Jump to content

Αξίζει η αλλαγή από CRT σε TFT?

Wizard!

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από NoDsl

LAWL LAWL LAWL με τα strategy θα δείς ghosting?? :worship:

Για βάλε κανα unreal(ή FPS γενικά) να μας πείς :upside:

NoDsl, έχεις δει να παίζουν σοβαρά άτομα RTS? Πίστεψέ με, η ταχύτητα με την οποία κινούνται τα πράγματα στην οθόνη ξεπερνάει ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ την ταχύτητα στα FPS...

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 15:48]

NoDsl, έχεις δει να παίζουν σοβαρά άτομα RTS? Πίστεψέ με, η ταχύτητα με την οποία κινούνται τα πράγματα στην οθόνη ξεπερνάει ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ την ταχύτητα στα FPS...

Κοίτα γνώμες είναι λογικό αλλά πιστεύω οτι ΔΕΝ έχεις δεί να παίζουν σοβαρά ή να έχεις παίξει Quake ή unreal tournament... :)

Ρε NoDsl, δε θες να με δεις να παίζω Q3A, πίστεψέ με. Επαναλαμβάνω, όταν κάποιος παίζει σοβαρά RTS και όχι με τον καφέ-τσιγάρο στο ένα χέρι και το ποντίκι στο άλλο, η ταχύτητα με την οποία κινείται ξεπερνά την ταχύτητα που πιάνει κάποιος ακόμα και στα πιο γρήγορα FPS (turbo-hcore mode UT, Q3A Extreme, Painkiller κτλ). Ψάξε βρες κανένα replay από StarCraft Pro Gaming και δες. Αν θα αντέξεις 10 λεπτά χωρίς να ζαλιστείς ζήτημα θα είναι.

edit:

Να σου δώσω και ένα απλό παράδειγμα: Σε ένα φιλαράκι που έχει την ΕΙΖΟ L550 έπαιζα HL2. Κορυφαία χρώματα και τα συναφή αλλά κάτι μου έλεγε ότι η οθόνη είχε λίγο ghosting. Έκανα γρήγορες κινήσεις, δεν μπορούσα να διακρίνω κάτι ακόμα και με μεγάλο sensitivity. Βάζω Unreal. Τα ίδια με πριν. Quake? Πάλι τα ίδια. Ε, είδα και απόειδα και έβαλα το Dawn of War. Δε χρειάστηκε πάνω από 5 δευτερόλεπτα γρήγορων κινήσεων στο χάρτη (εννοείται παίζω με γρήγορο mouse scrolling) για να καταλάβω ότι πράγματι η οθόνη έχει ghosting. Μιλάμε για θολούρα, όχι αστεία πράγματα.

Αν βέβαια παίζεις τέτοια παιχνίδια με το ένα χέρι τότε ναι, τα πρώτου προσώπου είναι πιο γρήγορα. Αν παίζεις όμως σοβαρά, τότε...

ενα αλλο προβλημα που προκαλουν τα gtp response times ειναι το tearing, ειναι και ενας προχειρος τροπος να καταλαβεις ποσο καλη αποκριση εχει η οθονη, πχ στις CRT με 85hz 3-4 ακομα και σε cutscenes ( θυμαμαι χαρακτηριστικα το εισαγωγικο του F.E.A.R demo στην CRT του γειτονα μου ) θα δεις να σπαει η εικονα, με 100hz στρωνει καπως αλλα και παλι δεν ειναι ανεκτο, ειδικα σε καποιες μηχανες γραφικων βλεπεις τρελα σπασιματα, goldeneye source που επαιζα θυμαμαι η εικονα εσπαγε πολυ ασχημα, αλλα με το που πηγα σε 800*600@120hz εστρωσε κατα 99%

μια αλλη λυση ειναι το vsync αλλα αμα εχεις χαμηλο refresh rate η gtpesponse time στην περιπτωση των TFT ( ενδεικτικα 8ms ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ χρονου αποκρισης ειναι συγκρισιμο με crt στα 120hz ) μπορει το fps cap στις να μην ειναι ιδιαιτερα μεγαλο αλλα και παλι θα χανεις καποια fps αμα το παιχνιδι δεν μπορει να τρεξει σταθερα πανω απτο οριο, με το triple buffering στρωνει αυτο καπως αλλα ετσι εχεις ακομα υψηλοτερο mouselag, αμα εχεις υψηλο refreshrate + vsync on το mouselag ειναι μειωμενο αλλα ακομα και στα 120hz μπορεσα να εντοπισω λιγο mouselag με vsync on, καλα με 100hz εκανε ΜΠΑΜ, απο τοτε που εκανα αυτα τα πειραματα vsync = always off,εξαλλου ποιος ο λογος να εχεις vsync on οταν εχεις υψηλο refreshrate/καλο response time ? ;-)

