mariosalice Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Βγήκε νέα έκδοση του Windows Genuine Validation tool που δεν είναι δυνατόν να απενεργοποιηθεί από τα Tools - Manage Add-ons όπως η προηγούμενη έκδοση.Φυσικά με την προηγούμενη έκδοση δεν λειτουργούν πλέον τα Updates με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται (ανοικτές πόρτες για ιούς).Σε περίπτωση που έχετε πειρατικό λογισμικό ΠΡΟΣΟΧΗΜην τυχόν και το εγκαταστήσετε.Αν τρέξετε το update χωρίς κρακ θα απενεργοποιηθούν όλα τα ActiveX controls και θα έχετε μεγάλα προβλήματα.Αν μάλιστα προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το add-on θα επανεκκινήσουν τα Windows άμεσα, δεν θα μπορείτε καν να μπείτε στα Windows και θα χάσετε τα πάντα.Το μεγάλο πρόβλημα έιναι οτι από τη στιγμή που μπορεί η M$ να μας αφαιρεί τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουμε ένα add-on το ίδιο μπορεί να το κάνει και οποιοσδήποτε άλλος.Νομίζω οτι άνοιξε μια νέα κερκόπορτα με αυτό το update. Μάλιστα φαίνεται οτι είναι η πρώτη φορά που η M$ μας αφαιρεί τον πλήρη έλεγχο των υπολογιστών μας και επιπλέον καταστρέφει την εγκατάσταση αν διαπιστώσει οτι είναι πειρατική.Πάντως περιμένω αντιδράσεις για αυτό το update.Η Μ$ αγρίεψε.Καιρός να δούμε με άλλο μάτι το ανοικτό λογισμικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάρτιος 19, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 3 λύσειςα) αγοράζεις το λογισμικό που χρησιμοποιείςβ) open sourceγ) ξέρεις πως να πατσάρεις την παράνομη κόπια σου, κάτι που δεν επιθυμούμε να συζητηθεί σε κανένα thread . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 19, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 LOL Φυσικά και πατσάρεται (είναι ήδη γεγονός).Δεν το έγραψα για αυτό το λόγο όμως.Εξ άλλου ο καθένας μπορεί να κάνει μια αναζήτηση σε μια Search engine και να ψάξει για Windows genuine validation tool WGA file v1.5.512 crackedΕντύπωση μου προκαλούν οι νέες τακτικές της M$.Ιδίως η καταστροφή που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει το νέο λογισμικό θα είναι ίσως αιτία επανεκκινήσεων και για νόμιμους χρήστες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάρτιος 19, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από mariosaliceΙδίως η καταστροφή που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει το νέο λογισμικό θα είναι ίσως αιτία επανεκκινήσεων και για νόμιμους χρήστες. Τι εννοείς ακριβώς? να προκαλέσει καταστροφή σε ποιον? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 19, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Αν βρεθεί οτι η κόπια είναι πειρατική (πραγματικά ή από λάθος), θα απενεργοποιηθούν όλα τα ActiveX controls και θα κλειδώσουν διάφορες επιλογές.Σε περίπτωση που κατά λάθος διαγραφεί το συγκεκριμένο add-on ή γίνει corrupted έχουμε κόλλημα, άμεση επανεκκίνηση και καταστροφή αρχείων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάρτιος 19, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Λάθος δεν κάνει, κλειδιά συγκρίνει σε βάση με πειρατικά s/n της microsoft.