Jump to content

Διαρροή σε antarctica waterblock

subliminal

Recommended Posts

Το πρόβλημα παιδιά έχει να κάνει με τα o-rings που χρησιμοποιεί η asetek στο μπλόκ.

Νά πω επίσης ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ να στήσω μια υδρόψυξη. Ότι έχω μάθει είναι από το web και φυσικά από τα βοηθήματα και τις συζητήσεις στο thelab

Το block είναι αυτό Εδώ

Βασικά αφού είχα αγοράσει όσα χρειαζόμουν αποφάσισα να συναρμολογήσω τα επιμέρους τμήματα της υδρόψυξης. Αφου έκανα τις απαραίτητες συνδέσεις έβαλα και την 'αντλία' στο ρεύμα. Όλα καλά-καμία διαρροή... Αποφάσισα να πάω για ύπνο. Το πρωί που κοίταξα για υποψία διαρροής δέν βρήκα τίποτα. Την άφησα εκεί και το μεσημέρι που επέστρεψα στο σπίτι της έριξα άλλη μια ματιά.. όλα μια χαρά.. Μέχρι που ήρθε η στιγμή να κάνω ένα τελευταίο έλεγχο στο waterblock. Λίγη ώρα αφού το έπιασα στα χέρια μου ένιωσα υγρό να κυλάει! ΌΧΙ ρε γμτ λέω.. τι στο καλό έπαθε?? Την αφήνω πάλι κάτω, σκουπίζω τα νερά... Το block δέν φαινόταν να χάνει από πουθενά... Οι ενώσεις με τα o-rings είχαν γίνει σωστά και το κοψίματα στα κομμάτια ήταν ίσια.

Ύστερα από ένα σύντομο έλεγχο κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όταν οι σωλήνες πιέζονται υπό γωνία (μη φανταστείτε κάτι τρομερό) προκαλείτε διαρροή!!! Σκέτη φρίκη. Και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχουν τρείς εστίες.. κινδύνου στο block με πιάνει κρύος ιδρώτας (πρωτογενής διαρροή? :p) ’ρχισα να ψάχνω στο web και με λύπη μου διαπίστωσα ότι το πρόβλημα υφίσταται και μάλιστα οι μόνες λύσεις που είδα ήταν : Να αφήνετε μεγαλύτερο μήκος στο σωλήνα μεταξύ των συνδέσεων μέχρι και να μήν κουνάτε το pc ή να μήν πολυπειράζετε το εσωτερικό του... Φυσικά αυτά δέν απότελούν λύση. Το πρόβλημα παραμένει απλά ο κίνδυνος δέν είναι τόσο μεγάλος... Φυσικά και δέν μπορώ να υπογράψω πώς από τη στιγμή που θα βάλω την υδρόψυξη δέν θα ξαναπειράξω τα ενδότερα του υπολογιστη! (Μπορώ να υπογράψω για το αντίθετο)

Η αρχική μου σκέψη ήταν να ξεφορτωθώ το antarctica και να παρω κάποιο από eleven ή το tdx64 από danger den. Ανασταλτικός παράγοντας για το πρώτο ήταν η ενδεχόμενη καθυστέρηση και για το δέυτερο η αρκετά (έως υπερβολικά) τσιμπημένη του τιμή από το hac. Τελικά πρίν κάνω κάποια βιαστική κίνηση αποφάσισα να δώσω άλλη μια ευκαιρία στο antarctica! (τα θέλει ο κ***ς μου...)

Το έρωτημα λοιπόν (συγνώμη άν γίνομαι κουραστικός) ήταν πώς στο καλό θα λύσω το πρόβλημα της διαρρόης.. Μετά από αρκετές ηλίθιες σκέψεις το μάτι μου έπεσε πάνω στο..τεφλόν! Τεφλόν στο σωλήνα λοιπόν... γιατί όχι.. Τί είχα να χάσω? (άντε, λίγο τεφλόν θα έχανα)

Έβαλα διαφορετικές στρώσεις σε κάθε ένα από τους τρείς σωλήνες. Στο τελευταίο έφερα περίπου 10 με12 στροφές (άν θυμάμαι καλά) και μπορώ να μπώ ότι είχε μια μικρή δυσκολία στο να μπεί μέσα. Περιχαρής για την.. καταπληκτική ιδέα μου βάζω και πάλι την αντλία σε λειτουργία και αρχίζω να κουνάω το μπλόκ και να λυγίζω τους σωλήνες χωριστά στο επίμαχο σημείο.

Αποτέλεσματα του τεστ :

Μικρές - Μικρομεσαίες πιέσεις δέν είχαν ώς αποτέλεσμα διαρροή σε κανένα από τα τρία o-rings. Με λίγη παραπάνω πίεση έχανε το πρώτο o-ring (σε αυτό ο σωλήνας είχε τις λιγότερες στρώσεις τεφλόν) Με ακόμα μεγαλύτερη πίεση δέν παρατήρησα να χάνουν κάποια από τα άλλα δύο. Το τελευταίο μάλιστα (αυτό με τις 12 περίπου στροφές τεφλόν) κόντεψα να το.. ξεριζώσω αλλά δέν καταλαβαινε χριστό. Ούφ τα είπα και ξελάφρωσα... Ελπιζω να μήν έχει κάποιος άλλος πρόβλημα αλλά άν έχει άς προσπαθήσει να ακολουθήσει και αυτή την μέθοδο. 12 στρώσεις τεφλόν will save the day :)

Ειχα και γω το ιδιο προβλημα,και εβαλα τεφλον και ολα μια χαρα...αλλα για να ειμαι σιγουρος αλλαξα ρακορ και εβαλα τα κανονικα που μπαινει απο πανω η σωληνα.

