Jump to content

Περίεργα με πληκτρολόγιο

Dr.Paneas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ενας φίλος που σπουδάζει στην Μυτηληνη με πηρε σημερα τηλ να μου πει το προβλημα που αντιμετωπιζει το pc του.

Τον ανοίγω και μου βγαίνει μια οθόνη και μου έχει να επιλέξω, ασφαλής λειτουργία, κανονικη εκκινηση κλπ. Πατάω τα βελάκια από το πληκτρολόγια και δεν λειτουργουν. Οπότε περιμένω τα κάποια δευτερόλεπτα που έχει και με φορτώνει μόνο του σε κανονικη λειτουργία. Όμως αμεσως μετα, κάνει reboot.... Το πληκτρολόγιο δουλεύει μια χαρά στο BIOS.

Τον ρώτησα αν είναι wireless αλλά μου αποκρίθηκε είναι είναι ενα απλό παλιο πληκτρολόγια της MS. Τι μπορεί να συμβαίνει ;

Το πληκτρολόγιο είναι το θέμα εδώ ή γιατί κάνει reboot? Μπορεί να είναι 1002 πράγματα, ίσως να τα έπεξαν τα Win ή η μητρική. Πες του να κάνει ένα boot από το Windows CD και δει αν λειτουργεί το keyboard. Στο κάτω-κάτω ας δοκιμάσει ένα άλλο keyboard!

τελικα μετα από πολυ μπλαμπλα, καταλαβα οτι δεν φταει το πληκτρολογιο αλλα ο δισκος του. Μου λέει ότι εκανε Clear CMOS BIOS και επαιξαν ολα. Μπηκε μια χαρα στα windows αλλά όταν βγήκε για να ανεβασει την συχνοτητα του cpu στην default (γιατι οταν κανεις clear CMOS βαζει το minium) και μετα εκανε save and exit, του έλεγε boot failed, master boot device damaged (κατι τετοιο). Οποτε τ ου ειπα οτι φταινε οι δισκοι. Αυτος εχει εναν δισκο αλλα τον εχει κανει partition σε 2. Το ενα ειναι full 150Gb και ο αλλος εχει καμια 4mb αδειο. Τώρα εχω 1000μπερδευτει με αυτα που μου λεει,. Δηλαδή τον πούσαρε και την επαθε ο σκληρος ; Του ειπα να κανει format και να κανει ξανα install τα xp. αν κανει install πανω σε ενα partition θα του σβησρει τα αρχεια που εχει αποθηκευσει ο ιδιος ; (μουσικη κλπ).

Απο πρωσοπική εμπειρία όταν κάνεις format σε ένα partition δεν σου σβήνονται τα άρχεια που υπάρχουν στα άλλα partitions..:nothing:

Βασικα του ειπα να κανει format ολα τα partition. Τωρα ειναι οκ. Καποια βλακεια θα ειχε γινει με το mbr. thx guys!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.