Jump to content

PC Freeze κατά τη διάρκεια gaming

sloth

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους. Λυπάμαι πραγματικά που το πρώτο post μου αφορά ένα πρόσφατο πρόβλημά μου :(

Πριν μια εβδομάδα πήγα το pc για φύσημα. Φρόντισα να υπάρχει φίλτρο υγρασίας στο κομπρεσεράκι και όλες τις συναφή προφυλάξεις.

Από τότε όμως, κάθε φορά που παίζω για 30 με 60 λεπτά κάποιο game το pc freezάρει εντελώς (με μόνη λύση το reset button). Τις πρώτες φορές πετούσε μάυρη οθόνη αλλά ο ήχος από πίσω λειτουργούσε κανονικά. Λες και η 9700pro μου σταματούσε να δουλεύει.

Μετά αφαίρεσα την επιλογή VPU Recovery και τώρα πια απλά freezάρει αφήνοντάς μου στην οθόνη το τελευταίο frame από το game που έπαιζα.

Σκέφτεστε fan της 9700? Δουλεύει κανονικά (arctic cooling έχει πάνω). Σκέφτεστε κάποιο άλλο fan? Όλα δουλεύουν κανονικά. CPU temperature? Μέγιστο 50C.

Tο pc αποτελείται από:

Ρ4 Ρrescott @ 3.0Ghz (με ένα Tt Silent Tower)

Gigabyte 8KNXP (έχω βάλει και το voltage regulator της)

PSU Chieftech 360W

RAM 2χ256 @ 266 (που λεφτά για κάτι άλλες...)

Gigabyte 9700Pro w/ Arctic cooling

5 σκληρούς

Αυτά πάνω-κάτω...

Αν είχε ποτέ κανείς το ίδιο πρόβλημα και βρήκε λύση ας τη μοιραστεί

:confused::help:

Αν σου ειναι ευκολο αποσυνδεσαι καμποσες συσκευες και μεινε μονο με απαραιτητες συσκευες για να δεις αν σου δουλευει κανονικα και δεν κωλαει. Αν δεν κωλησει αφου αφαιρεσεις καποιες συσκευες απο το συστημα (δισκοι πχ κτλ κτλ βαλτου μονο τα απαραιτητα για να δουλευει) τοτε ισως ειναι θεμα τροφοδοτικου.

Οι 9700pro όπως και όλη η σειρά των 9χ00 δεν παίζουν σωστά με το FAST WRITES enabled στο BIOS.

Μπες στο BIOS και καν'το DISABLE. Ίσως γίνεται και από τον driver αλλά δε θυμάμαι πως ακριβώς.

Φιλε μου εγω θα σου ελεγα να ξεκινισεις δοκιμαζοντας μια αλλη καρτα γραφικων.Εχω την εντυπωση οτι εκει ειναι το προβλημα σου...

Επειδή ήμουν από τους πρώτους κατόχους ΑΤΙ 9700, όπως και αργότερα 9800, είχαμε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με τους οδηγούς και με κολλήματα. Κορυφαία ποιότητα κατασκευής και εικόνας σε σχέση με τις nVidia, ακόμα και από την πατάτα 5800 που είχε βγει (ναι, εκείνη με την ψύκτρα ηλεκτρική σκούπα...)

Αν κάνεις μιά έρευνα στο www.abxzone.com, που είναι ένα πολύ αξιόλογο φόρουμ, αλλά στα αγγλικά, θα βρεις δεκάδες συζητήσεις με προβλήματα σε 9χ00. Αυτό όμως που έλυνε τα περισσότερα, και που προκαλούσε αυτό που λες, ήταν το FASTWRITES.

δεν νομίζω να ειναι η κάρτα γραφικών...δοκίμασε να βγάλεις όλες τις εξωτερικές συσκευες απο το πισι όπως ειπε και ο φίλος πιο πάνω και μετα παιξε ξανα...

εαν σου ξανακολήσεις δες για τους drivers...

will do παίδες. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εν τω μεταξύ έλυσα την arctic και ανανέωσα την πάστα με τη gpu. Παρόλα αυτα το ξανακάνει.

Δεν ξέρω αν άρχισε να το κάνει μετά το φύσημα, ή μετα την προσθήκη ενός ακόμη σκληρού. Θα δω και θα σας πω. Ευχαριστώ και πάλι.

Συμφωνώ με τα παιδιά περί κάρτας αλλά προς το τροφοδοτικό πάει το μυαλό μου.

Πολύ φορτωμένο για ένα 360αρι.

Έχεις μετρήσει τάσεις να δεις πως είναι???

Problem solved. Τελικά ο εξτρά 40άρης που του έβαλα έκανε όλη τη ζημιά. Αναγκαστικά θα τον έχω σαν backup αποσυνδεδεμένο.

Χίλια ευχαριστώ παίδες! ’ντε cheers!

Υ.Γ. Τουλάχιστον έμαθα και τα όρια του PSU μου :D (το οποίο είναι πολύ καλό για τα κυβικούλια του. βλέπετε άλλωστε τι σηκώνει)

Αρα η επομενη αναβαθμιση θα ειναι τροφοδοτικο να φανταστω :). Αν κοιταξεις γενικα και αγγελιες σιγουρα θα βρεις γυρω στα 480watt σε γενικα καλες τιμες. Αλλιως ριξε μια ματια στο enermax 465 εφοσον δεν ειδα παραπανω να ανεφερες οτι κανεις oc.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.