Jump to content

Παράξενες Θερμοκρασίες

petaloudaki

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας,το σύστημα μου είναι όπως της υπογραφής.Έχω παρατηρήσει όμως μια ανεξήγητη αύξηση θερμοκρασίας στην Cpu και το Chipset.Μιλάω για κατάσταση Ιdle σχεδόν(2-5%) ,παλιά ο επεξεργαστής έπιανε θερμοκρασία γύρω στα 27-29 και το chipset γύρω στα 29 τώρα ξαφνικά ανέβηκε η cpu στα 36-37 και το chipset στα 35 (στο chipset έχω βάλει εναν έξτρα ανεμιστήρα να φυσάει αλλιώς πάει στα 40!!). Οι ψύχτρες και οι ανεμιστήρες είναι οι γνήσιες και το σύστημα είναι περίπου 5 μηνών.Τι μπορεί να φταίει , λογικά θα αλλάξω ανεμιστηράκια και θερμοαγογιμη πάστα απλά αναρωτιέμαι γιατί τέτοια αλλαγή!!

Υ.Σ. Να πώ ότι το σύστημα είναι 24/7 ανοιχτό!

Εκτός του ότι ανεβαίνει η θερμοκρασία περιβάλλοντος πράγμα που σίγουρα επηρεάζει την όλη κατάσταση μήπως έβαλες κανέναν επιπλέον δίσκο? Εγώ με το που έβαλα άλλους 2 επιπλέον δίσκους σήκωσε αμέσως 4 βαθμούς. Το έλισσα το θέμα με το να αλλάξω την φορά του μπροστινού ανεμιστήρα και αντί να βάζει αέρα στο κουτί, να βγάζει. Δες επίσης μήπως κανένα από τα ανεμηστιράκια σου τα έχει παίξει. Επιπλέον θα σου πρότεινα να βγάλεις και να ξαναβάλεις την ψήκτρα ώστε να βεβαιωθείς ότι πατάει καλά πάνω στο CPU. Πάντως εγώ σε IDLE κατάσταση είμαι γύρω στους 34 C ενώ σε full load γύρω στους 41 C.

Eπειδη ειχα και εγω ενα παρομοιο προβήμα και βρηκα τελικα την λυση θα σου πω καποια απλα βηματα για να κατεβασεις τις θερμοκρασιες του υπολογιστη σου.

1)βγαλε την ψυκτρα και τον επεξεργαστη σου και βαλε μια καινουργια θερμοαγωγιμη παστα(arctic silver 5 κατα προτιμιση)

2)Βαλε τουλαχιστον δυο ανεμιστηρες. Εναν μπροστα να βαζει κρυο αερα και εναν πισω να βγαζει τον ζεστο.

3)Παρε μια ηλεκτρικη σκουπα η ενα σπρευ πεπιεσμενου αερα και καθαρισε σχολαστικα την μητρικη σου ωστε να φυγει καθε ιχνος σκονης

Τελος φροντισε ετσι ωστε η διαταξη των καλωδιων και των καλωδιοταινιων να μην ειναι

τετοια που να εμποδιζει την ροη του αερα( με αλλα λογια προσπαθησε λιγακι να τα συμμαζεψεις)

Οταν τα κανεις ολα αυτα πες μας τα αποτελεσματα

Βασικά Mainframe ναι έβαλα αλλους δύο σκληρόυς Sata που ο καθένας έχει θερμοκρασία απο 40 - 48 C και αυτό μάλλον επηρεάζει την όλη κατάσταση.Θα τα δοκιμάσω αυτά που μου είπατε και θα δούμε...ελπίζω να έχει αποτελέσματα. Ευχαριστώ..! :)

Αρχική απάντηση από devil_will_cry

που να δεις με δυο 7800gt γινετε. ανεβαινει το συστημα 7 βαθμους πανω.

Ριξτους λιγο νερακι και μετα ποιος σε πιανει!!!!!!!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.