Jump to content

Ποιά 2.1 να πάρω;

mauros

Recommended Posts

Βασικά ακούω όλα τα ήδη μουσικής. Οπότε θέλω τα σύστημα να είναι όσο το δυνατόν πιό ολοκληρωμένο (οχι ας πουμε: σε αυτο ειναι κορυφή αλλά εδώ έχει πρόβλημα...)

Από ένταση πώς πάνε;(Με ενδιαφέρει πολύ. Όχι βέβαια ότι αδιαφορώ για την ποιότητα)

Μήπως επειδή για κάρτα ήχου θα πάρω την Creative X-Fi, θα συνεργάζεται καλύτερα με τα Megaworks επειδή θα είναι ίδια μάρκα; Λέω γω τώρα...

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Αφού ενδιαφέρεσαι για όλα τα είδη σου λέω ότι το προβλημα όλων των λότζι είναι οι μικροσκοπικοί δορυφόροι που δεν μπορούν να βγάλουν μεστές και καθαρές μεσαίες(φωνές, πιάνο σαξόφωνο κτλ.).Έχουν όμως συνολικά καλό ήχο. Τα μέγκα και τα κλιπς παίζουν αρκετά χαμηλά στους δορυφόρους (150Ηz και πιο κάτω).Καλύπτουν δηλαδή σωστά τις μεσαίες.

Τα κλιπς όμως έχουν τον συνολικά καλύτεό ήχο λόγω του τουίτερ τύπου κόρνας και του άριστου, πολύ καθαρού γούφερ τους.

Σε ένταση:Κλιπς>λότζι>μέγκα

Μην κοιτάς βατ και λαλακίες τα ντεσιμπελ είναι που μετράνε. Και τα τρία μπορούν να παίξουν άνετα πάνω από τα 100db(στα οποία το μεγαλύτερο μέρος συνεισφέρει το γούφερ).

Αρχική απάντηση από Petrossortep [Σήμερα, στις 00:02]

Καλή επιλογή. Κοίτα όμως και τα Altec Lansing. Σε 2.1 έχουν φανταστικά συστήματα που μπορεις και να τ'ακούσεις.

Απο που μπορω να τα ακουσω;

Οι δορυφόροι αλλά και το γούφερ των Altec είναι ξύλινα και πολύ καλά στα ακριβά τους μοντέλα.Μπες στο σάιτ του πλαισίου και του e-shop και δες μοντέλα και τιμές.

Μη βιαστείς για αγορά ηχείων γιατί θα το μετανιώσεις και θα ξαναδίνεις λεφτά.

Αρχική απάντηση από Petrossortep [Σήμερα, στις 00:08]

Πήγαινε The mall στο πλαίσιο στο multirama και αλλού.

Ειμαι Βεροια. Στο Πλαισιο Θεσ/νικης μπορω να παω να τα ελεγξω;

Βασικα εχω διαβασει πολλα τοση ωρα, και ειμαι σχεδον αποφασισμενος να παρω τα Logitech.

Ασε, πριν 2 βδομαδες πηρα τα Z3. Τσαμπα λεφτα. Τωρα ψαχνω απεγνωσμενα καποιον να τα πουλησω :(

Και τωρα που μου πες για τα Altec, ειδα λιγο το ALTEC LANSING 6021 και δεν μου φανηκε ασχημο. Δεν ξερω. Ψιλομπερδευτηκα :sick:

Αρχική απάντηση από ilsio9 [Σήμερα, στις 00:17]

Βασικα αυτα τα Altec εχουν ηδη ξεφυγει λιγο. Παραπανω δεν δινω με τπτ.

Να σου πω κάτι; Τα πρώτα μου ηχεία πριν τα μέγκα 550 ξέρεις ποια ήταν; τα Τ7700 της creative. Λεφτά δεν ήθελα να δώσω και γι'αυτό πηρα αυτές τις πατάτες. Μετά το μετάνιωσα και έσκασα 332 για τα 550 με τις βάσεις μαζί.

Τα αλτεκ που σου λέω είναι σε λογική τιμή, ίδια περίπου μ'αυτήν των λότζι.

Όχι αυτές είναι ονομαστικές τιμές και δείχνουν δυναμική περιοχή. Ο ενισχυτής του στερεοφωνικού μου είναι 2χ100 βατ με λόγο >88db και τα θάβει όλα. Έγω πάντως προτείνω και τα αλτεκ λόγω ποιότητας.Κοίτα το μέγεθος των δορυφόρων(και των μεγαφώνων τους) έχει σημασία για τον ήχο.

Λοιπον. Επειδη εχω μπερδευτει ολιγον τι. Απο Altec Lansing, καλυτερα ειναι τα 5021;

Αν ναι, τοτε ειμαι αναμεσα σε αυτα κ στα Logitech. Εδω ομως ειναι το θεμα. Εσυ, επειδη φαινεται οτι εχεις πολλες παραπανω γνωσεις απο μενα στο θεμα, τι προτινεις; Με επιχειρημα plz :p

Έχω ακούσει και τα δύο και τα λότζι μου φάνηκαν κάπως άδεια στις μεσαίες.Σαν να παίζουν δηλαδή ένα γούφερ και ένα τουίτερ(μόνιμο πρόβλημα της λότζι). Τα αλτεκ έχουν πλούσιο ήχο και απ'οτι θυμάμαι έπαιζαν αρκετά δυνατά.Βέβαια στο μαγαζί οι θόρυβοι δεν σε αφήνουν να εκτιμήσεις σωστά εντάσεις και ποιότητα. Σε συνολική εικόνα όμως θα προτιμούσα τα 5021 για συστήματα 2.1 ΠΑΝΤΑ.

• 3 weeks later...

Παιδιά εγώ έχω αρχίσει να ασχολούμαι με προγράμματα επεξεργασίας ήχου και θα ήθελα κάτι καλό, ημιεπαγγελματικό.Τι προτείνετε?Έχω ήδη δει κάποια στο ελινα αλλά είναι αρκετά ακριβά και δε ξέρω κατα πόσο είναι καλά.Αυτ.α που με ενδιαφέρουν κάπως είναι τα Studiophile DX-4 M-Audio.Eπίσης είδα και τα Ι-ΤRIGUE 3500,3600 της Creative,αλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλά και με τις τιμές τους τι παίζει .Ξέρει κανείς?Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο?Να πάω σε Sudio-monitoring ή σε ηχεία pc?

• 3 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.