greekfragma Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 ο καιρος αλλαγης της αξιομαχης LG 1720Ρ μου ηρθε......το rma θα δρομολογηθει μεσα στις επομενες μερες λογω του οτι παιζει προβλημα στα ηλεκτρονικα μερη που επηρεαζει την ευκρινεια οταν η οθονη ζεσταινεται πανω απο ενα οριο. εχουν ανοιχτει αρκετα θεματακια για πολλα νεα μοντελα............εχω ομως αρκετες αποριες ας ξεκινησω σιγα-σιγα με το τι ηθελα παραπανω απο την 1720Ρ και δεν μου το δωσε και που θα ηθελα να εχει η καινουρια. 1)καλυτερες γωνιες θεασης. (το ΤΝ αποδειχθηκε πολυ φτηνιαρικο για τα γουστα μου.....μονο σε θεμα ghosting με ικανοποιησε αν και παλι οχι απολυτα......) 2)ρυθμιση βασης καθ'υψος 3)καλυτερα χρωματα/φωτεινοτητα/καθαροτητα-ευκρινεια και με βαση τα παραπανω παμε στο ζουμι. τα χρηματα θα ειναι μαξιμουμ 500ευρω (μερος των οποιων θα ειναι απο την πωληση της επιστρεφομενης απο το RMA) να ξαναπαω σε LG? το θεμα της εγγυησης ειναι απαιχτο αλλα χανει στα υπολοιπα χαρακτηριστικα διπλα σε μια Samsung/Philips/Nec/Viewsonic/Eizo/Dell απο την αλλη εαν ερθει εστω και με ενα καμμενο πιξελ θα με χαλασει παρα πολυ ασχημα. και παμε και στις τελευταιες ερωτησεις.η χρηση θα ειναι λιγο απ'όλα.οποτε δεν θελω ghosting.....βαση ρυθμιζομενη καθ υψος και γενικα οσο καλυτερη εικονα μπορω να εχω. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ DVI. απο 19 ιντσες στις 20 η διαφορα αξιζει το παραπανω κοστος?----------εκτος απο τον πονο----- και με βαση τα οσα ανεφερα........WIDE ή Square? ταινιες και ντεσκτοπ σιγουρα καλυτερα........στα παιχνιδια ομως?εκει τι παιζει με το wide?πολλα εχω ακουσει αλλα ομολογω οτι μπερδευτηκα αν τελικα ειναι καλυτερο ή οχι. συγγνωμη για το πολυ μεγαλο ποστ και ελπιζω να με διαφωτισετε οσοι εχετε εμπειριες απο τα νεα μοντελακια στις TFT για φετος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 27, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 1)Για γωνιες θεασης δες τις wide με το isps panel.Χαλαρα οτι καλυτερο υπαρχει.Σαν τηλεοραση.180 μοιρες και δεν κανω καθολου πλακα.Γενικα παντως απο οτι εχω καταλαβει οι wide (ακομα και οι φθηνες) εχουν καλυτερες γωνιες θεασης απο τις ''τετραγωνες''.2)Εδω εξαρταται απο το μοντελλο.Δικο σου θεμα.Αν παντως εβρισκα καλη οθονη,θα ηταν το τελευταιο που θα με απασχολουσε.3)Σχεδον ολα τα νεα μοντελλα 4/3,16/9 εχουν ανεβασμενα νουμερα σε φωτεινοτητα και αντιθεση.4)Η διαφορα απο τις 19 στις 20 δεν ειναι η μια ιντσα αλλα η μεγαλυτερη αναλυση που εχει (1600χ1200 η 1680χ1050) .Σου δινει μεγαλυτερη ανεση στο desktop περα της μεγαλυτερης εικονας.5)Αν πας σε wide, απο 20 ιντσες και ανω μονο.Οχι σε 19αρα λογω της χαμηλης καθετης αναλυσης η οποια θα σε αναγκασει να σκρολαρεις πολυ.Η 20αρα τουλαχιστον με τα 1050 pixels καθετα, σου δινει στην χειροτερη περιπτωση ελαφρα καλυτερο χωρο απο την 19αρα (1050>1024 και φυσικα καμμια σχεση με τα 900 της 19αρας 16/10).6)Στο θεμα των παιχνιδιων δεν υπαρχει κανενας λογος να ανησυχεις.Πλεον ολα τα νεα παιχνιδια υποστηριζουν 16/10 αναλυσεις.Για τα παλαιοτερα εχουν βρεθει ενα σωρο τροποι για να τα παιξεις σωστα σε wide format. 7)Σου προτεινω την philips 200w6 και την belinea 10 20 35 (αν δεν κανω λαθος αυτο το μοντελλο ειναι η 20αρα 16/10).Θα τις βρεις κοντα στα 550ε.Εχω την philips και σου εγγυωμαι για την αψογη αποδοση της.Φιλος πηρε την belinea και ειναι εξισου καλη και αυτη.Ελπιζω να σε βοηθησα.PS. Εχω την εντυπωση πως απο εδω και μπρος οι wide οθονες θα ειναι μονοδρομος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Φεβρουάριος 27, 2006 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Γιώργο αν είχα τα λεφτά θα χτυπούσα αυτήν. Wide εννοείται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Φεβρουάριος 27, 2006 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 ..οπως τα λεει ο Χρηστος ειναι τα πραγματα μαν....κοιτα στο forum στην κατηγορια οθονες υπαρχουν αρκετα πραγματα ..επισης μερικα links για Belinea 102035W και κοιτα και για την καινουρια Nec 20WGX² link1 link2 ...καλη μελέτη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Φεβρουάριος 27, 2006 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Nec , Belinea, PhilipsΌλες σε WIDE Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 27, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 ευχαριστω για τις απαντησεις...........