Dr.Paneas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2006 Εχω αγανακτήσει με αυτό το ζήτημα.Θα μπω κατευθείαν στο θεμα. Χρησιμοποιω OTENET με το Modem ZTE ZXDSL 831A και εχω ακολουθησει τον οδηγο http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=12670 αλλα κα τις χρήσιμες συμβουλες http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=3804 .Αρχικα είχα πρόβλημα με το Azureus. Ελεγε οτι το μπλοκαρει το firewall. Ελα μου ντε, που δεν ειχα firewall ούτε στην καρτα δικτυου (το ειχα κανει disabled) αλλα ουτε καποιο λογισμικο (πχ Norton, sygate κλπ). Ετσι, αφου ειχα το NAT on, τοτε αυτο θα εφταιγε. Παω λοιπον στο NAT και προωθώ στην 192.168.1.2 σε TCP την port για το Azureus. Κανω ενα restart το modem και μετα δούλεψε. Το Azureus ηταν οκ. Το ίδιο έκακα και για το Limewire.Μπαίνω σε SUSE και λεω ενα φιλο μου συνδεθει στο pc μου με ssh. Τιποτα ... Παω στο nat και κανω παλι το ιδιο (το ειχε ετοιμο σαν service). Το βαζω λοιπον, port 22, ip 192.168.1.2 κλπ κανω restart. Και ξανα δοκιμαζουμε με ssh. Τιποτα...Του λεω να με κανει ενα Nmap (scan) και μου λεει οτι το μηχανημα μου φαινεται dead..Ισως φταίει το firewall του SUSE λεω... παω και το απενεργοποιώ... παλι τα ιδια... ισως φταει το SUSE καποια ρυθμιση με τα IPTables ισως..Μπαινω απο Windows, και του λεω να με ξανακανει nmap (scan)... παλι dead machine...Τι γίνεται ρε παιδια ;btw:αν θυμαστε σε ενα post μου πριν κανα μηνα ο sotiris ειχε κανει scan το μηχανημα μου... Τώρα όμως ; Δεν πειραξα καμια ρύθμιση ρε παιδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 18, 2006 Author #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 Περιεργα πράγματα...Nmap finished: 1 IP address (1 host up) scanned in 1.832 secondslinux:/home/druid # nmap -sS 87.202.222.167Starting nmap 3.81 ( [url]http://www.insecure.org/nmap/[/url] ) at 2006-03-18 10:51 EETInteresting ports on athedsl-79193.otenet.gr (87.202.222.167):(The 1660 ports scanned but not shown below are in state: closed)PORT STATE SERVICE23/tcp open telnet80/tcp open http5190/tcp open aolStarting nmap 3.81 ( [url]http://www.insecure.org/nmap/[/url] ) at 2006-03-18 10:52 EETInteresting ports on localhost (127.0.0.1):(The 1659 ports scanned but not shown below are in state: closed)PORT STATE SERVICE22/tcp open ssh25/tcp open smtp111/tcp open rpcbind631/tcp open ippNmap finished: 1 IP address (1 host up) scanned in 0.267 secondsΕχω προωθήσει την SSH Port 22 μέσω NAT (στην 192.168.1.2) αλλά και μεσω port Triggering. Δεν έχω καποιο firewall...Να αλλαξω router ; Τι να κανω ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 18, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 χαχαχαχα otenet έχεις? έχει κλειστά ssh και web απ'όσο γνωρίζω, για να μην χακεύουν οι κακοπροαίρετοι τα admin/admin modem που ακούνε ssh και web. πάρε τηλέφωνο την otenet, και ζήτησε να στο απενεργοποιήσουν για το λογαριασμό σου, νομίζω γίνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 18, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 Αν ισχυει αυτο που λες θα ακουσουν πολυ μπινελικι. Σαν τον μλκ παιδευομαι 1 εβδομαδα. Βαζω-βγαζω-ρυθμιζω-ξερυθμιζω.... Τωρα κανει παρτυ η sister και γινεται της μπιπ στο σπιτι, αυριο θα παρω τηλ. thx ρε συ soto:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 18, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 Να σας ρωτησω: Τωρα τελευταια εκει που ειμαι στο νετ και σερφαρω μια χαρα, ξαφνικα κατι γινεται (αγνωστο) και δεν εχω πλεον internet και μετα απο κανα 10 λεπτο ολα οκ. Τι συμβαινει ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Μάρτιος 18, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 Εννοεις πως δεν μπορεις να κανεις σύνδεση καθόλου για 10 λεπτα? Εγώ παθένω να κολαει τελειως το modem και να πρέπει να κανω επανεκκίνηση του PC για να ξαναδουλέψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 19, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Κι