epoc Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2006 Γεια χαρά σε όλους και συγχαρητήρια για την ενεργό συμμετοχή σας στο forum. Επειδή είμαι καινούριος στο άθλημα του water cooling έχω κάποιες απορίες: 1. Εχω πάρει το ψυγείο της επισύναψης από Φραντζή (15 ευρώ τσαμπέ) και θα ήθελα να ξέρω αν θα έχει απόδοση. Οι διαστάσεις της κυψέλης είναι 20 x 16 x 5 cm. και είναι χάλκινο. Σκέφτομαι να το τοποθετήσω μέσα σε ένα ξεχωριστώ κουτί (ξύλινο ή χαρτόνι) με 2 ανεμιστήρες να φυσάνε τον αέρα προς τα μέσα και άλλοι 2 να το αποβάλλουν προς τα έξω. Αν το συνδυάσω με μια L30 θα είναι ικανό να σηκώσει έναν Athlon 64 x2 OC; 2. Υπάρχει τρόπος να μονώσω το αλφαδολάστιχο (1/2) αν το τοποθετήσω μέσα στο χάλκινο σωλήνα του ψυγείου. Τι κόλλα να χρησιμοποιήσω; Ευχαριστώ εκ τον προτέρων radiator.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Μάρτιος 15, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 Καλώς όρισες στο forum. Εμένα μου φαίνεται πολύ καλό και η τιμή ακόμη καλύτερη. 1. Ανετα 2. Καλύτερα θα ήταν κολλήσεις δύο ρακόρ και να βάλεις το λάστιχο με σφικτήρα. Διότι διαφορετικά δεν θα μπορείς να το βγάλεις αν χρειαστεί... Καλά oc Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Μάρτιος 15, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 καλό το ψυγειάκι,επειδή βολεύει κιόλας κοίτα αν μπορείς να το χώσεις μέσα στο κουτί.Και με μια L20 την κάνεις την δουλειά σου,ανάλογα με τα οικονομικά όπως επίσης καλή φάση είναι να βάλεις ρακόρ μισής ίντσας .Για λάστιχο ψάξε σε pet shop με ενυδρία για Eheim 16/12 αν θυμάμαι καλά.Αν κάνω κάπου λάθος παρακαλώ διορθώστε με. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epoc Μάρτιος 15, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 Ευχαριστώ!Δεν θα με πείραζε αν μπει μόνιμα το λάστιχο επειδή τα ρακόρ σκέφτομαι να τα βάλω fixed στην εξωτερική πλευρά του κουτιού που θα έχω το ψυγείο για λόγους ευελιξίας. Τα Pet City έχουν τίποτα χρήσημο για wc?(μήπως πρέπει να κανω upload τις εικόνες κάπου στο ιντερνετ για να μπορώ να τις εμφανίσω στο post?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Μάρτιος 15, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει...Εγώ είχα βάλει στο νερό ένα πρόσθετο για UV, που μου χρωμάτισε τους σωλήνες. Αναγκάστηκα να τους αλλάξω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 15, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 Μια χαρα ψυγειο ειναι και γω σχεδον ιδιο εχω.1)Με μια L20 εισαι μια χαρα........Αν ζεστανεις(βρασεις) λιγο το λαστιχο πιθανον να μπορεις να χωσεις μεσα τα σωληνακια του ψυγειο ωστε να μην χρειαστει να βαζεις ρακορ. Και το αλφαδολαστιχο κανει αλλα νομιζω οτι ειναι λιγο σκληρο. Οπως ειπε και ο Αραπακλας ειναι καλυτερα να παρεις απο pet shop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Μάρτιος 15, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 έχω αγοράσει το ιδιο ψυγειο απο τη Φραντζη, νομιζω 5 !Με αρκετο ξεχειλωμα μπαινει σωλήνας 1/2". Για να τον ξεχειλωσεις βαλτον σε ζεστο νερο η και σε φλογα (προσοχη για πολυ λιγη ωρα και ενω τον περιστρεφεις συνεχεια, μην παρουμε καμια φωτια!)