Jump to content

The ultra-n00b question: Τι laptop να πάρω?

sotiris

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 11:26]

Παρήγγειλα το Asus A6Ja, στα 1665 περίπου ευρά (+415), απ'ότι μού 'πανε στη Γραμμή έχει και zero pixel εγγύηση στην οθόνη (zero bright λογικά).

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας :D

Παρα πολυ καλο μπαγασακο ! Το εχω βαλει και εγω στο ματι αλλα τα ειναι πολλα για εναν φτωχο πλην τιμιο admin :D:D

Αρχική απάντηση από PGM

Παρα πολυ καλο μπαγασακο ! Το εχω βαλει και εγω στο ματι αλλα τα ειναι πολλα για εναν φτωχο πλην τιμιο admin :D:D

Ναι, πανάκριβο είναι, αν δεν είχα το πιστωτικό ούτε που θα το σκεφτόμουνα!

Σου προτείνω να το γυρίσεις σε mod, παίρνουμε περισσότερα (ξέρεις, άμεση επαφή με το κοινό κλπ.). :p

Μου άρεσε πάντως αυτό με την οθόνη, καθότι το Acer είχε το καμμένο φάτσα κάρτα (και μάλιστα ήταν 2-3 subpixel).

Η zero bright είναι απο την ASUS ή απο τη γραμμή; Σου είπαν ποτε θα το έχεις; Θα το κάνουν παραγγελία ειδικά για σένα η το περιμένουν γενικώς απο την Interset;

Εγώ σήμερα ξαναπέρασα απο το Πλαίσιο και ειδα το FE11s και το 5652 live. Ουσιαστικά μονο για τις οθόνες και την αισθητική πήγα να δω.

Η οθόνη του Vaio ήταν ΜΑΚΡΑΝ η καλύτερη απο ολα οσα ειχε εκει. Ειδικα σε σχεση με κατι HP και Toshiba (προηγουμενης γενιας με Centrino, αλλα με glare οθονες) ήταν η μερα με τη νύχτα, χαιροσουν να την κοιτας, απο οποιαδήποτε γωνία. Δεν κατάφερα να βρω γωνία που να μην τη βλέπω! Αντίθετα των HP και των Toshiba φαινοταν μεν σε 40-50 μοιρες αλλα οτιδηποτε περα απο το τελειως καθετα εδινε μια θολουρα ενω η Sony ηταν απο παντου ζωντανη. Ακομα και σε καθετη θεαση υπερτερουσε σε ζωντανια χρωματων και φωτεινότητα, ενώ και με μαύρο background δεν ηταν ενοχλητικά ανακλαστική όπως άλλες.

Παραδόξως η οθόνη που ξεχώριζε απο τα υπολοιπα ηταν του 5652 (ίσως επειδη ειναι καινουριο μοντελο) που ηταν πολυ καλή, απλα ειχε την ατυχια να συγκριθει με τη Sony!

Ειχαν και το Diablo του πλαισιου με Core Duo, καθώς και το Sirius (turbo-x παλι) που εχει WSXGA+ (1680x1050) αλλα επειδη δεν ειχε drivers για την wide οθονη δουλευε σε 1600x1200 (τοσο ελεγε στο display properties) και μπορουσα να ανεβασω και αλλο σε 17χχ! Το ειδα σε δυο πλαισια ακριβως ετσι, οι πωλητες δεν ηξεραν τιποτα και τους ρωτησα "ετσι το δινετε;' και μου λέει "ε ναι"!

Μονη παράμετρος για να επιλέξω πλέον είναι η οθόνη και η διαθεσιμότητα του ASUS (φεύγω 1/5 και πρεπει να το παρω μαζι). Υποθέτω θα ειναι τουλάχιστον οσο καλή και του Acer, δεν εχω την ελπίδα να είναι σαν του Sony. Αν ειναι σαν του 5652 τουλάχιστον δε νομίζω να με ενοχλεί, εκτος και αν ο διπλανός μου εχει Vaio και βλέπω λοξά τη δικιά του καλύτερα απο τη δικιά μου κάθετα!

Μέσω της Interset θα έρθει, η interset τους είπε ότι θα έρθει στο τέλος του μήνα.

