Jump to content

ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ PC

g_0x

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

βλεποντας το cypher μου ηρθε η ιδεα:Δε θα ηταν ωραιο και χρησιμο να κανουμε ενα τοπικ με θεμα ταινιες και βιβλια με θεμα το πι-σι ή το χακ ή γενικα κατι που θα δουμε και σαν γνησιοι νερντς θα γουσταρουμε!!!

νομιζω οτι οι περισσοτεροι θα το βρειτε ενδιαφερον οποτε κανω την αρχη.

ταινια 1)το κλασικο matrix, την πρωτη απο τις 3 ταινιες.την προτείνω ανεπιφυλακτα σε ολους...

και φυσικα 10/10 θα τη βαθμολογουσα

2)anti-trust 9/10 ισως και 10/10.οποιος δεν την εχει δει καλα θα κανει να παει τωρα σε οποιο dvdαδικο έχει ανοιξει να τη νοικιασει.σουπερ περιπετεια με θεμα τους πολεμους των εταιριων λογισμικου.

3)φονος στο διαδυκτυο. 4/10. μη ψαρώνετε που λεει για διαδυκτυο.μια μλκια είναι.μαλλον δε θα γουσταρετε.

4)κωδικος swardfish.6/10.μετραει σαν ταινια.τρομοκρατια.ηλεκτρονικη κλοπη απο τραπεζα κ τα συναφοί.παιζει κ ο τραβολτα.καλουτσικια.

5)cypher.8/10.υπαληλος εταιρίας παει απο συνεδριο σε συνεδριο.σε καποια φάση θα ανακαλύψει οτι τιποτε δεν είναι οπως φένεται.σουπερ ταινία.καλα θα κανετε να την δείτε.

6)παγιδευμένη στο δίκτυο.5/10.κλασική.δείτε την αλλα δε χανετε και τιποτε.

7)το 13ο πάτωμα.ισως ένας προλογος του ματριξ.7/10.αξιζει να το δειτε.virtual reality.αλλοι κοσμοι και τέτοια.

8)μια ταινια πολυ παλια που δε θυμαμαι πως την λενε.που ένας πιτσιρικας μπενει σε ένα πι-σι και παιζει ένα παιχνίδι με κατι αεροπλανακια αλλα δε ξερει οτι παει να προκαλεσει συραξη αναμεσα σε ΕΣΣΔ και ΗΠΑ.πολυ παλια.4/10.μονο για ιστορικους λογους.

βιβλία

1)ο κωδικας της ανατροπής.10/10!!!! βιβλιαρα.μου το είχε παρει ο πατερας μου δωρο και μεσα σε δυο βραδια το τελειωσα.ενας προγραματιστης βρισκεται αδικα φυλακη.επειτα βγαινει και απαγορευεται να δουλεψει σε πι-σι.τα βραδια όμως το κανει.και με τη συνεργασια κάποιον άλλων θα γραψει ένα κωδικα που θα φερει το χαος.δε θυμαμε συγγραφεα αλλα απο παπασωτηριου θα το βρειτε ευκολα.

2)το θυραμα. 8/10.εκδοσεις bell.επιστημονικο θριλερ περι νανοτεχνολογιας και σκονης που σκεπτεται και έχει άγριες διαθεσεις.συγγραφεας ο crichton.γνωστος για θριλες βιβλια.(οχι θριλες με βρικολακες).

αυτα περιμενω και δικες σας προτασεις μπας και δουμε καμια ενδιαφερουσα ταινια.

ναι μωρε.ταινια δεν είναι και αυτό?

Alphaville (1965) του Jean-Luc Godard!

Είναι περίεργο film noir , ψιλο-κουλτούρα, που αφορά τον έλεγχο μιας μελλοντικής πόλης από έναν υπερ-υπολογιστή.

A και ένα βιβλίο. Δεν τόχω διαβάσει ακόμα δυστυχώς αλλά έχει πάρει καλές κριτικές

William Gibson's Neuromancer (1984)

Αρχική απάντηση από g_0x

8)μια ταινια πολυ παλια που δε θυμαμαι πως την λενε.που ένας πιτσιρικας μπενει σε ένα πι-σι και παιζει ένα παιχνίδι με κατι αεροπλανακια αλλα δε ξερει οτι παει να προκαλεσει συραξη αναμεσα σε ΕΣΣΔ και ΗΠΑ.πολυ παλια.4/10.μονο για ιστορικους λογους.

