Jump to content

Driver rql not less or equal

ikaros19

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πολλές φορές τώρα πια όταν σερφάρω στο Internet συνήθως μια μπλε οθόνη με αυτό το λάθος εμφανίζεται....

Δεν γράφει κάποιο συγκεκριμένο αρχείο που προκαλέι το λάθος....

Απλά μου πετάει μια μπλε οθόνη...!

Μάλιστα ακόμα και μετά από format όπου το Pc ήταν αθαρό με μόνο τα απαραίτητα....!

Και την δεν έχω κάνει...Update στο bios....στο chipset της Motherboard...!

Αλλαγές στις pci κάρτες....δεν είναι και πολλές (κάρτα ήχου+ethernet).

Δούλεψα το pc χωρίς αυτές...!

’λλαξα modem....

Έβγαλα τον έναν σκληρό....

Αλλά ότι και αν έκανα το πρόβλημα παραμένει....!

Καμιά ιδέα υπάρχει?

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Κατα 99% ειναι οι μνημες!Αν εχεις κανει oc προσπαθησε να τις χαλαρωσεις λιγο.Καλο ειναι να κοιτας την σταθεροτητα τους με το memtest86(υπαρχει και στα tools του thelab).

Αν εχουν λαθη σε default καταστασεις κι εχεις εγγυηση πηγαινε τες για rma..:)

H μητρική είναι Intel.... D865GBF...

Οι μνήμη θα σε γελάσω....!

Κανένα εργαλείο υπάρχει που να μου λεει την μάρκα?

Έκανα το mem test....και έβγαλε ένα error...

Έβγαλα την μια μνήμη το έτρεξα ξανά και δεν έβγαλε κάτι...!

Την ξαναέβαλα και πάλι δεν έβγαλε κάτι...!

Τώρα έτρεξα το S&m....Σε full load...Για την CPU δεν έβγαλε κανένα error....!

Ενώ για τις μνήμες έβγαλε

System Memory failed

Categorization by type:

| single errors 1

| steady failure 0

| failure of block 0

Categorization by data:

| single bite 1

| multiple bits 0

Δηλαδή να αλλάξω μνήμες....?

Πως αλλάζω την τάση και κάτι τέτοιο θα βοηθήσει?

Έχω 2χ512 σε dual chanel!

Πολύ παλιότερα που μου το έκανε και μένα αυτό έφταιγε η έκδοση του black ice firewall.

Αρχική απάντηση από deadlock7

Κατα 99% ειναι οι μνημες!

Κάνε το 100%.

Αυτό είναι το κλασσικό BSOD για χαλασμένη διεύθυνση μνήμης.

Αν δεν κάνεις OC τότε πάς για RMA.

To Outpost χρησιμοποιώ...

Πιο παλιά μου το είχε κάνει αυτό το Zone Alarm αλλά στην μπλε οθόνη έβγαζε ποιο αρχείο δημιουργούσε το πρόβλημα και κατάλαβα ότι είναι το Zone Alarm....

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως αν είναι μνήμες γιατί δεν μου το βγάζει άλλες φορές....?

Όπως όταν παίζω ένα παιχνίδι....όταν τρέχω κάποια εφαρμογή...αλλά μόνο όταν σερφάρω....!

Το OC τι είναι?

Και με ποιο πρόγραμμα μπορώ να μάθω την μάρκα στις μνήμες μου?

Ευτυχώς που έχουν εγγυήση lifetime!!!! :D

Αρχική απάντηση από ikaros19 [Σήμερα, στις 12:48]

Το OC τι είναι?

OverClocking.

Και με ποιο πρόγραμμα μπορώ να μάθω την μάρκα στις μνήμες μου?

CPU-Z

ο/c=overclock

Ανοιξε το κουτακι και δες τι γραφουν επανω οι μνημες σου.

Για να καταλάβω....!

Αν κάνω oc τις μνήμες τότε το πρόβλημά μου θα λυθεί.....?

Και με αυτήν την ερώτηση υπάρχει κάποια γνώμη?

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως αν είναι μνήμες γιατί δεν μου το βγάζει άλλες φορές....?

Όπως όταν παίζω ένα παιχνίδι....όταν τρέχω κάποια εφαρμογή...αλλά μόνο όταν σερφάρω....!

Επίσης το πρόγραμμα στις μνήμες για τον manufacture είναι γεμάτο μηδενικά.....!!

Μάλλον ναι....!

Έβγαλα το ένα dimm και μάλλον στάθηκα τυχερός....!

Έτρεξα ξανά το s&m και τώρα δεν έβγαλε κανένα error....!

’ρα μένει να το δουλέψω έτσι και αν μου ξαναβγάλει μπλε οθόνη μάλλον δεν είναι αυτό...!

Αν δεν βγάλει μπλε οθόνη θα πάω να πάρω δυο Kingston και να τελειώνουμε....

