Jump to content

Oblivion

unstoppable

Recommended Posts

Ρε παιδια... ειμαι στην φαση που εχω βρει τον γιο του βασιλια, τρεχω να ελευθερωσω την πολη του Kvash και ψαχνω έναν Κομη μεσα σε ένα καστρο. Αυτά τα ηλιθια δαιμονακια που σου πετανε fireball ξαφνικα εγιναν απιστευτα δυσκολα! Από εκει που εξω από τον πυργο ηθελαν 3 cold touch ή 3 με το σπαθι, τωρα θελουν 8-9 με το σπαθι που ετσι κι αλλιως δεν προλαβαινεις να τους τις ριξεις! Ένα από αυτά αρκει για να σε ξαπλωσει κατω. Απιστευτη αυξηση του επιπεδου δυσκολιας σε σημειο που να πιστευω ότι κανω κατι στραβα Υπαρχει καποια τακτικη περα από το να σηκωνω την ασπιδα ή να βαραω σαν τρελλος?????

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Βασικα καλο θα ηταν πριν πατε εκει να εχεται παρει κανενα lvl και καμια καλη πανοπλια και οπλο. Αν πας lvl1 με οτι βρηκες στις κατακομβες δεν εχεις πολλες ελπιδες.

Εγω εχω φτασει lvl8 και δεν εχω ασχοληθει με το γιο ακομα. Εχει αλλες πολυ ενδιαφερουσες και ευκολες αποστολες στις πολεις.

@Θεμης

Προφανως οσο μπορω, αποφευγω τα fireballs. Αυτα τα ηλιθια με σκοτωνουνε και χωρις fb... Σκαω με πανοπλιες-σπαθια-ασπιδες... και ο αλλος με τα χερια με "εχει" στο πολυ χαλαρο.

@Fiestaman

Και για να εχουμε καλο ρωτημα... πως ανεβαινω επιπεδο ρε? Λεει να φουλαρω τα major skills. Αντε κατι blunt,blade, ειναι γεματα αλλα κατι π.χ. heavy armour ανεβαινει πολυ αργα... WTF? Χανω κατι στην ολη υποθεση? Μου φαινεται υπερβολικα ακυρο με 4 ωρες παιχνιδιου να ειμαι ακομα lvl1. Δηλαδη αργοτερα οταν σφιξουν οι πισινοι καθε ποτε θα ανεβαινω lvl? On the saint dick's day???

Λοιπόν...σαυτό το παιχνίδι τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Καταρχήν, άν σας εμφανίζει ένα εικονίδιο δεξιά απο τη πυξίδα, είστε για lvl up. Για να πάρεις lvl, πρέπει να ανεβάσεις σε σύνολο τα MAJOR SKILLS κατα 10 πόντους.Δηλαδή πές οτι έχεις MAJOR -BLADE,SNEAK,HEAVY ARMOR και μερικά άλλα,και MINOR -LIGHT ARMOR,ACROBATICS κτλ.

Lvl θα πάρεις άν π.χ ανεβάσεις BLade+3,Sneak+4,HeavyArmor+3 Σύνολο 10. Ή κάποιον άλλο συνδιασμό. Αλλά μόνο απο τα MAJOR. Τα minor, ανεβαίνουνε πολύ πιο δύσκολα απο τα Major, και δέ σου δίνουνε lvl. Επίσης, αναλόγως με πιά skills πήρες το lvl, διαφοροποιούνται τα attributes που παίρνεις στο lvl-up. Δηλαδή, άν πήρες lvl ανεβάζοντας 10lvl το blades (σαν Major έτσι..), τότε στα attributes στο Strength θα έχει x5 (επί 5).Δηλαδή ενώ, σε κάθε lvlup μπορέις να βάλεις + σε 3 μόνο attributes,κάποια θα πολλαπλασιάζονται.Σαυτή τη περίπτωση, στο strength θα βάλεις 1, αλλά θα πολλαπλασιαστεί με το 5, γιατί πήρες lvl ανεβάζοντας το SKILL-BLADE που έχει σαν ΒΑΣΗ του το ATTRIBUTE-STRENGTH. Οπότε, απο skills, ανεβαίνει ότι χρησιμοποιείς,όσο το χρησιμοποιείς, γίνεσαι καλύτερος σαυτό. Αλλά για να παίρνεις και lvl γρήγορα απο αυτά, καλά θα κάνεις αυτά που χρησιμοποιείς πιό πολύ, να τα έχεις MAJOR,διαφορετικά μπορεί σε κάποιο σκίλλ να γίνεσαι καλύτερος,άλλα δέ θα παίρνεις lvl. Ούφ, σάν να έγραψα πολλά...ξέχασα και τί έγραφα....τέσπα, ελπίζω να κατατοπίστηκαν οι φίλοι Ήρωες !!!:)

