Jump to content

Που μπορώ να βρω τα kernel-sources....

xaxa1982

Recommended Posts

Έχω μια απορία!Κατεβάζω καινούριο kernel από εδώ: http://www.kernel.org/ .

Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω να βρω τα kernel-sources για τον kernel που θα βάλω.Που μπορώ να τα βρω και πώς θα τα εγκαταστήσω?Τα χρειάζομαι για να εγκαταστήσω το module της κάρτας wireless μου μετά την εγκατάσταση...

Please help...

Κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά. Αυτό που κατεβάζεις από το kernel.org ΕΙΝΑΙ το kernel source. Αφού τον κατεβάσεις πρέπει να τον αποσυμπιέσεις, να τον ρυθμίσεις για τις ανάγκες σου, να τον κάνεις compile και να τον εγκαταστήσεις. Το module της ασύρματης κάρτας σου πρέπει πρώτα να το επιλέξεις να γίνει module όταν ρυθμίζεις τον kernel και ύστερα να το εγκαταστήσεις μαζί με τα υπόλοιπα modules με την "make modules_install" εντολή από το directory του kernel.

Ο kernel που έχει το σύστημά μου από την Suse,έχει αναγνωρίσει τον επεξεργαστή μου σαν αρχιτεκτονική i386.πώς μπορώ να το κάνω να αναγνωριστεί σαν Pentium 4 Mobile που είναι στην πραγματικότητα?

Οι kernels βρίσκονται κανονικά στο /usr/src/

Μπαίνεις στο φάκελο του kernel που θέλεις να ρυθμίσεις και από εκεί τρέχεις "make menuconfig"

Πλέον πλοηγείσαι με τα βελάκια και με το Y επιλέγεις κάτι να ενσωματωθεί στον kernel, με το Μ να γίνει module (όπου επιτρέπεται, δηλαδή υπάρχουν <>) και με το Ν το αφαιρείς. Αφού τελειώσεις και σώσεις τις αλλαγές τρέχεις "make all" και "make modules_install" (σε 2.6.Χ πυρήνα) ενώ μεταφέρεις το νέο πυρήνα σου "arch/i386/boot/bzImage" στο /boot σου και κάνεις αλλαγές στον boot loader.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.