Jump to content

Τι ψυγειο για υδροψυξη? Εχω ηδη 1 στο κυκλωμα

brwmogazos

Recommended Posts

Παιδες, εχω το waterchill απο τοτε που τα επαιξε το μαχ 2 μου και εχει ενα μονο ψυγειο 120αρι (για 120αρι ανεμιστηρα).

Σκεφτομαι να του βαλω και ενα δευτερο ψυγειο...2πλο? για 2 120αριδες?

δεν θελω να δωσω μια περιουσια ομως γιατι το πισι ειναι ηδη παλιο αν και τα κομματια του ηταν ακριβοπληρωμενα τοτε και προσανατολισμενα σε βιαιο υπερχρονισμο...

Θελω καμια προταση λοιπον για ψυγεια οπως επισης και για ανεμιστηρα αποδοτικο χωρις να μου παιρνει τα αυτια...

μια παλια φοτο του κουτιου που εχω ακομη φενεται παρακατω...οπως επισης και η αντλια εχει αλλαχτει με αλλη submergible με το πλαστικο κουτακι της...επισης πισω εχει γινει τρυπα για 120αρι ανεμιστηρα για να βγαινει ο ζεστος αερας. Σκεφτομαι λοιπον να βαλω στο δεξι πλαινο του κουτιου ενα 2 χ 120αρι ψυγειο η εστω ενα μονο αν επαρκει, απεναντι δηλαδη απο το τζαμι που εχω ωστε να πετυχω ακομα καλυτερη ψυξη στον επεξεργαστη.

172540

Πολυ παλια φοτο βεββαια με το προμετεια οταν ακομα δουλευε κτλπ...

Την βοηθεια σας παρακαλω λοιπον...

Δημητρης

http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?cPath=21_26_40&products_id=183

Aυτο το ψυγειο πχ θα μπορουσε να μπει σε σειρα με το μαμα του waterchill μου?

Η αντλια μου ειναι η βυθιζομενη της αλφακουλ, Εχειμ με το μικρο πλαστικο της δοχειο παροχης 600 λιτρων την ωρα.

Το μπλοκ ειναι το παλιο κλασσικο της γοτερτσιλ, με φλατ πατο, χωρις δηλαδη περιεργα πτερυγια και τα σχετικα...

τι μπορω να βελτιωσω ρε παιδες?

το πισι ειναι παλιο αλλα μια χαρα παει ακομα

prescott 3.4

ocz 2 gb pc 3200 xtc platinum gold

abit ic7 max 3

αρα σοκετ 478

για πειτε ρε παιδες...

και εγω για αυτους θα προχωρησω αφου δειχνουν δυνατοι χωρις πολυ ηχο...

Δηλαδη η αντλια μου δεν θα τα βρει σκουρα? 3/8 ειναι οι σωληνες μου...

Απλως θα το κρατησω το ψυγειο-α μου και για μελλοντικη αναβαθμιση που λογικα θα χρειαστω πιο καινουριο μπλοκ και τα σχετικα...

Δεν είναι πολύ δυνατοί (1200 στροφές) αλλά την κάνουν τη δουλειά τους.

Για την αντλία..Μπορεί να μειωθεί λίγο η ροή αλλά δεν τρέχει τίποτα.

http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?cPath=21_26_40&products_id=183

Aυτο το ψυγειο πχ θα μπορουσε να μπει σε σειρα με το μαμα του waterchill μου?

Ναι, αλλα γιατι να μην πας σε ενα τριπλο οπως το Alphacool NexXxoS Pro III ; μηπως δεν χωραει;

Βασικα εκανα μαλακια...

μολις το σκεφτηκα και ηδη το παραγγειλα μαζι με ενα σωρο ακομη λαλακιες...απο 3 μαγαζια...

Περιμενω πως και πως να σχολασω να παω σπιτι να δω ΑΝ χωραει και να το ακυρωσω αν ειναι για το 3πλο...κατοπιν να παρω αλλο τηλεφωνο για 3 ανεμιστηρες οχι 2 που παραγγειλα....

