Jump to content

Linksys wag354g & NETGEAR Wireless USB 2.0 Adapter

fonzi

Recommended Posts

Πρόβλημα: Ενώ αρχικά ο ρουτερ με την κάρτα συνδέονται στα 54 ΟΚ, στη συνέχεια όταν μεταφέρω αρχείο η ταχύτητα πέφτει σε λίγι στα 11Mbps και μετά από λίγο στο 1 !!!!

Λοιπόν νεότερα:

Οταν πλησιάζω το ρουτεράκι στα 8μ με οπτική επαφή με το netgear τότε η ταχύτητα ανεβαίνει στα 16 σταθερά. Πλησιάζω περισσότερο, και το μέγιστο που πετυχαίνω σε 10 εκ. απόσταση είναι 96% σήμα και 24 Mbps.

54 δεν παίρνω με τίποτα και φυσικά δεν μπορώ να μεταφέρω το ρουτερ σε 10 εκ απόσταση απο την κάρτα διότι τότε τα σενέδεα και με απλή κάρτα δικτύου και στο πάτωμα έβοσκε το δικό της καλώδιο αντί του καλωδίου του ρούτερ τώρα...

Η φυσική θέση του ρούτερ μου είναι στο γραφείο δίπλα στο κεντρικό μου πσ σε 10μ απόσταση από το 2ο πσ στο σαλόνι και μεσολαβούν 2 τοίχοι.

Να επιστρέψω άραγε τη netgear στο Πλαίσιο (Την Παρασκευή την αγόρασα την usb καρτούλα).

Ποιά διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω; Την δέχονται την επιστροφή;

Φαντάζομαι στις advanced ρυθμίσεις της κάρτας σου και στο Linksys πρέπει να είναι στα Wireless settings.

Το ονομα που θα δείς διαφέρει από εταιρία σε εταιρία η NetGear νομίζω τo λέει SuperG , η Linksys SpeedBooster κλπ.

Kάτι παρόμοιο είχε γίνει και σε εμένα (netgear wireless router με adapter από τον φορητό) επειδή είχα βάλει "network authentication level = WPA" μαζί με το "WEP data encryption", για περισσότερη ασφάλεια. Το σήμα παράμενε στα ίδια επίπεδα αλλά η ταχύτητα μεταφοράς ήταν τουλάχιστον η μισή.

OK

Δοκίμασε να μεταφέρεις ένα μεγάλο αρχείο και μετά πάτα alt+ctrl+del στο πσ που λαμβάνει δεδομένα (και προφανώς έχεις συνδεδεμένο στο ρουτερ σου με κάρτα δικτύου) και στην καρτέλα που δείχνει την κίνηση του δικτύου κοίτα τι ταχήτητα βγάζει (στο "καρδιογράφημα").

Αν και προφανώς τα ξέρεις αυτά.

oxi βεβαια, τόσο δείχνει. Πραγματικά είναι αλλού γι αλλού. Γενικότερα με τα ασύρματα είναι απίθανο να πετύχεις την ονομαστική ταχύτητα. Σκασίλα μου όμως, δεν πρόκειται να αντιγράφω gbytes δεδομένων.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.