hayabusa Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2006 Με ενδιαφερει να μειωσω οσο το δυνατον περισσοτερο το θορυβο που παραγουν οι δυο ανεμιστηρες του υπολογιστη μου. Ακουσα καπου οτι μπορω να το κανω χρησιμοποιωντας κατι ηχομονωτικα υλικα τα οποια υπαρχουν σε καταστηματα οπως το πρακτικερ. Ξερει κανεις καποιο καλο ηχομονωτικο υλικο να μου πει, σε τι διαστασεις πρεπει να το παρω που ακριβψς να το τοποθετησω στο κουτι του υπολογιστη κλπ???? Οποιαδηποτε απαντηση θα εκτιμηθει ιδιαιτερως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Μάρτιος 10, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2006 Oντως το Praktiker εχει .Προχθες που περασα μια βολτα τα εριξα μια ματια.Ricofon με μεγαλη η μικρη διαβαθμιση.Αυτο που ειχε το Praktiker ηταν ετοιμο σε καποιες διαστασεις τις οποιες δεν θυμαμαι τωρα ουτε και την τιμη τους . Επισης ενας ακομα ειναι ο σταματιαδης πανω στην παπαναστασιου.(αν μενεις Θεσσαλονικη)Αν θα πεις να παρεις και να βαλεις θα τοποθετησεις στα πλαινα καπακια του κουτιου.Υπαρχει μια περιπτωση να εχεις μια αυξηση της θερμοκρασιας μεσα στο κουτι.Αν σε κανουν θορυβο μονο αυτοι οι 2 που λες θα σε προτεινα να βρεις αλλους πιο ησυχους η να βαλεις διοδακια ωστε να χαμηλωσεις τις στροφες τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Μάρτιος 11, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2006 ο ενας λειτουργει σε χαμηλες στροφες με διοδο. πμως θελω και τους δυο στο φουλ με την ελαχιστη δυνατη φασαρια για να μπορω να ειμαι ησυχος και να εχω αποτελεσματικη ψυξη. θα δω στο πρακτικερ για ρικοφον....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Μάρτιος 11, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2006 Βάζεις όπου μπορείς...Οσο για τα κομμάτια, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία η διάσταση, διότι ούτως ή άλλως τα κολλάς -με βεζινόκολλα-. Κάτι σαν patchwork...Η θερμοκρασία ανεβαίνει πράγματι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάρτιος 11, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από hayabusa ο ενας λειτουργει σε χαμηλες στροφες με διοδο. πμως θελω και τους δυο στο φουλ με την ελαχιστη δυνατη φασαρια για να μπορω να ειμαι ησυχος και να εχω αποτελεσματικη ψυξη. θα δω στο πρακτικερ για ρικοφον....... Αντίσταση λέγεται. ’λλο πράγμα η δίοδος... Το ricoffon (ειδικά με πρόσθετη στρώση καουτσούκ) είναι το καλύτερο αλλά και το πιο ακριβό. Υπάρχουν και πιο φτηνά υλικά άμα θες όπως ο φελός... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Μάρτιος 11, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2006 Επίσης προσοχή στην θερμομόνωση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Μάρτιος 11, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2006 Δυστυχώς αυτά πάνε μαζί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Μάρτιος 11, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2006 Εβαλα Pax Mate της ΑΚΑSA.Κάνουν δουλειά αλλά μην φανταστείς τιποτα ιδιαίτερο.Ειδικά αν σκεφτείς την τιμή.Επίσης αμα τα βάλεις... καλύτερα να μην τα βγάλεις.Δύσκολο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Μάρτιος 13, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2006 Aν παρω για τους ανεμιστηρες κατι αντικραδασμικα που βρηκα στο hacshop θα μειωθει καθολου η φασαρια; Tο κοστος ειναι σχετικα μικρο απο οτι ειδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάρτιος 13, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2006 Εξαρτάται. ’μα οι ανεμιστήρες στο κουτί σου βιδώνουν κατευθείαν πάνω στο κουτί και το κουτί είναι της πλάκας και τρίζει απο τους κραδασμούς των ανεμιστήρων, ναι θα κάνει κάτι. Αλλά γενικώς η