Jump to content

Oblivion

unstoppable

Recommended Posts

Τελείωσα το main quest και πήρα και την πανοπλία μετά από 2 εβδομάδες.

Παρατήρησα ότι ο χαρακτήρας μου έγινε δυσκίνητος,παρ'όλο που

τα χαρακτηριστικά της δεν αναφέρουν τίποτα.

Πιό καλή βρίσκω την πανοπλία που είχα (αυτή που σου δίνει αφου "καθαρίσεις" με την arena)

Είναι ιδέα μου η συνέβει και σε άλλους;

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Η πανοπλία από την arena σου δίνει bonus στο athletics = γρηγορότερη κίνηση.

Οπότε λογικό αυτό που βλέπεις.

Από την άλλη , σαν προστασία από τα χτυπήματα , η imperial dragon είναι φοβερά καλύτερη.

Για να ακριβολογούμε , όλες οι πανοπλίες είναι πολύ καλύτερες σαν προστασία από αυτήν της αρένας (εκτός ίσως από fur και leather).

Ευχαριστώ apocalypse.

Κάτι ακόμα.Πως μπορώ σαν warrior να κάνω charge σε κάποιο enhanced weapon ;

Εκτός βέβαια από τα μαγαζιά και τις stones.

Πολλές φορές στη μέση μιας αποστολής (που δεν μπορώ να κάνω fast travel) μένω από charges και αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω κάποιο από τα απλά weapons (sword,hammer).

Απ'όσο ξέρω υπάρχουν 3 τρόποι να κάνεις charge.

1) Μαγαζιά (πανάκριβος)

2) Varla stones (απελπιστικά σπάνιες)

3) Γεμάτα Soulgems

Προσωπικά όταν ζοριζόμουν και δεν είχα γεμάτα soulgem έκανα summon κάποιο τέρας -> soultrap -> το σκότωνα και το χρησιμοποιούσα για να φορτίσω τα όπλα.

Αν δεν έχεις τα απαιτούμενα ξόρκια (κάποιο summon και soultrap) ή άδεια soulgems τότε η μόνη λύση είναι τα μαγαζιά.

**ψιλοspoiler**

Υπάρχει ένα artifact που είναι στην πραγματικότητα επαναχρησιμοποιούμενο soulgem.

Την τοποθεσία του την έμαθα από κάποιον στο mage guild.

Επίσης το απολύτως δυνατότερο όπλο του παιχνιδιού είναι ένα σπαθί που κάνει soultrap.

**end of ψιλοspoiler**

Δεν το έχω πάρει ακόμα αλλά απο αυτα που διάβασα σε reviews και fora το παιχνίδι θα είναι κορυφαίο άξιος συνεχιστής του morrowind και του daggerfall. Μαλλόν θα περιμένω το πρώτο patch για να το πάρω γιατι απο την εμπειρεία μου απο τα προηγούμενα δυο είναι πολλά crash(λογικό για ένα τόσο παιχνίδι τέτοιου ειδους) σε ανυποψίαστο χρόνο(σπαστικο ανα δεν κάνεις συχνα save όπως εγώ)

Για αυτους που τους ξενίζει λίγο το περιβάλλον απο την εμπερειά μου με τα δυο προηγούμενα μέλη της σειράς κατάλαβα δεν είναι και δύσκολο πολυ να προσαρμοστείς. Το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με baldurs Gate, Neverwinter καθώς και κανόνες AD&D. Είναι εντελώς ελέυθερο για αυτο και τρώει ώρα να προσαμοστεις. Υπάρχουν πάρα πολύ συνδυασμοί για να χτίσεις ένα χαρακτήρα να ανεβάσεις τα skills αλλά και πολλά side quest και υπο quest αυτων για να το πετύχεις.