Α! και κάτι που ξέχασα, αφού είσαι για lvl up, και σου βγάλει το εικονίδιο δεξιά απο τη πυξίδα, ένα με κάτι σαν ήλιο-φεγγάρι και ένα βελάκι μέσα, για να πάρεις το lvl και να ανεβάσεις τα attributes πρέπει να κοιμηθείς. REST όμως.Όχι WAIT.

Ωραιαααααα μαθαμε και τι κανει εκεινο το εικονιδιο δεξια απο την πυξιδα που εχει εμφανιστει εδω και κατι ωρες!

Και ξαναρωταω... Εμφανιστηκε το εικονιδιο, εχω ανεβασει 10 *συνολικα* τα major skills....

ΤΙ ΠΑΤΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΩ LEVEL γμ την noob-ο0κατασταση μου :nerd: ?????? Εχω παιξει baldurs gate 1+2+exp, NWN +exp, και ενα καρο γνωστα και λιγοτερο γνωστα RPG (εκτος απο οποιοδηποτε της σειρας elder scrolls), και σε κανενα δεν ειχα προβλημα να καταλαβω πως θα κανω level up!! :D :cry: :toomuchne

edit: Απαντησες οσο εγραφα! Thanks man... Rest προφανως δεν εχω κανει μεχρι τωρα... :tomato: Εκανα heal minor wounds για την ενεργεια και 2 φορες εκανα wait μονο.

Αντε να παω σπιτι να ανεβω lvl επιτελους!!!!!:flex: :banging: :D

Υπόψην REST κάνεις μόνο σε κρεβάτι.Και να κοιτάξεις να είναι νόμιμο.Είναι παράνομο να κοιμηθείς σε αλλουνού το κρεβάτι. Βασικά οτιδήποτε το εμφανίζει με κόκκινο εικονίδιο είναι παράνομο (κανονικά είναι χρυσό, χεράκι για να πάρεις κάτι,σακουλάκι για να ανοίξεις κάποιο σεντούκι κτλ) οπότε πάνε σε κάποιο Inn να πληρώσεις για κρεβάτι, ή σε κάποιο κρεβάτι που δέ σου το βγάζει με κόκκινο εικονίδιο πχ σε κατασκηνώσεις έξω στα δάση.

Παντως για τη δυσκολια θα συμφωνησω ,θα κανω ομως μια παρατηρηση:την πρωτη φορα που τερματισα την κυρια quest με το γιο του βασιλια ημουν level 2-4 και το τελειωσα χωρις να πεθανω καμια φορα σχεδον για πλακα.Μετα ξαναπαιζω και βαζω με cheat skills και levels μεχρι 40 και βλεπω οτι και τα τερατα που επρεπε να αντιμετωπισω εχουν αλλαξει οχι μονο σε δυσκολια αλλα και σε ποσοτητα καθως και σε ειδος και ετσι ενω την πρωτη φορα συναντουσα μονο εκεινα τα καλικατζαρακια τωρα μου βγαινουν κατι τεραστιες *****ιες και με τρωνε συνεχεια.

Επισης να σημειωσω οτι χωρις το manual για τις μαγειες το παιχνιδι ειναι πολυ πιο δυσκολο.

Ρε παιδιά, το μαγικό του παιχνιδιού είναι οτι έχει ΑΠΕΙΡΑ πράγματα να εξερευνήσετε.Μήν πάτε κολημένα στο MAIN QUEST, έχει φανταστικά quests και κόσμους να δείτε. Μπαίνεις σε κόσμους μέσα σε όνειρα, μέσα σε μαγικούς πίνακες, συναντάς ήρωες, κυριολεκτικά παγωμένους μέσα σε πάγο, σε "αιώνια" μάχη με το κακό! ξεσκεπάζεις τυμβωρίχους, εξθχνιάζεις φόνους και παίρνεις μέρος σε δικαστήρια,γίνεσαι Vampire-Hunter ή ακόμη και Vampire ο ίδιος και άλλα πολλά, και όλα αυτά μόνο αν το παίξεις "καλός"(καλά ίσως όχι καλός για το Vampire thing...). ’ν το παίξεις "κακός" έχει άλλα πόσα.

