Jump to content

Νο fan στην X800 (help me)

Futuristic

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν ανοίγοντας το atiTOOL παρατήρησα ότι είχα 70c στην κάρτα γραφικών.

Έχω μία ASUS X800XT με την μαμά ψύξη. Ανοίγω κατευθείαν το κουτί και βλέπω ότι το ανεμιστήρι δεν λειτουργεί... Καθάρισα την ψύκτρα, έβαλα, εβγαλα την κάρτα τίποτα....

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;

Αδερφέ, το ανεμιστηράκι σου συνδέεται με ένα καλωδιάκη πάνω στην πλακέτα της κάρτας σου? Δες άμα εκεί είναι το πρόβλημα.. μήπως σου έχει βγει και δεν σου γυρνάει το ανεμιστήρι.. :...:

Τα ιδια μου εκανε και εμενα....Το ανεμιστηρι δουλευει , απλα ορισμενες φορες θελει να το γυρισεις με το δακτυλο για να ξεκινησει....:eek: :eek:

G.T.P situation δηλ.....

Aπο τοτε που εβαλα την Artic cooling ( μπαινει πανευκολα ) , εχω βρει την υγεια μου.....

το εχω ξανα κανει post αλλα μηπως ξέρετε καποιον τρόπο να βγάζουμε το παλιο fan από την κάρτα γραφικών ; Τι εργαλείο χρησιμοποιείτε ;

Τι εννοείς τρόπο? Δεν έχει καμια φιλοσοφία το θέμα. Αν έχει βίδες κατσαβίδι. Αν έχει κλιπάκια πλαστικα, απλά τα πιέζεις. Αν έχει στόκο(όχι εποξικό) και φαίνεται να μην θέλει να ξεκολλήσει...την βάζεις σε μια σακούλα τροφίμων αεροστεγή μαζί με αέρα και την βάζεις στην καταψυξη σου 10 λεπτάκια. Μετα την βγάζεις και ανοιγεις το σακούλι και προσεκτικά το ξεκολλάς.

Όχι περιστροφικά όπως χρειάζεται στην μεθοδο του ζεστάματος! Κατευθείαν προς τα πάνω λίγο λίγο απο την κάθε πλευρά με ένα μικρο κατσαβιδάκι. Μπορεί να βγει και με το χέρι όμως.

μμμ έχω την εντύπωση ότι αναφερόσουν γενικά στην ψύκτρα μαζί με το ανεμηστήρι ε? Η λάθος κατάλαβα και εννοείς μόνο το ανεμηστηράκι?

σωστά κατάλαβες. Ρε συ αρχηγε με τα δακτυλα σπαω τα νυχια μου γιατι παιζω κιθαρα. Ωστοσσο με το κατσαβιδι φοβαμαι μην χαρακωσω την καρτουλα ... Αχ πικρα. Εκεινα τα πλαστικα τα πιέζω ή τα περιστρεφω γυρω-γυρω (κατι σαν βιδες ; ) ;

Λοιπόν παίδες HELPPP. Πήρα τελικά την arctic cooling 5 rev 2. Αλλά δεν έκανε το βύσμα της τροφοδοσίας... Τέλωσπαντων τράβηξα καλώδιο απο βύσμα 12V και έκανα conne.

Τώρα έχω μερικά προβληματάκια όμως:

1. Κάνει που και που ένα ελαφρύ τακ-τακ.... Τι είναι αυτό;

2. Υπάρχει ανταπτοράκι για να μπει το βύσμα της silencer στην asus x800?

3. Στην συσκευασία είχε μέσα σωληνάριο με πάστα; Δεν το βρίσκω πουθενα; Μου έπεσε; χμ?

4. Παρόλο που λέει silencer κάνει πιο πολύ θόρυβο από την μαμίσια ψύκτρα.... γιατί;

Τα πλαστικα σαν καρφάκια, είναι τα ίδια που φοράνε τα περισσότερα chipset. Γυρνας την κάρτα απο την πίσω μεριά και κλείνεις τα 2 πλαστικα αυτάκια που είναι αγκιστρωμένα στην κάρτα ώστε να μπορέσει να φύγει προς τα πίσω το πλαστικά βελάκι. Δεν περιστρέφεις τίποτα.

Συνήθως όπου υπάρχουν τέτοια πλαστικά βελάκια υπάρχει μαλακή εώς καθόλου πάστα κάτω απο την ψύκτρα.

Αν δεν βλέπεις κάποιο πλαστικο βελάκι ή βίδες τότε πάιζει σκληρή επίμονη εώς και εποξική πάστα απο κάτω και εφαρμόζεις την μέθοδο που περιγράφω παραπάνω. 15 λεπτακια σε αεροστεγή σακουλάκι μαζί με αέρα,μέσα στην καταψυξη και μετα προσεκτικα απο τις ακρες με ένα λεπτό κατσαβιδάκι ίσιο προσπαθείς να σηκώσεις την ψύκτρα.

Η όποια πάστα είχε είναι πλέον σε ημικρυσταλική (δικός μου όρος) μορφή και μένει μονοκόμματη πάνω στην ψύκτρα και καμιά φορά πάνω στον πυρήνα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.