Παραπάνω υπόθηκαν αρκετά για τα levels. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος έβγαλε το παιχνίδι σε μια εβδομάδα. Ακόμα και με ανοιχτο walkthough δεν θα το πίστευα. Υπάρχαν quest που έψανχα να βρω μια dungeon ή ενα τοmb για περισσόερο απο μία ώρα. Μου πήρε περισσότερο απο 8 μήνες να τελειώσω τα περισσότερα quests απo όλα τα quilds(και δυστηχώς έκανα format και δεν κρατησα saves):jump:

Προς το παρόν παίζω ξανα Morrowind προσπαθώντας να κάνω τα υπόλοιπα quest και παλι μου πήρε καιρο να φτάσω στο ίδιο σημείο. Όσο για τα charges σπάνια τα χρησιμοποιούσα και έκανα enchanted αντικείμενα. Συνήθως εψαχνά για αντικείμενα μοναδικα(εντάξει χρησιμοποιήσα λίγο walkthrough για να τα βρω)

Μάλιστα. Δεν μου έφταναν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, έχει και memory leak! Όταν η μνήμη αυξήθει πάνω από τα 420mb, κολλάει. Σε φυσιολογική λειτουργία χρειάζεται περίπου 370mb. Το memory leak επιταχύνεται όταν επιχειρώ multitasking (minimize στο tray και πάλι maximize).

Μα καλά, δεν είχαν κανέναν να κάνει beta testing???

Αρχικά σχετικά με το lvlup. Ο λόγος που έγινε έτσι το παιχνίδι είναι προφανός για να προσφέρει την απόλυτη ελευθερία στον παίκτη. Πράγματι αν θέλεις μπορείς να ξεκινήσεις και να βγάλεις το main quest αμέσως... Το θέμα είναι οτι το παιχνίδι δεν βασίζεται στο main quest.. αυτό υπάρχει απλά για να υπάρχει. Αν κάποιος πιστεύει οτι το τελειώνοντας το main quest έχει παίξει και το oblivion τότε μάλλον θα έπρεπε να διαλεξει κάποιο άλλο παιχνίδι.

Αυτή τη στιγμή είμαι στις 50 ώρες παιχνιδιού και πιθανότατα έχω γυρίσει το 10% του παιχνιδιού και έχω κάνει ακόμα λιγότερο ποσοστό από τα quest.

Εμένα τα παράπονα μου έχουν να κάνουν κυρίως με την έλειψη μεγάλης ποικιλίας mobs αντίθετα με το morrowind. Την έλειψη books για να μαθαίνεις skills (πρέπει να βρήκα 5-6 μέχρι τώρα) και το οτι από ένα σημείο και μετά απλά δεν ξέρεις τι να κάνεις τα χρήματά σου. Επίσης μεγάλο παράπονο είναι οτι ενώ στο morrowind μπορούσες να ακολουθείς το quest των guilds όλα μαζί εως ότου συγκρούονταν τα συμφέροντα, εδώ τελείωσα το thieves και δεν είδα κάποια σύγκρουση.. εκτός από ένα μάγο που καθάρισα, αλλά μπορούσα να διορθώσω τα πράγματα.

Τώρα από την άποψη του τεχνικού τομέα δεν μπορώ να πω και πολλα, γιατί ποτέ δεν κάθισα σε ένα παιχνίδι να αναλύω τον τεχνικό τομέα... Τι να κάνω πχ το call of duty 2 αν είναι άψογο από τεχνικής πλευράς, όταν θα την απολάυσω για 8-10 ώρες το πολύ. Εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Ωραίες εικόνες, ωραίω περιβαλλον, πολύ καλή ατμόσφαιρα.. τώρα αν θα μπορούσε να πιάσει 5 frames παραπάνω.. είλικρινά δεν με απασχολεί, γιατί το έχω πάρει για να παίξω και να ευχαριστηθώ και όχι για να κάνω benchmark το pc μου.

