Jump to content

Πρωτο o/c και ερωτησεις.

τακης

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα,εχω κανει την πρωτη μου αποπειρα στο o/c,και οι ερωτησεις-αποριες που εχω αρκετες,οποτε οι βοηθεια σας πολυτιμη.Εχω εναν P4 3.0@3.6 prescott m/b P4C800 και αερα/ψυξη Zalman 7700-CU.To ο/c εγινε απλα απο το bios της m/b (20%).θερμοκρασιες εχω (με το mbm5)σε idle 35-37 και full load (burn test s.sandra 05 pro x10 φορες)56-58.

Aπο την εμπειρια σας,ειναι καλες?Αν παω το o/c στο 30%(3.0@3.9)τι κινδυνοι υπαρχουν?δηλαδη τα καιμε ολα,η θα σβησει το p.c. και βαζοντας default ολα καλα?

Επισεις με υδροψυξη οι αντιστοιχες θερμοκρασιες ποιες θα ειναι (με μια καλη υδ/ξη,οχι απαραιτητα την top)?

Eυχαριστω εκ' των προτερων.

Mπορεί να ψηθεί ο cpu

Eμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν οι θερμοκρασίες πάνω από 40-45.

Αν τώρα σου είναι 56-58 το καλοκαίρι θα έχεις πρόβλημα.

Και τώρα σου είναι ψηλές.Θες οποσδήποτε καλύτερη ψύξη.

Απο θερμοκρασίες για intel δεν ξέρω και πολλα πραγματα αλλα απο ότι βλεπω και διαβάζω σε διάφορα φορουμ οι δικες σου ειναι ψηλες και γνώμη μου μια καλη υδρόψυξη ειναι αναγκαία.

Με μία καλη υδροψυξη σίγουρα θα έχεις 10 με 12 βαθμους κάτω.

Για να καεί η cpu ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ!!! Μιλάμε για Intel και μάλιστα έχω δουλέψει για πλάκα επεξεργαστή Presscott χωρίς ψύχτρα για να δω στους πόσους oC σταματάει. Μετά δούλευε μια χαρά.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να ψύξεις και τα mosfets της μητρικής σου. Η θερμοκρασία για Pres είναι αρκετά καλή, μπορώ να πω. Απλά με νερό θα δείς ΤΕΡΑΣΙΑ διαφορά. Παιδευόμουνα πολλά χρόνια με τις ψύχτρες, αλλά με το νερό βρήκα την υσυχία μου...

Παιδια ευχαριστω για το ενδιαφερον.

@DMylonas

Οπως λενε και τα παιδια πιο πανω το καλοκαιρι δεν θα ψιλοζεστεναται?(με αερα)Επισεις τα mosfets ποια ειναι(λιγο νεος και....you know)

:o.

To waterchill της υπογραφης σου,κανει δουλεια?

Για ολοκληρωμενο ΚΙΤ μια χαρα θα σε βολεψει ενα waterchill.Αν παλι εχεις ορεξη φτιαχνεις μια δικη σου συνθεση που θα ειναι και καλυτερη...

Για επεξεργαστη μην φοβασαι δεν καιγεται.Και κατα τη γνωμη μου μην κανεις o/c απο το BIOS με αυτο το συστημα 10%-20% κτλ.Βαλε επιλογη manual και ανεβαζε μονος σου το fsb τσεκαροντας τη σταθεροτητα του συστηματος....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.