napstor Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 σκεφτομαι να φτιαξω ενα μονοβαθμιο phase change αλλα εχω καποιους προβληματισμους.στην αρχη ελεγα για 1hp αλλα επειδη το ξανασκεφτηκα και ειδα οτι ειναι δυσκολο,θα παω σε 3/4 hp. η κατασκευη τωρα επειδη δεν μπορει να γινει απο μενα,δεν εχω τις γνωσεις για γεμισμα,σκεφτομαι ειτε να μου το φτιαξει καποιος ψυκτικος ειτε ενα παιδι απο καποιο site. εσεις τι με συμβουλευετε να κανω? ποσο περιπου θα στοιχησει?(υπολογιζω 400-500 ευρω) αυτα.περιμενω απαντησεις.οποιος θελει ας βοηθησει Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούνιος 1, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2009 Τα χερια σου πιανουν? Εργαλεια γενικα εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
napstor Ιούνιος 1, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2009 τα χερια μου πιανουν.αλλα εργαλεια δεν εχω.σκεφτομαι τα εξης εργαλεια. Φλογιστρο με προπανιο Βεργες για κολληση χαλκο με χαλκο 1-2 βεργες με ασημι και επενδυση βορακα Σωληνοκοφτη Εκχυλωτες Αντλια κενου Eνα σετακι μανομετρων και φυσικα ενα θερμομετρο(που δεν ξερω που θα το βρω) ολα τα παραπανω βγαινουν γυρω στα 150 ευρω μετα μενει ο compresser που θα ειναι γυρω στο 3/4,δηλαδη περιπου 560 watt το conseder που δεν εχω ιδεα ποσο πρεπει να ειναι η ισχυς του και τελος το evaporator που δεν ξερω ουτε απο που θα το προμηθευτω ουτε ποσο κανει. τα εργαλεια ειναι ενταξει?θα χρειαστω κατι αλλο?ειχα δει παλιοτερα καποια how to που εξηγουσες πως φτιαχνεται αλλο ομολογω δεν καταλαβα και πολλα. αυτα και ελπιζω να μην κουρασα Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούνιος 1, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2009 Ωραια, παμε λοιπον.Φλογιστρο να παρεις mapp gas το κιτρινο που ειναι μιγμα και ανεβαζει πιο πολυ θερμοκρασια.Κολληση θα ζητησεις τις βεργες harris για χαλκο με χαλκο. Για να κολλησεις μπρουτζο με χαλκο(πχ για τις βαλβιδες) οπως πολυ καλα λες θα ζητησεις αυτες με το βορακα. Ειναι συνηθως γαλαζιες ή ασπρες.Θερμομετρο απο εκει που θα παρεις τα υλικα λογικα θα εχουν να σου δωσουν. Αλλιως για φτηνο ebay.Το μοτερ που θα παρεις να κοιταξεις να ειναι καταψυξης(r404 - r507) και οχι συντηρησης. 3/4 ειναι μια χαρα. Αν δεν εχεις προβλημα μεγεθους τοτε απο εκει που θα παρεις το μοτερ ζητα κοντεσερ για 3/4 μοτερ. Αλλιως θες ενα πιο συμμαζεμενο για να το βαλεις σε κουτι κοιτα εδω http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?cPath=21_28&products_id=69Evaporator απο 11 αν μπορει να σου φτιαχει αλλιως παρε ενα ετοιμο με ευκαμπτο κολλημενο τεσταρισμενο απο εδωhttp://www.ocbay.net/auction_details.php?name=Suction-line-100-cm-long-braided-hose-with-evaporator-CPU&auction_id=100485Ξεκινα και βλεπουμε.Υγ.Δες κι αυτο http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=662 Link to comment Share on other sites More sharing options...
napstor Ιούνιος 2, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2009 λοιπον θα το φτιαξω σταδιακα και δεν θα το βαλω σε κουτι.επισης δεν με νοιαζει το μεγεθος ουτε οι θερμοκρασιες.τι να παω να αγορασω πρωτο?εχω στο νου μου κανα 2 μαγαζακια για αγορες.παντως φοβαμαι πολυ τα κολληματα και το γεμισμα,δεν το εχω ξανακανειποσο περιπου θα στοιχησει με ολα τα υλικα που προανεφερα?εγω υπολογιζω περιπου 400-500 ευρω αλλα δεν ειμαι σιγουρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούνιος 3, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2009 Ειναι λιγοτερα...200-300 αναλογως τι ακριβως θα αγορασεις και απο που. Αθηνα που εισαι δεν ξερω μαγαζια να σε βοηθησω.Πρωτα απο ολα εγω θα το σχεδιαζα πως το θελω και μετα θα αγοραζα τα parts. Εχεις υπολογισει ποσα watt θες να κρυωσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
napstor Ιούνιος 3, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2009 θελω να κρυωσω καπου στα 300 watt περιπου στους -50 εως -40.αλλα αν αργοτερα με τους τετραπυρηνους εχω μεγαλυτερες απαιτησεις,δεν πρεπει ηδη να κανω προβλεψη?εχω τις εξης λυσεις τελικως1)να το φτιαξω μονος μου,πραγμα πολυ δυσκολο γιατι ουτε εχω την εμπειρια και τις γνωσεις αλλα ουτε και 100 ευρω για εργαλεια μιας και δεν τα εχω.2)να το φτιαξω με εναν ψυκτικο που μαλλον θα με κλεψει κανονικα και ισως να μην ξερει να το κανει κιολας.3)να το φτιαξει καποιος που ξερει χωρις να με κλεψει4)να αγορασω μεταχειρισμενο αλλα δεν θα ξερω αν σε λιγο καιρο χαλασει.εσυ unseen ποια απο τις 4 λυσεις μου προτεινεις να κανω?εχεις καποια καλυτερη ιδεα μηπως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Ιούνιος 3, 2009 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2009 μόνος σου γνώση μπορείς να βρεις άνετα θα το ψάξεις λίγο από 'δω λίγο από ΄κει και θα τα καταφέρεις αντί να σε κλέψουν θα τα δώσεις στα εργαλεία που θα σου μείνουν κιόλας αυτή είναι η γνώμη μου αν είναι λεφτά και εγώ τόσα θα καθόμουν και εγώ να έφτιαχνα αν πάλι μπορώ να βοηθήσω με εργαλεία ( όχι ότι έχω τίποτα τρελά ) ή ότι άλλο ευχαρίστως Link to comment Share on other sites More sharing options...
napstor Ιούνιος 3, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2009 μόνος σου γνώση μπορείς να βρεις άνετα θα το ψάξεις λίγο από 'δω λίγο από ΄κει και θα τα καταφέρεις αντί να σε κλέψουν θα τα δώσεις στα εργαλεία που θα σου μείνουν κιόλας αυτή είναι η γνώμη μου αν είναι λεφτά και εγώ τόσα θα καθόμουν και εγώ να έφτιαχνα αν πάλι μπορώ να βοηθήσω με εργαλεία ( όχι ότι έχω τίποτα τρελά ) ή ότι άλλο ευχαρίστως το θεμα ειναι οτι εγω κατα 99% δεν προκειται να ξαναφτιαξω τετοιο πραγμα.αρα τα εργαλεια θα μου μεινουν και δεν θα ξερω τι να τα κανω.εσυ ξερεις να φτιαχνεις ή τουλαχιστον να βοηθησεις λιγο?γιατι μονος μου δυσκολο. Υ.Γ σε εκανα αντ στο μσν,να τα πουμε καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.