πηρα και φλοου μιτερ με θερμοκρασια...μαλακιουλες δηλαδη....

10/8 σωληνα και ρακορ...γιατι νομιζω τοσο ειναι τα δικα μου 3/8

τεσπα...οντως σκεφτηκα γιατι να εχω 2 ψυγεια και οχι 1 τριπλο....

θα σας ενημερωσω σε λιγο...

Λεπον.

Δεν εκατσε...δεν χωραει το 3πλο ψυγειο αρα παραμενουμε στο 2πλο...

εκανα καποιες αλλαγουλες στις παραγγελιες και προσθεσα 2 μισης ιντας ρακορ για το ψυγειο που πηρα...

Το ψυγειο και κανα 2 μετρα μισης ιντας σωληνα...και εξηγουμαι

απο την μανα του μετα την αντλια το γοτερτσιλ ειχε μισης ιντσας σωληνα...μεχρι το ψυγειο την οποια και διατηρησα..

τωρα λοιπον λεω να κανω το εξης.

απο την αντλια ερχεται 3./8 το οποιο και διατηρω...

στην καταθλιψη της στελνω με μισης ιντσας σωληνα....και την στελνω στο 2πλο ψυγειο...

η εξοδος του ψυγειου αυτου ειναι επισης μισης ιντσας και συνδεεται με μισης ιντσας στο παλιο μονο ψυγειο οπως και πριν...οπου και στην εξοδο αυτου ειναι η σωληνα 3/8 και το οργανο που πηρα το φλοου μιτερ κτλπ κτλπ...

τι λετε?

dsc00789w.th.jpg

Επισης ειδα οισωληνες που ειχα απο την μανα του ηταν

10 εξωτερικη και 6.5 εσωτερικη....

και πηρα 10 εξωτερικη και 8 εσωτετικη να τις αντικαταστησω...

λογικα θαχω καλυτερη παροχη με την 8αρα...ομως τα ρακορ μου ειναι τα κουμπωτα...αυτα που τα πιεζεις και τα μαγκωνει καιδ εν ξερω αν θα κουμπωνουν καλα πλεον με πιο λεπτη σωληνα....ειδωμεν

Να χαιρετήσω καταρχήν ένα γνώριμο απο τα παλιά.Ακόμα θυμάμαι

ενα P4 2,4ghz που είχες που κλοκάριζε πολύ καλά την ιδια περίοδο

που είχα δοκιμάσει 8-9 μεχρι να βρω ενα που ανεβαινε ικανοποιητικά.....

Στο θέμα μας τωρα .Καλό θα ήταν να διατηρήσεις σταθερή την διατομή

των σωλήνων στο κύκλωμα σου.Θεωρητικά όλα τα στοιχεία στο κύκλωμα

(αντλία,ψυγείο,μπλόκ) θα έχουν σπείρωμα G1/4 .Μπορείς λοιπόν να χρησιμοποιήσεις ρακόρ ταχυσύνδεσμους και τον σωλήνα 10/8 που ήδη έχεις.

Απλά να προσέξεις ο σωλήνας να έχει μια σχετική σκληρότητα για να μπορεί να κουμπώνει με ασφάλεια στο ρακόρ .Θα σε δυσκολέψει λίγο στο στήσιμο αλλα έτσι θα εξασφαλίσεις ομοιομορφία σε όλο το κύκλωμα .Σωλήνες έχει σε διαφορα χρώματα (μαύρο,άσπρο .διαφανο,μπλέ) αν σε ενδιαφέρει και η εμφάνιση

Στην φώτο σου έχω κυκλώσει ενα κανονικό και ένα γωνιακό το οποίο μπορέι να φανεί πολύ χρήσιμο σε δύσκολες καταστάσεις

post-7-1414343278,8787_thumb.jpg

Να εισαι καλα...κριμα που δεν μπορεσαμε να φτιαξουμε το μαχ 2....