Το zero pixel μου το ανέφερε ο πωλητής όταν ρώτησα για εγγύηση οθόνης, και μάλιστα μου είπε ότι αν έχει γίνεται επισκευή (αλλαγή οθόνης), και το πήρε το μάτι μου ότι το δίνει και η Asus australia ( έκανε παράπονα ένας στο notebook review ότι άργησαν πολύ να του το φτιάξουν, που νά χε Acer :p )

Το 5652 απέρριψέ το όσο είναι καιρός.

Αν δεν σου βγάλει πρόβλημα, θα είσαι υπερευχαριστημένος, αν γίνει καμιά στραβή όμως θα μπλέξεις είτε με το Ελληνικό service που μάλλον θα αργήσει λόγω ανταλλακτικών, είτε με το Ιταλικό που το Quality Control των επισκευών αγγίζει αυτό του συνοικειακού Κομπιουτεράδικου.

Η οθόνη των Vaio έχει μακράν το καλύτερο φίλτρο, αλλά νομίζω tn είναι όπως όλες.

Δυστυχώς στην sub-2000 euro κατηγορία, δεν θα βρεις ips (υπάρχουν στις ακριβότερες).

Αν την δεις από πολύ χαμηλά, θα σκοτινιάζει κι αυτή ;)

Αρχική απάντηση από Maz00nga

Αντε, με το καλο να το χαρεις, αλλα βαλτου Windoze :hehe:

ε κρίμα δεν είναι τέτοιο εργαλείο να τα ξύνει με τα win?

τι τους έχουμε τους smp kernel, για μόστρα? ;)

To linux έχει optimizations για Centrino?

Τους dual core τους αντιμετωπίζεις ως SMP ή υπάρχει ειδική υποστήριξη; Εννοώ για να εκμεταλλευτεί καλύτερα το οτι οι δύο πυρήνες είναι στο ίδιο τσιπ και εχουν πολύ γρηγορη ενδοεπικοινωνία;

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 11:26]

Παρήγγειλα το Asus A6Ja, στα 1665 περίπου ευρά (+415), απ'ότι μού 'πανε στη Γραμμή έχει και zero pixel εγγύηση στην οθόνη (zero bright λογικά).

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας :D

Φϊλε μου γεία σου και μεγεία το νέο σου laptop, επειδή κι εγώ ψάχνω και αν και έχω καταλήξει στο 5652 λόγω και τιμής αλλά και του tv tuner που με καίει, έχω δει και για το asus που λες που είναι επίσης τίμια πρόταση και αν αναλογιστεί κάποιος την εγγύηση που η asus δίνει εξ΄αρχής 2έτη είναι σα να παίρνεις ένα 5652 χωρίς tv βέβαια.

Πέρασα κι εγώ από τη γραμμή χθες και ενώ στο site έχω δει http://www.skroutz.gr/redirect.php?id=1154388 το asus με την Χ1600 στο φυλάδιο που μου έδωσε γράφει για την Χ1400, έχουν κάνει λάθος; Επίσης χθες που τον ρώτησα μου λέει το 5652 είναι διαθέσιμο ενώ το asus θέλει παραγγελία πρώτα αλλά σε μια μέρα έρχεται και σένα σου είπε τέλη του μήνα. Η βλακεία είναι ότι το asus δεν υπάρχει πουθενά να το δω λίγο

Εγώ μίλησα με Interset πάντως (εισαγωγέας της ASUS) και μου ειπαν μαλλον για τελος του μήνα. Εκτός και αν η γραμμή κάνει ανεξάρτητη εισαγωγή μου φαίνεται δύσκολο να το έχει σε μια μερα, αν και θα το ηθελα πολύ γιατι το βιάζομαι

Καλώς ήλθες φίλε pan82 :flower:

Όπως είπα, από interset θα έρθει το laptop (από κει τα παίρνει η γραμμή, ΔΕΝ κάνει παράλληλη εισαγωγή) και γι' αυτό θα το έχω ΜΑΛΛΟΝ στο τέλος του μήνα.

Με την κάρτα γραφικών είδα στο site τόσο της Asus όσο και της γραμμής ότι έχει την x1600, οπότε το x1400 μάλλον για τυπογραφικό το κόβω.

Να φανταστείς πόσο απογοητευμένος είμαι με την Acer, προτίμησα να χάσω τα 2 χρόνια εγγύηση που έχω από το προηγούμενο (acer advantage + accidental) παρά να ξαναπάρω Acer.

