iem36 Μάρτιος 19, 2006 Author #21 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Ευχαριστώ παίδες...Ξεκινάω το κάψιμο στα 3.1 και τα λέμε σύντομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Μάρτιος 19, 2006 #22 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Πάντως 3.1 είναι λίγο ρεύμα. Οι ΒΗ5 και οι ουττ κάνουν αρκετά μεγάλο μπαμ στα 3.2 3.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iem36 Μάρτιος 21, 2006 Author #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2006 Λοιπόν μετά από αρκετό κάψιμο στα 3.2V (από την 3άρα) FSB 233 τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν σημαντικά.Η μόνη αλλαγή είναι ότι πλέον μπαίνω στα win κανονικά με twtr 1 και όχι 2 στα 229Μhz. Στα 235 FSB και twtr 1 βγάζει λάθος στο SPI 32 μετά από 28 λεπτά. Θέτοντας twtr 2 χάνω σε b/w οπότε μένω στα 229 προς το παρόν.Θέλω να παίξω λίγο ακόμη με τα timings μήπως και ανέβουν ακόμη λίγο χωρίς άλλη τάση.Όχι βέβαια πως δεν μπήκα στον πειρασμό να τους δώσω 3,3 και 3,4 αλλά εδώ είναι το ...... ΚΟΥΦΟ της υπόθεσης: (Για κατόχους DFI): Με το jumber στην 5άρα κάνει ρεσταρτ μόλις του δώσω πάνω από 2,8V! ακόμα και σε default καταστάσεις.Έχει συμβεί σε κανέναν σας?Μόλις γυρίσω τα ρεύματα στην 3άρα όλα οκ....Περίεργο μου φαίνεται.Αν και νομίζω ότι κάπου σε αυτο το forum έχει ξαναανφερθεί το πρόβλημα αυτό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iem36 Μάρτιος 27, 2006 Author #24 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2006 Λοιπόν, για λόγους μελλοντικής αναφοράς από άλλους χρήστες παραθέτω τις εμπειρίες μου με τις Geil Ultra X....Α. Τι chips έχουν; Απ' ότι φαινεται έχουν κυκλοφορήσει Ultra X με 3 τσιπάκια: 1. Με tccd βλέπε http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2226&p=3 2. Με bh5 chips 3. Με δικά της τσιπάκια ( αναφέρονται ως elpida chips )Β. Συμβατότητα: Μετά από ώρες αναζήτησης σε ξένα forum πολλοί χρήστες ανέφεραν προβλήματα με τις Geil Ultra X (χωρίς να αναφέρουν ποια τσιπάκια φορούσαν) με διάφορες μητρικές (Asus, MSI, Asrock, DFI) κορυφαίες και μη. Τα πορβλήματά τους σχετίζονταν με λάθος αναγνώριση των μνημών, (πχ cl 2.5 αντί 2) αδυναμία λειτουργίας στις default συχνότητες και άλλα πολλά. Κοινός παράγοντας στα προβλήματα όλων αυτών ήταν η απουσία απόντησης εκ μέρους της Geil είτε από τα φορουμ της είτε από προσωπικά mail. (Κακό αυτό.....) Παρόλα αυτά η geil δίνει λίστα συμβατών μητρικών στην ιστοσελίδα της οπότε οι υποψήφιοι αγοραστές καλύτερα να ρίξουν μια ματιά..... για να μην τραβάνε τα μαλλιά τους. Στην DFI μου έπαιρνα συνέχεια μπιπ όσο τις είχα μαζί στα πορτοκαλί slots. Μόλις τις έβαλα στα κίτρινα όλα ρολόι.Γ. Overclock. Για όσους έχουν tccd ανατρέξτε στο παραπάνω link. Για τους υπόλοιπους να τι ανακάλυψα για τις δικές μου, χωρίς να ξέρω τελικά σε ποια κατηγορία ανήκουν...