Jump to content

Πτώση τάσης 12άρας!

ergotelis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά!:)

Έχω το Psu της υπογραφής,Super Flower 500, κάνοντας overclock τον Οπτυ 170 από τα 2ghz 1,35V stock στα 3,1ghz 1,5V (και γενικά μεγάλο oc),προκειμένου να δω τα όρια του cpu μου,βλέπω ότι η 12άρα από τα 12,15 που λέει ότι έχει idle το smartguardian πέφτει σύμφωνα με τις μετρήσεις του bios στα 11,7.Την πτώση τάσης τη καταλαβαίνω και από την μείωση των στροφών των ανεμιστήρων,που γίνονται κάπως πιο ήσυχοι. Σημείωση υπολόγισα ότι με τέτοιες συχνότητες το cpu θέλει 220 watt! ’ρα τραβά πολύ ζόρι!!

Παιδιά παίζει να με κόβει το Psu από πλήρη σταθερότητα?Έχει δοκιμάσει κανείς σε τέτοιο extreme oc την πτώση τάσης άλλων τροφοδοτικών,π.χ. Enermax ,tagan?Tα Super Flower πάντως θεωρούνται καλά από όσο ξέρω.

Εν ολίγοις να κοιτάξω να πάρω κανά άλλο?Θα δω διαφορά αισθητή?

Σημείωση το super flower δίνει 30Α στην 12άρα,έχει μια γραμμή.

Mόλις βρω πολύμετρο θα μετρήσω και μηχανικά να δω τι παίζει.Για 0,5V σε extreme καταστάσεις αξίζει να αλλάξω psu?Τα άλλα έχουνε μικρότερη πτώση τάσης?

Θα σου πρότεινα να μην εμπιστευτείς απόλυτα το smart guardian.

Πολύμετρο και πάλι πολύμετρο, σε idle, load και 3D.

Τρεξε στο S&M το power suply test και ταυτοχρονα μετρα με πολυμετρο....

Οντως το smart οτι θελει λεει. Εμενα σε load λεει οτι στην 12 εχω 11.7v ενω με πολυμετρο ειναι 12 ακριβως.

Το γεγονός ότι καταλαβαίνω ότι μειώνονται οι στροφές των ανεμιστήρων με ανησυχεί!!Για αυτό πρέπει να πολυμετρήσω!Μια τόση πτώση τάσης επηρεάζει το Oc πάντως?Της τάξης του 0,5.

Μπορεί όντως να υπάρχει πτώση της 12άρας -όλα έχουν και είναι φυσιολογική- αλλά να μένει πάντα στα κατάλληλα όρια

Αρχική απάντηση από schumifer [Σήμερα, στις 02:53]

Μπορεί όντως να υπάρχει πτώση της 12άρας -όλα έχουν και είναι φυσιολογική- αλλά να μένει πάντα στα κατάλληλα όρια

+- 5% δηλαδή, σωστα; Αν είσαι εκεί είσαι μια χαρά. Ειδικά εφόσον κλοκάρεις τόσο πολύ!!! Εγώ με το Enermax 600 από το Smartguardian είχα 11,87-11,76 σε idle και load...το Speedfan, to MBM5, ολα διαφορετικές ενδείξεις. Δεν είναι να τα εμπιστεύεσαι. Με πολύμετρo; 12,26 και 12,21 σε idle και load αντιστοιχα (με 6 80μμ στο φουλ, 2 UV, bench τους 3 δισκους και τα 2 DVD - ολα μαζί, Prime95, το AtiTool να ψάχνει για artifacts και το Kaspersky να σκανάρει - ΛΟΟΛ) :D . Και είχα ανησυχήσει προς στιγμήν...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.