δεν βλεπω ομως την ρυθμιση βασης καθ'υψος να υπαρχει σε καποια απο αυτες τις 3. περισσοτερο απο ολες μου αρεσε η NEC αλλα τα λεφτα ξεφευγουν........ε καπου θα βρω ατοκες δοσεις δεν μπορει θα περιμενω μερικες ακομα γνωμες μιας και δεν βιαζομαι για μια τετοια αγορα μιας και αξιζει το παραπανω ψαξιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Φεβρουάριος 27, 2006 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Βάλε κάνα τόμο της εγκυκλοπαίδιας κάτω από την οθόνη ρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Φεβρουάριος 27, 2006 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Ρε θελω και εγω wide και εχω καταληξει στην Belinea 10 20 35w , απο που μπορω να την παρω? Pixmania δεν την εχει φερει ακομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Φεβρουάριος 27, 2006 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από tyxeros Ρε θελω και εγω wide και εχω καταληξει στην Belinea 10 20 35w , απο που μπορω να την παρω? Pixmania δεν την εχει φερει ακομα. http://www.overclockers.co.uk/acatalog/lcd20.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 27, 2006 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Yπαρχει απο ελληνικη αντιπροσωπεια κοντα στα 650ευρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Φεβρουάριος 27, 2006 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Απο Overclockers δεν στελνουν τοσο βαρια πραγματα, και δεν σκοπευω να χαρισω 150 ευρω στην ελληνικη αντιπροσωπεια. Ενημερωτικα στο Pixamnia εχει περιπου 500. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Φεβρουάριος 27, 2006 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Εγώ πάλι την συγκεκριμένη περίοδο δεν θα αγόραζα τίποτα άλλο από την Eizo 1910 Τιμή γύρω στα 600 , με 0 πίξελ εγγύηση , άριστη απόδοση χρωμάτων και αν δεν κάνω λάθος , η έκδοση χωρίς την arc-swing βάση έχει και ρύθμιση για το ύψος Ποιότητα > μέγεθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jpp Φεβρουάριος 27, 2006 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από CaptainMilo Εγώ πάλι την συγκεκριμένη περίοδο δεν θα αγόραζα τίποτα άλλο από την Eizo 1910 Τιμή γύρω στα 600 , με 0 πίξελ εγγύηση , άριστη απόδοση χρωμάτων και αν δεν κάνω λάθος , η έκδοση χωρίς την arc-swing βάση έχει και ρύθμιση για το ύψος Ποιότητα > μέγεθος αλλο 19square και αλλο 20wide μη μπερδευουμε βουρτσες το οτι θα εχει καλυτερη ποιοτητα η ειζο θα ηταν ειδηση αν δε ειχε αφου ειναι 100 ευρω πιο ακριβη και 1" μικροτερη. Αν δινεις 600 δωσε ~770 και παρε samsung 214t 21,3 4:3 8ms s-pva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Φεβρουάριος 27, 2006 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 του Vader εγκρίνεται!!!!εδώ κάτοχος 19αρας 4:3wide με τα χίλια!!!!! μεγάλη διαφορά στο τι χωράει η επιφάνεια εργασίας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 27, 2006 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 19:11] του Vader εγκρίνεται!!!!εδώ κάτοχος 19αρας 4:3wide με τα χίλια!!!!! μεγάλη διαφορά στο τι χωράει η επιφάνεια εργασίας.... Ετσι, ετσι γιουσουφακι μου γλυκο!Το ξερεις οτι εχω παντα δικιο! :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 27, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 μαλλον με βλεπω για NEC 20WXG2. μηπως μπορειτε να με ενημερωσετε οσοι εχετε προσωπικη ή απο γνωστο εμπειρια σχετικα με φαινομενα καμμενων πιξελ? και μια ακομα ερωτηση........στην τιμη της NEC παιζει και η Dell με 2 μοντελα. 2001FP και 2005FPW. ποια απο τις 2 αυτες ειναι καλυτερη?το καλο με αυτες ειναι οτι εχουν το συστημα ρυθμισης της βασης που το βρηκα πολυ βολικο οταν την ειδα απο κοντα. (δεν θυμαμαι ποια ακριβως ηταν....παρακαλειται ο κυριος αδμιν να μου φρεσκαρει τη μνημη και θα τον κερασω προφιτερολια) μηπως ομως τα χαρακτηριστικα της NEC 20WGX2 ειναι καλυτερα?ή ειναι ιδεα μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 27, 2006 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Χαλαρα Nec απο αυτες.Μην σκεφτεσαι τις 20αρες dell... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Φεβρουάριος 27, 2006 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Η Dell διαβαζα φερνει νεα μοντελα μεσα στον επομενο μηνα τα 1907 2007 και 2407. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Πριονέτο Φεβρουάριος 28, 2006 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 Υπάρχει και η LG L2000C στα 567. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.