Jump to content

Κακή λήψη σε κάρτα τηλεόρασης

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω μια Leadtech TV2000XP Deluxe (PAL B/G) και την έχω ρυθμίσει με την επιλογή "Adaptive Channel Scan" (απ'ό,τι έχω καταλάβει, μάλλον η καλύτερη λύση). Το πρόβλημα είναι πως είτε κάνει scan έτσι, είτε ως "Greece" ή κάποιες άλλες χώρες, δε μου βρίσκει όλα τα κανάλια και αυτά που βρίσκει τα βρίσκει ψιλοάθλια.

Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει; Έχω βάλει SAT καλώδιο αντί για κανονικό τηλεόρασης αλλά δε νομίζω να πειράζει αυτό καθώς και στην πρίζα απο την οποία παίρνει η τηλεόραση τα ίδια κάνει...

Καμιά ιδέα;

edit: Σαν Latvia (PAL B/D) βρήκε κάποια περισσότερα κανάλια αλλά και πάλι η ποιότητα είναι άθλια...

βάλε χώρα cyprus ή united kingdom και στην antenna δεν θα βάλεις air αλλά cable.

Πιστεύω ότι ετσι θα δουλέψει:cool:

Αρχική απάντηση από DarkSaga

PAL B/G εκπέμπουμε αν δεν κάνω λάθος δοκίμασε Γαλλία και Γερμανία

Με Γαλλία χειρότερα. Με Γερμανία τα ίδια χάλια συν του οτι βρίσκει μόνο 4 κανάλια. Κύπρο δεν έχει. UK παίζει τα ίδια ή κάπως χειρότερα απο Latvia και βρίσκει λιγότερα κανάλια. Το cable παίζει καλύτερα απο το Antenna.

Αυτά μέχρι στιγμής. Καμιά άλλη ιδέα;

το cable είναι για χρήση καλωδιακής δεν καταλαβαίνω γιατί να σου δουλεύει νεκρό έπρεπε να είναι

το καλώδιο που αναφέρεις δεν το ξαναλλάζεις με απλό κεραίας μήπως εκεί είναι οι απώλειες?

πόσα Ωμ είναι το τωρινό σου?

Μήπως η κεραία δεν είναι και τόσο καλή;

Οι κάρτες τηλεόρασης γενικά θέλουν πολύ καλό σήμα.

Αρχική απάντηση από DarkSaga

το cable είναι για χρήση καλωδιακής δεν καταλαβαίνω γιατί να σου δουλεύει νεκρό έπρεπε να είναι

το καλώδιο που αναφέρεις δεν το ξαναλλάζεις με απλό κεραίας μήπως εκεί είναι οι απώλειες?

πόσα Ωμ είναι το τωρινό σου?

Να το αλλάξω δύσκολο γιατί περνάνε κάτι μέτρα μέσα απο τον τοίχο. 75Ohm είναι. Ωστόσο ξαναλέω οτι και όταν το είχα δοκιμάσει στην ίδια πρίζα με της τηλεόρασης με το ίδιο καλώδιο που χρησιμοποιεί η τηλεόραση έκανε τα ίδια.

Αρχική απάντηση από Tom

Analog PAL/BG Italy

Χειρότερα είναι έτσι

Αρχική απάντηση από Sbeetle

Μήπως η κεραία δεν είναι και τόσο καλή;

Οι κάρτες τηλεόρασης γενικά θέλουν πολύ καλό σήμα.

Παίρνει απο την ίδια κεραία και ενισχυτή με την τηλεόραση η οποία παίζει πολύ καλύτερα.

Δοκιμασε το DScaler.Βαλε European Air Frequency και δες τι θα σου βρει..

Η Ελλαδα χρησιμοποιει PalB.

edit:Αν θες σου στελνω κι ενα αρχειο με καναλια που εχω στο δικο μου συστημα.Το βαζεις στον φακελο του Dscaler και εισαι οκ!:)

Οχι βρε προγραμμα ειναι.Το θεωρω απο τα καλυτερα(αν οχι το καλυτερο) απο αποψη ποιοτητας.Ειναι και free..

Ότι και να κανείς μη περιμένεις παρόμοια ποιότητα με την τηλεόραση για το δεδομένο σήμα

Οι δεκτές των καρτών tv tuner είναι πολύ πιο αδύναμοι από τους δεκτές των τηλεοράσεων

Δοκίμασε οποιαδήποτε χωρά έχει πρότυπο PAL B/G αυτό που διαφέρει από χωρά σε χωρά με το ίδιο πρότυπο είναι το εύρος των καναλιών.

Φυσικά παίζει ρολό και το πρόγραμμα λήψης οπότε αν καταλήξεις σε κάποιο που κάνει καλύτερη δουλειά πες το να το έχουμε στα υπ όψην

Οταν ψαχνει γαι καναλια σου εχει καμια επιλογη για επιλογη cable ή antenna?

Αν παντως εχει βαλτο στο antenna γιατι και η δικια μου στο cable δε μου επιανε ολα τα καναλια!

Στην δική μου κάρτα, είδα το "φως" ρυθμίζοντας την σε Germany και Antenna.

Απ' ότι φαίνεται, χρειάζεται να παίξεις λίγο...

Δοκίμασα όλα αυτά που μου λέτε. Τα περισσότερα κανάλια τα βρήκε ρυθμισμένη σε Latvia και antenna. Η ποιότητα ωστόσο συνεχίζει να είναι αθλια...

Νομίζω οτι κυκλοφορούν κάτι μικροί ενισχυτές σήματος που μπαίνουν ανάμεσα στην τηλεόραση και την πρίζα. Ξέρει κανείς τπτ; Σχετικά με τιμές βασικά... Αν κάνουν πάνω απο 15 το ξεχνάω. Δε βλέπω που δε βλέπω τηλεόραση... :p

Απλώς θέλω αφού έχω την κάρτα (την οποία τη χρησιμοποιώ ως line in περισσότερο βασικά) να βλέπω και μπορώ να δω και λίγο τηλεόραση που και που...

Οι ενισχυτές που αναφέρεις, τοποθετούνται στην κεραία για να ενισχύσουν το σήμα, ώστε να μοιραστεί σε περισσότερες από μια πρίζες.

Αν βάλεις κάτι τέτοιο στην πρίζα, θα ενισχύσεις και τα παράσιτα...

Δε λέω τέτοιο ενισχυτή. Έχει πάρει το μάτι μου πολλές φορές κάτι μικρές συσκευές που μπαίνουν ανάμεσα στην τηλεόραση και στην πρίζα και νομίζω πως είναι ενισχυτές...

Αφου δεν σου δουλεψε ουτε με το dscaler ειναι χαμενη υποθεση κατα την γνωμη μου.Αν καταφερεις κατι θα 'θελα να το μαθω παντως..

Δεν ξέρω τι είναι αυτό για το οποίο μιλάς.

Σε κάθε περίπτωση, ο ενισχυτής στην πρίζα θα λειτουργήσει -σωστά- μόνο όταν έχεις ποιοτικό σήμα και θέλεις να το μοιράσεις...

Αλλοιώς, θα ενισχύσει απλά το σήμα της πρίζας (και τις ατέλειές του).

Εχει ο Μαρινοπουλος εναν ενισχυτη κεραιας γυρω στα 12ευρω.

Ριξε μια ματια μπορει να σου κανει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.