Τέλος αυτό που με απογοήτευσε είναι τα όρια του κόσμου...... σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν νομίζω οτι υπάρχει χώρος για μήνυμα "u cant go any further".

Για μένα το oblivion είναι ίσως το καλύτερο παιχνίδι των τελευταίων χρόνων. Δεν είναι παιχνίδι για ανθρώπους που έχουν συνηθίσει την νοοτροπία των fps ή diablo (υπέροχο, γραμμικό, hack n slash). Φυσικά υπάρχουν περιθόρια βελτίωσης και μεγάλα..... Απλά απομένει να δούμε τι θα γίνει με τα patch.

Το Oblivion, όπως και όλα τα TES, υποφέρουν από την ίδια ασθένεια. Αναγκάζουν τον έμπειρο παίχτη μετά από κάποιο σημείο να αλλάξει στυλ παιχνιδιού και από βάρβαρος να γίνει μάγος-τοξότης και αντίστροφα, για να κρατήσει το παιχνίδι το ενδιαφέρον του.

Εγώ είμαι στη μέση του main quest level 45 χωρίς να έχω ασχοληθεί καθόλου με μαγεία. Είμαι ένα μείγμα βαρβάρου με τοξότη με τα heavy armor, athletics, acrobatics, light armor, blade, blunt, block, marksman, armorer τερματισμένα στο 100. Όταν βρίσκω αντικείμενα για +skills σε αυτά που έχω 100 δεν υπάρχει καμία διαφορά. Συνέπεια αυτού? Ξενέρωσα, όπως και στο Morrowind.

Έχω βρει το καλύτερο σπαθί. Έχω βρει το skeleton key. Έχω βρει την καλύτερη ασπίδα, πανοπλία, κράνος και ό,τι άλλο θέλω. Δεν έχω εξερευνήσει πάνω από το 50% του κόσμου του παιχνιδιού και να τι έχω κάνει. ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ τη ζωή μου. Τα ίδια και τα ίδια. Σκοτώνω τα πάντα με όποιο τρόπο γίνεται (66% Magic & Physical DMG την επιστρέφω στους αντιπάλους) και όλα αυτά ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ. Είμαι Champion στην Arena, Μaster στο Fighters Guild, Listener στην Dark Brotherhood και πλέον δεν έχει νόημα. Αφού δε θα βρω ΤΙΠΟΤΑ καλύτερο (το έψαξα στα forums και ΞΕΝΕΡΩΣΑ) τι να κάνω? Γιατί να συνεχίσω να παίζω? Για την ιστορία? Όχι ευχαριστώ.

Όπως και το Rome Total War για μένα έτσι και το Oblivion. Καλά μέχρι να τα μάθεις. Ο hardcore gamer αν τα μάθει, μετά δεν του προσφέρουν τίποτα. Δε λέω ότι δεν είναι καλά παιχνίδια, απλά θα μπορούσαν να σκεφτούν και αυτούς τους λίγους πορωμένους.

Πάω να παίξω Porsche.

gznp,

Το ίδιο ακριβώς έπαθα κι εγω εχθές όταν κατάφερα στο lvl 29 να κάνω μία full gl*** chameleon πανοπλία στον τοξότη-thief μου... πλέον πραγματικά από εδω και εμπρός δεν χρειάζετε τίποτα άλλο, καθώς είσαι πρακτικά αόρατος.... Κάπου εδώ είναι που σκέφτομαι να πατήσω το new game και να δω τι γίνεται....

Πράγματι για τους έμπειρους παίκτες οι προκλήσεις σταματάνε αρκετά γρήγορα ... σχετικό αυτό πάντα, γιατί θυμίστε μου μερικά ακόμα παιχνίδια που η πρόκληση σταματάει στις 50 ώρες.... συνήθος στις 50 ώρες το έχεις τελειώσει 4-5 φορες :p

\

50 ώρες?

Το savegame εδώ λέει ένα νούμερο σχεδόν τριπλάσιο :o (βοήθησε και η κατάληψη στην σχολή).

