fonzi Μάρτιος 1, 2006 Author #21 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 Eιχα βρει netgear φθηνό αλλά ας μας πει κάποιος που έχει καλύτερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 1, 2006 #22 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 @ george: 1000% είχες κάνει λάθος. Δεν είναι θέμα PCI. Εκτός του ότι το έχω δοκιμάσει και στην πράξη, το PCI σηκώνει μέχρι 133 MB/S και το GBIT 125 MB/S (1000/8). @ fonzi: H λύση με 2 extra 100αρες σε PCI είναι η φθηνότερη και η απλούστερη. Πρόβλημα σε ρυθμίσεις δεν υπάρχει. Απλώς τα βάζεις σε διαφορετικό subnet. Τσέκαρε και εδώ http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=22845. Το να περάσεις 2 καλώδια αντί 1 δεν αλλάζει κάτι ούτε σε κόστος ούτε σε χρόνο.Για GBIT χρειάζεται από CAT 5E και πάνω (όχι απαραίτητα CAT 6). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickthegreek Μάρτιος 1, 2006 #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 To cat6 απο το cat5e έχουν σημαντικές διαφορές?Για να έχω μεταφέρω δεδομένα σε gigabite δίκτυο και να παίρνουν ιντερνετ τα pc του δικτύου μέσω 10/100 (του ρούτερ δηλ) πρέπει να συνδέσω όλα τα pc πάνω σε ένα gigabite switch και το switch πάνω στον ρούτερ αν κατάλαβα καλά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Μάρτιος 1, 2006 Author #24 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 Ναι.Εμένα πάρότι λένε οτι το cat5e κάνει για gigabit πάντα με εριχνε στα 100 ενω το ποιοτικό cat6 ανεβασε αμεσως 1000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 1, 2006 #25 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 Αρχική απάντηση από nickthegreek To cat6 απο το cat5e έχουν σημαντικές διαφορές?Δεν ξέρω ακριβώς τι διαφορές έχουν, πάντως και το 5e κάνει (σύμφωνα με τις προδιαγραφές του - και αν θυμάμαι καλά και στην πράξη) για GBIT.Αρχική απάντηση από nickthegreekΓια να έχω μεταφέρω δεδομένα σε gigabite δίκτυο και να παίρνουν ιντερνετ τα pc του δικτύου μέσω 10/100 (του ρούτερ δηλ) πρέπει να συνδέσω όλα τα pc πάνω σε ένα gigabite switch και το switch πάνω στον ρούτερ αν κατάλαβα καλά? Η αυτό που λες ή αυτό: Αρχική απάντηση από spcH λύση με 2 extra 100αρες σε PCI είναι η φθηνότερη και η απλούστερη. Πρόβλημα σε ρυθμίσεις δεν υπάρχει. Απλώς τα βάζεις σε διαφορετικό subnet. Τσέκαρε και εδώ http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=22845Αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι θες να βλέπουν όλα net ανεξαρτήτως του ποιο είναι ανοικτό (αλλιώς βέβαια συνδέεις το ένα μόνο με το router και κάνεις ένα ics από αυτό - το οποίο βέβαια πρέπει να είναι πάντα ανοικτό για να έχουν τα άλλα net). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickthegreek Μάρτιος 1, 2006 #26 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 Eυχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Για το καλώδιο τώρα. Η διαφορά στην τιμή του cat6 απο το cat5e είναι μεγάλη? Βασικά θέλω να βάλω στο σπίτι και επειδή ο ηλεκτρολόγος είναι λίγο παράξενος φοβάμαι μήπως το πάρει στραβά αν τον βάλω να πάει να πάρει cat6 (έχει cat5e). Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Μάρτιος 1, 2006 Author #27 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 Καλύτερα πάρε έτοιμο (τα βυσματάκια να είναι καρφωμένα) παρά να τα βάλει ο ίδιος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 1, 2006 #28 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 Αρχική απάντηση από nickthegreekΓια το καλώδιο τώρα. Η διαφορά στην τιμή του cat6 απο το cat5e είναι μεγάλη? Βασικά θέλω να βάλω στο σπίτι και επειδή ο ηλεκτρολόγος είναι λίγο παράξενος φοβάμαι μήπως το πάρει στραβά αν τον βάλω να πάει να πάρει cat6 (έχει cat5e). Η διαφορά είναι μικρή νομίζω. