Jump to content

7900GTX 512MB XFX

taz1416003173

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Vagouridis [Σήμερα, στις 19:04]

Ταζεουλα , ξεκινα και βαλτα ολα "μαμα".Ασε πανω μονο τους απαραιτητους δισκους σου.Βαλε τον τελευταιο driver ακα 84.20 .Δοκιμασε ετσι.Εαν παιξει εχει καλως.Αλλιως ξεκινα αυτα να κατεβαζεις ενα ενα τα ρολογια της καρτας.Βγαλε επισης και βαλε τους drivers για το NF4 και της καρτας.

P.S. Στο δικτυο σε κανα 2 review που ειδα ειχαν τους 84,17 εχεις κανεις κανα λινκ ?Το google δεν εδωσε κατι.

Το έκανα αυτό vag, δηλαδή 665-815 και βγάζει artifacts.

Το μυαλό μου πάει όλο και περισσότερο σε θερμοκρασία.

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Oταν βαζεις το χερι σου καει στον πυρηνα????

Δεν νομιζω....πρπει να ζεματαει λιγο ποιο πανω απο κει που παιρνει ρευμα....ετσι δεν ειναι????

Αμα ζεματαει εκει που ειναι ο πυρηνας...τοτε αυτο φταει....μεσα απο τις ρυθμισεις της nVidia τι θερμοκρασιες παιρνεις???

το κουτί το έχεις μόνιμα ανοιχτό? φτιάξε τα καλώδια, κλείσε το κουτί και με σωστή ροή δεν θα πρέπει να σε επηρεάζει τόσο η cpu. στην τελική βάζεις και ένα 12ρι να τη χτυπάει...

ίσως πάλι η ψύχτρα της δεν πατάει κ τόσο καλά κ θέλει μια επανατοποθέτηση με κεραμίκ

τι θερμοκρασίες βλέπεις ότι φτάνει? το φανάκι της ελέγχεται μέσω s/w? για να το βάλεις full?

Ναι δουλεύει, εγώ με την 7800GTX που έχω την είχα τεστάρει και στο 2ο SLOT της μητρικής. Τι θερμοκριασίες έχεις αυτήν την στιγμή στην κάρτα σου..??:...:

Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 37-43 σε idle καταστάσεις ως 60-63 σε καταστάσεις με βαρύ φορτίο.

Τώρα την έβαλα στο 2ο slot και το 3dmark05 βγάζει πάλι artifacts, αλλά σαφώς λιγότερα.

Πάντως το σύστημα ψύξης (80mm) είναι πάρα πολύ ήσυχο, ενώ θα περίμενε κανείς να κάνει αισθητή κάπως την παρουσία του.

Κανένας έλεγχος σε αυτό τον τομέα πάντως.

Οι θερμοκρασίες της κάρτας είναι σε κανονικά επίπεδα.

Ίσως χρειαστεί να κάνεις format στο δίσκο σου.

Καλορίζικη η καρτούλα,taz. :)

Όχι μόνο καλες, αλλά ιδανικές θερμοκρασίες έχεις για την κάρτα σου. Και εγώ που έχω την 7800GTX 512MB η οποία έχει ίδιο σύστημα ψυξης με την 7900 την δικιά σου, τέτοιες θερμοκρασίες έχω..;)

Μήπως το πρόβλημα προέρχεται απο τις μνήμες σου??:...:

Δε νομίζω ότι είναι θέμα μνήμης, θα παρουσίαζε άλλου είδους προβλήματα.

Συνήθως τα artifacts εμφανίζονται όταν υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης στη κάρτα γραφικών.

Μπορεί να έτυχε και σε ελαττωματική κάρτα δεν είναι απίθανο.

Και εγώ για κάτι το ελλατωματικό σκέφτομαι.Μιας και μόνο με τους βασικούς δίσκους δεν λειτούργησε,και ούτε και με τα σχετικά με software δεν βγήκε άκρη ψάξτο λίγο για την φάση το πολύ μια μέρα ακόμα.Ειδάλλως RMA στεγνά και άμα στα κάνει και η δεύτερη τότε να επανεξετάσεις το θέμα :p

Αρχική απάντηση από Geo_K

Δε νομίζω ότι είναι θέμα μνήμης, θα παρουσίαζε άλλου είδους προβλήματα.

Συνήθως τα artifacts εμφανίζονται όταν υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης στη κάρτα γραφικών.

.

Συνηθως τα artifacts προερχονται απο την ζεστη στις μνημες ...και οχι του πυρηνα...:D

εξαρτάται για τι artifacts μιλάμε..

’κυρες γραμμές και άκυρα σχήματα είναι μνήμες...

Διάφορες πρασινίλες είναι από πυρήνα...

ακριβως την ιδια συμπεριφορά αντιμετώπισε φίλος με 6800gs. default artifacts. λυση δεν βρηκε παντως και την εκανε rma

Αρχική απάντηση από Βασιλης [Χθες, στις 22:42]

Συνηθως τα artifacts προερχονται απο την ζεστη στις μνημες ...και οχι του πυρηνα...:D

Αναφέρθηκα στη μνήμη του συστήματος πιο πάνω και όχι στη μνήμη της κάρτας γραφικών.

Αρχική απάντηση από HellhammeR [Σήμερα, στις 00:05]

Πάντως πολι ξενέρωμα να παίρνεις μια τέτοια βελινεκούς κάρτα και να σου κάνει νερά...;)

Αυτό ξαναπές το

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 00:51]

εξαρτάται για τι artifacts μιλάμε..

’κυρες γραμμές και άκυρα σχήματα είναι μνήμες...

Διάφορες πρασινίλες είναι από πυρήνα...

Πολύ σωστή η παρατήρησή σου.

Λοιπόν, τα artifacts είναι της πρώτης κατηγορίας δηλαδή άκυρες γραμμές και άκυρα σχήματα (κυρίως γραμμές).

Αποφάσισα να τεστάρω τη θεωρία της υπερθέρμανσης.

Έτσι λοιπόν έβαλα εναν 12άρι να φυσά προς την κάρτα.

Σα θαύμα η κάρτα έβγαλε το πρώτο της αψεγάδιστο 3dmark05 στα default (665-815) με το ωραίο μάλιστα σκορ 10001.

Ας γράψει κάποιος αντίστοιχες τιμές για την 7800GTX να δούμε που βαδίζουμε.

post-895-1416072487,5144_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από taz [Σήμερα, στις 04:41]

Πολύ σωστή η παρατήρησή σου.

Λοιπόν τα artifacts είναι της πρώτης κατηγορίας δηλαδή άκυρες γραμμές και άκυρα σχήματα (κυρίως γραμμές).

Αν ειναι απο τωρα να χριαζεσαι extra ψυξη στα default,το καλοκαιρι τι θα κανεις;RMA αμεσα.Μαλον καποιο τσιπακι μνημης δεν πληρει τα specs;)

EDIT:Μπορει βεβαια να ειναι και θεμα bios της καρτας(timmings),αλλα καλητερα να μην ασχοληθεις με κατι τετοιο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.