Τι θα πει κατά λάθος να διαγράψεις ή να γίνει corrupted? όταν παίζεις με αρχεία του συστήματος έχεις πιθανότητες να "σκίσεις" την εγκατάσταση, δεν καταλαβαίνω γιατί το συγκεκριμένο add-on κρύβει περισσότερους κινδύνους από οτιδήποτε άλλο βρίσκεται σε φακέλους συστήματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάρτιος 19, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Aν δεν κανω λαθος δουλευει το automatic updates μια χαρα παντως, οποτε δεν υπαρχει σοβαρο προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 19, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Τα άλλα αρχεία του συστήματος είναι προστατευμένα και αντικαθίστανται μόλις διαπιστωθεί πρόβλημα.Αυτό όχι μόνο δεν είναι προστατευμένο αλλά με το παραμικρό memory read error θα έχεις πρόβλημα.Όταν θα υπάρξει το πρόβλημα των επανεκκινήσεων και των παράξεων κλειδωμάτων, δεν θα φωνάζει το αρχείο εγώ φταίω.Θα πρέπει να ξέρεις που να το ψάξεις, αν μπορέσεις φυσικά να μπεις στα Windows.Έλεγξες τα δικά σου αρχεία στο Internet options - General - Temporary Internet files - settings - view objects?Κάτω από το Status θα δεις αν όλα αυτά τα προγράμματα είναι εντάξει.Δες το και πες μου την εμπειρία σου αν είναι εύκολο να έχεις corrupted ή διπλά εγκατεστημένα κάποια από αυτά τα αρχεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάρτιος 19, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Τι σημασία έχει ο φάκελος που δείχνεις?? ναι, σε μένα έχει 3 φορές το java runtime env, και λοιπόν? αν το σβήσω, δεν θα μπορέσω να το ξανακατεβάσω από το επόμενο site που θα το προτείνει ?Είσαι υπερβολικός, ποιο αρχείο είναι προστατευμένο που σε περίπτωση mem read error δεν θα έχεις πρόβλημα?Αν ήταν έτσι δεν θα τρέχαμε memtest ούτε θα έσκαγαν οι εγκαταστάσεις μας από πουσαρισμένες μνήμες.Για πες μου από περιέργεια, πως ακριβώς θα προσπαθούσες να αφαιρέσεις το add on, που θα είχε αποτέλεσμα, όπως λες, να σκάσει η εγκατάσταση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Μάρτιος 19, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Πληροφοριακά και το νέο tool της M$ έχει φάει τάπα. Ψάχτο more... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάρτιος 19, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Ε όχι! Τα "λεφτά" μας πίσω ρε!... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 19, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 14:28] Πληροφοριακά και το νέο tool της M$ έχει φάει τάπα. Ψάχτο more... Αφού το είπα ήδη οτι έχει φάει τάπα και μάλιστα Τούρκικη που δουλεύει άψογα.Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 14:07] Τι σημασία έχει ο φάκελος που δείχνεις?? ναι, σε μένα έχει 3 φορές το java runtime env, και λοιπόν? αν το σβήσω, δεν θα μπορέσω να το ξανακατεβάσω από το επόμενο site που θα το προτείνει ?Είσαι υπερβολικός, ποιο αρχείο είναι προστατευμένο που σε περίπτωση mem read error δεν θα έχεις πρόβλημα?Αν ήταν έτσι δεν θα τρέχαμε memtest ούτε θα έσκαγαν οι εγκαταστάσεις μας από πουσαρισμένες μνήμες.Για πες μου από περιέργεια, πως ακριβώς θα προσπαθούσες να αφαιρέσεις το add on, που θα είχε αποτέλεσμα, όπως λες, να σκάσει η εγκατάσταση.... Κάνε ένα απλό δεξί κλικ και remove σε οποιοδήποτε από αυτά τα αρχεία και δες το αποτέλεσμα.Στο Genuine advantage ... θα έχεις σκάσιμο, στα Java θα έχεις ανεξήγητα restarts.Αναρωτήθηκες με ποιό τρόπο εγκαταστάθηκαν αυτά εκεί?Τώρα όμορφα και ωραία κάνεις απεγκατάσταση το SUN Java και βλέπεις οτι αυτά ακόμα εκεί είναι. Γιατί?Κάνεις νέα εγκατάσταση και μπαίνει δεύτερη και τρίτη φορά το ίδιο πρόγραμμα.Νομίζεις οτι είναι εντάξει η εγκατάσταση που έχεις?Έχεις τον έλεγχο του υπολογιστή σου?