Αρχική απάντηση από Daidalos [Σήμερα, στις 09:00]

Βασικα καλο θα ηταν πριν πατε εκει να εχεται παρει κανενα lvl και καμια καλη πανοπλια και οπλο. Αν πας lvl1 με οτι βρηκες στις κατακομβες δεν εχεις πολλες ελπιδες.

Εγω εχω φτασει lvl8 και δεν εχω ασχοληθει με το γιο ακομα. Εχει αλλες πολυ ενδιαφερουσες και ευκολες αποστολες στις πολεις.

γεια σας παιδια

και εγω λιωνω στο παιχνιδι(οποτε εχω χρονο)

σε αυτο εχεις δικιο

καλο ειναι για να παρετε γρηγορα level και για ανεβασετε τα skills σας να πατε στην imperial city στην αρενα και να μπειτε στην μπλε ομαδα και να αρχισετε τις μαχες

εγω εχω γινει τσαμπιον και μου ανεβασε πολλες ιδιοτητες που σχετιζονται με την μαχη αλλα και στα μαγικα λογω οτι τα χρεισιμοποιεις κατα κορον

καλο καψιμο και απο μενα

Αρχική απάντηση από Jonathan

Ρε παιδιά, το μαγικό του παιχνιδιού είναι οτι έχει ΑΠΕΙΡΑ πράγματα να εξερευνήσετε.Μήν πάτε κολημένα στο MAIN QUEST, έχει φανταστικά quests και κόσμους να δείτε. Μπαίνεις σε κόσμους μέσα σε όνειρα, μέσα σε μαγικούς πίνακες, συναντάς ήρωες, κυριολεκτικά παγωμένους μέσα σε πάγο, σε "αιώνια" μάχη με το κακό! ξεσκεπάζεις τυμβωρίχους, εξθχνιάζεις φόνους και παίρνεις μέρος σε δικαστήρια,γίνεσαι Vampire-Hunter ή ακόμη και Vampire ο ίδιος και άλλα πολλά, και όλα αυτά μόνο αν το παίξεις "καλός"(καλά ίσως όχι καλός για το Vampire thing...). ’ν το παίξεις "κακός" έχει άλλα πόσα.

Οντως εχει απειρα πραματα να κανεις. Και πολυ καλο ειναι οτε σε πολλα quests μπορεις να τα τελειωσεις με πολλους διαφορετικους τροπους. Ουσιαστικα το main quest δεν ειναι ουτε το 1/100 του παιχνιδιου.

Καλά , έχω λιώσει:

screenshot98hd.th.jpg

Για όποιον ενδιαφέρεται , τα ΠΑΝΤΑ αλλάζουν ανάλογα με το lvl του παίκτη.

Αντίπαλοι (είδος/δύναμη/εξοπλισμός) , loot , υπάρχουν ακόμα και quest με lvl requirements.

Για παράδειγμα , για μένα ο μέσος bandit έχει 300φεύγα hp , φοράει glass/ebony/daedric armor και κρατάει αντίστοιχο όπλο (πιθανότατα enchanted).

Από την άλλη , όταν τα πουλάω αυτά hezomai στο χρήμα.

Οπότε το βιαστικό lvl up είναι ΠΟΛΥ κακή ιδέα.

Πρέπει να ανεβάζετε skills (κυρίως minor) με τέτοιο τρόπο που να βγαίνουν καλοί multipliers στα attributes.

Σε αυτό την πάτησα και εγώ.

Έχω πολύ χαμηλό agility και μου κοστίζει πολύ ακριβά (παθαίνω πολύ εύκολα knockdown και άλλα τέτοια ωραία).

Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι ΚΑΝΤΕ τα quests του mage guild.

Μετά από 6-7 αποκτάτε πρόσβαση στο arcane university που έχει altar of spellmaking και altar of enchanting.

Επίσης αποκτάτε ένα φοβερά δυνατό staff (υπάρχουν πολλές επιλογές , αλλά το staff of paralyze μου μοιάζει εκπληκτικά overpowered).

Με αυτά το παιχνίδι γίνεται πολύ πιο απλό.

