Jump to content

The ultra-n00b question: Τι laptop να πάρω?

sotiris

Recommended Posts

Λοιπόν, είχαμε νεώτερα από γραμμή :)

Έχω πιστωτικό στα 1250 ευρώ (όσο το είχα αγοράσει), οπότε ψάχνω τι να πάρω.

Δυστυχώς είχα αγοράσει και accidental εγγύηση, που αν πάρω άλλη μάρκα, δεν ξέρω τι θα γίνει.

Σε acer μάλλον θα ισχύει, αλλά το σκέφτομαι πάρα πολύ.

Πείτε καμιά γνώμη.

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Περιμενε λιγο ακομα με το πιστωτικο.Αναμενεται asus A6KT turion/1024/80 η 100gb/χ1600 με 1250-1350ε και 2 χρονια εγγυηση.

Αλλιως θα πηγαινα για το 5652 για να μην χασεις και την εγγυηση.

Αρχική απάντηση από Vadergr

Περιμενε λιγο ακομα με το πιστωτικο.Αναμενεται asus A6KT turion/1024/80 η 100gb/χ1600 με 1250-1350ε και 2 χρονια εγγυηση.

Αλλιως θα πηγαινα για το 5652 για να μην χασεις και την εγγυηση.

Το 5652 μπάνισα κι εγώ, αλλά έχω έναν μικρό φόβο.

Ό,τι άλλο πάρω, θά θελα να έχει τουλάχιστον 2 χρόνια εγγύηση.

Αρχική απάντηση από Vadergr [Σήμερα, στις 09:44]

.Αναμενεται asus A6KT turion/1024/80 η 100gb/χ1600 με 1250-1350ε και 2 χρονια εγγυηση.

Χμμ...αρκετα ενδιαφερον ..........αν και στην επισημη σελιδα δεν το βρηκα πουθενα ......:...:

Δεν θα επαιρνα ουτε εγω acer παλι αλλα αν πας αλλου θα εχεις δωσει τσαμπα την εγγυηση (που φανταζομαι λιγο θα σε πειραζει πλεον που τα βασανα σου εληξαν)

Στα 1250 θα προσθεσεις χρηματα για αγορα νεου?Τι ακριβως θες να κανεις με το λαπτοπακι?

Δεν θα επαιρνα ουτε εγω acer παλι αλλα αν πας αλλου θα εχεις δωσει τσαμπα την εγγυηση (που φανταζομαι λιγο θα σε πειραζει πλεον που τα βασανα σου εληξαν)

Στα 1250 θα προσθεσεις χρηματα για αγορα νεου?Τι ακριβως θες να κανεις με το λαπτοπακι?

Ότι έκανα και με το προηγούμενο!

(θέλω δηλαδή την ίδια φιλοσοφία).

Ναι, στα 1250 ή βάζω ή βγάζω, ανάλογα της τιμής του νεότερου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν καίγομαι τόσο για την εγγύηση, σκεπτόμενος ότι το όποιο νέο θα έχει 2 χρόνια.

Θα έδινα περισσότερα χρήματα για κάποιο intel-mac, αλλά δεν είδα να έχει η Γραμμή.

Turion δεν θα προτιμούσα σε laptop, δεν ξέρω γιατί, συναισθηματικοί λόγοι.

15αρι θες?Πες μας βρε τι ακριβως θες να κανεις με δαυτο!

1500 μια χαρα ποσο ειναι παντως...

1) Θέλω να έχει pcmcia

2) Θα ήθελα οθόνη υψηλότερης ανάλυσης από το προηγούμενο, αλλά δεν μου κάθεται σε αυτά τα λεφτά (π.χ. 1680*1050)

3) Με έχει βολέψει το 15.4 wide, θα το άλλαζα μόνο για 12άρι laptop

4) Θέλω gpu για να παίζω παιχνίδια στο σπίτι και γενικά με ενδιαφέρει opengl support.

5) Προτιμώ nvidia gpu λόγω καλύτερης υποστήριξης σε linux

6) Δεν θέλω μεγαλύτερο βάρος των 3 κιλών (είναι ήδη οριακό)

7) Προφανώς θέλω wireless, bluetooth και τα σχετικά.

8) Θέλω πιο γρήγορο δίσκο από το 1692 (οι 4200 ήταν απελπισία στα μεγάλα αρχεία).

Τα λέω λίγο διάσπαρτα, αλλά πάνω κάτω σχηματίζεται μια εικόνα :p

core duo & nvidia μονο το 5652 ευτυχως η δυστυχως... Και νομιζει πληρει ολες τις προυποθεσεις (εκτος της αναλυσης).

Μεσα στο μειονεκτημα οτι ειναι παλι acer θα εχεις το πλεονεκτημα της μεταφορας εγγυησης (αληθεια γινεται?Ρωτησες?)

Με μαξ 1500 αν βαλεις μεσα και επεκταση εγγυησης που εχει γυρω στα 200-230ε τοτε εχεις λαπτοπ της ταξης των 1300ε.Δυσκολο για ολα αυτα που ζητας.

Το hp4296 που ειχε αυτα που γραφεις (χ700 και πληρως εξοπλισμενο) εχει εξαφανιστει απο την αγορα.

Εχω την εντυπωση οτι παλι σε acer θα πας (5652).Θα γλιτωσεις και τα φραγκα της εγγυησης και τουλαχιστον θα εχεις εντελως συγχρονο λαπτοπ.

Λοιπόν μετά από λίγη έρευνα, αυτά που παίζουν είναι:

Asus A6Ja

Acer 5652

Sony VGN-FE11s

Ακούω τις γνώμες σας.

Το Acer έχει εκτός από το πλεονέκτημα της χαμηλότερης τιμής, και το πλεονέκτημα ότι μπορεί (μάλλον) να κρατήσω και την παλιότερη εγγύηση που έχω.

Πάντως με βάση αυτά που ζητάω αυτά είναι τα πιο hot.

Το Sony έχει την καλύτερη ποιότητα και εγγύηση από όλα.

Αλλά έχει δίσκο 4200 (που δεν είναι πρόβλημα αν διαβάσεις το αντίστοιχο thread με τις επιδόσεις των laptop, εκτός αν θέλεις 7200 βέβαια)

Οθόνη μικρή ανάλυση.

Δεν έχεις πολλές επιλογές σε αυτήν την κατηγορία τιμής και τα ΗΡ που είναι κορυφαία είναι αρκετά παραπάνω, οπότε θα σου έλεγα Asus.

Εγώ λέω ή sony ή asus ή fujitsu-siemens. Ντάξει απο εγγύηση το πρώτο και το τελευταίο πρέπει να φύγουν εξωτερικό αλλά παίρνεις κάτι που έχει εγγύηση κανονική και όχι σαν τα acer που άμα πάθει τπτ θα σου κάνουν τα νέυρα κρόσια μέχρι να ξεμπεδρέψεις. Πάντως τα sony έιναι ομορφιές... Χαζέυω ενός φίλου... αλλά πολλά λεφτά.

Βρήκα ένα ωραίο acer, στο οποίο δεν χρειάζεται να δώσω και πολλά extra χρήματα, στα + 50 ευρώ είναι περίπου:

Acer 5562

Μάλλον για κάτι τέτοιο, αλλιώς ίσως κάποιο Asus χωρίς dual core γιατί το A6Ja παραείναι ακριβό για μένα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.