Jump to content

Δηλαδή θα τους πληρώνουμε για να βλέπουμε διαφημίσεις?!??!?!

Wizard!

Recommended Posts

• 3 weeks later...

Μήπως μετά από λίγο καιρό θα βλέπουμε και μηνύματα του τύπου "Μπράβο στην Αμερική που πολεμάει την τρομοκρατία. Περάστε να σας εξηγήσουμε γιατί κινδυνεύει η οικογένειά σας..." :TD:

Προσπαθούν να βγάλουν από παντού!! Τι να λέμε τώρα; Και μετά ζητάν και 50- 60 ευρώ για το παιχνίδι. Να πληρώσω εγώ τα τεράστια ποσά που δώσαν για το marketαρισμα των προιόντων; Αφού είναι μεγαθήρια με υπερκέρδη που κλέβουν από παντού (προγραμματιστές- players). Το κόστος ενός game δε θα πρεπε να είναι οι μισθοί των σχεδιαστών και programmers σύν η ανανέωση του hardware? Το κόστος αυτό είναι μερικά ευρώ/ τίτλο. Πόσα ευρά μας τα πλασάρουν; Τα υπόλοιπα που πληρώνουμε είναι κόστος για marketing συν τρελλά κέρδη. Και έχουν το θράσος να γεμίζουν πια και τα παιχνίδια με χορηγούς και διαφημίσεις...

ΒΑΣΙΚΟ: Στον καπιταλισμό το κέρδος της εταιρίας παράγεται

α. Από τους χαμηλότερους σε σχέση με την πραγματική τιμή του προιόντος που παράγουν μισθούς στους εργαζόμενους.

β. Από την πώληση του προιόντος σε ποσά πολύ μεγαλύτερα από το κόστος του προιόντος

γ. Τη δημιουργία μονοπωλίων (το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό) και άρα αυτοί που μένουν γίνονται ακόμα μεγαλύτεροι και αδίστακτοι.

Ξέφυγα ε???? Anyway. Εγώ πάντως δε νιώθω τύψεις όταν δουλεύει το DVD Recorder μου. Καταλαβαίνετε ελπίζω τι εννοώ!

αν προσθέτανε διαφημίσεις και αφαιρούσαν απο την τελική τιμή του προϊόντος δεν έχω πρόβλημα... Ελα που δεν γίνεται! Το κακό είναι ότι μόλις γίνει αυτό mainstream θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για μικρές εταιρίες να ασχοληθούν με παιχνίδια....

Έλεος πια με τα βρωμόζωα..Το έχουνε μαμήσει το ζήτημα με τη διαφήμιση και το πως θα βγάλουν περισσότερα bucks...

@Κaman:Και επειδή είναι video game?Στο Pro Evolution Soccer πχ που έχουν τις ορίτζιναλ εμφανίσεις εσύ το παίρνεις ως διαφήμιση ή ως στοιχείο ρεαλισμού?Εγώ το θεωρώ ρεαλιστικό..

Δλδ ειναι διαφημηση στο Gran turismo που εχουν ολες τις official μαρκες αυτοκινητων?

Πως θα σας φαινοταν δλδ να βλεπατε nissun αντι για nissan σε ενα παιχνιδι?

Γενικα, η διαφημηση στα βιντεοπαιχνιδια προσφερει μια αισθηση ρεαλισμου.

Εμενα δεν θα με πηραζε καθολου να εβλεπα κανονικες μαρκες προιοντων στα βιντεοπαιχνιδια. Ουτος ή αλλως δυσκολα μπορει (εμενα πρωσοπικα) να μου αλλαξει γνωμη για το τι θα αγωρασω.

• 1 year later...

Το ξεθάβω γιατί έχουμε εξελίξεις...

Τελικά το παιχνίδι θα είναι δωρεάν, αλλά θα το "πληρώνουμε" με την αυθυποβολή μας στις διαφημίσεις: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=865976&lngDtrID=252

Αναμενόμενο δεν ήταν να γίνει και αυτό...? Τουλάχιστον δεν ισχύει ότι το πληρώνεις όπως είχες πει στο πρώτο post αλλά είναι τσάμπα... Αν το πλήρωνες και σου έχωναν και διαφημίσεις, τότε...

Επίσης το "και σε πληρωμές μικρών ποσών μέσα στο παιχνίδι" είναι κάπως... και μου θυμίζει λίγο τα mmorg... δηλαδή θα αγοράζουμε τα όπλα μας και αυτός με τα περισσότερα λεφτά θα είναι ο καλύτερος...? δεν λέω το gameplay θα βελτιωθεί πολύ γιατί αυτό θα πει πραγματικός ρεαλισμός... :getlost:

:OT:

Ελπίζω αυτό το... "πράμα" το Battlefield-Heroes των Dice και EA που λέει το άρθρο να μην είναι η συνέχεια του Battlefield 2, γιατί... γιατί... θα ρίξω ένα πύραυλο στα κεντρικά της ΕΑ, ο οποίος τελικά θα πουν ότι ήταν ένα 747 και ότι το dvd με το προειδοποιητικό μου ποστ θα πουν ότι το έδωσε ένας δημοσιογράφος του IGN στην ΝSA, o οποίος μετά θα αυτοκτονήσει με 3 σφαίρες στην καρδιά και μια στο κεφάλι από τις τύψεις του επειδή παρακολουθούσε το intenet και το κινητό μου.... έτσι για να είμαστε και στο κλίμα...

