Jump to content

Βοοt screen απο win vista

SkaL-

Recommended Posts

Μπαίνω στο πρόβλημα αμέσως...Έχω win ΧP και κατέβασα την beta έκδοση των Vista. Αποφάσισα να τα βάλω σε ένα μίκρο partitiοn που έχω και δε το κάνω τπτ.

Ολα ήταν μια χάρα η εγκατάσταση προχορούσε μέχρι που ήρθε η ώρα του reboot, εκεί είδα ένα boot screen που δεν το είχα ξανάδει, συνεχίζετε η εγκατάσταση μέχρι που το Pc κράσαρε...τέλος πάντων την έγκατασταση τον win vista δεν μπόρεσα να την κάνω γιατί κρασαραν στο ίδιο μέρος συνέχεια. Το πρόβλημα μου είναι οτι δεν μπορώ να βγάλω το boot screen των vista και με το boot ini δεν γίνεται τίποτα, αφήστε που το καίνουριο Boot screen σου αφήνει έλαχιστο χρόνο να έπιλεξεις λειτουργικό.

Θέλω τα φώτα σας παιδιά....

Κανε edit to boot.ini των windows (Control panel-system-advanced-settings (το τελευταιο)-edit) και βαλε το timeout=30.Ετσι θα εχεις χρονο να δεις τον boot loader.

Αλλα μπορεις να σβησεις τη γραμμη με το λειτουργικο που δεν σε ενδιαφερει (τα vista) και να το σωσεις και εισαι οκ.

Προσεξε μην σβησεις τη λαθος γραμμη αυτη που θα κρατησεις θα ειναι καπως ετσι:

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /Execute=OptIn

gfa3 δες αυτό :

;

;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.

;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.

;

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT

Αλλά με το BCDEDIT.exe δεν μπορώ να κάνω τπτ...έχω βρεί το μπελά μου

Αρχική απάντηση από DuKe [Σήμερα, στις 23:45]

Βάλε cd απο winxp μπες recovery console και ξαναδημιούργησε τα MBR και bootconfig

Λές να πιάσει ? θα το δοκιμάσω και αυτό, ευχαριστώ :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.