ergotelis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Kαλησπέρα! Οι όπτερον πέραν των μεγάλων επιδόσεων,μπορούν να αποβούν και πολύ οικονομικοί! Το Cpu το δουλέυω όσο βλέπετε 3 ώρες τώρα χωρίς πρόβλημα,με games,Spi32 και φυσικά το πρόγραμμα που βλέπετε στο screenshot,θα το έτρεχα και παραπάνω αλλά βαριόμουν,πάντως φαίνεται καρασταθερός! Τώρα οι ερωτήσεις: -Δημιουργεί πρόβλημα στο cpu ή κάπου αλλού το undervolting?Υπάρχει περίπτωση να συναντήσω κάποιο είδους πρόβλημα? -Πόσα watt καίω τώρα περίπου? -Να το τερματίσω(προς τα κάτω) το vcore? Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάρτιος 18, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 http://www.benchtest.com/calc.htmlβαζεις τα νουμερα και πετας το κουμπακι. δουλεψε το με οσο μικροτερη ταση μπορεις, δεν προκειται να εχεις κανενα προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Μάρτιος 18, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 τι ψυξη εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 18, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 Αρχική απάντηση από .38-.45 http://www.benchtest.com/calc.htmlβαζεις τα νουμερα και πετας το κουμπακι. δουλεψε το με οσο μικροτερη ταση μπορεις, δεν προκειται να εχεις κανενα προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάρτιος 18, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 πρεπει να εχει; βαζεις τις τιμες σε watt, ταση και mhz κι αυτο ειναι ολο.ο μαθηματικος τυπος δεν αλλαζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Μάρτιος 18, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 Αρχική απάντηση από .38-.45δουλεψε το με οσο μικροτερη ταση μπορεις, δεν προκειται να εχεις κανενα προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 18, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 Αρχική απάντηση από .38-.45 πρεπει να εχει; βαζεις τις τιμες σε watt, ταση και mhz κι αυτο ειναι ολο.ο μαθηματικος τυπος δεν αλλαζει. δε νομιζω να ειναι ισχυει ο τυπος για ολους τους επεξεργαστες.Αλλη κατα εχει ο FX στα 2.8GHz και αλλη ο Celeron. Διαφορετικοι επεξεργαστες, διαφορετικη τεχνολογια, αλλη cache κ.τ.λ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Μάρτιος 18, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 14:41] δε νομιζω να ειναι ισχυει ο τυπος για ολους τους επεξεργαστες.Αλλη κατα εχει ο FX στα 2.8GHz και αλλη ο Celeron. Διαφορετικοι επεξεργαστες, διαφορετικη τεχνολογια, αλλη cache κ.τ.λ..... Γι'αυτό βάζεις αρχικό ρεύμα, κατανάλωση και συχνότητα λειτουργίας. Σε μένα πάντως μια χαρά δουλεύει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Μάρτιος 18, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 Αρχική απάντηση από vdeseris Γι'αυτό βάζεις αρχικό ρεύμα, κατανάλωση και συχνότητα λειτουργίας. Σε μένα πάντως μια χαρά δουλεύει... Μα και εγώ τα δοκίμασα αλλά μου βγάζει αλλαμπουρνέζικα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Μάρτιος 18, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 Aυτό που είπε και παραπάνω ο φίλος το φοβάμαι και εγώ.Δηλαδή αν τρέχεις ψηλά τις μνήμες ίσως καλό είναι να δώσεις λίγο παραπάνω στη cpu.Για παράδειγμα για να τρέχω τα ΒΗ στα 250 με 3.22V ενώ μπορεί η CPU να είναι εκεί με 1.41V της δίνω και ένα headroom 0.02V δηλαδή στα 1.43V για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Μάρτιος 18, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 14:21] ..... Όσο για το link που μου δώσατε είναι αναξιόπιστο όπως και όλα όσα έχω δοκιμάσει.Γράφω τα νούμερα χωρίς να βάλω cpu και βγάζει 900W! ’ρα κάπου δε λειτουργεί σωστά. Επίσης αν βάλω το cpu 3150 με τάση 1,55 πάλι μου τα βγάζει λάθος ,λέει ότι θέλει 400W! κάτι που δε στέκει.... Μια χαρά μου φαίνεται εμένα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Μάρτιος 18, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 Tελικά η βλακεία ήταν ότι θέλει τελεία στις υποδιαστολές και όχι κόμμα που έβαζα! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάρτιος 18, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 14:21] Όσο για το link που μου δώσατε είναι αναξιόπιστο όπως και όλα όσα έχω δοκιμάσει.Γράφω τα νούμερα χωρίς να βάλω cpu και βγάζει 900W! ’ρα κάπου δε λειτουργεί σωστά.Επίσης αν βάλω το cpu 3150 με τάση 1,55 πάλι μου τα βγάζει λάθος ,λέει ότι θέλει 400W! κάτι που δε στέκει.... εχεις δικιο. αλλα δεν ξερω κατα πόσο. απο δω για OSA170DAA6CD (αν καταλαβα καλα αυτον εχεις), εχουμε 2000mhz, 1.35v (και οχι 1,35) και 110w. ο επεξεργαστης αυτος, στο min P-state, ειναι στα 1000mhz με 1.1v και εχει 51.6w. αν τα βαλεις τα νουμερα αυτα (1000mhz, 1.1v και οχι 1,1) στο λινκ που εδωσα, δε θα σου δωσει τα 51.6 που λεει η AMD, αλλα 32.1. ο λογος, ισως, βρισκεται στον πινακα 9 σελ. 10, με τα διαφορετικα θερμικα προφιλ αναλογα με την θερμοκρασια του καπακιου του επεξεργαστη. η AMD ξερει τα προφιλ, το υπολογιστηρι του λινκ ομως οχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.