Προσωπικά δεν καίγομαι για το εμφανισιακό κομμάτι, μου αρκεί αν δουλεύει :)

Αρχική απάντηση από sotiris [Χθες, στις 23:48]

Καλώς ήλθες φίλε pan82 :flower:

Όπως είπα, από interset θα έρθει το laptop (από κει τα παίρνει η γραμμή, ΔΕΝ κάνει παράλληλη εισαγωγή) και γι' αυτό θα το έχω ΜΑΛΛΟΝ στο τέλος του μήνα.

Με την κάρτα γραφικών είδα στο site τόσο της Asus όσο και της γραμμής ότι έχει την x1600, οπότε το x1400 μάλλον για τυπογραφικό το κόβω.

Να φανταστείς πόσο απογοητευμένος είμαι με την Acer, προτίμησα να χάσω τα 2 χρόνια εγγύηση που έχω από το προηγούμενο (acer advantage + accidental) παρά να ξαναπάρω Acer.

Προσωπικά δεν καίγομαι για το εμφανισιακό κομμάτι, μου αρκεί αν δουλεύει :)

Σ΄ευχαριστώ φίλε Sotiti, λογικό το βρίσκω κι εγώ αν πάθαινα τέτοια ζημιά μετά θα την απέφευγα αιωνίως την οποιαδήποτε εταιρεία, είναι να μη σου τύχει. Το εμφανισιακό κομμάτι δε με καίει ούτε εμένα αλλιώς θα έπαιρνα το Vaio που από εμφάνιση είναι πειρασμός αλλά τόσα λεφτά για laptop δε δίνω, είχα βάλει όριο τα 1500 και το asus το κοίταγα μόνο λόγω 2ετής εγγύησης αλλά και πάλι το 5652 υπερτερεί σε κάποια πράγματα και έχει και tv. Όταν λέω να δω το asus εννοώ κυρίως την οθόνη του που αυτό με καίει πολύ

Ξέρει κανείς τι μπορεις να αλλάξεις/αναβαθμίσεις μονος σου και τι σε "εξουσιοδοτημένο τεχνικο" ώστε να μην χάσεις την εγγύηση; Ποικίλει απο εταιρία σε εταιρία;

Υποθέτω σκληρό και μνήμη.

Hello! :hi: :help:

Είμαι κι εγώ σε δίλημμα. Είχα περάσει απ'το Πλαίσιο να κοιτάξω για φορητό pc και είμαι μεταξύ κάποιων μοντέλων. Όσον αφορά την μάρκα, έχω καταλήξει σε TURBO-X, για να έχω ευκολία στο service.

Στο site του Πλαισίου, έχει κάποια http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=30162479&Catalog_Id=5 :

1. TURBO-X 15.4 WMS Plus , με δώρο τσάντα και εκτυπωτή , 999E http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.processSection_Id=30162479&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=5&Product_Id=313802&Merchant_Id=1&sts_cid=3

2. TURBO-X 15.4 WRS Digital , με δώρο τσάντα εκτυπωτή και ενσωματωμένη ψηφ.tv. , 1499E

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.processSection_Id=30162479&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=5&Product_Id=289746&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Επίσης είδα κι αυτά :

Κάρτα tv/radio : HAUPPAGE HAUPPAGE WIN TV HVR 900 Hybrid TV Stick , 119.00 (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Product_Id=310288&Merchant_Id=1&sts_cid=3)

Κάρτα ασύρματης επικοινωνίας, COSMOTE Wireless Connect Card 3G/GPRS , 459.00 Αυτό τι κάνει ;; (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=10&Secton_id=739&Product_Id=260297)

Καμμιά γνώμη;;

Μπορώ να το φτιάξω κι εγώ βέβαια, συνθέτοντας 1-1 τα κομμάτια, αλλά δεν γνωρίζω πολλά απο υπολογιστές.

Το θέλω κυρίως για εργασίες, αλλά και internet, tv/radio ... Θέλω να τρέχει, να μην κολλάει .

Ίσως ένας καλός επεξεργαστης θα ήταν Intel, 1,73 - 1,86GHz , με μεγάλη μνήμη (512, επώνυμη μάλλον TOSHIBA) . Για σκληρο νομίζω 60GB είναι καλά.

Τι λέτε;;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.