Petrossortep Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Έχω τα megaworks 550 και ένώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τον ήχο στη μουσική στις ταινίες υπάρχει ένα πρόβλημα. Σε ορισμένες σκηνές, όπως η εισαγωγική σκηνή του star wars episode 3 revenge of the sith(με το μεγάλο διαστημόπλοιο), ακούω σε μεγάλες εντάσεις έντονους θορύβους (port noise) φυσήματος-ξεφυσήματος από την τρύπα του γούφερ χωρίς ο υπόλοιπος ήχος να έχει προβλήματα.Απ'ότι ξέρω το ίδιο προβλημα υπάρχει σε πολλά φθηνά σετ ηχείων αυτής της κατηγορίας.Επειδή λόγω αυτού σκεφτομαι αναβάθμιση θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτοί που έχουν τα logitech αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα στις ταινίες σε εφέ με εξαιρετικά βαθύ μπάσο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 27, 2006 Author #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Κανείς δεν έχει για καιρό logitech z-5500; Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Φεβρουάριος 27, 2006 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Έχω έχω τα Logitech αλλά δεν κατάλαβα για ποιό πράγμα μιλάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 27, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Εννοώ ότι σε σκηνές ταινιών με πολύ δυνατό, διαρκές και βαθύ μπάσο ακούγεται θόρυβος(κάτι σαν μπρρρρρρ) από την τρύπα που έχει το γούφερ κάτι που είναι ενοχλητικό και συν τοις άλλοις κάνει το γούφερ εντοπίσιμο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 27, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Για να το εξηγήσω ακόμα καλύτερα πρόκειται για θόρυβο που παράγεται από τον αέρα που μπαινοβγαίνει από την τρύπα του γούφερ σε υψηλές εντάσεις(πάνω από τα 94db) σε πολύ βαθιά μπάσα που υπάρχουν σχεδόν μόνο στις ταινίες. Δεν πρόκειται δηλαδή για κανονικό ήχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 27, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Ακόμα δεν με καταλαβαίνεις planetman; Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 27, 2006 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 ε κατσε ρε ανθρωπε να ξαναμπει το παλικαρι να τα διαβασει?δεν καταλαβαινω γιατι επιμενεις στο να σου απαντησει αμεσα ο αλλος.........ανοιξες το θεμα στις 00:15 και μεσα στο επομενο 7λεπτο ξαναρωτησες..............ο χρηστης πλανετμαν ειναι ανενεργος κι ομως στις 00:37 00:47 και 00:49 ζητας επιμονα απαντηση...........εχουμε και real life u know...................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 27, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Εντάξει σε καταλαβαίνω αλλά όταν του εξήγησα ήταν μέσα. Ίσως τελικά να μην το είδε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 27, 2006 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 εαν ηθελε ακομα διευκρινηση και το εβλεπε θα σου απαντουσε.οποτε μαλλον δεν το ειδε.φορουμ ειμαστε και περναμε ευχαριστα τον ελευθερο μας χρονο.......οχι 5ψηφιο νουμερο τεχνικης υποστηριξης 24ωρες το 24ωρο 7 ημερες την εβδομαδα.....και για να επανελθω στο θεμα τα 5400 που εχω που στηριζονται στην ιδια τεχνολογια με τα 5500 δεν εχουν αυτο το τριξιμο στις ταινιες.γενικα δεν εχουν σχεση με creative σαν ποιοτητα κατασκευης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 27, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Εντάξει αλλά έχεις τόσα άτομα που σε πρήζουν "πάρε logitech δεν παίζονται". Δεν υπάρχει έστω και ένας αυτή την ώρα που να μπορεί να εκφέρει συγκεκριμένη γνώμη σ'αυτό που ρωτάω. Ξέρεις ο θόρυβος που λέω είναι σημαντική παράμετρος στην απόδοση των ηχείων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 27, 2006 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 ''αυτην την ωρα'' που αναφερεσαι ειναι καθημερινη 2 μετα τα μεσανυκτα........δηλαδη ποσο πιο απλα να στο πω.........οι περισσοτεροι εχουν και ΔΟΥΛΕΙΕΣ το πρωι....δεν καθονται ολονυχτια!!!!!και σε καθε περιπτωση τοσο πολυ καιγεσαι?περιμενε 24ωρες και αυριο βραδυ σιγουρα θα σου εχουν απαντησει καποιοι ακομα.............στο θεμα που ρωτας σου απαντησα εγω.πριν ειχα creative και τωρα εχω logitech.απλα καμια σχεση.....και σου επαναλαμβανω οτι τα 5400 που εχω ειναι ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ σε κατασκευη με τα 5500.