επίσης αν δεν είσαι επαγγελματίας τεχνικός ή φοιτητής πληροφορικής είσαι για τα μπάζα...... @ darkCount: no offence. Δεν κατηγορώ σε τπτ τους τεχνικούς που χύνουν ιδρώτα εκεί μέσα. Αυτούς που κερδίζουν πολλά απο αυτή την ιστορία κατηγορώ. Αρχική απάντηση από ea6gka ε τα παραλες και εσυ , 2 ωρες φτανουνε και με το παραπανω για ενα πισι Προσωπικά μέχρι να το στήσω, να περάσω λειτουργικό και όλα τα συναφή, να κάνω όλες τις ρυθμίσεις και να σιγουρευτώ οτι όλα είναι άψογα κάνω τουλάχιστον ένα πρωϊνό σίγουρα... Βέβαια εκεί μόνο λειτουργικό και drivers θες. Προσωπικά για ένα PC με προσεκτική δουλειά θα ζητούσα 1-1.5 ώρα. btw, να πω πως απο γνωστό κατάστημα του Ηρακλείου επι κεντρικής λεωφόρου, δυο PC που είχαμε πάρει παλιότερα, και στα δυο χρειάστηκε επανεγκατάσταση απο την αρχή το λειτουργικό. Ένα βασικό πρόβλημα και "προχειροδουλειά" είναι η χρήση του image ενός δίσκου για εγκατάσταση λειτουργικού σε κάθε PC. ’μα βαριέται ο άνθρωπος....
darkCount Μάρτιος 20, 2006 #31 Μάρτιος 20, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis@ darkCount: no offence. None taken... Και δεν χαίρεσαι Μάκη που δεν σε πρήζουν όλοι οι φίλοι και γνωστοί να τους φτιάχνεις τα pc κάθε 3 και 1????? Απαπαπαπα...σταματησα να το κάνω εδώ και χρόνια. Όποια συμβουλή χρειαστούν θα την δώσω αλλα pc δεν στήνω. Σκηνικό από τα τελευταία που θυμάμαι....έψαχνε φιλαράκι ένα pcάκι να κανει τη δουλειά του,να παίζει και κάνα παιχνιδάκι και να μπορεί να κάνει και κάνα μοντάζ της πλάκας στυλ premiere...και του έδινα pc για την εποχή του ένα κλικ κάτω από τα κορυφαία στο 1/3 (ήταν φιλαράκι είπαμε) της τιμής που θα του κόστιζε....και στο τέλος πήγε και έδωσε 3000ευρό στην Ηλεκτρονική Αθηνών για ένα pc ίδιων και σε μερικά parts χαμηλώτερων δυνατοτήτων....go figure
Fandom Μάρτιος 20, 2006 #32 Μάρτιος 20, 2006 Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος πηγαίνει και χρυσώνει αύτους τους κάφρους, που δεν σέβονται ούτε τα χρήματα του κόσμου ούτε τις απαιτήσεις του καθένος...και τρέχα μετά απο δω και απο κει να φτιάχνεις τα μηχανήματα γνωστόν (αφιλοκερδώς φυσικά) γιατι τα λαμόγια τα μοντάρανε σε 35 λεπτά στο ένα πόδι, περιλαμβανομένων και των windows... για drivers κλπ ούτε λόγος έτσι; Σε ένα του είχαν συνδέσει το floppy ανάποδα και με το που έβαλε δισκέτα βρώμησε ο τόπος..πήγα και το κοίταξα και είχε μαυρίσει το molex>..πως δεν πήρε καμιά φωτιά ο άνθρωπος >_<
demizz26 Μάρτιος 20, 2006 #33 Μάρτιος 20, 2006 Οσον αφορά στο eshop εχει κανείς ιδέα πώς είναι η κατάσταση;
saxon_747 Μάρτιος 20, 2006 #34 Μάρτιος 20, 2006 Αρχική απάντηση από Fandom Σε ένα του είχαν συνδέσει το floppy ανάποδα και με το που έβαλε δισκέτα βρώμησε ο τόπος..πήγα και το κοίταξα και είχε μαυρίσει το molex>..πως δεν πήρε καμιά φωτιά ο άνθρωπος >_< Σε γνωστη μεγαλη εταιρια Η/Υ , βαλανε αναποδα το τροφοδοτικο (με τον 12αρι ανεμιστηρα πανω). Να μη σου πω τι θερμοκρασιες ανεβασε το μηχανημα...
