Jump to content

Αγορά CRT ή TFT οθόνης

johnson

Recommended Posts

Μιας και η 15 ιντσών tft οθονίτσα μου είναι για το καλάθι των αχρήστων,

σκοπεύω (χωρίς να δαπανήσω πολλά χρήματα) να αγοράσω μια νέα οθόνη

19 ιντσών (ακατέβατα :p ) αλλά δεν έχω αποφασίσει αν θα είναι tft ή crt.

Στον υπολογιστή συνήθως παίζω παιχνίδια, σερφάρω, προγραμματίζω...

Σαν εικόνα, προτιμώ την crt αν και θεωρώ κάπως ξεπερασμένη την τεχνολογία της,

αλλά μια tft είναι πολύ πιο εύκολη στη μεταφορά και εκπέμπει λιγότερη ακτινοβολία

από μια αντίστοιχη crt.

Για crt θα έδινα γύρω στα 220ε ενώ για tft δεν θέλω να ξεπεράσω τα 330ε.

Πάντως, αν αξίζει τα χρήματα, ίσως να έδινα και λίγα χρήματα παραπάνω.

ενώ για tft σκέφτομαι μια LG 1950SQ

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168273

Την οθόνη αυτή την είδα από κοντά στο πλαίσιο και δεν με ενθουσίασαν

τα χρώματά της. (και πως να με ενθουσιάσει όταν δίπλα της καθόντουσαν

μια Samsung930 και μια Eizo "κάπως" ακριβότερη σε τιμή απο την LG...)

Επίσης, θα προτιμούσα κάτι σε zero-pixel εγγύηση χωρίς να αποκλείω βέβαια

και τις υπόλοιπες οθόνες...

Για crt σκέφτομαι για μια Viewsonic E96f+SB

http://www.infoshop.gr/product.asp?PrID=207381

Δεν την έχω δει από κοντά αλλά έχω δει άλλες κατώτερες της συγκεκριμένης

και μου άρεσαν. Εξωτερικά επίσης μου αρέσει πολύ.

TFT οπωσδήποτε. Μόνο αν έχεις κάτσει μερικές ώρες σε TFT μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά... Έπειτα απο αυτό δεν θα ξανακαθίσεις σε CRT...

Επίσης έχε κατά νου πως αρκετές οθόνες μπορεί να φαίνονται άθλιες με τις default ρυθμίσεις αλλά άμα τις παιδέψεις λίγο τις φτιάχνεις αρκετά... ;)

Γενικώς θα έλεγα ψάξου σε LG. Είναι αρκετά καλές και τίμιες οθόνες. Τις έχουν πολλοί εδώ μέσα. Ψάξε λίγο και θα δεις... ;)

Οι EIZO φυσικά είναι άλλης κλάσης και σαν οθόνες αλλά και στις οικονομικές απαιτήσεις τους. Πάντως υπάρχουν και αρκετά καλές οθόνες σε χαμηλότερες τιμές... :)

Πλεονεκτήματα TFT:

Ευκρίνεια γραμματοσειρών

Φωτεινό panel

Μικρότερη κατανάλωση σε ρεύμα

Μικρότερη ακτινοβολία

Μικρότερος ογκος- πιο chic

Μικρότερο βάρος

Πιο ξεκούραστες

Καλύτερη γεωμετρία

Πλέον όλες έχουν ψηφιακή έξοδο

Πλεόν όλες έχουν αρκετά μέχρι πολύ καλούς χρόνους απόκρισης

Το κόστος μίας ικανοποιητικότατης 19'' (υπαρχουν πολλές- αν αποφασίσεις σε tft οι lg όχι οι φθινότερες φθινότερες (των 290-300 ευρώ) αλλά η αμέσως πιο πάνω κλάση είναι ικανοποιητικότατες οθόνες

Πλεονεκτήματα CRT

Καλύτερη απόδοση χρωμάτων (αν και κλείνει η ψαλίδα)

Πολλές αναλύσεις

Αυτά βασικά

Λοιπόν συνεπώς TFT χωρίς δεύτερη σκέψη!

:banging:

παιζεις παιχνιδια και δεν γινεται να δωσεις παραπανω απο 300 ευρω για TFT ? CRT τοτε ειναι μονοδρομος, δες για την F900P απτο skroutz καπου στα 200 θα την βρεις, την εχω δουλεψει μερικες φορες σε νετκαφε και μου φανηκε πολυ ξεκουραστη,υπηρχανε και φορες που ειχα κλεισει 7ωρο με αυτην !!!!!! επισης θα εχεις 100hz σε 1280*1024 και 120 σε 1024*768, λιγες 19αρες το κανουν αυτο ;-)

αποκλειεται να συγκρινεται στο response time η LG TFT που σκεφτεσαι να παρεις με 300 ευρω με VX922-VX924-FP93GX-930BF που κανουν 400 το λιγοτερο, προφανως αυτα τα 8ms δεν ειναι πραγματικα, δες την αναπαντηση μου στο thread για την 930BF για να καταλαβεις

Εγώ έχω κάτσει μπροστά σε TFT και πάλι, CRT θα δούλευα!