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πας σε cat6 (εκτός ίσως αν έχεις πολύ μεγάλες διαδρομές - >100m). Αρχική απάντηση από fonzi Καλύτερα πάρε έτοιμο (τα βυσματάκια να είναι καρφωμένα) παρά να τα βάλει ο ίδιος... Αυτό (προφανώς) δεν γίνεται σε δομημένη καλωδίωση. Επίσης το να βάλει κανείς μόνος του τα φισάκια είναι απλούστατο (πόσο μάλλον για έναν ηλεκτρολόγο) @fonzi: Μην με παρεξηγείς, αλλά παρατηρώ μία φοβία να την πω; με τα μεγαλύτερα από τα απαιτούμενα specs καλωδίων, έτοιμα καλώδια κλπ. Δεν υπάρχει λόγος τέτοιων ανησυχιών αν τα κάνεις όλα (εγκατάσταση, ρυθμίσεις κλπ) σωστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickthegreek Μάρτιος 1, 2006 #29 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 Δεν έχω τόσο μεγάλες αποστάσεις αλλα με προβλημάτισε ο φίλο fonzi με αυτό που είπε(Post #24 of 28)Αρχική απάντηση από fonzi Ναι. Εμένα πάρότι λένε οτι το cat5e κάνει για gigabit πάντα με εριχνε στα 100 ενω το ποιοτικό cat6 ανεβασε αμεσως 1000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 1, 2006 #30 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 Αρχική απάντηση από nickthegreek Δεν έχω τόσο μεγάλες αποστάσεις αλλα με προβλημάτισε ο φίλο fonzi με αυτό που είπε (Post #24 of 28) Αρχική απάντηση από spc@fonzi: Μην με παρεξηγείς, αλλά παρατηρώ μία φοβία να την πω; με τα μεγαλύτερα από τα απαιτούμενα specs καλωδίων, έτοιμα καλώδια κλπ. Δεν υπάρχει λόγος τέτοιων ανησυχιών αν τα κάνεις όλα (εγκατάσταση, ρυθμίσεις κλπ) σωστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickthegreek Μάρτιος 1, 2006 #31 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 18:29] Thanx! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 1, 2006 #32 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 ok boyz θα δοκιμασω ξανα να δω τι γινεται . Εχει μηπως σημασια οτι η μητρικη μου ειναι παλια , η μια εκ των δυο [pentium 3 socket 370]? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Μάρτιος 1, 2006 Author #33 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 Παιδιά δεν παρεξηγούμαστε εδώ!Απλά την εμπειρία μου μεταφέρω. Είχα αλλάξει 2 καλώδια cat5e φτιαγμένα σωστά (τα έλεγξα) και έπιανα 100. Νόμιζα ότι φταίει η μια κάρτα.Μετά λέω ας πάρω cat6 έτοιμο να δω τι παίζει. Αφού είχα φάει αρκετές ώρες ψάχνοντας τις κάρτες αν φταίνε... Το καρφώνω, και αμέσως 1000! Τι να πω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάρτιος 1, 2006 #34 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 και εγώ παντως cat5e έχω με 4 pc + 1 dsl modem πανω σε αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616022 και εχω παιζω αναλογα με το μεγεθος των αρχείων από 25 έως 50ΜΒ/s Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Μάρτιος 1, 2006 Author #35 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 Σχετικά με τις άλλες λύσεις (USB, FIREWIRE) για data tranfer τι γνώμη έχετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Μάρτιος 1, 2006 #36 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 Αρχική απάντηση από ea6gka [Χθες, στις 11:59] για να παρεις ομως 1000ρες καρτες δικτιου καλυτερα να εχεις και PCIE μητρικες , γιατι το παλιο PCI δεν μπορει να ανταπεξελθει Έχεις δίκιο πάντως.. Δεν είναι απόλυτο ότι δε θα αναπεξέλθει..απλά δε 8α αποδίδει πάντα 100%. Τα 133 MB/s του bus της PCI το μοιράζονται πολλές μονάδες του pc. Οπότε μένει πολύ λιγότερο για το gigabit σε φόρτο. Το PCIX αποδίδει καλύτερα διότι φτάνει τα 250 MB/s bandwidth,αλλά κυρίως επειδή κατά τη μεταφορά δεδομένων έχουμε point-to-point σύνδεση,οπότε το gigabit "κολυμπάει".. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.