BeetleJuice Μάρτιος 25, 2006 Author #21 Μάρτιος 25, 2006 Μαστορα αλλο ειπα οταν το εχεις στο always on τοτε κανεις οτι θες χωρις παρενεργιες οταν ομως το c&q ειναι ενεργο και ανεβοκατεβαινει το βολταζ και ο πολλαπλασιαστης και εκεινη την ωρα πας και παιξεις με το clockgen εμενα μου κολανε τα παντα και το βρισκω λογικο παει να αλλαξει ρευματα και πολαπλασιαστες και πανω στο μεταβατικοσ ταδιο εσυ πας και του αλλαζεις τη συχνοτητα λογικο να φας μπλε οθονη αυτο ειπα πριν νομιζω συμφωνουμε τελικα :D
.38-.45 Μάρτιος 25, 2006 #22 Μάρτιος 25, 2006 ειναι ευκολο, να μου δειξεις εναν τροπο, να αλλαζει ο πολλαπλασιαστης την ιδια στιγμη που αλλαζεις τα ρολογια; εχω τοση ωρα το παιδευω και δε μπορω να το κρεμασω. ενεργοποιημενο το c'n'q απο το bios, minimal power management.
HuskerDu Μάρτιος 25, 2006 #23 Μάρτιος 25, 2006 Ωραία όλα αυτά ... αλλά εγώ δεν ασχολούμαι με το o/c, ούτε είμαι gamer. Οπότε, το αφήνω enable το CnQ. Παρατήρησα ότι ενώ ήταν στους 25C η cpu, τρέχοντας το CinemaCraft Encoder γκάζωσε (έχω την asus A8N-SLI premium) και ανέβηκε αμέσως στους 37C, το καλοκαίρι μεχρι πόσους θα φτάσει?
BeetleJuice Μάρτιος 25, 2006 Author #24 Μάρτιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 18:18] ειναι ευκολο, να μου δειξεις εναν τροπο, να αλλαζει ο πολλαπλασιαστης την ιδια στιγμη που αλλαζεις τα ρολογια; εχω τοση ωρα το παιδευω και δε μπορω να το κρεμασω. ενεργοποιημενο το c'n'q απο το bios, minimal power management. εμενα μου εχει τυχει 3 φορες και δεν κανακανα πειραματαλες να ετυχε σε μενα?μπορει να ηταν τυχαιο γεγονοςνα σου πω , οταν το συστημα σου καθεται , ανεβοκατεβαινει καθολου?εμενα ναιθυμαμαι πολυ καλα οτι σκοπιμα το εκανα οταν εβλεπα την μπαρα να ανεβοκατεβαινει για να δω τι θα συμβει ,και οντος κολησεαναλογα ποσα services ειναι ανοιχτα , παρατηρω οτι ναι μεν καθεται στο 1Ghz @1,1 volts αλλα ανα 5 δευτερολεπτα ας πουμε πικαρει και παει στο 100%μπορει σαυτο να φταιει η υπερφορτωση του λειτουργικουδεν ξερω μαστορα μουμπορει να εχεις και δικιοκαι για να ειμαι πιο ειλικρινης για να το λες μαλλον ετσι θα ειναιδεν εχω χρονο σημερα,θα το κανω αυριο και θα πω και γω ξανα αποτελεσματα
.38-.45 Μάρτιος 25, 2006 #25 Μάρτιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 20:53] να σου πω , οταν το συστημα σου καθεται , ανεβοκατεβαινει καθολου? οχι, βαζοντας το boinc στο suspend, μενει σταθερα στα 5Χ260@1.152Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 20:53] αναλογα ποσα services ειναι ανοιχτα , παρατηρω οτι ναι μεν καθεται στο 1Ghz @1,1 volts αλλα ανα 5 δευτερολεπτα ας πουμε πικαρει και παει στο 100%μπορει σαυτο να φταιει η υπερφορτωση του λειτουργικουστα 5Χ260 με 61 Processes ανοιχτα, μενει σταθερα με 5, κι ελαχιστες φορες θα παει στο 9Χ ή 10Χ, αναλογα παντα τι κάνεις. με ενα pdf ανοιχτο στο 25% οποτε και φαινεται ολη η σελιδα, scrollαροντας συνεχεια θα παει στο 9Χ ή 10Χ, αλλα αν σταματησεις θα γυρισει σε 5Χ και θα μεινει εκει. αν βλεπεις κομματι της σελιδας, δεν αλλαζει απο το 5Χ. αλλαζοντας το boinc σε Run Always, θα μεινει για μια στιγμη στο 9Χ και μετά θα παει στο 10Χ.
red alert Μάρτιος 25, 2006 #26 Μάρτιος 25, 2006 Ρε παιδία δε μένα γιατί δεν δουλεύει .έχω ένα 3000 που δουλεύει στα 2700mhz και 1,6 volt .πρώτα ενεργοποιώ το Cool & Quiet από το bios και μετά βάζω του driver τις amd.
BeetleJuice Μάρτιος 25, 2006 Author #27 Μάρτιος 25, 2006 πρεπει να πας και να το ενεργοποιησεις στην πρωτη σελιδα λεμε πως γινεται αυτοπας κανεις δεξι κλικ στο εικονιδιο κατω της amd και διαλεγεις maximun energy saving@38.45δεν ξερω ρε μαστορα ,εμενα εκει που καθεται καμια φορα παει και 100% το throttleισως γιαυτο να κολησε...θα κανω δοκιμες και θα σου ξαναπω
deadlock7 Μάρτιος 26, 2006 #28 Μάρτιος 26, 2006 Αρκετες πληροφοριες εχει και το παλιο θεμα που ειχαμε συζητησει παλιοτερα.Το αναφερω επειδη εψαχνα κατι σε οποιον χρειαστει..