Οστοσο αν το αφησεις με τεφλον τεσταρε το πολυ καλα μην χανει διοτι θα υπαρχει "προβλημα" :happy:

Αρχική απάντηση από blade_pan

Ειχα και γω το ιδιο προβλημα,και εβαλα τεφλον και ολα μια χαρα...αλλα για να ειμαι σιγουρος αλλαξα ρακορ και εβαλα τα κανονικα που μπαινει απο πανω η σωληνα.

Οστοσο αν το αφησεις με τεφλον τεσταρε το πολυ καλα μην χανει διοτι θα υπαρχει "προβλημα" :happy:

Τα περισσότερα push in fittings ετσι είναι αν ο σωλήνας είναι λίγο πιεσμένος δεν κάνουνε καλή επαφή και το νερό στάζει.

Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις κανονικά ρακόρ και δεν θα έχεις κανένα απόλυτος πρόβλημα.

Αρχική απάντηση από cptkoulis

@ Mainframe

αν ρωτας γενικα για το antarctica,να σου πω οτι εγω εχω 16 βαθμους idle στα 2Χ2600 με stock ρευμα σε αθορυβη λειτουργια

Οπα ρε φίλε κάτι δεν πάει καλά με τις μετρήσεις σου.

16 idle με απλό νερό και μέσα σε σπίτι???

Αρχική απάντηση από cptkoulis

μετα απο 2 ωρες σερφαρισμα η θερμοκρασια του cpu ειναι στους 18 και του δωματιου ειναι στους 21

Αυτό δεν παίζει με τίποτα..

Το WC η μικρότερη θερμοκρασία που μπορείς να έχει είναι + 1-2 από το περιβάλλον και όχι -5

Είναι μεγάλη χαζομάρα από τη στιγμή που χάνουν νερό τόσο εύκολα να τα χρησιμοποιούν και μάλιστα σε water block. Ελικρινά δέν περίμενα να χάνει για πλάκα νερό. Περισσότερο όμως απορώ που κανένα από τα reviews που είχα διαβάσει δέν το ανέφερε. Κάνεις δέν το αντιμετώπισε? Τι στο καλό.. Με το παραμικρό σχεδόν χάνει νερό. Δέν γίνεται να μήν το είδαν και όμως κανείς δέν έγραψε τίποτα.. τί να πώ...

blade_pan και υπόλοιποι ευχαριστώ για την συμβουλή για τα ρακόρ. :flower:

@ Mainframe

Δυστυχώς δέν μπορώ να σου δώσω περισσότερα στοιχεία γιατί ακόμα δέν την έχω συνδέσει πάνω στο pc και δέν πρόκειται να το κάνω άν δέν βεβαιωθώ ότι, υπο φυσιολογικές πάντα συνθήκες, θα είναι ασφαλής. :o

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για υδροψυξη και με θερμοκρασιία δωματίου 21 βαθμούς!

Ο δικός μου Χ2 στα 2600@1.4ν με τριπλό ψυγείο (το χοντρό) θερμοκρασία 26 βαθμούς με θερμοκρασία δωματίου 21-22.

Αρχική απάντηση από cptkoulis [Σήμερα, στις 16:00]

μετα απο 2 ωρες σερφαρισμα η θερμοκρασια του cpu ειναι στους 18 και του δωματιου ειναι στους 21

Η δουλειά του ψυγείου είναι να κατεβάσει την θερμοκρασία του CPU στη θερμοκρασία δωματίου-χώρου που έχουμε το ψυγείο.

Πράγμα σχεδόν αδύνατο... γι' αυτό πάντα έχουμε θερμοκρασίες CPU μεγαλύτερες από του δωματίου.

Κάτι πάει λάθος με τις μετρήσεις σου... 100%.

Σε φορτίο πόσο έχεις??

:( και εγώ λίγο πρίν που έβγαλα τους σωλήνες από το μπλόκ δέν είδα κάποιο τρόπο για να μπούν ρακόρ :nothing:

Το μπούκωσα στο τεφλόν και φαίνεται να αντέχει χωρίς πρόβλημα αλλά δέν ξέρω πώς θα αντιδράσει σε βάθος χρόνου :nothing:

Μήπως ρε παιδιά αναφερόσασταν γενικά σε push on fittings όπως αυτά που μπαίνουν σε αντλίες/ψυγεία κτλ? Αυτά αλλάζουν... αλλά στο antarctica δέν βλέπω κάτι που θα μπορούσε να δεχτεί ρακόρ με σπείρωμα

και στο web που έψαξα λίγο δέν βρήκα κάτι σχετικό. Θα μείνω με τεφλόν πάνω που είχα ελπίδες? :boxed: :bye:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.