War Games

http://www.imdb.com/title/tt0086567/

Η δεύτερη καλύτερη , πίσω από το μάτριξ .

Εισήγαγε τα backdoor programs , είχε υπολογιστή με νοημοσύνη που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα σημερινά bot .

’σε που όταν βγήκε (1983) ούτε ιντερνετ υπήρχε στην Ελλάδα , ούτε μοντεμ .

Η ταινία ήταν πολύ μπροστά !

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε πως όταν λέμε ματριξ αναφερόμαστε στο πρώτο;

Γιατί τα άλλα 2 είναι απλά χάλια....

εννοείτε το πρωτο.γιατι σε αυτο ο NEO ειναι το τσακαλι που καταζητειται για τα τρελα σπασιματα που εχει κανει κτλ κτλ κτλ.

ωωωωχ μια πατατα που είδα και προτείνω να μην την αγγιξει όποιος το διαβασει είναι το 1.0.ετσι είναι η αγγλικη ονομασια της ταινιας.την ελληνικη δε τη θυμαμε.σαν ιδεα καλη αλλα σαν γενικη ταινια καμια σχεση με πι-σι.σπαστικα γιατι πισω στο DVD ελεγε και καλα για κομπιουτερ και προγραμματα αλλα καμια σχεση.3/10 επιοικώς.μακρια απο την πατατα.

Καμία ταινία δε δείχνει ακριβώς τι γίνεται πάντως...

Σε όλες βλέπεις 3D animations, φανφάρες κτλ...

Τα μόνα που κάτι έλεγαν ήταν το "Hackers" & το "Takedown (Hackers 2)".

Και αν θυμάμαι καλά λίγο C code φάνηκε μόνο στο Takedown...

Οσο για το Anti-trust (Hackers 3) έχω ακούσει καλά λόγια.

documentaries

"Tetris - From Russia With Love (PAL VCD) BBC4"

δεν μιλάει τόσο για το παιχνίδι όσο για όλο το παρασκήνιο που δημιουργήθηκε...

και

"In.The.Realm.Of.The.Hackers."

μιλάει για τους πρώτους hackers (αυστραλία μεριά)...

Αρχική απάντηση από ---Zapotek--

Σε όλες βλέπεις 3D animations, φανφάρες κτλ...

Οσο για το Anti-trust (Hackers 3) έχω ακούσει καλά λόγια.

Στο matrix σε μια σκηνη η γκομενα(τρινιτυ?) χρησιμοποιη το nmap και υπαρχον ssh exploit.

Το μονο ρεαλιστικο που εχω δει σε τετοιες ταινιες.

Kung-Pow:Enter the fist

http://imdb.com/title/tt0240468/

Έχει γυριστεί εξολοκλήρου με υπολογιστή και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου trash παραληρήματα! Τσιμπήστε το...ΕΠΟΣ!ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!

Επίσης πολύ καλή ταινία για το gaming του μέλλοντος είναι το eXistenZ του David Croneberg (όσοι από εσάς δεν το ξέρεται αξίζει να τον δείτε)

Με αφορμη το thread πηρα και ειδα το cypher....βλεπετε ευχαριστα ....nice thread

το χακερς το πρωτο πρωτο δεν το εχω δει.καλό ή απλα αλλη μια ταινια που σαν νερντ θα επρεπε να δω? ;)

το war games μαλλον το αδικησα.ισως μμετραει περισσοτερο.

ενα φιλαρακι μου,μου είπε οτι βγηκε και ενα ντοκιμαντερ με τον Κεβιν Μιτνικ και την ολη φαση που επαιζε τοτε.

για το βιβλιο του παντως το εχω σε PDF και δε μπορω να πω οτι με ενθουσιασε.

πατνως τον Κωδικα της ανατροπης τρεχατε να τον παρετε.ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΣΧΗΜΑ!!!

To hackers αξίζει να το δει κάποιος για τιν angelina... είναι πραγματικά διαμάντι...

Γενικά σαν υπόθεση και σαν ατμόσφαιρα είναι αρκετά ενδιαφέρον. Έχει και ωραία μουσική.

Αρχική απάντηση από g_0x

Ταινιαρα απο τις λιγες!Πιτσιρικας μου αρεσε πολυ.Δεν την εχω ξαναδει απο τοτε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.