BeetleJuice Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2006 καλημερα κορμια αφου αρχιζα να βλεπω το λογαριασμο της δεη να ανεβαινει , εκανα μερικες δοκιμες τη νυχτα κατεβαζωντας τα κλοκια χαμηλα και τα ρευματα δεν εχει κανενα προβλημα , κατεβαζει για ωρες πολλες ακομα και στο 1Ghz - το ζητουμενο ειναι ποσο χαμηλα μπορω να παω σε πολλαπλασιαστη λογικα και ποσο χαμηλα σε ταση (μια προχειρη εικονα και θα κανω και εγω τις δοκιμες μου) - επισης το cool & quiet το ενεργοποιησα αλλα λογικα καπως ελεγχεται και απο τα windows πως ομως? θελει κατι σαν το speedfan η θελει καποιο αλλο προγραμμα? ξερω θα κραξετε που δεν το εψαξα καθολου , αλλα οκ , βαριεμαι ρε σεις :o Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 2, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 πολυ χαλαρος εγινες τελευτραια , ολο βαριεσε δεν εχω χρονο κλπ. Για συμαζεψου στη σελιδα της AMD θα βρεις software για το C&Q Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Μάρτιος 2, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 ολο με μαλωωωωνειςςςςπαω φανταρος ρε συ και που ορεξη για ψαξιματα...αρχιζει η ξενερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Μάρτιος 2, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Αφου περασεις το driver της nvidia για να ενεργοποιηθει πηγαινεις Control Panel-Power Options-Power Schemes-Minimal Power Manager Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Μάρτιος 2, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 καλα καμια σχεση ετσι?τελειο ειναι και το ειχα αποπαρειαπιθανο πραγμα οταν καθεται το μηχανημα να μην καιει τιποτακαι το πιο αστειο ειναι οτι βλεπεις οτι σε καθημερινη βαση και με απλες δουλειες ειλικρινα ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΓΚΑΖΙΑ , αλλα και να τα χρειαστεις στα δινει στο μπαμμε 1 βολτ παιζει το μηχανημα και το μισο fsb πολυ μαρεσε ρε παιδια , νομιζω οποιος δεν benchαρει πρεπει να το βαλεικαι λεφτα γλιτωνεις και ζεστη και ησυχια και απολλαθα ηθελα παρολα αυτα να μπορουσα να το ελεγχω με το χερι , δηλαδη να του ελεγα εγω ποσο κατω να ριξει το fsb και το ρευμα (τοχω δει στο speedfan)γινεται?και ενα τελευταιο ειναι το εξηςμε το clockgen τι γινεται τωρα?αμα ρυθμισω κατι αυτο θα αντιστοιχει στην maximum τιμη που θα μπορει να διαχειριστει το Cool 'n quiet?κορμαρες με φτιαξατε παλι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάρτιος 2, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Αρχική απάντηση από knight_77 Αφου περασεις το driver της nvidia για να ενεργοποιηθει πηγαινεις Control Panel-Power Options-Power Schemes-Minimal Power Manager οδηγο της nvidia η αυτον για διπυρηνους επεξεργαστες της amd? Για δωστε λιγο λεπτομερειες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick2crete Μάρτιος 2, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Παιδια μια ερωτησουλα...overclocking & Cool&Quiet παιζουν μαζι η οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 2, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Αρχική απάντηση από Vadergr οδηγο της nvidia η αυτον για διπυρηνους επεξεργαστες της amd?Για δωστε λιγο λεπτομερειες... Νομιζω εννοει τον οδηγο της AMD για το Cool&Quiet......Αυτο που κανει ειναι να ριχνει απλα το πολ/στη????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Μάρτιος 2, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Αρχική απάντηση από Vadergr οδηγο της nvidia η αυτον για διπυρηνους επεξεργαστες της amd? Για δωστε λιγο λεπτομερειες... Τον οδηγο της nvidia για το c&q. Αρχική απάντηση από nick2crete Παιδια μια ερωτησουλα...overclocking & Cool&Quiet παιζουν μαζι η οχι? Νope Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efialtis Μάρτιος 2, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Αρχική απάντηση από nick2crete [Σήμερα, στις 19:26] Παιδια μια ερωτησουλα...overclocking & Cool&Quiet παιζουν μαζι η οχι? Ναι παίζει και με O/C αρκεί να μην πειράξεις τον πολλαπλασιαστή γιατί όταν γυρίσει full speed θα τον επαναφέρει στην προκαθορισμένη τιμή του. Πειράζοντας μόνο το FSB δεν έχεις πρόβλημα. Εγώ πχ 240 FSB στον 3200+ και τρέχει 1.2GHz με C&Q ενεργοποιημένο χωρίς κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάρτιος 2, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Eχω την εντυπωση οτι και το Vcore πρεπει να ιναι σε default Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick2crete Μάρτιος 2, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Λοιπον συνδυαζεται τελεια,μολις το δοκιμασα και σε κανονικες συνθηκες o/c παρ'ολο το +vcore και παλι δουλευει κανονικα ριχνοντας και την θερμ/σια 3-4С σε νορμαλ κατασταση..! Kατεληξα ομως σε o/c, με default vcore (10*240) και ειναι αψογο...! μειωση της θερμ/σιας εως και 7C (απο33-34>26-27C) σε idle και αρκετη μειωση ηχορυπανσης :nuke: :clap: Τα credits στον BeetleJuice ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Μάρτιος 2, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Λοιπονμια χαρα δουλευει απλα μην πατε και βαλετε κανενα clockgen , την πατησαμεκολανε τα παντα σε μενα μολις αρχισω το πειραγμα...