Jump to content

2 x 200gb 7400rpm raid 0 vs 1x 74gb raptor

demizz26

Ποιά είναι η ιδανικότερη σκληρή λύση για ένα γρήγορο π  

36 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παίδες, με καλωσορίζω στην γκαζάτη παρέα σας! Είμαι στη φάση των γενικών μου αναζητήσεων όσον αφορά τα πισι components κλπ κλπ. Έχω ξεσκιστεί να διαβάζω φόρουμς και σιγά σιγά μπαίνω στο νόημα!

Αναφορικά με τους σκληρούς δίσκους, όσον αφορά καθαρά τον παράγοντα επίδοση, ποιά λύση θα γκάζωνε παραπάνω ένα fast και furious pc? 2 200ρηδες σε raid 0 ή ένας μόνος του raptor :nuke: ?

Για να δούμε, για να δούμε προτιμήσεις!

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Εγώ θα σου πρωτινά και ασφάλεια και ταχύτητα και από την στιγμή που σου δίνετε η δυνατότητα αξιοποίησε την

Φυσικά η τέταρτη επιλογή είναι η καλύτερη για κάποιον που ασχολείται με internet και δεν θέλει τον υπολογιστή για δουλειά γραφείου

Το θέμα είναι το εξής. Δεν είναι λίγα τα benchmarks που δείχνουν 2 απλούς δίσκους με στριπινγκ να δίνουν επιδόσεις εφάμιλες σχεδόν από 1 μόνο του ραπτόρι. Επομένως ποιο το νόημα κάποιος να βάλει 1 μόνο ραπτορ 74 γιγα (πολλά τέτοια συστήματα βλέπω και εδω στο φορουμ) πχ. ενώ με τα ίδια λεφτά βάζει 2 απλούς 200ριδες σε raid 0? Για να χαρεί κανείς πραγματι τις 10000 στροφές σε επίδοση με 2 ραπτορ σε στριπινγκ κάνει δουλειά, αλλά σε αυτή την περίπτωση το κόστος ξεφεύγει.

’ρα το ερωτημα το μέγα είναι: Είναι ο 1 ραπτορ γρηγορότερος από 2 απλούς 7400 σε raid 0?:blink:

Αυτό λέμε τόση ώρα. Σαφώς ναι. Το access time είναι που κάνει την διαφορά στην απόκριση και αυτό το προσφέρουν κυρίως οι 10κ στροφές. Το RAID ΔΕΝ έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως στο access time.

Αντιθέτως, το RAID-0 έχει όλα τα προσόντα να επιδεινώσει το access time.

Επιπλέον, ένα σύστημα με την απλή, απλούστατη λύση, της λειτουργίας δύο δίσκων, από τους οποίους ο ένας είναι ο δίσκος συστήματος και ο άλλος περιέχει τα δεδομένα, μπορεί να βελτιώσει αισθητά τις επιδόσεις ταχύτητας του υποσυστήματος των δίσκων, ειδικά, εάν αυτοί συνδέονται με τον ελεγκτή τους σε ξεχωριστό κανάλι, (όπως συμβαίνει εξ ορισμού με όλους τους δίσκους SATA). Αυτό, βέβαια, δεν θα είναι ανιχνεύσιμο στο σερφάρισμα, ή στη χρήση του Word με κείμενα των 5 ή 10 σελίδων, αλλά σε πιο "βαρειές" περιπτώσεις.

Θα ήθελα να προτείνω ένα configuration. Πες μου όμως σε παρακαλώ τον όγκο των αρχείων που επεξεργάζεσαι, και τί είδους αρχεία είναι αυτά.

Raid-0 με 2 36.7GB Raptors ή έναν 74άρη και μετά ένα δίσκο για αποθήκη. Η ταχύτητα των Raptor είναι το seek/access time και όχι τα ΜΒ/Sec. Αυτα, εκτός αν μεταφέρεις εξαιρετικά μεγάλα αρχεία, δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο.