Σύμφωνοι , η πρόκληση/δυσκολία έχει σταματήσει να υπάρχει από πάρα πολύ νωρίτερα.

Αλλά συγνώμη κιόλας , το παιχνίδι είναι single player rpg (όχι action rpg όπως το diablo).

Μερικά πράγματα είναι δεδομένα στο είδος.

Όπως το ότι ο ήρωας είναι καταδικασμένος να γίνει κάτι από ημίθεος (θυμάμαι στο bg2 που καθάριζα τους δράκους 1-on-1.... oh the memories...).

Ή οτι η ιστορία είναι σημαντικό μέρος του πακέτου.

Προσωπικά το συνέχισα παρότι είχα τα πάντα απλά επειδή ήθελα να δω τα πάντα.

1** ώρες και 170 quests και ακόμα δεν το έχω καταφέρει.

Αν και τώρα πραγματικά έχω πρόβλημα στο να βρω quests , οπότε πρέπει να είμαι κοντά.

Αρχική απάντηση από apocalypse [Σήμερα, στις 16:15]

Προσωπικά το συνέχισα παρότι είχα τα πάντα απλά επειδή ήθελα να δω τα πάντα.

1** ώρες και 170 quests και ακόμα δεν το έχω καταφέρει.

Αν και τώρα πραγματικά έχω πρόβλημα στο να βρω quests , οπότε πρέπει να είμαι κοντά.

Πω πω αδερφε...

Δεν εχει αφησει τιποτα πισω της η πυρκαγια εεε?

Να ρωτησω, τα attributes ανεβαινουνε πανω απο το 100??

post-1498-1416072538,8424_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από SLN [Σήμερα, στις 16:42]

Πω πω αδερφε...

Δεν εχει αφησει τιποτα πισω της η πυρκαγια εεε?

Δεν λες τίποτα.

Από το KOTOR 1 είχα να πάθω τέτοια ζημιά με παιχνίδι.

Να ρωτησω, τα attributes ανεβαινουνε πανω απο το 100??

Με lvl-up όχι (έχω ακριβώς 100 σε όλα τα attributes εκτός του luck).

Μπορείς να τα πας παραπάνω με αντικείμενα που να δίνουν bonus.

Ομοίως και στα skills , αλλά μου φαίνεται πως δεν δουλεύει σωστά.

Με items δοκίμασα να ανεβάσω διάφορα skills πολύ πάνω από το 100 και δεν είδα κανένα κέρδος.

Αρχική απάντηση από cakrit [11-04-2006 05:19]

gznp,

Το ίδιο ακριβώς έπαθα κι εγω εχθές όταν κατάφερα στο lvl 29 να κάνω μία full gl*** chameleon πανοπλία στον τοξότη-thief μου... πλέον πραγματικά από εδω και εμπρός δεν χρειάζετε τίποτα άλλο, καθώς είσαι πρακτικά αόρατος.... Κάπου εδώ είναι που σκέφτομαι να πατήσω το new game και να δω τι γίνεται....

Πράγματι για τους έμπειρους παίκτες οι προκλήσεις σταματάνε αρκετά γρήγορα ... σχετικό αυτό πάντα, γιατί θυμίστε μου μερικά ακόμα παιχνίδια που η πρόκληση σταματάει στις 50 ώρες.... συνήθος στις 50 ώρες το έχεις τελειώσει 4-5 φορες :p

\

πως φτιαχνεις δικια σου πανοπλια με ιδιοτητες?

Εχω 2 μέρες που το ξεκίνησα . Φοβερό game. Φοβερά γραφικά . Κάθε prnt screen είναι χαλαρά και ενα Wallpaper ενω αν αφησεις το mouse κανα 3λεπτο γυρνάει σε screensaver γύρω απο τον χαρακτήρα και το τοπίο :o .

Τελειο .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.