SirGeorge Μάρτιος 20, 2006 #35 Μάρτιος 20, 2006 Αρχική απάντηση από demizz26 [Σήμερα, στις 18:31] Οσον αφορά στο eshop εχει κανείς ιδέα πώς είναι η κατάσταση; ......Όπως είναι αναμενόμενο να είναι με βάση τις χαμηλές τιμές του. Ότι δίνεις παίρνεις αυτό είναι γενικός κανόνας......όπως και οι υπηρεσίες RMA του είναι οι χειρότερες στηναγορά λιανικής, λογικό είναι.
demizz26 Μάρτιος 20, 2006 #36 Μάρτιος 20, 2006 Τελικά η καλύτερη λύση είναι να σχηματίσει κανείς εκ των προτέρων μία λίστα με τα ακριβή components που θέλει να βάλει στο pc και στη συνέχεια να πάρει σβάρνα τα μαγαζια και να τα αγοράζει 1-1 στην καλύτερη τιμή. Το να συναρμολογήσει κανείς ένα pc δεν είναι τίποτα το τρομερό. Αξίζει ο κόπος να ασχοληθεί λιγο κανεις και να το ψάξει. Αλλά δυστυχώς δεν ξέρει ο κοσμάκης. Πολλοί ούτε μπορούν να διανοηθούν οτι είναι δυνατό να συναρμολογήσει κανείς ένα pc μόνος του. Εδώ γνωρίζω άτομα που τελειωσαν Η/Υ και πάνε και αγοράζουν έτοιμα συστήματα από Multiδραματικώς Plaisiομενα E-Shops!!
nikos Μάρτιος 20, 2006 #37 Μάρτιος 20, 2006 προσωπικά , τους υπολογιστές τους φτιάχνω μόνος μου εδώ και πολλά χρόνια . Από την εποχή που ένας ......λεβέντης μπακαλόγατος της Στουρνάρη, μου πώλησε μια Matrox ΟΕΜ σαν retail , και μου την χρέωσε σαν retail , δηλ. πολύ παραπάνω . Από τότε ορκίστηκα να μάθω να συναρμολογώ μόνος μου τους υπολογιστές . Καλά , περιττό να πω , ότι ούτε "απέξω" δεν περνάω πλέον από τη Στουρνάρη.
GruntGR Μάρτιος 20, 2006 #38 Μάρτιος 20, 2006 Αρχική απάντηση από demizz26 [Σήμερα, στις 18:41] Εδώ γνωρίζω άτομα που τελειωσαν Η/Υ και πάνε και αγοράζουν έτοιμα συστήματα από Multiδραματικώς Plaisiομενα E-Shops!! :rofl: :rofl: :rofl:
JaguarOne Μάρτιος 21, 2006 #39 Μάρτιος 21, 2006 το πιο ακραίο που έχω δει σε pc (όχι απο μεγάλη εταιρία όμως) είναι να έχει βάλει την ψύκτρα του επεξεργαστή χωρίς πάστα... (που αυτομάτως σημαίνει και μεταχειρισμένο επεξεργαστή...)
Makis Hourdakis Μάρτιος 21, 2006 #40 Μάρτιος 21, 2006 Έννοια σου κι εγώ το έχω δει και απο πολύ μεγάλη εταιρία... Επεξεργαστής Celeron 733 χωρίς πάστα και η βάση της ψύκτρας λες και ήταν μην πω τι. Πολύ τραχιά...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.