SlotKiller Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2006 Μετα απο αναμονη 2μιση βδομαδων χωρις φορτηστη για το λαπτοπ μου πηρα την αποφαση να προσπαθησω να φτιαξω το καλωδιο του χαλασμενου μου φορτιστη.Το λαπτοπ ειναι ενα Acer 1694 και ο φορτηστης ειναι Lite on 19V 3.42A.Οταν ξεκινησαν τα προβληματα με τον φορτιστη, το καλωδιο λιγο πριν το βυσμα δεν εκανε καλη επαφη, αλλα μετα απο 2 ωρες δεν μπορουσα να το κανω να δουλεψει με τιποτα. Απ οτι ειχα καταλαβει τοτε, το σημειο που υπηρχε το προβλημα μαλλον ηταν μετα τον ενισχυτη/φιλτρο καλωδιου που εχει το καλωδιο 5εκ πριν το βυσμα που μπαινει στο λαπτοπ.Αυτο που σκεφτομαι ειναι να κοψω ολο αυτο το κομματι και να δοκιμασω να συνδεσω τον ανταπτορα πιο κοντα στον μετασχηματιστη.Η ερωτηση που εχω ειναι αν θα εχω καποιο προβλημα αν παρακαμψω αυτο το κομματι, τον ενισχυτη καλωδιου (ή οπως αλλιως λεγετε αυτο τλπ). ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Μάρτιος 13, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2006 Φίλε μου είχα ακρίβώς το ίδιο πρόβλημα και με τον δικό μου φορτιστήΚατέληξα να ξεγυμνώσω το καλώδιο στο επίμαχο σημείο , και απ'ότι φαίνεται είχε λιώσει εσωτερικά το καλώδιο με αποτέλεσμα να μην κάνει καλή επαφήΑν προσέξεις , θα δεις ότι υπάρχει ένα κεντρικό καλώδιο , και γύρω γύρω καλύπτεται από λεπτό σύρμα . Καθώς είχε λιώσει το σύρμα , κατέληξα να λυγίσω το εσωτερικό καλώδιο σε σχήμα Λ έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή τα δύο τμήματα του σύρματος , και τα έπιασα μεταξύ τους . Κατόπιν το έδεσα με μονωτική , και λειτουργούσε κανονικά Να διευκρινίσω πως δεν έκοψα κανένα τμήμα του καλωδίου , παρα μόνο έφερα σε επαφή τα τμηματα που είχε λιώσει το μεταξύ τους τμήμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Μάρτιος 13, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2006 στον δικό μου acer είχε χαλάσει η υποδοχή που μπαίνει το βύσμα της τροφοδοσίας μέσα στο laptop και αναγκάστηκα να το κάνω στην κυριολεξία βίδες για να το φτιάξω.. Μια έκανε επαφή και φόρτιζε και μια όχι. Η βλακεία είναι ότι δεν βρήκα εδώ που είμαι το ίδιο θυληκό βυσμα που να ταιριάζει πάνω στην μητρική και αναγκάστικα και έκανα πατέντα για να προσαρμόσω άλλο βύσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Μάρτιος 13, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2006 Αρη δουλευω κανονικα με αλλους φορτιστες! θα δοκιμασω αυτο που λεει ο Milo! Ελπιζω να δουλεψει...Ευχαριστω για τις απαντησεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Μάρτιος 13, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2006 Το ανοιξα πριν και μετα το φιλτρο αλλα δε βρηκα τπτ το περιεργο.Τα συρματακια δεν ειναι κομμενα πουθενα. Μονο ενα εξογκομα εχει το εσωτερικο καλωδιο εκει κοντα αλλα τι μπορει να εχει? Δεν εχω πολυμετρο δυστυχως, ουτε καν μονωτικη αυτη τη στιγμη... Να το κωψω το φιλτρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.