Όσο για τη διαφορά, άλλοι τη βλέπουν με το μάτι ενώ άλλοι όχι (συνήθως γιατί περιμένουν να δουν +1000 στο 3DMark...). Εγώ τη μεγαλύτερη διαφορά που έχω παρατηρήσει είναι όταν σε παρόμοιο σύστημα με το δικό μου αλλά χωρίς Raptors έβλεπα το F.E.A.R. να κολλάει άσχημα όταν γέμιζε η μνήμη και αναλάμβανε το Swap File των δίσκων τη δουλειά, ενώ στο δικό μου τα κολλήματα ήταν ανεπαίσθητα. Παρόμοια εμπειρία είχα και σε άλλα παιχνίδια όπως Quake 4 και NFSMW.

Σημείωση: Τότε δεν είχα το διπύρηνο.

Και κάτι άλλο: 7200 είναι οι άλλοι δίσκοι και όχι 7400. Όσο για τη δεύτερη επιλογή εγώ ούτε καν τη σκέφτομαι. Πες ότι κάτι παθαίνει η συστοιχία, που θα κρατήσεις 400GB backup?

Nαι, όντως θα έχεις πρόβλημα με το backup τέτοιας ποσότητας. Έχε υπόψη σου ότι η συστοιχία μειώνει τη διάρκεια ζωής των δίσκων στο μισό και συνήθως τα τινάζουν απροειδοποίητα!

Αρχική απάντηση από kunoobidi [Σήμερα, στις 11:50]

... Έχε υπόψη σου ότι η συστοιχία μειώνει τη διάρκεια ζωής των δίσκων στο μισό και συνήθως τα τινάζουν απροειδοποίητα!

αυτο το εχεις διαβασει καπου η το λες απο δικια σου εμπειρια?

αν εχεις και κανα λινκ θα ηταν χρησιμο...

Μάλλον εννοεί ότι έχεις διπλάσιες πιθανότητες να πάθεις ζημιά επειδή θα εξαρτάσαι από 2 δίσκους και όχι μόνο απο έναν. Όποιος απο τους δυο και να τα φτύσει θα χάσεις τα πάντα με raid0

Με 2χ200 γιγα σε raid 0, η ασφάλεια είναι η ίδια με πχ. αυτή που έχει 1 μόνο 400ρης. Κατά τα άλλα, το access time είναι σίγουρα ατου των raptor, αλλά τί γινεται πχ, όταν με μια dsl συνδεση κατεβαίνει ένα μεγάλο αρχείο (πχ. μία ταινία divx) και θέλουμε να τη μεταφέρουμε από το δίσκο του pc στην αποθήκη (παράδειγμα)?

Anyway, έχετε πετύχει κανα bench που να μετρά πέρα από access time και το mb/sec σε αυτά τα 2 setup?

ΥΓ: Απότι φαίνεται είμαι προς τον 74ρη τον ραπτορα. Εφτασα στο σημείο να δώσω μπόνους 200 rpm στην ταχύτητα των 7200! (τους βάφτισα από την αρχή!)

:innocent:

Η ασφάλεια είναι η μισή γιατί έχεις διπλάσιες πιθανότητες να χάσεις τα δεδομένα σου.

"fast kai furious pc" απλά για να μεταφέρεις αρχεία που και που πρώτη φορά ακούω.

Με 2χ200 γιγα σε raid 0, η ασφάλεια είναι η ίδια με πχ. αυτή που έχει 1 μόνο 400ρης.

Όχι βέβαια! Εάν με έναν δίσκο έχεις πιθανότητα βλάβης a, με δύο δίσκους έχεις πιθανότητα 2a. Διπλάσια.

Παρε τον ραπτορα ακομα και ενασ κατα την αποωει παντα λεει πολλα.Και ειναι και πιο ασφαλεις λογω του οτι δεν ειναι ραιδ

Thanks παίδες! Η εμπειρία σας και οι συμβουλές σας πολυτιμότατες!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.