jax7480 Μάρτιος 15, 2006 #21 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 Για το συγκεκριμενο ψυγειο, επειδη ψιλοτινει προς το τετραγωνο, θα προτεινα 2 ανεμιστηρες, 17αρηδες, στα 5 ή 7 βολτ αντιστοιχα. Στην πρωτη υδροψυξη μου ειχα ενα παρομοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Μάρτιος 15, 2006 #22 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 12άρηδες φαντάζομαι εννοείς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 15, 2006 #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 Αρχική απάντηση από YiorgosX 12άρηδες φαντάζομαι εννοείς... Nope, 17αρηδες ειπα. 2 x 17αρηδες σε διαταξη push-pull.Θα καλυψει ετσι, μεγαλυτερο κομματι του ψυγειου και θα κανουν και λιγοτερο θορυβο. Οπως επισης και λιγοτερα χρηματα(μαλλον, για το τελευταιο δεν ειμαι σιγουρος). Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Μάρτιος 16, 2006 #24 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2006 Εχεις κάποιο link? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iannis1416003167 Μάρτιος 16, 2006 #25 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2006 Αρχική απάντηση από YiorgosX [Χθες, στις 23:54] Εγώ πάντως έχω μια 1250 εδώ και τρία χρόνια και μια 1048 εδώ και τέσσερα...Μέχρι στιγμής -φτου φτου- έχω ξεχάσει την παρουσία τους. Μια απο τα ίδια 2 Eheim H 1250 δουλεύει 2 χρόνια 24/7 ΓαϊδουριΕινα ποιό ποιoτικές απο τις Hydor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 16, 2006 #26 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2006 Αρχική απάντηση από YiorgosX Εχεις κάποιο link? Για τι πραγμα να εχω λινκ? Για τον 17αρι ανεμιστηρα ή για το οτι καλυπτει καλυτερα το ψυγειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Μάρτιος 16, 2006 #27 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2006 παιδια μου εκανε παιχνιδια η eheim 1250 και αλλαξα σε hyper L30βεβαια εσπασε το πανω ρακορ της hyper και γιναμε κωλος..πεσανε νερα πανω σε καρτες γραφικων,μητρικη.σκληρους και τροφοδοτικο...ΕΝΩ ΔΟΥΛΕΥΕ το pcο ψυχολογος μου ειπε οτι ολα θα πανε καλα...(ο υπολογιστης δουλευει ακομα μετα απο ενα καλο στεγνωμα και μπολικες προσευχες)ο επιλογος ειναι...1)Κατα γενικη ομολογια η Eheim ειναι ποιοτικοτερη, πιο στοιβαρη..ΠΙΟ ΘΟΡΥΒΩΔΗΣκαι σε εναν γκατεμη σαν και μενα υπαρχει περιπτωση να τριζει γενικοτερα...(την δινω σε οποιον εχει ιδια να τεσταρει να μου πει αν κανει και η δικια του ετσι...)2)Η Hydor ειναι πιο αθορυβη ,πιο μουφα αλλα αυτο δε θα παιξει ρολο στη λειτουργεια της σχεδον ποτε...(οσο σχεδον ποτε δεν θα χαλασει η Eheim)νομιζω πως τελικα με βαση αποδοση - κοστος νικαει λιγο η Hydor στα σημεια καθως δεν ειναι και βουβαλι οπως η αλλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάρτιος 16, 2006 #28 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2006 @jax...17αρηδες βρισκεις ευκολα??Τιμες??Χαρακτηριστικα?@gocu...καλα το εγραψες κατω...hydor λεγεται...hyper ειναι το τροφοδοτικο που μαλλον εχεις!Επισης μου εδωσες μεγαλο κουραγιο ..στο οτι δουλευει to pc μετα απο ενα καλο μπανακι...Αν οχι σουκου ...απο εβδομαδα και εγω στο κλαμπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Μάρτιος 16, 2006 #29 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2006 Αρχική απάντηση από ΝTG @gocu...