Να σου πω δεν το χρησιμοποιησα και πολυ και δεν μπορω να κανω συγκρισεις. Αυτο που δεν μου αρεσε μονο ειναι οτι χαλάνε πολυ ευκολα οι κυψελες γιατι τα φυλλα χαλκου ειναι πολυ λεπτα. Οι σωλήνες ειναι μπρουτζινοι, όχι χάλκινοι πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Μάρτιος 15, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 εμενα οι tygon μου εμπαιναν σε σχεδον ιδιο ψυγειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 15, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 Μετα την προσφατη μου εξοδο στην αγορα ανακαλυψα κατι σωληνες που χρησιμοποιουν οι βιομηχανιες γαλακτοκομικων. ΠΟΛΥ πιο μαλακοι απο τους φτηνους απο των Pet Shop. Μηπως εχει τους εχει δοκιμασει κανεις????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
epoc Μάρτιος 15, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!! Ισως να κάνουν οι σωλήνες αν χρησημοποιήσω πιστολάκι θερμού αέρα και τους μοντάρω εξωτερικά με σφυκτιράκια. Πάντος για overclocking νομίζω πως θα ήταν καλύτερα αν έβαζα μια L30 ή θα ήταν περιττά έξοδα για το συγκεκριμένο ψυγειο; Κάνει αυτό που έχω για extreme καταστάσεις ή θα χρειαστώ κάτι καλύτερο; Επίσης βρήκα στα multirama ανεμιστήρες thermaltake 12cm 4Watt με πολύ καλη μετατόπιση όγκου αέρα και όπως είπα λέω να βάλω τέσσερις. Τώρα για το cpu block τα έχω χαμένα. Που θα βρώ eleven εδώ στην Αθηνα; ελπίζω να μην σας ζάλισα με τόσες απορίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
epoc Μάρτιος 15, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 @kallileo: αν δεν τσακίζουν μπορεί και να κάνουν, που τους βρήκες όμως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Μάρτιος 15, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 παρε το ψυγειακι σου και πηγαινε παλι στα multirama και ζητα σωληνα tygonκαι δες αν κανει...μαλλον θα κανει αλλα ειναι πανακριβοςπου χωρανε οι 2 ανεμηστηρες σε καθε πλευρα???αφου θα πας στα mulitrama τσεκαρε ενα παρομοιο ψυγειο που εχουν και κοιτα να δεις την πλαστικη βαση που εχει απο πανω στο μεγεθος ενος 12αρη ανεμηστηρα ,κατι σαν χωανη.(scroud νομιζω λεγεται αν δε κανω λαθος)θα καταλαβεις τι εννοω...οι ανεμηστηρες ειναι καλοι αλλα αν σκοπευεις να τους χρησιμοποιησεις τερμα θα εχεις προβλημα με τα αυτια σου , εκτος βεβαια και αν δεν σκοπευεις να πετυχεις σχετικα αθορυβο pcαμα εχεις την L20 ειναι περιτο να παρεις την L30 και δεν νομιζω οτι μονο για επεξεργαστη και με μικρο ψυγειο αξιζει γενικοτερα μεγαλυτερη αντλιατον eleven τον βρισκεις μονο κατοπιν παραγγελειας..(του στελνεις πμ)θα σε εξηπυρετησει στα μεγιστα και δεν προκειται να μεινεις παραπονεμενος(εχει κανει και για μενα καποια πραγματακια...ο τυπος ειναι φοβερος)αα ξεχαστηκα αν σκοπευεις να μειωσεις τοπν θορυβο τοτε κοιταξε στο multirama (αφου πας που πας) τους coolermaster 12αρηδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
epoc Μάρτιος 15, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 thanx! αν δεν τα καταφέρω με το αλφαδολάστιχο ισως πάρω eheim ή κάτι άλλο αλλά όχι tygon (σχεδόν 15 ευρώ/μ ). Οι ανεμιστήρες θα μπούν σε ειδικό κουτι μαζί με το ψυγείο- δες πιο πάνω) Επέλεξα τα thermaltake ακριβός επειδή έχω σχετικά μικρό ψυγείο άσχετα με τον θόρυβο που κάνουν, στο κάτω-κάτω το ρυθμίζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 15, 2006 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 Αρχική απάντηση από epoc @kallileo: αν δεν τσακίζουν μπορεί και να κάνουν, που τους βρήκες όμως; Aπο ειδα δεν τσακιζουν....τους βρηκα στην Θεσσαλονικη σε μαγαζι με υδραυλικα-πτευματικα συστηματα.Οι Tygon σιγουρα δεν αξιζουν. Πολυ ακριβοι. Απο μας θα ζησουν!!!!!!