Jump to content



P4 Northwood η Prescott HT 800 >3Ghz ???


2Fast4U

Recommended Posts

Εχω την Gigabyte GA-8IPE1000 με P4 2,4GHz/512/533 Northwood και σκεφτομαι να αναβαθμισω την cpu με 3,0 εως 3,4GHz/800 HyperThreading. Μηπως ξερετε που θα την βρω και αν αξιζει την φασαρια αυτη η αναβαθμιση ? Ευχαριστω...:dots:

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να δοκιμάσεις στο www.fleamarket.gr ή αν πουλάει κάποιος λαμπίτης στις πωλήσεις...

Διαφορά θα δείς σίγουρα, εγώ είδα διαφορά απο 2.4/800north σε 2.8/800presc .. :)

απο λεφτά να περιμένεις να δώσεις τουλαχιστον 160 απο fleamarket για κανενα 3.0

πρόσεξε μόνο να υποστηρίζει η μητρική σου τον επεξεργαστή που θες να πάρεις...

νομίζω πάντως ότι αν μπορείς να κάνεις υπομονή και να μαζέψεις κάνα 450 μπορείς να πάρεις ένα ωραίο συγχρονο συστηματάκι με pci-x... κάτι σε στυλ amd 3200, m/b, gpu 6600, kai psu 400w. Πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες για αναβάθμιση στο μέλλον. ’σε που αμα τα πάρεις αυτά μεταχειρισμένα (m/b,cpu,gpu) θα σου βγει πολύ φτηνότερα απο τα τυπικά 450 που ανέφερα :T:

πουλάς και το παλιό για να σου βγεί και πιο φτηνή η αναβάθμιση ;)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από 2Fast4U

Ποια η διαφορα μεταξυ Northwood και Prescott ?

o Northwood ειναι κατασκευασμένος σε 0.13μ ενώ ο prescott 0.09μ. O prescott έχει το πακέτο SS3 ενώ ο Northwood όχι. Γενικά τραγικές διαφορές κατα την χρήση δεν έχουν, εκτός από το γεγονός πως ο prescott ζεστένεται υπερβολικά πολύ (και έχει και μεγάλη κατανάλωση ρεύματος) και αυτό ισως κάνει τον ανεμιστήρα του φασαρίοζικο.

Όσον αφορά στο HT πιστεύω πως αξίζει τον κόπο...

Link to comment
Share on other sites

Τι μνήμες και κάρτα γραφικών έχεις;

’μα δεν έχει τπτ φοβερό και δεις οτι σου πάει η δουλειά πάνω απο 150 δεν αξίζει με την καμία. Περίμενε λίγο, μάζεψε κανένα 450άρι-500άρι όπως είπε και ο Jaguar και κάνεις αναβάθμιση κλάσεις ανώτερη του συστήματος που έχεις τώρα...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 10:49]

Τι μνήμες και κάρτα γραφικών έχεις;

Εχω Corsair 2 x CMX512-3200XLPRO (2,0-2-2-5) και LEADTEK 6800 128MB AGP. Υπαρχει κανενας Prescott >3GHz στο (παρα)εμποριο ?

Link to comment
Share on other sites

Απο μια γρήγορη ματιά στην Ελληνική αγορά (skroutz) καθώς και στο stock-house του Πλαισίου δεν βλέπω να υπάρχει κάτι.

Πάντως το σύστημά σου κρατιέται σχετικά καλά. Μνήμες έχεις καλές και άμα κάνεις αναβάθμιση τελικά και πας σε AMD μπορείς να τις κρατήσεις (οι Intel θέλουν DDR2 ως επι το πλείστον). Τώρα αν πουλήσεις την κάρτα σου και τον επεξεργαστή για περίπου 120 και 80 αντίστοιχα (τελείως χύμα εκτίμηση) και δώσεις και 250-300 παίρνεις κάτι καλό.

Αν νομίζεις πως ήρθε η ώρα για αναβάθμιση άλλαξε Μητρική-Επεξεργαστή-Κάρτα γραφικών. Δε νομίζω πως αξίζει ακόμα και αν βρεις, να αλλάξεις επεξεργαστή μόνο...

Αν θες να δεις κάποια διαφορά χωρίς να κάνεις γενική αναβάθμιση (και συνεπώς να δώσεις πολλά λεφτά) θα μπορούσες να αλλάξεις το δίσκο σου με ένα Raptor. Γύρω στα 100 πάει.

Δεν είναι η συχνότητα του επεξεργαστή το μεγάλο πρόβλημα σήμερα... ;)

edit: Εδώ μέσα βρήκα δυο μεταχειρισμένου 3.2 στα 135 και 150. Όπως καταλαβαίνεις και μόνος σου, δεν αξίζει... ;)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά μπορείς να τον υπερχονίσεις να κερδίσεις από κει. Έχεις το διαμαντάκι northwood στα 2,4 για δες που θα πάει. Εντάξει δεν έχει hyperthreading...

Ούτε εγώ νομίζω πως αξίζει να δώσεις 150 ευρώ για επεξεργαστή για την συγκεκριμένη σύνθεση σου.

Ό,τι λέει ο Μακης πιο πάνω, με περίπου 250 ευρώ, αν πουλήσεις αυτά που έχεις, πας σε μητρική με pci-express και σαφώς καλύτερες επιδόσεις.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνησω με τον Sol.

Κοιτα να τον πουσαρεις λιγακι , πιστευω να παει 2.8 με 3 ......

Tωρα οσο για να πας σε 800/HT , ναι θα δεις διαφορες που ομως η αποψη μου ειναι οτι ΤΩΡΑ δεν αξιζει να δωσεις χρηματα για μτχ και πιο παλαιο cpu . Kαλητερα να κρατηθεις σε αυτο που εχεις για λιγο ακομη και να πας σε αναβαθμηση σε κανα 3μηνο , που θα υπαρχουν πολλες και καλες προτασεις ( και σε amd αλλα και σε intel )....

Aν οπωσδηποτε ομως θες να αλλαξεις cpu , ψαξε για northy και οχι presHOT ακομα και εαν τον βρεις σε χαμηλοτερη συχνοτητα .....

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από tomhel [Σήμερα, στις 06:48]

...Aν οπωσδηποτε ομως θες να αλλαξεις cpu , ψαξε για northy και οχι presHOT ακομα και εαν τον βρεις σε χαμηλοτερη συχνοτητα .....

Ο Northwood 'πουσαρεται' ευκολα απ'οτι δοκιμασα. Αλλαξα το FSB και ανεβηκε πολυ ευκολα απο 2,4 στους 3GHz χαρις στις μνημες Corsair που δεν κολωσαν και μαλιστα ανεβαζοντας θερμοκρασια το πολυ 5c αλλα δεν το διατηρησα πολυ ωρα. Ο Prescott ειδα οτι εχει FSB 800, cache 1mb, SSE3, HyperThreading και υψηλοτερη θερμοκρασια. Δεν ξερω περισσοτερα για benchmarks αλλα θα ηθελα εναv Prescott 3,2 GHz ετσι να δω πως παει....Και το stepping τι να ειναι: C0, D0 η E0 ?

Link to comment
Share on other sites

Σε c0 μην πας καν, τα d0 και ιδιως e0 ειναι fair, εχε υποψιν σου οτι τα preshotια θελουν νερο για να δειξουν Παντως αν δεν εισαι spi freak, η extra cache δεν προσφερει πολλα μιας και εχει χαλαροτερα timings.:T:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.