απλα υπολειπονται watts Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuz10n Φεβρουάριος 28, 2006 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 αυτο που λες το παρατηρησα στα 550 ενος φιλου μου οταν ακομα εγω ειχα τα Ζ680. Οχι με τα Ζ5500 δε γινεται αυτο... γινεται ελαχιστες φορες μαλλον δε θυμαμαι. στο τερμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Φεβρουάριος 28, 2006 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 Ρε άνθρωπε αν το βάζεις κι εσύ στο τέρμα είναι λογικό να φτάνει και λίγη παραμόρφωση από το γουφερ πρέπει να μειώσεις λίγο τα μπάσα όταν το βάζεις τέρμα τόσο ώστε να μην ακούγεται αυτόΤο ότι έχουν πει πολλοί ότι είναι καλά αυτό είναι σχετικό με το τι υπάρχει στον ανταγωνισμό σε αυτό το επίπεδο τιμής. Κανείς δεν είπε για hi end home theatre να πάρεις σετ ηχείων για PCΗ κάρτα ήχου σου τι λεει? Σίγουρα είναι σε θέση να οδηγήσει σωστά το σύστημα ? έχει καμία πολύ cool ρυθμισουλα μήπως του τύπου bass boost +18db??? Μπορεί να δίνει μια γεμάτη αίσθηση σε mp3 άλλα σε ήχο υψηλής ποιότητας και σε εντάσεις στα όρια του ενισχυτή μόνο προβλήματα δημιουργούν.Ποιο player έχεις? Ρυθμίσεις για το την έξοδο ήχου έχεις κάνει από αυτό? Μη παρεξηγείσαι αν λέω βασικά πράγματα αλλά θέλω να σου δείξω ότι το πρόβλημα σου μπορεί να έχει περισσότερες ρίζες από τα ηχεία μην επαναλαμβάνεις αυτά που λες δώσε κι άλλες πληροφορίεςΈχε υπομονή με τις απαντήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Φεβρουάριος 28, 2006 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 οταν κανει αυτο τον ειχο το sub ειναι οταν σπανε τα μπασα και το woofer δεν μπορει να δοσει παραπανο..... δεν ειναι τιποτα περιεργο......απλα χαμιλοσε λιγο το sub σου.....στην σιγκεκριμενει σκινη που λες τα δικα μου τα s750 σηετε ολη η γη..... μηλαμε για πολυ δυνατο μπασο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 28, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 Όταν παρουσιάζεται το πρόβλημα όλοι οι άλλοι ήχοι ακούγονται απαραμόρφωτοι και δυναμικοί(χωρίς να συμπιέζονται οι κορυφώσεις της έντασης). Το πρόβλημα υπάρχει μόνο στις συχνότητες που έχει αναλάβει ο σωλήνας(που καταλήγει στην τρύπα) να ενισχύσει δηλαδή 38-43 Hz. To υπόλοιπο μπάσο δεν έχει πρόβλημα. Το τέσταρα με γεννήτρια τόνων.Απ'ότι κατάλαβα Alex στα γκίγκα στη σκηνή που σου λέω(αυτή που ξεκινά με τον ήλιο) δεν ακούς τρίξιμο του πλαστικού σωλήνα(αυτό εννοώ ως θόρυβο)96db (μετρημένα με ντεσιμπελόμετρο) στο 1 μέτρο για τογούφερ δεν είναι τέρμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 28, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 01:47] Η κάρτα ήχου σου τι λεει? Σίγουρα είναι σε θέση να οδηγήσει σωστά το σύστημα ? έχει καμία πολύ cool ρυθμισουλα μήπως του τύπου bass boost +18db??? Μπορεί να δίνει μια γεμάτη αίσθηση σε mp3 άλλα σε ήχο υψηλής ποιότητας και σε εντάσεις στα όρια του ενισχυτή μόνο προβλήματα δημιουργούν.Ποιο player έχεις? Ρυθμίσεις για το την έξοδο ήχου έχεις κάνει από αυτό? Μη παρεξηγείσαι αν λέω βασικά πράγματα αλλά θέλω να σου δείξω ότι το πρόβλημα σου μπορεί να έχει περισσότερες ρίζες από τα ηχεία μην επαναλαμβάνεις αυτά που λες δώσε κι άλλες πληροφορίεςΈχε υπομονή με τις απαντήσεις Καμμία ρύθμιση δεν έχει γίνει. Πλειερ είναι το power dvd 6 και κάρτα ήχου η x-fi xtreme music.Δεν απαιτείται να είναι κάποιο σύστημα high end για να παίζει ανθρώπινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Φεβρουάριος 28, 2006 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από greekfragma [Χθες, στις 01:46] και για να επανελθω στο θεμα τα 5400 που εχω που στηριζονται στην ιδια τεχνολογια με τα 5500 δεν εχουν αυτο το τριξιμο στις ταινιες.γενικα δεν εχουν σχεση με creative σαν ποιοτητα κατασκευης. γιωργη γιατι συγκρινεις τα creative κατηγοριας walkman με τα Logitech των 240? :daisy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Φεβρουάριος 28, 2006 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 To φαινομενο που λες παρουσιαζεται σε πολυ ακριβότερα hi-fi subwoofer γιατι πολυ απλα ετσι ειναι η τεχνολογια... Φυσαει αέρα για να βγάλει τα πολυ χαμηλα μπασα. Τα καλα γουφερ το κανουν λιγοτερο αλλα και παλι το φαινομενο δεν εξαλείφεται. Μπορεις να δοκιμασεις να τα τοποθετησεις πιο μακρια απο την θεση ακροασης ωστε το μπασο να εκτονονεται καλυτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάρτιος 1, 2006 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 01:46] γιωργη γιατι συγκρινεις τα creative κατηγοριας walkman με τα Logitech των 240? :daisy: δεν τα συγκρινω μονο με τα παλιοτερα 2.1 των 40rms που ειχα....αλλα και με τα gigaworks τα οποια δεν με ενθουσιασαν οσο τα 5400/5500:nerd: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάρτιος 1, 2006 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2006 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 03:03] δεν τα συγκρινω μονο με τα παλιοτερα 2.1 των 40rms που ειχα....αλλα και με τα gigaworks τα οποια δεν με ενθουσιασαν οσο τα 5400/5500:nerd: ειχες ποτε τα gigaworks για να συγκρινεις με ιδια μετρα & σταθμα? (μια ωρα περιστασιακη ακροαση τυχαιων mp3s σε ενα σετ ηχειων δεν ειναι ασφαλης μεθοδος εξαγωγης συμπερασματων) ασε που και να τα ειχες νομιζω οτι θα ελεγες παλι τα ιδια απλα υπερ τους αυτη τη φορα... παλιο logitechακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.