CRT Viewsonic E 96F+SB 19" :

Ultrabrite shadowmask PerfectFlat, Max. Resolution 2048X1536 @ 79Hz :o, 0.20 mm Horizontal pitch :o, Hor. Freq: 30-86kHz, Ver. Scan Freq: 50-160kHz, MPRII, Silver/Black Color

234 €, για μένα είναι top !

Ένα ακόμα πλεονέκτημα των crt είναι ότι το χειμώνα μετά από μισή ώρα λειτοργίας μετατρέπονται αυτόματα σε ένα χρησιμότατο καλοριφερ!

Πέρα από τα αστεία. Αν συνηθήσεις την TFT δύσκολα επιστρέφεις στα γομάρια. Έχω μια CRT IBM P260 21'', με dvi και αναλογική έξοδο, 1920 x 1440 Pixels, flat panel και πιάνει όλο το γραφείο!! Μπορεί να έχει πολύ ρεασλιστικά και γλυκά χρώματα, αλλά δεν έχει την ευκρίνεια στο κείμενο, το sharpness των tft. Παρεπιπτόντως την πουλάω 120 ευρά αν τη θέλει κανείς! lol

αφου δεν εχουνε ερθει ακομα ουτε tft με 1ms response time ( εστω σε g2g ) ουτε SED ουτε OLED, δεν θελει να διαθεσει 400 ευρω + για μια 2-4ms, δεν υπαρχει αλλη λυση, δεν λεω, αισθανεσαι καπως να παιρνεις CRT τετοια εποχη αλλα τι να κανουμε

Αρχική απάντηση από GruntGR

αφου δεν εχουνε ερθει ακομα ουτε tft με 1ms response time ( εστω σε g2g ) ουτε SED ουτε OLED, δεν θελει να διαθεσει 400 ευρω + για μια 2-4ms, δεν υπαρχει αλλη λυση, δεν λεω, αισθανεσαι καπως να παιρνεις CRT τετοια εποχη αλλα τι να κανουμε

Προσωπικά έχω βαρεθεί να περιμένω για τεχνολογίες οι οποίες μέχρι να ξεπεράσουν τις παιδικές ασθένιες, να έρθουν στην ελλάδα, να βγει μια ποικιλία σχετικών προϊόντων και να πέσουν οι τιμές έχουν περάσει κάτι χρόνια.

Γνώμη μου, μην σκέφτεσαι αυτά που "θα έρθουν". Εντάξει, να περιμένεις για ένα νέο cpu πχ που θα βγει σε διάστημ αλίγων μηνών και θα έχει πραγματικά παραπάνω επιδόσεις οκ. Αλλά να περιμένεις και να περιμένεις κάτι δε λέει... Αυτά υπάρχουν τώρα, διαλέγεις και παίρνεις.

Προσωπικά σαν χρήστης TFT δεν ξαναγυρνάω σε CRT με τίποτα. Και άβολα νιώθω με ένα μπαούλο μπροστά μου, και τα μάτια μου κουράζονται πολύ πιο εύκολα και πολλά άλλα. Δεν πα να έχουν καλύτερα χρώματα; Δεν είμαι δα και γραφίστας για να μετράνε τόσο παραπάνω τα χρώματα για μένα. Δεν πα να έχουν περισσότερες αναλύσεις; Μια ανάλυση δουλεύω παντού και τυχαίνει αυτή να είναι η native. Η καλύτερη των αναλύσεων θα έλεγα η 1280*1024... Δεν πα να έχουν μικρότερο response time; Ε, εκεί παίζει το μάτι του καθενός. Προσωπικά ghosting παρατηρώ μόνο στο desktop οπου είναι "καθαρά" τα χρώματα. Μέσα σε ένα παιχνίδι με όλη τη δράση κτλ δεν προλαβαίνω να παρατηρήσω κάτι... ;) Αντίθετα, τα πλεονεκτήματα της TFT τα θεωρώ άκρως σημαντικά. Αυτά για μένα. Δεν ξέρω πως το βλέπεις εσύ, απλώς να καταλάβεις το σκεπτικό μου.