Αυτό είναι το όπλο της φωτογραφίας , enchanted by me , ένα daedric shortsword που κάνει μόλις 15 physical dmg επειδή ως μάγος το παληκάρι μου είναι λίγο κουλό:

screenshot125ep.th.jpg

Κάθε χτύπημα μετά το πρώτο κάνει 15+(13+13+13)*2 = 93dmg (στην ιδανική περίπτωση).

Το elemental damage κομμάτι δουλεύει ακόμα και αν ο άλλος κάνει block!

Και έχω 2 τέτοια...

Επίσης το βασικό μου spell έχει παρόμοιο εφφέ (αλλά περίπου διπλάσια δύναμη).

Προσοχή μόνο ότι και το enchanting "απαιτεί" κάποια skills.

Χωρίς mysticism και soultrap δεν θα μπορείτε να κάνετε recharge (ακόμα καλύτερα , με conjuration , recharge με ψυχές από summons).

Χωρίς armorer 50+ δεν γίνεται επιδιόρθωση σε magic items.

Και οι 2 ελλείψεις μεταφράζονται σε οικονομική καταστροφή (θα σκάτε τρελλά λέφτα στα μαγαζιά).

Ακόμα δεν έχω κάνει τίποτα για το main quest (με περιμένουν στο kvatch).

Αρχική απάντηση από nobig [Σήμερα, στις 15:48]

Κινέζικα μου μοιάζουν όλα. Καλά ή εγω έχω γεράσει και βαριέμαι να πολυασχοληθώ ή τα παιχνίδια έχουν γίνει πολύ πολύπλοκα

ΓΚΑΡΣΟΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ.....πιασε μιας απο τα ιδιαααααααααααα:o

Και εγω μια απο τα ιδια ρε nobig.

Να σας ρωτησω.Αν το βαλω στο πιο ευκολο επιπεδο δυσκολιας, θα μπορω να παιξω και να τελειωσω το παιχνιδι χωρις να πεθαινω συνεχως?

Ειμαι παντελως ασχετος απο rpg...

Να προσπαθήσω να το εξηγήσω.

Κάθε skill είναι συνδεμένο με 1 attribute (πχ το blade είναι συνδεμένο με το strength).

Κάθε attribute είναι συνδεμένο με 3 skills (strength -> blade , blunt , hand to hand).

Το lvl-up ως κέρδη δίνει ΜΟΝΟ hp (1/10 του endurance) και 3 αυξήσεις attributes (και δυσκολότερους αντιπάλους).

Το κόλπο είναι οτι πρέπει να μεγιστοποιεί κανείς αυτές τις αυξήσεις και εκεί μπαίνουν τα multipliers.

Το multiplier ενός attribute είναι ίσο με το 1/2 των πόντων που κερδήθηκαν στα skills του.

πχ αν στο δρόμο από lvl5->6 κέρδισα 3 πόντους blade + 4 blunt + 1 hand to hand (σύνολο 8 του strength) τότε στο lvl up θα μπορώ να ανεβάσω το strength κατά 4 (multiplier 8/2).

To maximum multiplier είναι 5 , οπότε ιδανικά θέλει κανείς να ανεβάσει τα skills 3 διαφορετικών attributes κατά 10 πόντους ώστε όταν κάνει lvl up να έχει μέγιστο κέρδος.

Για να ΜΗΝ γίνει lvl up στην λάθος στιγμή , βολεύει αυτά τα skills να είναι minor.

Για παράδειγμα:

Ο δικός μου είναι lvl29 πλέον.

Πρίν κάνω οτιδήποτε έφτιαξα τα multipliers.

Έβγαλα 10 πόντους marksman + 10 light armor + 10 hand to hand , όλα minor skills.

Οπότε ξέρω πως ότι και να γίνει όταν πιάσω το lvl30 θα μπορώ να ανεβάσω κατά 5 τα agility , speed και strength.

Oh και μια φρέσκια ανακάλυψη (άσχετη).

Όποιος θέλει να "σπάσει" το παιχνίδι να κάνει enchant τα ΠΑΝΤΑ με chameleon.

Κάπου στο 170% γίνεται κανείς μόνιμα αόρατος.....

Τι να σας πω ρε παιδιά βαριέμαι μόνο που τα διαβάζω φαντάσου. Ψωφάω για ένα καινούργιο diablo με την απλότητα και εθιστικότητα που το χαρακτηρίζει αλλά γραφικά oblivion.:drool: Blizzard ακους;;;

@apocalypse

Αυτά υπάρχουν πουθενά να διαβάσουμε τι γίνεται γενικά με το παιχνίδι;;;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.