καλα το εγραψες κατω...hydor λεγεται...hyper ειναι το τροφοδοτικο που μαλλον εχεις!Επισης μου εδωσες μεγαλο κουραγιο ..στο οτι δουλευει to pc μετα απο ενα καλο μπανακι...Αν οχι σουκου ...απο εβδομαδα και εγω στο κλαμπ... που'σαι ρεεε??(-ακυρο- γραφτηκες??)ναι μπερδεψα τα ονοματακια πανω στη τρελα μου και στην αφασια μουτελικα το τσημπησα το hyper...φυσαει αλλα ξενερωσα γιατι το ειδα και στο πλαισιο...γιατι σου εδωσα κουραγιο??το ελουσες και εσυ??επρεπε να ησουνα εδω να ακουσεις τον θορυβο που παιχτηκε οταν επεσε το νερο πανω στην καρτα γραφικων που δουλευε(σαν να ριχνεις κατεψυγμενη πατατα στο τηγανι με το λαδι που καει)τα επαιξα σου λεωαλλα επειδη το νερο ηταν απεσταγμενο(οχι απιονισμενο, δεν ξερω αν θα ειχε διαφορα) τελικα ο καλος θεος με βοηθησε(α με βοηθησε και το ασσεσουαρ της μαριας επισης..!)τι σημαινει η τελευταια φραση σου??ποιο κλαμπ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Μάρτιος 16, 2006 #30 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2006 Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 15:34] Για τι πραγμα να εχω λινκ? Για τον 17αρι ανεμιστηρα ή για το οτι καλυπτει καλυτερα το ψυγειο? Για ανεμιστήρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάρτιος 16, 2006 #31 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2006 τηλε-γραφτηκα.....club εννοω οτι μεσα στην αλλη εβδομαδα (αν ολα πανε καλα) θα εχω νερακι...και κατι μου λεει οτι καπου καπως καποτε ενα μπανακι θα το κανω στο υπολογιστη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Μάρτιος 16, 2006 #32 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2006 Αρχική απάντηση από ΝTGκαι κατι μου λεει οτι καπου καπως καποτε ενα μπανακι θα το κανω στο υπολογιστη... Ομονεια->Κωνσταντινουπολεως->Μπακακος->Απεσταγμενο Νερογια να εχεις το κεφαλι σου ησυχο φιλε..αν ειχα αλλο νερο τωρα θα θρηνουσαμε 2000 ευρω και πολυ κοπο και παρα πολλαααα αρχειααα..καταλαβαινεις νομιζωειδες τελικα που λειτουργει η τηλεγγραφη???χαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
epoc Μάρτιος 16, 2006 Author #33 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2006 Αρχική απάντηση από jax7480 Για το συγκεκριμενο ψυγειο, επειδη ψιλοτινει προς το τετραγωνο, θα προτεινα 2 ανεμιστηρες, 17αρηδες, στα 5 ή 7 βολτ αντιστοιχα. Στην πρωτη υδροψυξη μου ειχα ενα παρομοιο. Καλή φάση - το ψυγείο έχει 16 εκ. ύψος άρα με κάποια πατέντα μπορεί να πιάσει. Θα κάνω ένα search για να δώ τι παίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epoc Μάρτιος 16, 2006 Author #34 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2006 Πως μπορώ να κολλήσω plexiglass για να φτιάξω ένα shrud και ίσως και ένα tank αν δεν καταλήξω σε κάποια έτοιμη λύση; Υπάρχει κάποια ειδική κόλλα ή απλά βάζω λίγη διάφανη σιλικόνη και είμαι κομπλέ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Μάρτιος 16, 2006 #35 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2006 To plexi χρειάζεται ειδική κόλλα (χλωροφόρμιο).