απο το bios μπορεις να ρυθμισεις το MAX FID , δηλαδη τι να βλεπει ως "ταβανι" το cool 'n quietομως αυτο το max ειναι και το max ειτε εχεις ρυθμιση για μεγιστη εξοικονομηση ειτε οχιoverclock μπορει μαζι με το cool 'n quiet , το εχουμε ξανασυζητησει πολυ παλια...παιδες , δεν κατεβαζει μονο multi στο 5 περιπου , αλλα ΚΑΤΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ Vcore στο 1 voltγιαυτο καιει και λιγοτερομην το ψαχνετε , 30 βαθμους εχω στη μαμα συχνοτητα με μαμα ψυκτραη αποκριση σε φορτιο ειναι πολυ καλη , αμεσως γκαζωνει και δεν εχω φαει ΟΥΤΕ ΕΝΑ RESTARTη amd εχει πολλα προγραμματα για κατεβασμα , εχει και κατι οργανακια πιο μορτικα , εχει και ενημερωτικα στυλ cpuZ κτλ-οδηγους nvidia τι εννοεις , εχει και αλλους drivers?εγω με AMD drivers Παιζωαμα μαθει κανενας κατι ας πει ...εγω εκτος bench θα το εχω παντα ονκαι σε bench ή θα το βαζω στο "allways on" ή θα το βγαζω απο το bios...τρελη οικονομια στα παντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Μάρτιος 3, 2006 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2006 Να σαι καλα ρε Beetle που το φερες το θεμα γιατι κατεβασει τα παντα απο AMD αλλα δεν ειχα βρει ακρη με τον opteron.Καμια ιδεα κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuskerDu Μάρτιος 24, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2006 Σήμερα το εγκατέστησα και εγώ, AMD64x2 3800+, cpu-temp=26-27C (1Ghz-1.1V). Για να το απενεργοποιήσω αρκεί να το κάνω disable στο bios ή να κάνω και απεγκατάσταση τον driver και την εφαρμογή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Μάρτιος 24, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2006 για να το απενεργοποιησεις ρε μαστορα απλα πας κατω , κανεις δεξι κλικ , και στο Power scheme βαλε παντα ενεργοκαι εκει εισαι στο 100%αν θες απο την αλλη καντο Disable ή exitή το σταματας απο το startupμην το απεγκαταστησεις , ποιος ο λογος?στο startup δεν τρωει πολυ μνημη , αστο να τρεχει και ηλεγχε το αν το θες ον ή οφ Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuskerDu Μάρτιος 24, 2006 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2006 το Power Scheme το έχω τώρα στο 'Minimal Power Management'. Ενοείς, απλώς να το γυρίσω στο 'Home/Office Desk' και close το CoolnQuiet? Δεν υπάρχει πρόβλημα να ειναι Enable στο bios? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Μάρτιος 25, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 αμα το γυρνας στο allways on , δεν εχεις προβλημα , ειναι σαν να ειναι οφκαποιος μεγαλος απο δω ειχε πει οτι ακομα και σε πολυ overclocked μηχανημα το cool&quiet το ειχε στο ΟΝ και δεν παρουσιασε προβλημααυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι δεν μπορεις να το εχεις ΟΝ απο windows και να ανοιξεις το clockgen και να πειραξεις τη συχνοτητα γιατι κολανε τα παντααν ομως εσενα το μηχανημα σου ειναι 1ghz παραπανω , παλι θα σου κατεβασει πολλαπλασιαστη και θα σου κοψει σε καταναλωση , κανονικα δουλευειαλλα "live" δεν μπορεις να εχεις και αυτο και το clockgenεγω δεν του κανω exit ακομα και αν το εχω σε "always on" γιατι μαρεσει που κατω χαμηλα βλεπω την απασχοληση του cpu μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Μάρτιος 25, 2006 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 05:54] αμα το γυρνας στο allways on , δεν εχεις προβλημα , ειναι σαν να ειναι οφκαποιος μεγαλος απο δω ειχε πει οτι ακομα και σε πολυ overclocked μηχανημα το cool&quiet το ειχε στο ΟΝ και δεν παρουσιασε προβλημααυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι δεν μπορεις να το εχεις ΟΝ απο windows και να ανοιξεις το clockgen και να πειραξεις τη συχνοτητα γιατι κολανε τα παντααν ομως εσενα το μηχανημα σου ειναι 1ghz παραπανω , παλι θα σου κατεβασει πολλαπλασιαστη και θα σου κοψει σε καταναλωση , κανονικα δουλευειαλλα "live" δεν μπορεις να εχεις και αυτο και το clockgenεγω δεν του κανω exit ακομα και αν το εχω σε "always on" γιατι μαρεσει που κατω χαμηλα βλεπω την απασχοληση του cpu μου Χρησιμοποιησε καποιο προγραμα οπως το prime πχ για να απασχοληση την cpu 100%και μετα μπορεις να δουλεψεις και το clockgen.Σε εμενα τουλαχιστον δουλευει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάρτιος 25, 2006 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 05:54] αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι δεν μπορεις να το εχεις ΟΝ απο windows και να ανοιξεις το clockgen και να πειραξεις τη συχνοτητα γιατι κολανε τα παντα επιμενεις σε αυτο; ενεργοποιημενο το c'n'q απο το bios, always on απο το power schemes, απο τα 2600 πηγε στα 2550 με το clockgen. μετα ηρθε η σειρα του systool->Start Find Max μεχρι τα 2700, οποτε και κολλησε, το πιο πιθανο λογω ρευματος: μαλλον ζηταω πολλα απο τον winchester στα 2700 με 1.488v.εκτος αν καταλαβα λαθος αυτο που λες.edit: ακομα και στο minimal power management, παλι δεν κολλαει οταν αλλαζει fsb με το systool. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.