Και έπειτα οι οθόνες TFT έχουν βελτιωθεί απίστευτα τα τελευταία χρόνια. Αν μπορείς να μαζέψεις γύρω στα 100-150 ακόμα παίρνεις οθόνη αστέρι. Αλλά και με τα λεφτά που δίνεις, άμα ψάξεις μπορείς να βρεις καλές οθόνες... :)

Πάντως μην κοιτάς στο έτσι μια οθόνη. Ζήτα πάντα να παίξεις με τις ρυθμίσεις της... ;)

Αρχική απάντηση από jpavly [Χθες, στις 15:34]

Εγώ έχω κάτσει μπροστά σε TFT και πάλι, CRT θα δούλευα!

CRT Viewsonic E 96F+SB 19" :

Ultrabrite shadowmask PerfectFlat, Max. Resolution 2048X1536 @ 79Hz :o, 0.20 mm Horizontal pitch :o, Hor. Freq: 30-86kHz, Ver. Scan Freq: 50-160kHz, MPRII, Silver/Black Color

234 , για μένα είναι top !

Τα χαρακτηριστηκά αυτά από που τα βρήκες ?

Στην επίσημη σελίδα της Viewsonic δεν βρήκα την οθόνη !!

Μάλλον προς CRT βλέπω την δουλειά, LG ή Viewsonic.

Από tft, οι 2 φθηνές philips που έχει το e-shop λένε τίποτα ?

Αλλιώς LG 1950SQ μονόδρομος ?

αμα εκανες fine tuning σε μια αξιοπρεπη CRT κατα 90% δεν θα ειχες προβλημα με τα ματια σου εκτος αν εχεις καποια ευαισθησια, εχω δει TFT που επειδη ειναι μουφες κουραζουν, πχ μια στο laptop ενος γνωστου μου, ουτε υπερβολικο brightness και contrast ειχε ουτε τπτ απλα με κουραζε, μην μιλησω για tearing και ghosting στην συγκεκριμενη :p

οθονες με 1ms g2g response θα βγουνε μεσα σε αυτο το ετος, SED και OLED ειναι εντελως διαφορετικη ιστορια

για κανε και το συγκεκριμενο "τεστ" που θα δεις στην παρακατω εικονα και πες μου αν το ghosting ειναι παρομοιο με την δεξια TFT που εχει υποτιθεμενα 8ms response :p

http://www.luckeh.nl/930BF/2.JPG

Παιδιά βρήκα μια Samsung 997DF καινούργια περίπου στα 150e. Τι λέτε ?

Αξίζει?

Εδώ ένα link http://www.superwarehouse.com/Samsung_SyncMaster_997MB_19_CRT_Monitor/997MB/ps/623411

Ξέρει κανείς τι διαφορές έχουν η έκδοση DF με την MB ?

Επίσης καλό θα ήταν, αν κάποιος έχει τη συγκεκριμένη οθόνη, να την αξιολογίσει

καθώς ένας φίλος μου έχει μια νέα 17αρα CRT Samsung που μοιάζει εξωτερικά στην

19αρα αλλά, ενώ είχε καθαρή εικόνα, μπορούσες εύκολα με τα μάτια σου να δεις τον

κόκκο και αυτό δεν μου πολυ άρεσε... Βέβαια έχουν βγει μπόλικα μοντέλα οπότε μπορεί

όντος να μην είναι έτσι και η 19αρα. Ελπίζω κάποιος να την έχει για να με συμβουλέψει...

150ε θεωρώ ότι είναι καλή τιμή για μια τέτοια οθόνη.

Εσείς τι λέτε ?

• 2 weeks later...

τα χερτζ (βασικο κριτιριο) για πολυωρη χρηση δεν με καλιπτουν ακομα στις τφτ

και οσο αφορα την ακτινοβολια στις CRT μου εχουν πει οτι το μεγαλιτερο μερος

ειναι στην πισω μερια, που θα βρεις καλη CRT ειναι ενα ερωτημα???

Αρχική απάντηση από αλεξ

τα χερτζ (βασικο κριτιριο) για πολυωρη χρηση δεν με καλιπτουν ακομα στις τφτ

και οσο αφορα την ακτινοβολια στις CRT μου εχουν πει οτι το μεγαλιτερο μερος

ειναι στην πισω μερια, που θα βρεις καλη CRT ειναι ενα ερωτημα???

Herz σε tft ειναι ακυρο. Δεν υπάρχουν

Παρε την LG 1917 με ~300 ευρο και ασε τις crt για τους γραφιστες.

Μολις τη Παρασκευη αντικατεστησε μια Hitachi 19'' CM721F στο γραφειο μου

και επεστρεψα σπιτι με το χαμογελο μεχρι τα αφτια αντι με πονοκεφαλο και ζαλαδες.

Τι να λεμε τωρα....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.