Όσο πάνε τα πράγματα χειροτερεύουν.Καλό είναι να κρατάμε επαφή με το ανοικτό λογισμικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάρτιος 19, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Τι να αναρωτηθώ βρε Μάριε, και το mapguide της autodesk είναι εκεί(για το οδόραμα του flash.gr) και το autoupdate της creative, add-ons στα οποία επέτρεψα την εγκατάσταση, δεν είπε κανείς να χάσουμε την επαφή με το ανοικτό λογισμικό, αλλά μην γινόμαστε και παρανοϊκοί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 19, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Κι όμως τα συγκεκριμένα προγράμματα που βρίσκονται σε αυτή τη θέση είναι add-ons για τον Internet Explorer.Όταν έκανες την εγκατάσταση σε ρώτησαν αν θέλεις να εγκατασταθούν αυτά τα add-ons?Δεν είναι μάλιστα ακόμα χειρότερα αν αυτά τα add-ons δεν μπορείς να τα απεγκαταστήσεις?Και το παρανοικό τώρα.Κι άμα δεν μπορείς ούτε να τα απενεργοποιήσεις?Αν αυτά είναι εντάξει για σένα, για μένα δεν είναι.Μάλιστα τα θεωρώ απαράδεκτα.Πες με παράξενο ή ότι άλλο θέλεις, αλλά όταν εγκαθιστώ ένα πρόγραμμα θέλω να μου ζητάει άδεια για να βάλει add-ons στον Internet Explorer και να μπορώ να το απενεργοποιήσω ή να το απεγκαταστήσω.EDITΠάντως την έφαγε την Οθωμανική τάπα και πήραμε κι εμείς το ... τραiνάκι (της πληροφορικής). :banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάρτιος 20, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2006 Κι όμως τα συγκεκριμένα προγράμματα που βρίσκονται σε αυτή τη θέση είναι add-ons για τον Internet Explorer.Όταν έκανες την εγκατάσταση σε ρώτησαν αν θέλεις να εγκατασταθούν αυτά τα add-ons?α) Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι για τον IE.β) σαφώς και με "ρώτησαν" και το επέτρεψα.Δεν είναι μάλιστα ακόμα χειρότερα αν αυτά τα add-ons δεν μπορείς να τα απεγκαταστήσεις?Και το παρανοικό τώρα.Κι άμα δεν μπορείς ούτε να τα απενεργοποιήσεις?Αν αυτά είναι εντάξει για σένα, για μένα δεν είναι.Μάλιστα τα θεωρώ απαράδεκτα.Πες με παράξενο ή ότι άλλο θέλεις, αλλά όταν εγκαθιστώ ένα πρόγραμμα θέλω να μου ζητάει άδεια για να βάλει add-ons στον Internet Explorer και να μπορώ να το απενεργοποιήσω ή να το απεγκαταστήσω.EDITΠάντως την έφαγε την Οθωμανική τάπα και πήραμε κι εμείς το ... τραiνάκι (της πληροφορικής). :banging: Ελπίζω οι παρακάτω photos να λύσουν τις απορίες σου και να σε αποτρέψουν από το να σκορπίζεις τον πανικό, πριν τουλάχιστον δοκιμάσεις.BeforeWGAAfter Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Μάρτιος 20, 2006 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2006 Δηλαδη αν καταλαβα καλα τερμα το windows update? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάρτιος 20, 2006 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2006 Δεν κατάλαβες καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodore80 Μάρτιος 20, 2006 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2006 Αρχική απάντηση από hayabusa Δηλαδη αν καταλαβα καλα τερμα το windows update? Αν έχεις ενεργοποιμένο το Windows Update θα σου έρχονται τα updates. Ωστόσο, τα Updates που βρίσκονται στο Τμήμα Windows Add-ons δε θα μπορείς να τα δεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 20, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2006 Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 10:03] α) Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι για τον IE.