εγω κατι τετοιο. Αν κανω επανεκιννηση το modem (reset) ή το pc, τοτε παιζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Μάρτιος 19, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Αντε πάρε κανένα τηλέφωνο στην otenet γιατί δεν αντέχω άλλο να δοκιμάζω συνδεθώ στο PC σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 19, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 ακουσον άκουσον: Ο Σωτήρης είχε δίκαιο. Η ΟΤΕΝΕΤ προσφατα (πριν 2-3 εβδομαδες) εχει μπλοκάρει πόρτες όπως η 80 και άλλες τόσο σε udp οσο και σε tcp -ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - με αποτέλεσμα όλος ο κόσμος να έχει τρελαθεί και να αγοραζει καινουρια routers, να ρυθμιζει/ξερυθμίζει, να βαζει και να βγαζει και γενικα να έχει τρελαθει!!!! Κι ολα αυτα ωφείλουνται στους ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΥΣ της ΟΤΕΝΕΤ. Και ξέρετε ποιο ειναι το αστείο την υπόθεσης ; Οτι ειμαι τοσο γκαντέμης που ΔΕΝ μπορώ να αππενεργοποιησώ αυτή την υπηρεσία (my.otenet.gr>αλλαγη κωδικου προσβασης>επιλογη>Προσθετη ασφαλεια:ΝΑΙ ή ΟΧΙ) επειδή όταν παταω "επιβεβαίωση" βγάζει σφάλμα ο server τους. Τους πηρα τηλ και τους ειπα οτι εχει προβημα ο apache τους και μου λενε: Ναι, προσπαθηστε αργοτερα. :cry: :giveup: :giveup: :help: :wall: :drool: :flag: :nada: Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Μάρτιος 19, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Ρε κανε εκεί ένα port forwarding και αστούς να μαμιουντε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 19, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από ---Zapotek-- Ρε κανε εκεί ένα port forwarding και αστούς να μαμιουντε! H ιδια η otenet μπλοκαρει πορτες! Γι αυτο ειναι stealth κι οχι blocked απλα.http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=514212&postcount=73και το error http://adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=7041&d=1142756235 Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Μάρτιος 19, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Απλα βαλε ως port για το ssh την 7000 πχ και συνδεσου σε αυτη..[ Ενα edit στο /etc/xinetd.d ειναι.] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 19, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Δουλεψεεεεεεεεεεεεεεε! Ακουσον ακουσον επειδη λεει προσπαθουσα με proxy της ιδιας της otenet να απενργοποησω την λαλακια της otenet περι security μου εβγαζε σφαλμα ο apache της. Τελικα την απανεργοποιησα και ολα δουλευουν ρολοι όπως πριν!!!!Παιδια οτι προβλημα εχετε, ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ αλλα ο ISP σας!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Μάρτιος 19, 2006 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από Dr.PaneasΠαιδια οτι προβλημα εχετε, ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ αλλα ο ISP σας!!!! Ε καλα μη το μαμαμε κιολας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 19, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από Dr.Paneas ακουσον άκουσον: Ο Σωτήρης είχε δίκαιο. Αρχική απάντηση από ---Zapotek-- Απλα βαλε ως port για το ssh την 7000 πχ και συνδεσου σε αυτη.. [ Ενα edit στο /etc/xinetd.d ειναι.] ναι, απλά είναι μ@λακία επειδή όλα έχουν την default και πρέπει να είσαι ψυχασθενής για να ορίζεις συνέχεια τις πόρτες. κι ο apache μπορεί να αλλάξει πόρτα, αλλά άλλο να γράφεις www.xafies.tk και άλλο www.xafies.tk:6666 (btw τρομερό site το xafies ) Αρχική απάντηση από Dr.Paneas ακουσον άκουσον: Ο Σωτήρης είχε δίκαιο. 1) Ο sotiris έχει πάντα δίκιο. 2) Υπήρχε περίπτωση να στό λεγα στη τύχη ή από "διαίσθηση" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Μάρτιος 19, 2006 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από sotirisκι ο apache μπορεί να αλλάξει πόρτα, αλλά άλλο να γράφεις www.xafies.tk και άλλο www.xafies.tk:6666 (btw τρομερό site το xafies ) Δυστυχώς POST παίζει μόνο σε 80 & 8080 αν θυμάμαι καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.