χεχε...ο 2.4 δουλευε 4 γιγα καθε μερα χωρις προβλημα ο ατιμος...με φρεον φυσικα...4200 ηταν το μεγιστο του αν δεν απατωμαι...

Πιστευεις οτι ειναι λαθος μου δηλαδη να βαλω 1/2 απο αντλια μεχρι ψυγεια?

Πιστευεις οτι ειναι λαθος μου δηλαδη να βαλω 1/2 απο αντλια μεχρι ψυγεια?

Λάθος δεν είναι ,απλά είναι προτιμότερο να κρατάς σταθερή διατομή σε όλο το κύκλωμα .Αν σε βολεύει το 1/2 χρησιμοποίησε ότι έχεις

Εν αναμονη του πλαισιου να μου στειλει κανα ρακορακι και τις 10/8 σωληνες μιας και δεν βρηκα αλλου...10 ευρω μεταφορικα για 15 ευρω πραγματα...και 4-5 μερες να σουρθουν....αντε γεια ειναι ρε γμτο...

τα υπολοιπα κομματια ηρθαν...οπως και το ψυγειακι απο το εξτριμ σοπ που ειναι κ....λα

Στο μυαλο μου επλασα το σχεδιο δρασης και μενει να κοπει το κουτι...να μπει το ψυγειο μαζι με τους ανεμιστηρες, θα διατηρηθουν τα 1/2 ρακορ και σωληνες απο αντλια ως ψυγεια και μετα 3/8 αφου δεν χωρανε απο τα πι σι αι σλοτ του κουτιου...Στο μελλον ξθα γινουν ολα μιση ιντσα να τελειωνουμε...εκανα την πατατα να παρω το θερμαλτεικ το φλοου πλας που μετραει θερμοκρασια νερου και δειχνει και φλοου (αν και ειχα φλοου ιντικειτορ) και χρειαζεται 9μισαρα σωληνα για να μπει....με σωληνες μισης ιντσας δεν μπαινει αποτι ειδα...ειναι πολυ μεγαλη η εσωτερικη διατομη...

μερικες φοτο το απογευμα και βλεπουμε....

Τελικα υστερα απο λαθος του πλαισιου μου εστειλαν μιση σωληνα αποση παραγγειλα...

ολα τα ρακορακια θα γινουν 3/8 και οι σωληνες για σταθερη διατομη...

Περιμενω λοιπον τα 6 μετρα σωληνα που παραγγειλα και αυριο θα τα ξυλωσω ολα και θα κοψω το κουτι και τα σχετικα για να τα μονταρω παλι....

Ερωτηση

Εχω καποια ρακορ γωνια...90 μοιρων....

αυτο δεν καταπονει την αντλια?

Δηλαδη με 2 ρακορ των 90 μοιρων θα γινει πιο τακτοποιημενο το συστημα μου....

να τα βαλω η να το αφησω με ανοιχτες καμπες που θα κανει η σωληνα καλυτερα για να γλιτωσω λιγο τις γωνιες?

θα μου πεις το μικρο ψυγειο που εχω ειναι γεματο γωνιες 180 μοιρων...

Τι λετε?

Εχω καποια ρακορ γωνια...90 μοιρων....αυτο δεν καταπονει την αντλια?
θα μου πεις το μικρο ψυγειο που εχω ειναι γεματο γωνιες 180 μοιρων...

μονος σου το απαντας. εχεις ηδη δυο γωνιες 90 μοιρων και αρκετες γωνιες 180 μοιρων οποτε και να προσθεσεις αλλες 2 δεν εγινε και τιποτα. Εαν κερδιζεις σε ευκολια και χωρο καν'το ;)

Επεισοδιακη αυτη η μινι αναβαθμιση αλλα ολοκληρωθηκε.

Δεν μπορω να πω με απολυτη επιτυχια γιατι παροτι ειμαι μερακλης και καταπιανομαι με τις λεπτομερειες, η βιασυνη να το πω...το μυαλο μου που δεν ηταν εκει...και εκανα καποια τραγικα λαθακια...

