Jump to content

Χμμμ σωλήνες..

NoDsl

Recommended Posts

Λοιπόν ανοίγω το θέμα για να αναφέρω τους προβληματισμούς μου σχετικά με σωλήνες για υδρόψυξη που σκέυτομαι να φτιάξω. Ξανά.

Λοιπόν πριν απο κάτι χρόνια στον μεσαίωνα που είχα nf2, Mobile και 9800 είχα υδρόψυξη και στα 2.

11αρια block, L20 και σωλήνες κάτι πράσσινους GTPK.

Το θέμα ηταν το εξής. Εκτός του οτι οι σωλήνες ηταν πολύ άκαμτοι και έπρεπε να τους κόψω με την κλίση που θα μπαίνανε στο κουτί, πολλές φορές οταν ηθελα να βγάλω την ΑΤι είχα πρόβλημα και ζοριζόταν ο πυρήνας της ΑΤι με αποτέλεσμα μια φορά να τον σπάσω στο χαλαρό. Δηλαδή μαγκαηβερ για να βγάλω την κάρτα κάθε φορά με την ψυχή στο στόμα.

Τώρα που θέλω να ξανακάνω υδρόψυξη φοβάμαι το ίδιο πραγμα αλλά έχω βρεί κάποια πράγματα και θέλω να ρωτήσω. Μην σπάσω κανα πυρήνα της Χ1800 και τραβάω τα μαλλιά μου, δεν έχω και πολλά :p

Που λέτε θέλω να ρωτήσω αν υπάρχουν σωλήνες σιλικόνης ή μη, εύκαμτοι(πολύ...), ώστε να μην ζορίζουν κατα την μετακίνηση της κάρτας τον πυρήνα και το βασικότερο να μην κόβονται στο σφύξημο των μεταλικών σφυκτήρων.

Είχα βρεί κάτι σωλήνες φουλ σιλικόνη(μαλακούς σαν βρασμένο μακαρόνι λολ) που ηταν τρομερά ελαστικοί αλλά είχαν κάτι 50 ευρώ το μισό μέτρο νομίζω και κόντεψα να πέσω κάτω. Απο την άλλη λέμε καλύτερα άκαμτοι για να μην τσακίζουν. Βέβαια έτσι όπως τους βάζω ποτέ δεν είχαν απότομες κλίσεις. Για να δώσω ένα παράδειγμα τους θέλω πιό εύκαμτους απο τους Eheim τους πράσσινους. Και ντάξει ας πούμε οτι παίρνω τους ακριβούς που έιναι και ευκαμτοι μήπως μου κοπούν απο το σφύξημο και τσάμπα τα λεφτά?

Enlight meh masters...

Ετσι γρήγορα που διάβασα το θέμα :D , υπάρχει αλφαδολάστιχο 1ε/μ~ . Η γνώμη μου είναι να βάλεις μία γωνία εκει που χρειάζετε μεγάλη κυρτότητα παρά να δώσεις 15e/m για tygon αφου τι γωνία να κάνει τι να στρίψεις τον σωλήνα 120ο ένα και το ίδιο είναι .

Ορμα σε ενα κατάστημα με ποτιστικά-λάστιχα και έλεγξε . [ανεβάζω φώτο να τους δείς αν θές.]

Αρχική απάντηση από Athens2004 [Σήμερα, στις 09:49]

Ορμα σε ενα κατάστημα με ποτιστικά-λάστιχα και έλεγξε . [ανεβάζω φώτο να τους δείς αν θές.]

Δυστυχώς δεν ξέρω αν και πού έχει στο ηράκλειο κρήτης. Το θέμα δεν είναι η κυρτότητα αφού κανένας σωλήνας δεν παίρνει μεγάλη κλίση αλλά η ευκαμψία και η ευκολία που θα δώσει στο βάλε βγάλε της κάρτας. Δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά. Όταν δηλαδή βγάζω την κάρτα απο το slot σηκώνονται οι σωλήνες με αποτέλεσμα να ζορίζουν και το μπλοκ του επεξεργαστή αλλά και το μπλοκ της κάρτας με αποτέλεσμα και τους πυρήνες να ζοριζω και να χαλάει η πάστα και άντε πάλι απο την αρχή AS5.

edit: οι γωνίες δεν μαμανε τη ροη?:boxed:

Κοιτα να δείς ....

Η γωνια ειναι γωνία μεν αλλα ο σωληνας μένει στρογγυλός και στην μια την ακρη που μπαινει και στην αλλη που βγαινει . Ισως να χανεις ενα 5% ας πουμε σε flow [σιγα τα ΟΟ ] αλλα το μαμαει την ροη ειναι πολύ σχετικό και τραβηγμένο .

Οι σωλήνες που σου λέω ειναι πολυ μαλακοι παραδειγμα δεν μπορεις να σηκώσεις τον σωλήνα και να παρεις και την κάρτα μαζι ... [αυτο δεν ενοεις ]?

dsc048958uk.jpg

ΛΟΛ ναι δεν το είπα απο θέμα γωνίας αλλά απο θέμα μικρότερης διατομής συνήθως.