Από ότι ξέρω είναι πολύ καλές....!

Εμένα στην MSI 875P Neo άρχισε να μου το κάνει απο μια περίοδο και μετά όποτε έβαζα τις μνήμες σε Dual Channel.

Το θέμα είναι ότι δεν τις έβαλα τώρα σε dual channel αλλά είναι από την αρχή....!

Ενώ το error ξεκίνησε πρόσφατα....Χωρίς να αλλάξω κάτι....!

Μα κι εγώ από την αρχή σε dual τις είχα και σε κάποια φάση άρχισε να μου πετάει μπλε οθόνες. Τελικά παρατήρησα οτι όποτε τις είχα σε single ήταν οκ ή τουλάχιστον πέταγε λιγότερο συχνά.

Δεν ξέρω όμως αν έφταιγε η τελευταία έκδοση του BIOS που απ'όσο θυμάμαι πέρασα περίπου εκείνη την περίοδο που άρχισαν οι μπλε οθόνες...

Η μητρική σε εμένα MSI 875P Neo LSR (BIOS 2.4 αν θυμάμαι καλά) και μνήμες 2* Jetram 256MB PC3200. Πάντως γενικώς απ'ό,τι έχω καταλάβει η MSI (τουλάχιστον η συγκεκριμένη) είναι αρκετά ιδιότροπη με τις μνήμες. Όχι σε επίπεδο DFI αλλά όμως αρκετά.

Πάντως και με το memtest αλλά και το s&m η μνήμη έχει πρόβλημα....

Και μάλλον βρήκα ποιο dimm είναι....!

Μέχρι τώρα δεν μου έχει κάνει κάτι....αλλά πάντοτε το έκανε σε άσχετες στιγμές...

Όχι σε κάτι συγκεκριμένο....και στο 99.9 % των περιπτώσεων ήμουν στον Firefox...!

Δηλαδή μόνο ο Firefox χρησιμοποιεί εκείνο το κομμάτι της μνήμης που είναι corupted?

Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω.....!

Αφού είχα βγάλει το ένα dimm και για το άλλο δεν έδειξε κάποιο λάθος....Υπέθεσα ότι αυτό θα ήταν το χαλασμένο...!

Είπα όμως να κάνω και το ανάποδο...!

’λλαξα τα dimm και τώρα ούτε στο άλλο βγάζει κάποιο error...Επομένως με το καθένα μόνο του δεν έχω πρόβλημα...!

’ρα μάλλον είναι αυτό που είπε ο Μάκης πιο πάνω....Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο dual channel....!

Τελικά είναι η μνήμη ή η motherboard?

Edit: Και ξανά έβγαλε μπλε οθόνη....! Τώρα θα δοκιμάσω και με το άλλο dimm....!

Να δω αν θα ξαναβγάλει....!

Edit 2: Και με το άλλο dimm η πολυ αγαπημένη μου μπλε οθόνη εμφανίστηκε....!

Μπορεί να είναι θέμα σκληρού δίσκου....?

Έχω δυο sata πάνω...ένα western και ένα seagate!

Απενεργοποίησα τον έναν αλλά πάλι είδα την μπλε οθόνη...

Είχα στείλει email στην Western Digital (εκεί έχω τα Windows) αλλά μου είπαν δεν έχει κάποια σχέση με αυτό!

Φυσικά και έχω κάνει full scan για errors και όχι μόνο με το πρόγραμμα των windows αλλά και αυτό της western και κανένας δίσκος δεν έχει κάποιο error!

Μου έχει σπάσει τα νεύρα....Πρωτού ανοίξω κάποια σελίδα το σκέφτομαι και αποθηκεύω ότι κάνω για σιγουριά....!!!! :wall:

Δεν είναι δουλειά αυτή....! :blink:

Αν το ψαξεις στον google θα δεις οτι παρα πολυς κοσμος ειχε/εχει το ιδιο προβλημα..

Διαφωνω οτι εχει να κανει 100% με μνημες...σε αλλον εφτιαξε ανεβαζοντας το page file στα προτεινομενα απ'το συστημα ποσα...σε αλλον με το να ενεργοποιησει την επιλογη ..<dont tell me about USB errors> (Device Manager>USB Host Controller>properties>Advanced..)..κτλ..το εκανε και σε μενα το ιδιο...εχει σταματησει εδω και βδομαδες αφου εκανα οτι περιγραφω παραπανω και ισσοροπωντας λιγο το O/C με την αντιστοιχη αυξηση του Vcore..θα ελεγα οτι στην περιπτωση μου ειχε να κανει πιο πολυ με την τροφοδοσια αφου σε ελεγχο που εκανα μια γραμμη τραβουσε ολην την πιεση και ζητηση απ'τις συσκευες...μοιραζοντας τα καλωδια και τις γραμμες αναλογα ειναι οκ τωρα..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.