Πρωτο λαθος να σφιξω λοιπον το ρακορ της αντλιας ενω ειχα βαλει τεφλον (προφανως δεν ηθελε αφου ειχε λαστιχακι στεγανοποιησης) με αποτελεσμα να ραγισει το πασο της επιστροφης της αντλιας...

ΣΗμερα εβαλα ΒΙΖΟΝ κολλα που ειχα πριν πολλα πολλα χρονια για στρωματα θαλασης...ειπα δεν βαριεσαι...περιερλουσα την περιοχη με σκετη κολλα και σχεδον το μισο ρακορ περιμετρικα (δεν μου εδινε χερι για παραπανω) και αποτι βλεπω ως τωρα δεν εχει σταξει ακομη ουτε τραβηξε αερα απο εκει οταν εξαερωσα απο το καπακι...ελπιζω να λυθηκε λοιπον.

Δευτερον παροτι ειχε και χαρτακι ειδοποιησης στο κουτι του ψυγειου να μην βαλω μακριες βιδες....και που ΔΕΝ ειδα τοσες βιδες που ειχε μεσα το κουτι του ψυγειου (τι μλκας) βρεθηκα με κατι αυτοδιατρητες κωλοβιδες....τις πιο κοντες που μπορουσα να βρω...και αφου δεν το υπολογισα καλα παρολα τα ροδελακια με λαστιχακι που βρηκα για αποστατη, τρυπησα τις κυψελες του ψυγειο απο μια βιδα....(αντε γεια....) βεββαια εκανα λικ τεστ και δεν ειδα κατι...οπως και ναχει το πλακωσα με υγρη κολλα και δεν εσταξε καθολου.

ΤΕσπα...

Το συστημα λοιπον περιλαμβανε μπλοκ της γοτερτσιλ...μονο για επεξεργαστη πλεον παροτι εχω και για τσιπσετ (μονο που δεν εχει τρυπες η αμπιτ IC7G και τα κλιπσακια που ειχα φτιαξει δεν κρατησαν και πολυ και ξυλωσαν της μητρικης το ενα στηριγματακι για ΝΒ κουλερ αρα το ξυλωσα εντελως) και το μπλοκ της καρτας γραφικων οπου και λογω αλλαγης δεν χρησιμοποιειται πλεον.

Η αντλια ειναι η κλασσικη εχειμ στεισιον 2 12βολτη με την καρτουλα της που ειχα προμηθευτει απο το εξτριμ σοπ οπως και το ψυγειο.

(Ενα μεγαλο ευχαριστω στο ΝΙΚΟ εκει που με βοηθησε με τα προβληματα που αντιμετωπισα. Μπραβο του.)

Σωληνωσεις απο το πλαισιο πλεον οι οποιες παραειναι μαλακες και δεν τις συνηστω....3/8...

(ενα σεναριο για γελια ηταν που παραγγειλα 6 μετρα και αρχικα μου εστειλαν 3.58... παιρνοντας τηλεφωνο και κραζοντας εκει την κοπελια που μου ελεγε οτι κανονικα επρεπε να ηταν 6 τεμαχια του μετρου μου ξαναστειλαν αλλα αυτη τη φορα 4 μετρα μονο....αντε γεια...και πριν τα παρω εντελως κρανιο 2 μερες μετα μου εστειλαν αλλα 2 μετρα...αχαχααχ) τεσπα βολευτικα)

Οι σωληνες ειναι σαφως μεγαλυτερες απο τις μαμα 3/8 που ειχα εφοσον εχουν εσωτερικη διατομη 8 χιλιοστα και οχι 6.5!!!! που ειχαν οι μαμα....

Και τελος της θερμαλτεικ το θερμομετρο ιν λαιν για να βλεπω θερμοκρασια ψυκτικου κατευθυνομενη προς το μπλοκ γιατι μαρεσει η εποπτεια.