διαφορά είναι μιδαμινή έως ανύπαρκτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Μάρτιος 13, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2006 οποτε μαλλον το ξεχναω και προχωραω στην λυση του ρικοφον. αν και δεν αποκλειω να το χρησιμοποιησω στο μελλον. οσο για το κουτι δεν ειναι και εντελως της πλακας. Θα το σκεφτω σοβαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάρτιος 13, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2006 Προσωπικά πάντως σου λέω, απο εμπειρία μου, οτι όσο και να τον μειώνεις το θόρυβο πάντα θα σου σπάει τα νεύρα. Λογικά μόνο αν βάλεις υδρόψυξη θα ησυχάσεις, πράγμα που θα κάνω σίγουρα στο επόμενο PC μου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Μάρτιος 14, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2006 και εγω στο επομενο pc μου θα βαλω σιγουρα υδροψυξη. ομως μεχρι τοτε εχουμε καιρο. προς το παρον θελω μια καλη και οικονομικη λυση η οποια μαλλον ακουει στο ονομα ρικοφον. παντως μπορει να παρω και μονωτικα για τους ανεμιστηρες(η τουλαχιστον για τον ενα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Απρίλιος 9, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 εχει αρχίσει να με απασχολεί κι εμένα αυτό το θέμα. Βλέπετε τώρα με την adsl θελω να αφήνω το pc μου ανοιχτό την νύχτα αλλα οι 3 fans στο κουτί και 1 στο cpu μου πέρνουν τα αυτιά. Το σίγουρο είναι πώς δεν θα κάνω αναβάθμιση σε νερό (προς το παρον τουλαχιστον) και πως δεν θα βαλω καμια απο τις 2 noctua (μικρο case). Υπάρχει καποια ψύκτρα ή fan που να ειναι ultra silent και να μπαινουν σε 754 socket ?ARCTIC COOLING SILENCER 64 ULTRA TC LCOOLERMASTER KHC-V81-U1 HYPER 6 -SILENT - 6 HEATPIPE FULL COPPER HSAKASA AK-PAX1 PAX MATEZALMAN Θερμοαπαγωγέας ZM-2HC1 για Σκληρούς Δίσκους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Απρίλιος 9, 2006 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 Thermalright XP120 και XP90. Βάζεις και ένα καλό και αθόρυβο fan και είσαι ωραίος. Επίσης μακριά απο Zalman. Έχω την 7700AlCu και δεν έχω ξετρελαθεί. Αν ξαναέπαιρνα θα έπαιρνα σίγουρα thermalright. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Απρίλιος 9, 2006 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 XP 120Μαλλον αυτη τότε. Τοποθετείτε δύσκολα ;Επίσης θα ήθελα και μια γνωμη για τον 120άρη αθορυβο fan.Thx Maki!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcmanol1416003162 Απρίλιος 9, 2006 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 Η χρ 120 δεν τοποθετειται δύσκολα.12αρη βάλε thermaltake αν βρεις.Εχουν πολυ καλη αποδοση και ειναι αθορυβοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Απρίλιος 9, 2006 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 Δεν δοκιμαζεις την SI 120 που ειναι πιο ψηλη για να μην εχεις στο μελλον προβληματα με πυκνωτες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Απρίλιος 10, 2006 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2006 Αρχική απάντηση από mcmanol Η χρ 120 δεν τοποθετειται δύσκολα.12αρη βάλε thermaltake αν βρεις.Εχουν πολυ καλη αποδοση και ειναι αθορυβοι. Κατι λεγατε για coolermaster απο Multirama. Πείτε ρε παίδες (δωστε link) εναν 12αρη όσο το δυνατόν αθόρυβο !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis761416003192 Απρίλιος 10, 2006 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2006 Αρχική απάντηση από Dr.Paneas [Σήμερα, στις 14:53] εναν 12αρη όσο το δυνατόν αθόρυβο !!! Ποιο αθόρυβο απ' αυτόν αποκλείεται να βρείς. Βέβαια η τιμή είναι υπερδιπλάσια από τον Coolermaster, αλλά συγκριτικά έχεις 14db από 22db του CM και 64cfm από 43cfm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.