yanni Μάρτιος 27, 2006 #21 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2006 Αρχική απάντηση από jpavlyMax. Resolution 2048X1536 @ 79Hz , Hor. Freq: 30-86kHz, -OT- Αυτά τα δύο δεν μπορούν να ισχύουν ταυτόχρονα. Τα 86KHz είναι υπερβολικά λίγα για να υποστηρίξουν τέτοια ανάλυση σε τέτοιο refresh. -OT- Βασικά αν πας σε CRT οι μόνες λύσεις είναι οι F900P της LG και η 959NF της Samsung. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη και επίπεδη και με καλές αναλύσεις. Προσoχή στα KHz. Αν θέλεις ψιλά refresh rates τότε θα πρέπει να υποστηρίζει πάνω από 100-110KHz. Εναλλακτικά βρες κάποια καλή οθόνη TFT αλλά όπως είπαν και τα παιδιά ποιο πάνω ΚΑΛΗ έστω και ακριβή. Μην κάνεις οικονομία σήμερα διότι θα τα δώσεις αύριο. Υ.Γ. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να αποτελέσει λύση, αλλά μια μεταχειρισμένη 19'' CRT ίσως να την έβρισκες σχετικά φτηνά και θα μπορούσες να την χρησιμοποιήσεις σαν ενδιάμεση λύση μέχρι να μαζέψεις αρκετά χρήματα για μια ποιοτική TFT. Ο kom έδινε/δίνει(?) μια F900P με 100 εδώ στο lab, ενώ ο Dellman στο pctechnology δίνει κάποιες NEC 19'' CRT με 80. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnson Μάρτιος 28, 2006 Author #22 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 Παιδιά, τελικά κατέληξα σε μια καινούργια Samsung 997DF με 150ε. Την αγόρασαπριν μια βδομάδα αλλιώς ίσως να κοίταζα και την LG900P. Η Samsung959NF (άσχετο,αλλά την έχει ο συγκάτικος και μαμάει) είναι πολύ ακριβή.Η 997DF έχει όντως χαμηλές αναλύσεις και hertz, αλλά δεν νομίζω να μου χρειαστείποτέ σε 19άρα οθόνη κάτι καλύτερο από 1280x1024@85hz.Πάντος, με μια πρώτη ματιά, έχει καλύτερα χρώματα από μια LG T710. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάρτιος 28, 2006 #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 Καλοριζικη!Για τα χρηματα που εδωσες ειναι καλη αγορα.Απλα παλι μενεις με την ακτινοβολια και τον πονο στα ματια... (αυτο που λενε οτι αν δεν πας σε tft δεν μπορεις να καταλαβεις την διαφορα ,ισχυει και δεν ειναι μυθος)Επισης θα αλλαζεις και τις αναλυσεις σαν πουκαμισο.Ποσο μου εχει λειψει αυτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Μάρτιος 28, 2006 #24 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από Vadergr...Επισης θα αλλαζεις και τις αναλυσεις σαν πουκαμισο.Ποσο μου εχει λειψει αυτο... Οντως,μεγαλο θεμα το να μην εισαι κολλημμενος σε μια αναλυση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάρτιος 28, 2006 #25 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 ...και να τα σκας στις καρτες γραφικων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Μάρτιος 28, 2006 #26 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από Vadergr ...και να τα σκας στις καρτες γραφικων. Αυτο και αν ειναι σημαντικο Αν εχεις το μικροβιο μεσα σου ομως....Κλαφτα Χαραλαμπε Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnson Μάϊος 2, 2006 Author #27 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2006 Παιδιά, η οθόνη που αγόρασα (Samsung997DF) παρουσίασε κάποιο πρόβλημα κ έγινε αντικατάσταση. Η νέα οθόνη που ήρθε, δουλεύει μια χαρά αλλά σίγουρα δεν είναι καινούργια. Η επιγραφή Samsung είναι κάπως ξεθωριασμένη και λίγο κάτω από το λαμπάκι της οθόνης υπάρχουν κάτι μαυράκια μικρά μικρά σαν να έχει κάνει κάποιος τελίτσες. Κατα τ'άλλα δεν φένεται να υπάρχουν γρατζουνιές ή κτυπήματα ενώ και η επιφάνεια της οθόνης είναι σε καλή κατάσταση.Καταρχάς θα ήθελα να ρωτίσω, έχω το δικαίωμα να αλλάξω την οθόνη που μου φέραν με μια καινούρια ? Ακόμα και αν μπορώ να το κάνω αυτό, αξίζει ?Εσείς τι λέτε? Τι θα κάνατε στη θέση μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΛΑΜΠΡΟΣ Μάϊος 2, 2006 #28 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2006 demizz26 καλα τα λες αλλα ξεχνας να αναφερεις για τα καλα των crt το μαυρο τους το οποιο σε μια καλη crt δεν συγκρινεται απλα.παιδια μην περιμενετε μαυρο απο τις tft απλα δεν γινεται λογω τεχνολογιας.δωσε απολυτο μαυρο σε μια tft σε ενα σκοτεινο δωματιο και θα δεις οτι υπαρχει φως.στην δικια μου mitsubishi οταν της δωσεις απολυτο μαυρο στο δωματιο δεν βλεπεις τιποτα.το contrast ειναι ολο το θεμα για μια εικονα. επισης ξεχασες να αναφερεις για το response time.λεγανε εδω μεσα παει και αυτο εξαλειφθηκε.εγω επαιξα rbr σε μια 17αρα των 340 ευρω μια samsung 8ms και το αποτελεσμα ειναι οταν αρχιζουν τα 60 klm και πανω η οθονη θωλαινει και αδυνατει να απεικονιση το game σωστα.