.38-.45 Μάρτιος 26, 2006 #29 Μάρτιος 26, 2006 Αρχική απάντηση από red alert [Χθες, στις 22:25] και 1,6 volt αν δεν εχεις την ταση του επεξεργαστη στο default και δεν παιζεις με τα ποσοστα της %, μην περιμενεις να δουλεψει. το ιδιο επισης, αν σε dfi δινεις ρευμα στις μνημες απο τη γραμμη των 5volt.
HuskerDu Μάρτιος 26, 2006 #30 Μάρτιος 26, 2006 Μια απορία ακόμη (ισως offtopic), το CnQ ελέγχει και τις στροφές του fan της cpu? Με το speedfan(το έχω μόνο για monitor) βλέπω ότι είναι σχεδόν σταθερά στις 3250-3300rpm. Επίσης το Q-fan είναι disable στο bios.
BeetleJuice Μάρτιος 26, 2006 Author #31 Μάρτιος 26, 2006 αμα κανεις το hard trick και το ρυθμιζομενο τροφοδοτικο δουλευει με την 5αρα?στο c&Q , θελει την ταση στο auto ή εννοεις να δινουμε υποχρεωτικα απο το special καποιο ποσο %
.38-.45 Μάρτιος 26, 2006 #32 Μάρτιος 26, 2006 @ HuskerDuαν εχεις το Q-fan disable, λογικο δεν ειναι να μην αλλαζει στροφες; κανονικα πρεπει να αλλαζει αναλογα με τη θερμοκρασια. τουλαχιστο στη dfi ετσι κανει. @ BeetleJuiceδεν το γνωριζω αν θα δουλεψει με το hard trick.για να δουλεψει κανονικα, πρεπει το cpu vid control να ειναι στο auto, και να δινεις την παραπανω ταση με τα ποσοστα. αν γυρισεις το jumperακι στα 5 volt, οποτε πρεπει να βαλεις το cpu vid control με το χερι για να δωσει παραπανω απο 3.2 στις μνημες, εχασες την αλλαγη της τασης στον επεξεργαστη.
cypherth Ιούνιος 5, 2006 #33 Ιούνιος 5, 2006 τι είναι καλύτερο, power sheme στο always on? ή στο minimal power? μιλάμε πάντα για pc 24/7 και ενεργοποιημένο φυσικά το cool n quiet.δηλαδή με always on μετά από πχ 15 λεπτά αδράνειας θα δουλέψει? και αν ναι τι είδους αδράνειας? αν το έχω μόνο σαν κατεβαστήρι θα μου ρίξει στροφές και χαμηλή κατανάλωση ρεύματος?ή με minimal power, θα δουλέψει μόνο?
.38-.45 Ιούνιος 5, 2006 #34 Ιούνιος 5, 2006 always on: το ρολόι και η ταση συνεχεια στο 100%.minimal power: το ρολόι και η ταση στο ελαχιστο δυνατο, ανεβαινουν οταν χρειαζεται.
cypherth Ιούνιος 5, 2006 #35 Ιούνιος 5, 2006 ναι το ήξερα περίπου αυτό, στο μινιμαλ παρατηρώ ότι δουλεύειμόνιμα στ 1,08 σε μένα επειδή έχω αρκετά προγράμματα να δουλεύουν και πηγαίνει στο 1,35 όταν χρειάζεται απροβλημάτιστα.η ερώτησή μου ήταν ουσιαστικά αν στο ολγουειζ ον υπάρχει περίπτωση πχ σε 15 λεπτά αδράνειας να ρίξει τα βολτ. ίσως δεν το διατύπωσα καλά. πάντως σε μινιμαλ το έχω και δεν έχω πρόβλημα κανένα. και υπερχαμηλή κατανάλωση και μικρότερη θερμοκρασία 4 βαθμοί από αν είναι στο φουλ μόνιμα και απροβλημάτιστα ανεβαίνει όποτε το χρειάζομαι όλο.
.38-.45 Ιούνιος 6, 2006 #36 Ιούνιος 6, 2006 Αρχική απάντηση από cypherth [Χθες, στις 21:59] αν στο ολγουειζ ον υπάρχει περίπτωση πχ σε 15 λεπτά αδράνειας να ρίξει τα βολτ οχι. θα κανει αλλα πραγματα (να κλεισει σκληρους κλπ κλπ κλπ) αλλα με το ρευμα δεν ασχολειται.
Angel Ιούλιος 3, 2007 #37 Ιούλιος 3, 2007 Παιδιά δεν μπορώ να κάνω το C&Q να δουλέψει. Είναι ενεργοποιημένο στο BIOS, έχω βάλει τους οδηγούς της AMD και την ελάχιστη τέτοια ενέργειας... Εκεί όμως 1900MHz κολλημένο...
Angel Ιούλιος 4, 2007 #38 Ιούλιος 4, 2007 Ξέρει κανείς μήπως αν ο Χ2 3600 δεν υποστηρίζει το cool and quiet;
Angel Ιούλιος 4, 2007 #39 Ιούλιος 4, 2007 Όλα δουλέψαν τελικά, απλά αντί για ελάχιστη διαχείριση ενέργειας θέλει φορητός υπολογιστής. Ούτε intel να ήτανε... Το γράφω απλά αν τύχει και βρεθεί κανείς σε ανάλογη φάση. Α ρε msi...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.