Jump to content

Την γνώμη σας

Orion_GR

Recommended Posts

Θα ήθελα την γνώμη σας για την υδρόψυξη που έστησα πρίν απο λίγες ημέρες.

Εξαρτήματα

Radiator : Black Ice Pro 120mm

Αντλία : Eheim 1250

Λάστιχα: Eheim 12/16

Tank: 150ml Watercooling Tank (απο xtremeshop )

mikro_tank1.jpg

CPU Block: Crusader (by Eleven)

GPU Block: by Eleven

Νεράκι : Aπιονισμένο - Απεσταγμένο χωρίς πρόσθετα

Διάταξη: Αντλία - CPU - GPU - Radiator - Tank

Το σύστημα μου είναι το παρακάτω

CPU: AMD Athlon 64 3000+ @ 2475

VGA: ATI X800 XT Platinum

HDD: 2X80 SATA RΑID

Main board: MSI K8N Neo2 Platinum

Sound: Creative Audigy2 ZS

RAM: 2X512 DDR 400 (2-5-2-2)

Tower: Chiftec Full tower

chiftec%20big%20tower%20silber.jpg

Η Eheim έχει τοποθετηθεί στο πάνω Box των σκληρών δίσκων

Το Radiator είναι ψηλά επάνω στο τροφοδοτικό

Το Tank είναι στην πλάτη του μηχανήματος στο ίδιο ύψος με την αντλία.

Θερμοκρασίες

IDLE

System : 25

CPU: 30

GPU: 28

Full load

System: 30 - 33

CPU: 40

GPU:37

Παρατήρησα ότι Eheim ζεσταίνεται αρκετά και ανεβάζει την εσωτερική θερμοκρασία, οι μετρήσεις έγιναν με κλειστό κουτί και θα πρέπει να φροντίσω καλύτερα την ροή του αέρα.

’ν και είμαι κανούριος με το θέμα υδρόψυξη νομίζω πως οι θερμοκρασίες είναι καλές αλλα θα ήθελα και την γνώμη σας για τα παραπάνω.

Καλή είναι, υπάρχουν και χειρότερες :)

Το μηχάνημα όπως βλέπεις δέν είναι καινούριο η υδρόψυξη είναι.

η CPU είχε αγορά στα 80 Euro ενώ o 3800+ κάνει στα 300 euro (τώρα) και εγώ τον επεξεργαστή τον έχω και έναν χρόνο τότε που ο 3800 ήταν απλησίαστος, (πρίν σκάσουν μύτη οι Venice), άρα καλά είμαστε για τώρα, αργότερα θα πάω σε FX μάλλον αλλα να δούμε και τί θα λεει η αγορά μέχρι τότε.

Μα παρατήρηση...

Δεν θα ήταν καλύτερα, αν το ψυγείο ήταν χαμηλά?

Γιατί τώρα ζεστός αέρας που βγαίνει από το ψυγείο ειναι στο πάνω μέρος του κουτιού, και έτσι πρέπει να τον αποβάλλει το τρφοδοτικό.

Αρχική απάντηση από Orion_GR [06-03-2006 18:55]

Καλή είναι, υπάρχουν και χειρότερες :)

Το μηχάνημα όπως βλέπεις δέν είναι καινούριο η υδρόψυξη είναι.

η CPU είχε αγορά στα 80 Euro ενώ o 3800+ κάνει στα 300 euro (τώρα) και εγώ τον επεξεργαστή τον έχω και έναν χρόνο τότε που ο 3800 ήταν απλησίαστος, (πρίν σκάσουν μύτη οι Venice), άρα καλά είμαστε για τώρα, αργότερα θα πάω σε FX μάλλον αλλα να δούμε και τί θα λεει η αγορά μέχρι τότε.

Κανείς δεν μίλησε για 3800+

Απλά τουλάχιστον 10 κομμάτια από Winchester που είχα φέρει σε γνωστούς πριν κανα χρόνο πηγαίναν οι χειρότεροι 2500+ με 1.5. Μάλλον ο δικός σου πρέπει να ήταν από την μπανανοπαρτίδα που είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του 2005 στην Ελλάδα

Απο temps μια χαρα εισαι. Την παλευει φενεται η 1250 με τοσα block αψογα :). Δοκιμασες καθολου oc στην gpu τωρα που εβαλες και νερο ? Η eheim ζεσταινεται καπως αλλα οχι σε τρομερο βαθμο. Βεβαια σε κλειστο κουτι ειναι αλλιως. Εγω που την εχω εκτος κουτιου δε μπορω να πω οτι εχει προβλημα θερμοκρασιας. Δοκιμασε να φτιαξεις λιγο καλυτερη ροη αερα μεσα στο κουτι. Μαζεψε και τα καλωδια οσο μπορεις για να το επιτυχεις αυτο.

Ναί όπως είχα πεί στην αρχή, έπρεπε να φροντίσω την ροή του αέρα καλύτερα, με ένα 120άρι fan και ένα 80 είναι μιά χαρά και έχει πέσει άλλους 2-4 βαθμούς μιάς και κατέβηκε λίγο η θερμοκρασία στο κουτί, σε full load η CPU ανέβηκε μέχρι τους 36 ενώ η GPU δέν ξεπέρασε τους 33, στην ουσία είναι 5-6 βαθμούς πάνω απο την θερμοκρασία του συστήματος ..... perfect.

η VGA είναι και αυτή oc (Χ800 ΧΤ VIVO @ XT Platinum)

Τα φορφούρια ελέγχονται απο ένα Gatewatch της Aerocool και ο μόνος θόρυβος είναι απο το ριμάδι το τροφοδοτικό

Μεγάλη διαφορά με τα blocks του 11, εγγυημένα πράγματα:T:

Ευχαριστώ παιδιά

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.