β) σαφώς και με "ρώτησαν" και το επέτρεψα.Ελπίζω οι παρακάτω photos να λύσουν τις απορίες σου και να σε αποτρέψουν από το να σκορπίζεις τον πανικό, πριν τουλάχιστον δοκιμάσεις.BeforeWGAAfter Πανικός Νο1. Από την πρώτη εικόνα που έχεις βλέπω οτι παρά την εγκατάσταση ή και την απεγκατάσταση ούτε σε σένα αφαιρέθηκαν οι προηγούμενες εκδόσεις Java.Δηλαδή ενώ κάνεις απεγκατάσταση ενός προγράμματος δεν γίνεται απεγκατάσταση και του Internet Explorer add-on.’ρα δεν νομίζω οτι διαφωνούμε σε αυτό το σημείο.Πανικός Νο2. Εκτός από τα add-ons που δείχνεις στη φωτό ανέφερες και κάποιο άλλο της Autodesk. Είδα επίσης και ένα add-on για το Office update installtion engine.Δεν ξέρω σε τι ποσοστό ενημερώθηκες οτι θα εγκατασταθούν αυτά τα add-ons στον Internet Explorer, αλλά πιστεύω οτι όσοι διαβάζουν αυτά που γράφουμε θα σχηματίσουν δική τους γνώμη.Είναι εύκολο να ελέγξουν τι addons έχουν εγκατασταθεί και αν ήξεραν οτι υπάρχουν αυτά τα προγράμματα εκεί πέρα.Πανικός Νο3. Ανέφερα οτι είχα restart όταν προσπάθησα να απεγκαταστήσω την τελευταία έκδοση v1.5.512 του Genuine Advantage Validation Engine και οχι την προηγούμενη.Η φωτο που μας έδειξες είναι από την προηγούμενη έκδοση.Μπορεί να μη συμβεί αυτό και σε άλλους.Μπορεί όμως και να συμβεί. Δεν το ξέρω.Ας το δοκιμάσει κάποιος να μας πει.Πανικός Νο4. Ανέφερα οτι μπορεί μεν να γίνει αφαίρεση των Java Runtime Environment Internet Explorer add-ons, αλλά στη δική μου περίπτωση όταν αφαίρεσα μόνο τις παλιότερες εκδόσεις συνοδεύτηκε από αστάθεια του συστήματος.Χρειάστηκε να απεγκαταστήσω πλήρως το Java Runtime, να αφαιρέσω όλα τα addons και να διορθώσω την εγκατάσταση των Windows με sfc /scannow για να επανέλθει η σταθερότητα.Αυτά που γράφω τα έχω δοκιμάσει και είναι προσωπικές μου εμπειρίες.Τώρα αν είναι γενικό το κακό, ο χρόνος θα δείξει.Προσπάθησες να τρέξεις με διπλοπύρηνο επεξεργαστή το DOD source ή άλλα παιχνίδια?Πανικός Νο5. Αν εγκατασταθεί η τελευταία v1.5.512 του Genuine Advantage Validation Engine και τρέξετε το update χωρίς κρακ θα απενεργοποιηθούν όλα τα ActiveX controls και άλλα προβλήματα.Υπάρχει αμφιβολία για αυτό?Πανικός Νο6.Αν εγκατασταθεί η τελευταία v1.5.512 του Genuine Advantage Validation Engine δεν γίνεται να απενεργοποιηθεί όπως τα υπόλοιπα addons.Υπάρχει αμφιβολία για αυτό?Δεν μπορεί να έρθουν και άλλοι με τα προγράμματα ή τους ιούς τους που θα μας αφαιρέσουν τη δυνατότητα απενεργοποίησης?Τελικά ποιές απορίες νομίζεις οτι μου έλυσαν οι φωτο που έβαλες?Επιμένεις με σκληρό τρόπο οτι σπέρνω τον πανικό.Nομίζεις οτι θα ήταν καλύτερα να μη έγραφα τίποτα και να αφήσω όσους για κάποιο λόγο είχαν corrupted το Genuine Advantage Validation Engine ή ακόμα για κάποιο λόγο χρησιμοποιούσαν μη αυθεντικό κωδικό εγκατάστασης, να καταστραφεί η εγκατάσταση των Windows που έχουν?Τα Windows XP Pro τα έχω πληρώσει τρεις φορές χωρίς να τα χρειάζομαι, αλλά καταλαβαίνω οτι υπάρχουν λόγοι για τους οποίους κάποιος θα ήθελε να χρησιμοποιήσει αλλοιωμένους κωδικούς ιδίως αν δοκιμάζει συχνά διαφορετικά hardware.Μήπως δουλεύεις στην M$? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Μάρτιος 20, 2006 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2006 θα το δοκιμάσω και θα το δώ και ο ίδιος.είναι το λιγότερο που μπορώ να πώ προς το παρόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.