Οσο για ανεμιστηρες ειχα παρει 12ρηδες Glacialtech απο το Πλαισιο και μου βγηκαν πολυ καλοι, φτηνοι και αθορυβοι. Δοκιμασα και κατι Sharkoon απο το Eshop αλλα δεν μου αρεσαν. Τωρα εχει φερει το Πλαισιο κατι Zalman 12αρηδες με 7 ευρω απο καταλαβα πρεπει να ειναι καλοι.Τωρα αν θες χρωματιστους δεν ξερω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Μάρτιος 15, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 οι tygon σιγουρα θα ειναι καλυτεροι απο οτι αλλο παρομοιο ψαξεις και απο θεμα λυγισματος και απο διαυγεια και ελαστικοτητα και απο μονωση θερμοτητας και δε συμαζευεταιαξιζουν η τουλαχιστον κοτιζουν πολλα..ειδα πιο πανω ,κατεβασα και το αρχειακι σου αλλα δεν βλεπω κανενα κουτι παρα μονο το ψυγειο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Μάρτιος 15, 2006 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 Αρχική απάντηση από epoc [Σήμερα, στις 16:14] thanx! αν δεν τα καταφέρω με το αλφαδολάστιχο ισως πάρω eheim ή κάτι άλλο αλλά όχι tygon (σχεδόν 15 ευρώ/μ ). Οι ανεμιστήρες θα μπούν σε ειδικό κουτι μαζί με το ψυγείο- δες πιο πάνω) Επέλεξα τα thermaltake ακριβός επειδή έχω σχετικά μικρό ψυγείο άσχετα με τον θόρυβο που κάνουν, στο κάτω-κάτω το ρυθμίζω Δώσε προσοχή στο θέμα με τους ανεμιστήρες. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα... Αν είναι πολύ ισχυροί, υπάρχει ενδεχόμενο να μην ξεκινούν με λιγότερα από 12 βολτ. Επί πλέον, η διάταξη push-pull, είναι η πιο αποτελεσματική κι έτσι δεν χρειάζεσαι τους δυνατότερους. Διάβασε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και σύγκρινε τον θόρυβο που κάνουν ένας 40 cfm και ένας 80 cfm. Με δεδομένο ότι +3db είναι διπλάσιος θόρυβος, θα καταλάβεις πόσο μεγάλη διαφορά θα έχεις. Οσο για το shroud που ανέφερε ένας φίλος, εγκρίνω και επαυξάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epoc Μάρτιος 15, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 Ναι, όντως θέλει ψάξιμο το θέμα των ανεμιστήρων. Οσο για το shroud το σκέφτηκα στην αρχή, αλλά επειδή το ψυγείο θα είναι εκτός case (μέσα δεν χωράει) δέν ξέρω πως να το στερεώσω, γι'αυτό θα φτιάξω ενα μικρό κουτί έστω και για αισθητικούς λόγους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epoc Μάρτιος 15, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 Τώρα που το σκεύτομαι, είδα το post του obijuan1983 για την l20 αλλά και άλλων παιδιών που έχουν προβλήματα με τις Hydor γενικά και ανησυχώ. Από την άλλη όμως δέν μου κάνει η καρδιά να δώσω 70 ευρώπουλα για την eheim, αλλά εδώ που τα λέμε δεν βλέπω και πολλές επιλογές να υπάρχουν . Αξίζει τελικά να πάρω το ρίσκο και να αγοράσω την L30; Τι έξοδα θα έχω για ενδεχόμενες επισκευές; Το pc δεν θα λειτουργεί 24/7 αλλά περιστασιακά Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 15, 2006 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 Εχω την L20 1,5 χρονο χωρις κανενα προβλημα οπως και οι περισσοτεροι εδω μεσα.Απο θεροκρασιες δεν θα σε δωσει τιποτα μια μεγαλυτερη αντλια. Εχεις πολυ απλο κυκλωμα.Δοκιμασε την και οσο αντεξει. Αν χαλασει παρε αλλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Μάρτιος 15, 2006 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2006 Εγώ πάντως έχω μια 1250 εδώ και τρία χρόνια και μια 1048 εδώ και τέσσερα...Μέχρι στιγμής -φτου φτου- έχω ξεχάσει την παρουσία τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.