Στις δοκιμές μου χρησιμοποίησα 2 8αρηδες ανεμιστήρες να ψύχουν τις μνήμες (όπου δεν αναγράφεται είναι μεμτεστ error free με 0.03 enabled)2.6V --> @200 2-2-2-51T 2.6V --> @208 2-2-2-51T 2.7V --> @210 2-2-2-51T2.8V --> @214 2-2-2-51T2.9V --> @217 2-2-2-51T3,0V --> @223 2-2-2-51Tως εδώ με twtr 1... με twtr 2 και κάψιμο με 3.1 vdimm προχώρησα στο3.1V --> @230 2-2-2-51TΓια να μην μακρυγορώ από τα 230 και πάνω και ανέξάρτητα από τάση εμφανίζει λάθη πρώτα στο τεστ 7. Τα λάθη στο τεστ 5 εμφανίζονται μετά τα 237 Mhz@3.3 Vdimm.Δεν ξέρω τι στο καλό είναι τα λάθη στο τεστ 7. Εμφανίζονται σταθερά στα 467.7ΜΒ και δεν λενε να φύγουνε με το κάψιμο.Με τάση 3.4V OI MNHMEΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ. Το μεμτεστ κοκκίνησε από το πρώτο τεστ!!! Μάλλον λοιπόν οι μνήμες δεν είναι ΒΗ 5...Max ο/c για τις δικές μου μνήμες: (δεν έχω κατασταλάξει σε ένα)Α. Είτε @228 2-2-2-51T και twtr 1 @ 3.2 V orB @234 2-2-2-51T και twtr 2 @ 3.3 VΑυτές ήταν οι εμπειρίες μου με τις Ούλτρα Εξ. Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας ....PS: Όσο για το πρόβλημα με την 4άρα... just read carefully the manual.... Το έκανα σωστά και δούλεψε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Μάρτιος 28, 2006 #25 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 έχεις δοκιμάσει με 2.5-3-3-x και λίγο ρεύμα?Χαλάρωσε memory controller.Δηλαδή βάλε "τρεφ" = 3120 και MAL = 8 ώστε να είσαι σίγουρος ότι δε σε σταματα η CPU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάρτιος 28, 2006 #26 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 για να δεις αμα ειναι tccd η BH5 βαλε Tcl =3 και αν ανοιξει κανονικα ειναι tccd αλλιως bh5... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iem36 Μάρτιος 28, 2006 Author #27 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 Tccd δεν είναι σίγουρα. Με CL 3 δεν μπουτάρει καν και πρέπει να κάνω clear CMOS για να ξανανοίξει. Τα 250 με 2.5-3-3-Χ δεν τα έχω, ακόμα και με 3.5 Vdimm, to memtest κοκκινίζει απο το τεστ 1.Γενικά δεν φαίνεται να είναι "γνήσια" bh5. Με καλή ψύξη και ρεύμα 3.4 το μεμτεστ πάλι κοκκινίζει ακόμα και σε default ρυθμίσεις (200@2-2-2-5). Τους αρέσει το ρεύμα αλλά δεν τρελένονται κιόλας...Συμπεριφέρονται άξογα σε πολύ σφιχτά timings μέχρι τα 220Μηζ και τάση ως 3.1 V. Από κει και πάνω θέλουν πολύ ρεύμα (3.3) με χαλάρωμα των timings για να φτάσουν τα 230...Πάντως θα το πω και αυτό για να φύγει ένα βάρος από πάνω μου:Η τεχνική υποστήριξη της geil είτε από το επίσημο forum είτε μέσω email είναι η χειρότερη που έχω δει.Στο παρελθόν για διάφορα προβλήματα που είχα με κάποια προιόντα πήρα άμεσα απάντήσεις από τις κατασκευάστριες εταιρείες (Leadtek, MSI, Asus, Asrock, Powercolor)Αλήθεια τα λάθη στο test 7 του memtest ποιες "παραμέτρους" στο bios της DFI Ultra D αντικατοπτρίζουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάρτιος 28, 2006 #28 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 .... ισως ο "Βασιλης" να ξερει λεπτομερειες...θα τον βρεις καπου στο "πειτε οτι θελετε" να ανεβαζει ποστ διακριτικα πλεον..... μου κανει εντυπωση ομως... δοκιμασε με 2,5-4-3-7(η 6 ) αλλα με 2,7ρευμα αντε 2,8...αν ανεβεις καθολου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.