Τι ρεαλισμό και κουραφέξαλα, ζώα θα μας κάνουμε που θα αγοράζουμε οτι θέλουν, αυτό με τα games μου φένεται ακραία γιατι η διαφήμιση θα χτυπάει κατευθείαν στο υποσεινήδητο (κατι αθέμιτο και παρανομο), γιατι ποιος θα προσέχει την ταμπέλα με το σήμα της coca cola οταν πέφτει το ατελείωτο πιστολίδι στο crysis; ή ο παιχτης σου διωψάει παρ του μία coca cola zero...

Αυτό που λέει ο Jaco μου θυμίζει και μένα το όλο σκηνικό. Αγόρασε εξοπλισμό, καλύτερη εμφάνιση και τα λοιπά.

Και εννοείται ότι καταστρέφουν το BF έτσι...

Η διαφήμιση στα παιχνίδια δυστυχώς είναι κάτι το αναπόφεκτο, μιας και τα $ ρέουν με άνεση, σε ένα παιχνίδι που έχει διαφημίσεις.

Το ζήτημα του ρεαλισμού μπορεί μόνο να τεθεί όταν π.χ., ένα παιχνίδι σαν το Half-Life 2, με πολλά Urban περιβάλλοντα, θα είχε παντού πολλές μάρκες από τον αληθινό κόσμο. Όχι 2-3, μιλάμε για δεκάδες διαφορετικές, έως εκατοντάδες.

Θα έβαζε ρεαλισμό...?

Μια χαρά δεν ήταν το Half-Life 2 χωρίς ads? ;)

Το συγκεκριμενο υποθετο πρεπει να μας το βαλουνε με πολυ ηπιο τροπο για να το χαψουμε.

Για καθε WoW που πληρωνουνε 10 ευρω το μηνα για 56 χρονια οι zyx-o-samael-αδες, υπαρχουνε 10 mmorpg που συνδρομη πληρωνει μονο ο στενος οικογενειακος κυκλος της εταιριας.

Δεν αρκει να βγει απλα ενα καλο fps παιχνιδι και να σου πει "Δωρεαν το μαχαιρι - Πληρωσε "Χ" αν θες .357, "Υ" αν θες ΑΚ47 και "Ζ" αν θες rocket launcher"

Πρεπει να κανει ενα "κλικ" στον μεσο gamer.

Αλλιως ο κοσμος θα συνεχισει να παιζει CS 1.6...

Απο την αλλη βεβαια, τωρα που το σκεφτομαι, το να σου πει "Δωρεαν το παιχνιδι, Δωσε 1.99$ για οπλο και 2.25$ για armour κλπ κλπ" θα ψαρωσει πολυ τον κοσμο που δεν γουσταρει να δωσει 50 ευρω μονοκοπανια, αλλα γουσταρει (ή δεν το πολυκαταλαβαινει) να δωσει 75 ευρω σε... δοσεις

Αρχική απάντηση από SLN

Το συγκεκριμενο υποθετο πρεπει να μας το βαλουνε με πολυ ηπιο τροπο για να το χαψουμε.

Για καθε WoW που πληρωνουνε 10 ευρω το μηνα για 56 χρονια οι zyx-o-samael-αδες, υπαρχουνε 10 mmorpg που συνδρομη πληρωνει μονο ο στενος οικογενειακος κυκλος της εταιριας.

Δεν αρκει να βγει απλα ενα καλο fps παιχνιδι και να σου πει "Δωρεαν το μαχαιρι - Πληρωσε "Χ" αν θες .357, "Υ" αν θες ΑΚ47 και "Ζ" αν θες rocket launcher"

Πρεπει να κανει ενα "κλικ" στον μεσο gamer.

Αλλιως ο κοσμος θα συνεχισει να παιζει CS 1.6...

Απο την αλλη βεβαια, τωρα που το σκεφτομαι, το να σου πει "Δωρεαν το παιχνιδι, Δωσε 1.99$ για οπλο και 2.25$ για armour κλπ κλπ" θα ψαρωσει πολυ τον κοσμο που δεν γουσταρει να δωσει 50 ευρω μονοκοπανια, αλλα γουσταρει (ή δεν το πολυκαταλαβαινει) να δωσει 75 ευρω σε... δοσεις

επειδη μαλλον μιλας υποθετικα..αυτο που λες γινεται ηδη στα browser games

πχ ogame...και μαλιστα πληρωνεις αν θες με μηνυματα..εκει να δεις αν το καταλαβαινεις...

παντως το game προσωπικα το φχαριστιεμαι και χωρις τα προσθετα που θα εχω αν πληρωσω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.