Είναι φτηνή, θα σου δώσουν εκεί που θα το αγοράσεις. (είναι υγρή, κανόνισε να έχεις ένα μπουκάλι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Μάρτιος 16, 2006 #36 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2006 ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή την επαθα έτσι και εγω, το plexi για να κολλήσει με χλωροφθόρμιο (που ειναι πολύ λεπτόρευστο και διαλύει τοπικά το υλικο για να γινει ενα σωμα) θέλει να εφαπτονται πολύ καλά οι δυο επιφάνειες. Αρα πρέπει να ειναι κομμένο με το δίσκο που έχουν αυτοί που το πουλάνε, που σημαινει οτι (αν τουλάχιστον πας σε αυτον που πήγα εγώ) περιορίζεσαι σε ορθογώνια σχήματα. Αντε βαρια βαρια κανα λοξό κόψιμο αλλα τοτε θα πρέπει να γίνουν και τα αντίστοιχα φαλτσοκοψιματα (δηλαδη κόψιμο με τον τροχό να μην ειναι καθετο στο επιπεδο του Plexi, το οποιο μου φαινεται αδυνατο. Εγω ετσι ξεκινησα, το παλεψα με Dremel (ισιωνες το ενα εξειχε το αλλο), ενα ισιο κομματι ξυλο με γυαλοχαρτο πανω (δεν εκανε τιποτα), και κατεληξα σε σιλικονη που εχει μάζα ώστε να ταιριάξει δυο οχι εντελώς επιπεδες και παράλληλες επιφάνειες.Ο μόνος τρόπος που έχω δει να γινειται συναρμολογηση πλεξι σε τυχαιο σχημα ειναι με βιδες αλλα θελει σχετικα χοντρο πλεξι και προσεκτικο τρύπημα, και βιδωμα μην ανοιξει στη μεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Μάρτιος 16, 2006 #37 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2006 Παιδια τι λετεεεεεε :jump: ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως για τανκ ΜΟΝΟ μα ΜΟΝΟ χλωροφορμιο θα εχεις διαροες με σιλικονη ακομα και η καλυτερη σιλικονη οτυ κοσμου να ειναι, πιστεψε με αν θες κατι πλεξυ σε τανκ στειλε μνμ στον eleven:inlove: θα δεις συντομα τι εννοω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάρτιος 16, 2006 #38 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2006 Για 17αρια φανακια και όχι μόνο. Σε ότι μέγεθος θες και βολτ με μια βόλτα στο κέντρο θα βρεις τα πάντα!!!Όσο για hydor 3 φορά που ακούω σπασμένο ρακορ. ευτυχώς που το έχω αλλάξει σε μεταλλικό..Πάντως να ξέρετε ότι το νερό μπορεί να είναι επικίνδυνο αλλά αν προσεχείς έστω και λίγο όλα θα πάνε μια χαρά..Πχ στο καλό μηχάνημα δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το νερό γιατί πρόσεξα την πρώτη φορά περίπου 4 ώρεςΣτο σερβερ μάλλον δεν είχα βάλει πολύ τεφλον στο ένα ρακορ από τα 2 ψυγεία με αποτέλεσμα μια σταγόνα κάθε 6 ώρες το έλυσα και μετά όλα οκΑπλά θέλει λίγη προσοχή στην αρχή και την πρώτη φορά Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Μάρτιος 16, 2006 #39 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2006 Εναφερόμουν σε shroud, για τανκ δε μου φαίνεται δυσκολο να το σταγανοποιήσεις αρχικα, δύσκολο μου φαίνεται να μείνει στεγανο μετά απο μερικά βαλε βγάλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epoc Μάρτιος 17, 2006 Author #40 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2006 Ευχαριστώ παιδια! κορυφαία τα tank του Μιχάλη!!! πάντος η αναζήτηση ανταλλακτικών και υδραυλικών εξαρτημάτων εδω στα νότια προάστια φαίνεται πως είναι μια δύσκολη υπόθεση. μέχρι στιγμής δεν έχω βρεί ουτε ένα μαγαζί που να έχει έστω και τα μισά αυτών που ψάχνω. πχ. ρακόρ που να βιδώνει με παξιμάδι πανω σε tank δεν υπάρχει πουθενά...άσε που οι πωλιτές σε περνάνε για :alien: όταν τους ζητάς κάτι τέτοια λέω να περάσω μια βόλτα από το praktiker αλλά δεν ξέρω αν θα βρω τιποτε άλλο εκτος απο αλφαδολάστιχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.