οταν θα μπω στις κλειστες στροφες ομως με χαμηλη ταχυτητα η οθονη τα δειχνει καλα.οποτε δεν πολυπιστευω στα νουμερα. δεν σου λεω να παρεις crt.tft ειναι πια μονοδρομος.απλα για παιχνιδια οι σοβαρες crt ειναι μπροστα οπως και να το κανουμε.εγω καποια στιγμη θα παρω μια φθηνη tft αλλα την mitsu θα την εχω για τα games. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 3, 2006 #29 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2006 Τεχνικός εταιρίας κατασκευής TFT σε συνέντευξη πριν αρκετούς μήνες είχε δηλώσει ότι ακόμα και σε οθόνη TFT με 0ms responce time το ghosting είναι δεδομένο. Δεν ξέρω αν έχει βελτιωθεί η τεχνολογία σε βαθμό που να μην ισχύει πλέον αυτό ή απλά είναι θέμα συνήθειας. @johnson. Η πρώτη αλλαγή πρέπει να γίνει με οθόνη ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ. Μετά αρχίζει η παρέλαση των επισκευασμένων. Αν θεωρείς ότι σου δώσανε δεύτερο χέρι μπορείς είτε να τους κράξεις άσχημα είτε αν η οθόνη δουλεύει σωστά να την κρατήσεις. Στην θέση σου θα την κράταγα αν έβλεπα χρονιά κατασκευής το 2006. Αν ήταν παλιότερη θα ζήταγα καινούρια για πρώτη αντικατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnson Μάϊος 3, 2006 Author #30 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2006 Η ημ/νια κατασκευής της οθόνης που μου φέρανε είναι September 2004 !!Είναι αρκετά παλιά !! Θα τους κάνω ένα τηλ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnson Μάϊος 4, 2006 Author #31 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2006 Τους πήρα τηλ. κ με διαβεβαίωσαν ότι η οθόνη έρχεται όπως είναι από τη Samsung ενώ αυτοί την λειτουργούν μόνο για να δούν αν δουλεύει σωστά. Πάντος λειτουργικά η οθόνη είναι όντος άψογη κ μιας που τη χρειάζομαι αυτόντον καιρό, λέω να μην κάνω τπτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 4, 2006 #32 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2006 Αν είναι ζήτα τους έγγραφη δήλωση των όσων σου λένε και επικοινώνησε με την ίδια την εταιρία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnson Μάϊος 11, 2006 Author #33 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Επικοινώνησα πάλι με το service (άλμαν) και μου είπαν ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση αντικατάστασης της οθόνης (εφόσον η οθόνη καλύπτετε από εγγύηση), η Samsung στέλνει μόνο καινούργιες οθόνες και όχι επισκευασμένες/μεταχειρισμένες. Να τους πιστέψω?Το service της άλμαν είναι καλό?Φίλε μάκη, μου φένεται κάπως υπερβολικό να ζητάω έγγραφες δηλώσεις...επίσης, να επικοινωνήσω με την εταιρία Samsung? Στο εξωτερικό λες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Μάϊος 11, 2006 #34 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Σε ενα φιλο μου το 2005 Σεπτ. τον διαβεβαιωσαν για το αντιθετο,οτι δηλαδη ολες οι οθονες μετα απο rma ειναι επισκευασμενες.Νομιζω οτι και στην περιπτωση σου ισχυει.Παντως ο φιλος μου ζητησε και του φεραν ξανα αυτη που ειχε αγορασει,διοτι η "νεα" που του εφεραν ηταν στην κατασταση που ειναι και η δικια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tahlias Μάϊος 16, 2006 #35 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 να ρωτήσω με τις φωτεινότητες στις tft πάνω και κάτω τι παίζει? Η δική μου (LG L1932P) έχει πιο έντονη φωτεινότητα κάτω στο κέντρο.Είναι προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 16, 2006 #36 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 Βασικά δεν είναι και τόσο εύκολο να πετύχεις ομοιόμορφη φωτεινότητα σε όλο το panel. Ένας λόγος που οι eizo είναι ακριβότερες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Μάϊος 16, 2006 #37 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 Αρχική απάντηση από demizz26 [10-03-2006 17:44] Ένα ακόμα πλεονέκτημα των crt είναι ότι το χειμώνα μετά από μισή ώρα λειτοργίας μετατρέπονται αυτόματα σε ένα χρησιμότατο καλοριφερ!Πέρα από τα αστεία. Αν συνηθήσεις την TFT δύσκολα επιστρέφεις στα γομάρια. Έχω μια CRT IBM P260 21'', με dvi και αναλογική έξοδο, 1920 x 1440 Pixels, flat panel και πιάνει όλο το γραφείο!! Μπορεί να έχει πολύ ρεασλιστικά και γλυκά χρώματα, αλλά δεν έχει την ευκρίνεια στο κείμενο, το sharpness των tft. Παρεπιπτόντως την πουλάω 120 ευρά αν τη θέλει κανείς! lol Αν έχει καλά χρώματα την πήρα. Τη 959nf μου δεν την αλλάζω με καμιά τφτ παρά μόνο με τις eizo cg που είναι απίστευτες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.