Σας ανεβαζω μερικες φοτος απο το συστημα ολοκληρωμενο με την προσθηκη του νεου ψυγειου και του θερμομετρου για να μου πειτε γνωμες αν εχω κανει κατι λαθος και να σχολιασουμε καποια πραγματα που θελω.

Το κουτακι φρεσκοβαμμενο πλεον σε μαυρο

k6h5y68ha485jvmhbgfm_thumb.jpg

4cw7l0hfs2jveljqr6pj_thumb.jpg

το μπλοκ

a824jhpaia1asprap9n9_thumb.jpg

και τα σωθηκα του κουτιου υδροψυξης

yxuys77c5rt2srwf3ciu_thumb.jpg

Θελω να δουμε αρχικα την ροη του ψυκτικου.

Στην καταθλιψη της αντλιας στελνω στο πανω μερος του 2πλου ψυγειου και κατοπιν απο το κατω οπου λογικα εχουμε και το πιο ψυχρο υγρο στελνω στο μονο ψυγειο στο πανω μερος του παλι και πλεον απο το κατω μεσω του ιν λαιν θερμομετρου στελνω στο μπλοκ του επεξεργαστη και επιστροφη στην αντλια με το ρεζερβουαρ.

ΟΙ εισοδοι των ψυγειων στην σωστη θεση δεν ειναι για καλυτερη αποδοση?

Παμε τωρα στο κυκλωμα αερα...

εδω τα πραγματα ειναι πιο περιεργα...αρχικα γιατι δεν θυμαμαι τα CFM του καθε ανεμιστηρα...

ο μπροστα ειναι Sunon και τον εχω βαλει πλεον δοκιμαστικα να αναρροφα αερα ΜΕΣΑ απο το κουτι και να τον στελνει εξω απο το μπροστα μερος (ενω παλιοτερα τον ειχα να ρουφαει) Στα 7 βολτ τον τρεχω

Πισω εχω ενα κουλερμαστερ ανεμιστηρα παλι για εξαγωγη θερμου αερα επισης στα 7 βολτ και τρεχει...

ΤΕλος τους 2 ανεμιστηρες του 2πλου ψυγειου τους εχω να ρουφουν απο εξω προς το κουτι. 12 βολτ αυτοι τρεχουν.

θεωρησα πως στελνοντας με 3 ανεμιστηρες μεσα και 1 εξω απο το κουτι θερμο αερα θα το εβραζα το κουτι απο θερμοκρασιες και κατα συνεπεια τα ψυγεια...

ετσι σκατζαρισα τον μπροστα να ρουφα απο μεσα (θερμο μεν) αερα..

Αρχικα ειδα νομιζω ελαχιστη διαφορα στηνθερμοκρασια ψυκτικου....

Θα μου πεις εδω πρεπει να πειραματιστω και παλι μεχρι να δω σε ποια θεση εχω την χαμηλοτερη...

Υγρο εβαλα της κουλερμαστερ ενα μπουκαλακι που ειχα παρει απο ε-σοπ...

Υπαρχει καλυτερο υγρο να δοκιμασω? Η να παρω παλι το ιδιο γιατι σιγουρα με τον καιρο θα θελει συμπληρωμα και αυτο οπως και παλια...

Αυτα τα ολιγα...ριχτε μια ματια και σχολιαστε-δωστε τα φωτα σας...

Σημασια εχει οτι παροτι μου εκατσαν στραβες το απολαυσα...και ας μου κοστισε περισσοτερο απο το να παρω ενα ετοιμο παλι σετ...βεββαια ειναι παλιο το πισι μου...αλλα δεν βαριεσαι...μια χαρα τρεχει....και εφοσον το μαχ 2 τζιτι παραμενει χαλασμενο....

ας την βγαλουμε με νερο...απο θορυβο παντως αγριεψε και ειναι πλεον λιγο ενοχλητικος με τοσους ανεμιστηρες σε ενα κουτι σε αποσταση λιγοτερη του μετρου απο τα αυτια σου...

