ageli Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Hello! Είμαι σε δίλημμα. Είχα περάσει απ'το Πλαίσιο να κοιτάξω για φορητό pc και είμαι μεταξύ κάποιων μοντέλων. Όσον αφορά την μάρκα, έχω καταλήξει σε TURBO-X, για να έχω ευκολία στο service. Λοιπόν, κατ'αρχήν, θα ήθελα : 1. Επεξεργαστή καλό, μάρκας, έχω ακούσει Intel ότι είναι καλός ;; 2. Μνήμη, 512 καλά θα ήταν, απο μάρκα δεν ξέρω... 3. Σκληρό μάρκας, μάλλον TOSHIBA, νομίζω 60GB - 80GB είναι καλά 4. Μόντεμ (υπάρχει κάτι άλλο εκτός απο 56Κ ; 5. DVD/CD writer μάρκα ; Τι προσέχω; 6. Κάρτα γραφικών ;; Κάτι καλό,κυρίως για ταινίες, βιντεάκια κλπ. Για παιχνίδια δεν τρελαίνομαι 7. Μπαταρία λιθίου, όσο πιο μεγάλης διάρκειας γίνεται. Νομίζω είχα ακούσει για 6 ώρες κάπου; Αν τυχόν δεν βρω τώρα, μπορώ να την προσθέσω αργότερα; Δηλ. να πάρω κάτι σε 2-3ώρες και αργότερα να την αλλάξω; 8. Ψύξη ! Το καλοκαίρι θα έχω πρόβλημα. Έχω ακούσει ότι τα επώνυμα λειτουργούν καλύτερα. Νομίζω μπορώ έτσι κι αλλιώς να προσθέσω στο μέλλον ή να βάλω βάση με ανεμιστηράκι... 9. Θύρα για t.v./radio και σχετική κάρτα ενσωματωμένη ή να την προσθέσω αργότερα. Κάποια πρόταση για μάρκα;; Πρέπει να προσέξω κάτι; Αν θέλω να γράψω κάποιο πρόγραμμα πρέπει να έχω κάτι άλλο εκτός απο μνήμη; 10. Ίσως θα βόλευε να είναι ασύρματο, wirewless. Μπορεί να γίνει και αργότερα ή το αγοράζω απ'την αρχή έτσι; Τι συμφέρει; Αυτά. Δεν μου'ρχεται κάτι άλλο. Στο site του Πλαισίου, έχει κάποια : 1. Κάρτα tv/radio : HAUPPAGE HAUPPAGE WIN TV HVR 900 Hybrid TV Stick , 119.00 (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Product_Id=310288&Merchant_Id=1&sts_cid=3) 2. Κάρτα ασύρματης επικοινωνίας, COSMOTE Wireless Connect Card 3G/GPRS , 459.00 Αυτό τι κάνει ;; (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=10&Secton_id=739&Product_Id=260297) και για φορητούς : http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=30162479&Catalog_Id=5 3.TURBO-X 15.4 WMS Plus , με δώρο τσάντα και εκτυπωτή , 999E 4.TURBO-X 15.4 WRS Digital , με δώρο τσάντα εκτυπωτή και ενσωματωμένη ψηφ.tv. , 1499E Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Μάρτιος 20, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2006 Καλωσήρθες! Βασικά για να σου προτείνουν και κάποια άλλα μοντέλα τα παιδιά από το forum πες μας πρώτα για τι δουλειές θα προορίζεται ο φορητός, όπως είπες ότι θες να βλέπεις τηλεόραση. Θα τον μεταφέρεις συχνά, μόνο με μπαταρία, θα τον χρησιμοποιείς κυρίως για ταινίες ας πούμε? Θα δουλεύεις κυρίως office και παρόμοια προγράμματα ή και τίποτε άλλο? Οθόνη 17 ιντσών ή 15.4", όσο μεγαλύτερη τόσο πιο ευχάριστη αλλά έχει περισσότερο βάρος και μικρότερη αυτονομία. Πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένη να δώσεις? Το "COSMOTE Wireless Connect Card 3G/GPRS " σκέψου το ως ένα κινητό τηλέφωνο μέσω του οποίου συνδέεσαι στο internet από τον φορητό σου όπου κι αν είσαι, με το ανάλογο κόστος φυσικά... Για τα υπόλοιπα έχουμε: 1. Ανάλογα με τις δουλείες που θα κάνεις, θα 'διαλέξεις' αντίστοιχο επεξεργαστή. Οι επεξεργαστές που θα βρεις στους φορητούς είτε προορίζονται αποκλειστικά για φορητούς (ασήμαντα μικρότερες επιδόσεις, λιγότερη ζέστη, καλύτερη αυτονομία) είτε είναι οι ίδιοι με αυτούς στα desktop μηχανήματα για απόλυτη ισχύ αλλά με αντίτιμο κατανάλωση και θερμοκρασία. Λογικά θα προτιμήσεις mobile, Intel Centrino, Intel Core Duo (δύο επεξεργαστές σε ένα για να δουλεύεις πολλά προγράμματα ταυτόχρονα), Amd turion. 2. Mη σε απασχολεί μάρκα, ούτε ταχύτητα απλά καλύτερα 1Gb. 3. 80Gb είναι μια χαρά, προτίμησε (αν και δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το 1Gb RAM-μνήμη) να έχει ταχύτητα περιστροφής (μετριέται σε rpm) 5400. 4. Όχι 56αρια έχουν όλα 5. Πάλι δε σε απασχολεί η μάρκα, μικρές διαφορές μεταξύ τους. 6. Εδώ θα δούμε οκ δεν τρελλαίνεσαι για παιχνίδια 7. Δύσκολα και με αρκετό κόστος θα πάρεις μεγαλύτερη μπαταρία εκ των υστέρων. 6 ώρες είναι πολύ μεγάλη αυτονομία. Για 15.4" οθόνη σκέψου γύρω στις 2.5-3 ώρες 8. Ανάλογα τον τύπο του επεξεργαστή που σου είπα πιο πάνω όπως και την ποιότητα του φορητού. Δεν θα έχεις πρόβλημα πάντως, μην ανυσηχείς. 9. Εδώ θα σε βοηθήσει κάποιος άλλος, δε γνωρίζω, Εγώ μάλλον θα κοίταζα για ενσωματωμένη, λιγότερη βαβούρα. 10. Wireless δυνατότητες έχουν όλα πλέον εξαρχής, για να συνδέεσαι ασύρματα σε τοπικά δίκτυα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.