Jump to content

έξυσα το laptop μου!

demizz26

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το μουντό ασημί του pavilion μου με κούρασε 2 χρόνια τώρα. Πηρα λοιπον ένα γυαλόχαρτο και το έτριψα μέχρις ότου να αποκαλυφθεί το μαύρο που είναι κάτω από τη βαφή. Θέλω να το βάψω πορτοκαλλι φωσφοριζέ!!!!!

Το υλικό από κάτω πλαστικό είναι μάλλον. Τι προτείνετε;

να κανεις αυτο που λες αλλα με μεγαλη προσοχη γιατι το ρισκο στο φορητο ειναι πολυ μεγαλο

Αρχική απάντηση από hayabusa

να κανεις αυτο που λες αλλα με μεγαλη προσοχη γιατι το ρισκο στο φορητο ειναι πολυ μεγαλο

Ποιό το ρίσκο; Ένα κομμάτι πλαστικό δεν είναι και αυτουνού το case; ;) Λύσε τα κομμάτια που θες να βάψεις και βάψτο.

Για βαφή δεν μπορώ να σου πω. Ο καταλληλότερος για να σου πει είναι ο Κοπρίτης. Πάντως προσωπικά δεν θα με χάλαγε καθόλου το χρώμα που λες... :cool: Δεν θα έβαφα το δικό μου τέτοιο χρώμα αλλά δεν θα με χάλαγε καθόλου να έβλεπα ένα πορτοκαλί laptop στο δρόμο... :D

Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι τίποτε ιδιαίτερο...

Spray βαφής και μετά spray βερνικιού και τελείωσες.

Κάποτε είχα βάψει έτσι ένα DVD και ένα άλλο πλαστικό panel, και μετά από 4 χρόνια, πρέπει να το ξύσεις για να φύγει η μπογιά...

Βέβαια, το laptop είναι πιο ευαίσθητο λόγω διαρκούς επαφής, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα.

Αγόρασα σήμερα αστάρι (καφέ) για να το περάσω. Θα πάρω τη δευτέρα και το πορτοκαλι(δεν πρόλαβα τα μαγαζιά σήμερα). Διάβασα όλα τα θέματα τα σχετικά οπότε μάλλον το βήμα είναι αστάρι-βαφή. Επειδή όμως η βαφή θα είναι φωσφοριζέ, μάλλον θα αποφύγω το βερνίκι επειδη μετά δε θα φωσφορίζει...Τι λέτε;

Μην ξεχάσεις να ανεβάσεις πάντος φοτος μόλις τελείωσεις το βάψιμο για αν δούμε το τελικο αποτέλεσμα !:D

Προσπάθησε το χρώμα που θα βάλεις να είναι γυαλιστερό, γιατί αν το κάνεις ματ όχι μονο καλή όψη και καλή αίσθηση στο χερι δεν θα έχει, αλλά θα σου ξεφτίσει και γρήγορα.

Αστάρι και μετά βαφή είναι η μέθοδος σαφώς :)

Το mini αυτό project είναι έτοιμο. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι η ακόλουθη

1. ξύσιμο της εξωτερική επιφάνειας με γυαλόχαρτο μέχρι να φύγει το ασημί χρώμα και να μείνει το μαύρο κάτω από αυτό

2. πέρασμα 2 χέρια καφέ αστάρι σε σπρέι

...4 ώρες αναμονή...

3. πέρασμα 3 χέρια πορτοκαλλι φωσφοριζέ βαφή

4. αφαίρεση του τσίγγινου λογότυπου "hp" που ήταν στη μέση και τοποιθέτηση ενός ίδιων διαστάσεων μωβ κομματιού που κάνει νερά (και που προέκυψε από κόψιμο ενός DVD στις διαστάσεις του αρχικού λογότυπου)

Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιθυμούσα. Το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν πορτοκαλλι, αλλά κάτι σαν καφέ δέρμα. Σε κάποιους ίσως να αρέσει. Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν και να μου πείτε σχόλια.

Η πρώτη φώτο είναι πριν την παρέμβαση

post-4292-1416072513,4388_thumb.gif

Το σηματάκι στη μέση είναι προσωρινό. Θα κοπεί στο μέλλον σε ακριβείς διαστάσεις και δε θα είναι στραβό!

Οντως δεν φαινεται λεια η επιφανεια.Το χρωμα παντως ειναι πετυχημενο!

Εμένα σαν κρούστα απο μηλόπιτα μου φέρνει η επιφάνεια.

Ατυχία...θα μπορούσε να βγεί πολύ όμορφο.

Κατά το βάψιμο πρέπει να το έχασες

Το αστάρι όντως είχε βγεί τέλειο. Όντως darkcloud κατά το βάψιμο το έχασα. Κούναγα 1 ώρα το σπρέι και ψέκαζα από 30 εκατοστά απόσταση. Παρόμα αυτά πήγαινε και καθόταν το χρώμα όπου να ναι, γιαυτό έκανε νερά. Δεν ξέρω τι μπορεί να έκανα λάθος. Πάντως από πριν πιο πολύ μου αρέσει... Δε βαριέσαι όρεξη να χουμε! Βασικά δεν είναι ακριβώς σαν κρούστα μηλόπιττας, αλλά σαν καφέ δερμάτινος royal καναπές!:toomuchne :p

Ανεξάρτητα από τον αρχικό στόχο (πορτοκαλί), το χρώμα που βγήκε είναι καταπληκτικό!

Φαντάσου να το βγάζεις από ίδιου χρώματος χαρτοφύλακα....

Ωραίο σαν χρώμα...αλλά μάλλον έσταξε...και αυτό είναι που το χαλάει...:unsure:

Πάντως ότι μεταπωλητική αξία είχε την έχασε.

Δεν χάνεις τίποτα να ξαναδοκιμάσεις πάντως. Προσωπικά είχα δοκιμάσει χωρίς αστάρι και το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό.

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=17146&highlight=n610c

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.