Ωραίο πισι έχεις :p λεπόν στη φωτό σου αμα θές να βγάλεις την κάρτα δεν θα σηκωθούν και οι σωλήνες? αύτό θέλω να αποφύγω το σήκωμα. Ας τσακίσουν την στιγμή που τη βγάζω ούτως ή άλλως κλειστό θα είναι το pc απλά να αποφύγω το σήκωμα των block. Πώς τη βγάζεις τη κάρτα? βγάζεις πρώτα τις γωνιες? Γιατί αλλιώς πρέπει να πιάσεις την κάρτα απο το μπλοκ για να την βγάλεις.

Οι κλίσεις των σωλήνων είναι μόνιμες(δεξιά) ή έχουν πάρει την κλίση που τους δίνει η τοποθέτηση στο κουτί σου?

οχι δεν ειναι μονιμη κλιση λυγιζουν ευκολα λεμε , η γωνια στην καρτα παιζει και να μην χρειαζοταν αλλα δεν ηθελα να το ρισκαρω [ αν και μετα βαζεις 2 τιε ραπς εκει που σπαει και κρατανε το σπασιμο ;)]

Αν θελω να βγαλω την καρτα βγαζω τις 2 βιδες του μπλοκ , αλλα και μαζι παλι βγαινουν .

Ειναι μαλακοι οι σωλήνες και δεν ασκουν πίεση λεμε . ακολουθουν τις κινήσεις .

Οκ νομίζω οτι το κατάλαβα τι παίζει. Πάντως δεν είναι λύση να βγάζεις το μπλοκ κάθε φορα που θες να μετακινήσεις κατι. Ελπίζω να μην έιναι ακριβές οι γωνιές. Αλφαδολάστιχο είπαμε είναι αυτό της φωτό ε?

Βγαινει και η κάρτα μαζι με το μπλοκ ρε μαν , και οταν βγαζω το μπλοκ του cpu και εξω απο το κουτι το βγάζω χωρις να τραβάει κάτι άλλο μαζί του .

Τέσπα αν θές να σου βάλω 2μ σωλήνες και 2 γωνίες και πλήρωσε τα μεταφορικά εσυ .

για σιλικονεις καλους κητα στα Multirama τους tygon.....

αλλη μαι λλυση ειναι γονιες..... εγω παντος που εβαλα 3 γονιες στο συστημα μου δεν ηδα διαφορα θερμοκρασιας η ροης.... μπορει να φτεει και η μεγαλη (σχετικα παντα) αντλια...

Αρχική απάντηση από Athens2004 [Σήμερα, στις 10:58]

Βγαινει και η κάρτα μαζι με το μπλοκ ρε μαν , και οταν βγαζω το μπλοκ του cpu και εξω απο το κουτι το βγάζω χωρις να τραβάει κάτι άλλο μαζί του .

Τέσπα αν θές να σου βάλω 2μ σωλήνες και 2 γωνίες και πλήρωσε τα μεταφορικά εσυ .

Όχι ρε συ τι λές χαλάρωσε. ΤΝΧ πάντως :daisy: :happy:

Αν βγαίνει το block του cpu και δεν τραβάει μαζί του την κάρτα super τότε... ΤΝΧ :T:

οκ , νο problem αν δεν βρεις πμ με . σπιτι εχω αρκετο και αρκετες [λαστιχο & γωνιες] και κάθονται .

Θα τραβηξω 3-4 φωτο καλές μολις γυρισω σπιτι απο την δουλεια οπου φαινεται κυρτότητα κλπ .

I C καλό στήσιμο για σκίσιμο :)

εμένα ηταν έτσι

tokoutimou4uo.jpg

Και μόλις ηθελα να βγάλω την 9800 σηκωνότανε λίγο και το block του cpu. άσε που 90 μοίρες προς τα πάνω δεν μπορούσα να την πάω λόγο σκληρότητας των σωλήνων.

Oχι καμία σχέση . Κατάλαβα τι λές , είχα και τέτοιους οπου οντως επρεπε να κόψεις το λάστιχο με το ματι αναλόγως που θα το έβαζες για να σε βολευε η κλιση που ήδη είχε λόγω του ότι πωλουταν σε ''κουλουρα'' .

Αν πάς σε κατάστημα με ποτιστικά δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείς . Ειναι αλφαδολάστιχο και είναι πολύ μαλακό

Αρχική απάντηση από ΝTG

για να μην ανοιγω και αλλο θεμα (κριμα ειναι) κανενα λαστιχακι clearflex που μπορω να βρω απο αθηνα και ποσο εχει περιπου το μετρο??

στην checkmate εχει λιγο καλητερους παρε ενα τηλ.... ειναι σε καλη τιμουλα.... δεν θυμαμμε ακριβος απο1-3 ευρο το μετρο

Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 10:01]

Δυστυχώς δεν ξέρω αν και πού έχει στο ηράκλειο κρήτης.

Εθνικής αντιστάσεως χαμηλά, λίγο πιο πάνω από το ύψος της αγροτικής τράπεζας αλλα από την μέρα του Heraklion Bowiling center έχει μια κατάστημα που πουλάει ποτιστικά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.