στο θεμα της κουρασης δεν φταιει μονο η ακτινοβολια παιζουνε ρολο και ενα σωρο αλλοι παραγοντες, εξαλλου οσες οθονες εχουνε τηρουν το TCO '99 τα επιπεδα ακτινοβολιας που εκμπεμπουν ειναι ιδιαιτερα ανεκτα, εχουνε τσουξει τα ματια μου και με TFT και με CRT, αρα δεν τιθεται θεμα ακτινοβολιας, αμα δεν προσεχεις τις ωρες που κοιμασαι και γενικα δεν εισαι ξεκουραστος οτι οθονη και να βαλεις δεν γινεται δουλεια

btw με fps δεν εχω ζαλιστει ποτε στην ζωη μου, Q3 CTF σε ενα λυσασμενο 3on5, σφαγες στο painkiller, strafe jumps και sprints στο wolfenstein, you name it, μονο μια φορα ειχανε παθει τα ματια μου οταν ειμουνα μικρος και επαιζα forsaken στο N64, αλλα δεν εφταιγε τοσο η ροη του παιχνιδιου οσο το πολυ αβολο contrast στην οθονη που αναγκαστηκα να το χαμηλωσω λιγο γιατι τα χρωματα παρα ηταν ζωηρα

μηπως για να στριψετε/σημαδεψετε στα fps εκτος απο τα χερια κουνατε και το κεφαλι σας ? :p εχω εναν φιλο που το κανει αυτο και απορω ωρες ωρες πως δεν εχει ξερασει στο πληκτρολογιο μου :p ειναι επισης αστειο το θεαμα, σκεφτομαι καμια μερα να τον τραβηξω με την καμερα :hehe:

btw τωρα που το θυμηθηκα σε μερικα netcafe ειχα προβλημα με κατι LG CRT, το θρυλικο μοντελο 910Β, αλλα αποδειχθηκε οτι εφταιγαν τα ζωα οι υπευθυνοι που ξεχασα ν να βαλουν drivers με αποτελεσμα η οθονη να μην αναγνωριζεται σωστα απτα windows και εμενα να με πιανει πονοκεφαλος σε λιγοτερο απο μια ωρα παιχνιδιου :mad:

οπως και ναχει για gaming TFT κοιταξε αυτο το μοντελο http://www.quake4all.com/?show=view_news&id=41&PHPSESSID=69f44edad1f96d118da7a6547ce38e85, εγω παντως στην θεση σου θα περιμενα να γινουν πιο mainstream οι OLED και μεχρι τοτε θα εμενα με CRT

Αρχική απάντηση από GruntGR

οπως και ναχει για gaming TFT κοιταξε αυτο το μοντελο http://www.quake4all.com/?show=view_news&id=41&PHPSESSID=69f44edad1f96d118da7a6547ce38e85, εγω παντως στην θεση σου θα περιμενα να γινουν πιο mainstream οι OLED και μεχρι τοτε θα εμενα με CRT

Σε ευχαριστώ για την πληροφορία, αλλά δεν τείθεται θέμα άλλης μάρκας. Το θέμα είναι αν θα "πεσω" σε ποιότητα σε σχέση με αυτή που έχω και φυσικά να γίνει τώρα που υπάρχει μια οθόνη που να καλύπτει τις προδιαγραφές μου, πριν αναγκαστώ να την "φάω" τη crt... Τώρα, μπορεί και να τη δώσω σε κάποιον.

Πράγματι το tearing είναι αρκετά εκνευριστικό ορισμένες φορές και το βλέπω αρκετά συχνά σε πολλά συστήματα τελευταία.

Όσο για αυτό με το φίλο σου που στρίβει το κεφάλι όταν παίζει, χεχε, που να δεις έναν να σκύβει κάτω από το γραφείο όταν κάνει την απόβαση στη Νορμανδία στο ΜΟΗΑΑ, το είδα ζωντανά και έμεινα μλκς. :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.