Και μερικες ακομη φοτο..

8mew2le4cbfrbfylmg41_thumb.jpg

2xqnp5t0su7drss7hfr2_thumb.jpg

pf1ldpt5zt8jpy9b69ye_thumb.jpg

Δημητρης

Θελω να δουμε αρχικα την ροη του ψυκτικου.

Στην καταληξη της αντλιας στελνω στο πανω μερος του 2πλου ψυγειου και κατοπιν απο το κατω οπου λογικα εχουμε και το πιο ψυχρο υγρο στελνω στο μονο ψυγειο στο πανω μερος του παλι και πλεον απο το κατω μεσω του ιν λαιν θερμομετρου στελνω στο μπλοκ του επεξεργαστη και επιστροφη στην αντλια με το ρεζερβουαρ.

ΟΙ εισοδοι των ψυγειων στην σωστη θεση δεν ειναι για καλυτερη αποδοση?

αν και μου πηρε λιγη ωρα να τα καταλαβω, ευτυχως ειχες βαλει τις φωτο, ναι. Σωστα τα εχεις. ;)

Παμε τωρα στο κυκλωμα αερα...

ο μπροστα ειναι Sunon και τον εχω βαλει πλεον δοκιμαστικα να αναρροφα αερα ΜΕΣΑ απο το κουτι και να τον στελνει εξω απο το μπροστα μερος (ενω παλιοτερα τον ειχα να ρουφαει) Στα 7 βολτ τον τρεχω

Πισω εχω ενα κουλερμαστερ ανεμιστηρα παλι για εξαγωγη θερμου αερα επισης στα 7 βολτ και τρεχει...

ΤΕλος τους 2 ανεμιστηρες του 2πλου ψυγειου τους εχω να ρουφουν απο εξω προς το κουτι. 12 βολτ αυτοι τρεχουν.

θεωρησα πως στελνοντας με 3 ανεμιστηρες μεσα και 1 εξω απο το κουτι θερμο αερα θα το εβραζα το κουτι απο θερμοκρασιες και κατα συνεπεια τα ψυγεια...

ετσι σκατζαρισα τον μπροστα να ρουφα απο μεσα (θερμο μεν) αερα..

Νομιζω πως εισαι λαθος. Αν και τα λειψά μαθηματικα μου ( :p ) μου λενε πως αφου εχεις 4, πρεπει να εχεις 2 να βαζουν και 2 να βγαζουν διαισθάνομαι πως αυτη η υλοποίηση δεν θα εχει τα επιθυμητά αποτελεσματα.

Προσωπικα λοιπον, θα δοκιμαζα τον μπροστα να βαζει και τον πισω και τα φουρφουρια του διπλου να βγαζουν. Ετσι δημιουργεις ενα κυμα αερα απο το μπροστα μερος στο πισω. ;)

Επιπλεον θα δοκιμαζα να στησω τα φουρφουρια του ψυγειου απο την πανω μερια, αναμεσα στην λαμαρινα και στο ψυγειο, εγω ειδα αισθητη διαφορα, αλλα δεν μπορεις να το θεωρησεις ως γεγονος γιατι αλλαξα και φουρφουρια. Νομιζω θα συμφωνησουν ολοι πως ειναι καλυτερα να τραβας αερα απο το ψυγειο. :)

Μα εχω βαλει τον μπροσττα ανεμιστηρα να στελνει αερα απο μεσα στο κουτι προς το ψυγειο....τον πισω ανεμιστηρα να ρουφαει απο το κουτι προς τα εξω και οι αλλοι δυο ανεμιστηρες απο το πλαινο κουτι ρουφανε προς τα μεσα...

αρα 2 ανεμιστηρες βγαζουν εξω...μπροστα και πισω στο κουτι και 2 φερνουν μεσα...

θα δοκιμασω και τους 2 απο το 2πλο ψυγειο να ρουφουν απο μεσα προς τα εξω και τους αλλους 2 απο εξω προς τα μεσα και θα δω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.