firefox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2006 μου έχει μεινει ένας Α64 3000+ και λέω να φτιάξω ένα δεύτερο σύστημα το οποιο θα είναι on 24/7. μιας και θα λειτουργεί έτσι και για να έχω χαμηλη κατανάλωση θα το κατεβάσω στα 200x5 multi= 1GHz μέσο βίος. ταυτόχρονα να κάνω και undervolting @1.1V από τα 1.4V του default του winchester. συνεπώς ψάχνω μητρική 939 που να κάνει τέτοιο undervolting.μέσο τύπου υπολόγισα ότι με 1.1V και 67W default wattage του winchester θα περνώ 23W κατανάλωση από την cpu. ταυτόχρονα θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει επιπτώσεις στην cpu και στο σύστημα το undervolting. παρόλο που το σύστημα θα ειναι στο 1GHz θα τρέχει aids@home.ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Φεβρουάριος 26, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2006 H DFI αν θυμάμαι καλά ξεκινάει από τα 0.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Φεβρουάριος 26, 2006 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2006 Ναι απο 0,8 ξεκινάει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Φεβρουάριος 27, 2006 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Εγώ ενα καλοκαίρι που μου την είχε βαρέσει με τη φασαρία του PC δούλευα με 1.1V στον Athlon XP στα 1400Μhz και την αντλία και τους ανεμιστηρες του PC και θερμοκρασιες πολύ κυριλέ. Δεν επαθε τιποτα!Και να φανταστεις οτι τον προηγουμενο χειμωνα δουλευε με 2V στα 2350 και τώρα με 2.1V στα 2450, (24/7) πάντα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 27, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 πια dfi από όλες βρε παιδιά?κάτι σε agp ψάχνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Φεβρουάριος 27, 2006 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Τι DFi και μλκιες...πάρε μια asrock να κάνεις δουλειά σου όπως όλος ο κόσμος...(χάρρυ speaking....) Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 27, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 είχα μια και την έδωσα με είχε ζαλίσει. ποσο undevolting έχει αυτή για θύμισε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Φεβρουάριος 27, 2006 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Συγνώμη αλλά γιατί δεν ενεργοποιείς πολύ απλά το Cool and Quiet ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μητρικη ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ AMD το υποστηρίζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Φεβρουάριος 27, 2006 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από yanni Συγνώμη αλλά γιατί δεν ενεργοποιείς πολύ απλά το Cool and Quiet ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μητρικη ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ AMD το υποστηρίζει? ναι ρε παιδιά τι γίνεται μ'αυτό το Cool and Quiet?είναι το πρώτο πράγμα που κάνω disable με το που μπω στο bios Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 28, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από yanni [Σήμερα, στις 00:41] Συγνώμη αλλά γιατί δεν ενεργοποιείς πολύ απλά το Cool and Quiet ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μητρικη ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ AMD το υποστηρίζει? με το cool and quiet δεν θα ρίχνεται ο multi κάθε φορα που δεν θα τρέχω κάτι?με αυτό τον τρόπο ποτε θα είμαι στο 1.8ghz (3000 ) και ποτε στο 1ghz πχ. τα λέω καλά? αυτό που θελο να αποφύγω είναι αυτό ακριβώς. να είμαι στο 1.8. και με τάση 1.4V. επιπλέον το pc θα τρέχει και κάποιο distributed program παράλληλα οποτε θα είναι συνεχεια full load. αν κατεβάσω την τάση στο 1.1V τότε θα έχω κατανάλωση cpu κοντά στα 25W. εκεί χαμηλά θέλω να παραμείνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Φεβρουάριος 28, 2006 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 H ASUS A8V κάνει undervolting και είναι AGP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Φεβρουάριος 28, 2006 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 Πάρε DFI 939 Nforce3 Ultra-D AGP και δώσε μέχρι 0.8 Vcore... Πάντως με 1.0 Vcore μπορεί να είσαι παραπάνω από 1GHz .... Eμένα με 1.05 έπαιζε κανονικότατα στα default της Cpu (2GHZ) , αλλά στα 1Volt ότι και να έκανα δεν ξεκινούσε καθόλου η 2η CPU... Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 28, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από JimmyFox [Σήμερα, στις 09:43] H ASUS A8V κάνει undervolting και είναι AGP. η asrock 939 dual σατα 2 ποσο undervolting έχει? (έτσι για πληρότητα)@dagalidis: Πάρε DFI 939 Nforce3 Ultra-D AGP και δώσε μέχρι 0.8 Vcore...και που την βρίσκουν αυτή?τις προάλλες που την έψαχνα δεν την βρήκα πουθενά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Φεβρουάριος 28, 2006 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από firefox [Σήμερα, στις 11:32] και που την βρίσκουν αυτή?τις προάλλες που την έψαχνα δεν την βρήκα πουθενά Eγώ την πήρα από τα multirama με online αγορά γιατί στην Πάτρα δεν ήταν διαθέσιμη... Το κακό είναι ότι πήρα το τελευταίο κομμάτι που ήταν διαθέσιμο και δεν ξέρω εάν από τότε μέχρι τώρα ανανεώσανε τα Stock... Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 28, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 η dfi nf3 ultra d είναι ακριβή στα 120. πέρα από αυτή ξέρουμε καμια άλλη από τις παρακάτω που να κάνει σταθερό undervolting χωρίς προβλήματα?1)Msi k8n neo2 f NF3 Ultra 84.2)Msi K8T Neo2-F V2.0 Via K8T800Pro 753) Asus a8v Via K8T800Pro 804) Gigabyte GA-K8NS Pro-939 NF3 Ultra τιμη αγνωστη.PS. η dfi είναι και αυτή παίδεμα σαν τα NF4 της DFI η πολύ απλούστερη? μην τραβήξουμε και ζόρια χωρίς λόγο δηλαδή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Φεβρουάριος 28, 2006 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 Οποιαδήποτε μητρική πλιν κάποιων mATX λογικά έχει full επιλογές στο BIOS για undervoltage. Αυτές που δεν διαθέτουν επιλογές στο BIOS για undervoltage απλά κάνουν με χρήση του cool and quiet.Καλύτερα βρες μια φτηνή με VIA ή NF3 αν θέλεις AGP και κάνε έτσι απλά την δουλειά σου. Για ποιο σίγουρα μια βόλτα από το site του κατασκευαστή ίσως να είναι αρκετή για να δεις πόσο χαμηλά ρίχνει τα volts η εκάστοτε μητρική απλά διαβάζοντας το manual. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 28, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 από όσο θυμάμαι πάντως η δικη μου abit av8 με βίος 19 δεν έκανε undervolting. τώρα δεν ξέρω με το νέο βίος δεν το έχω δει. αν δεν κάνει και με το νέο βίος φοβάμαι πως ο κανόνας σoυ δεν επιβεβαιώνεται. για αυτό και ρωτάω τόσα πολλά για να το διαπιστώσω από άτομα που τις έχουν ήδη τις συγκεκριμένες μητρικές.τελικά δεν λένε όλα τα manuals τέτοιες info. MSI K8N Neo2-F - NF3 Ultra: δεν λεει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Μάρτιος 19, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 έχω να κάνω μια παρατήρηση. σε μια msi k8n neo με chipset nvidia nf3 250 και ένα amd64 2800+ socket 754 προσπάθησα να κάνω undervolting. το έβαλα κατευθείαν από το 1.45 ποσο ήταν στο 1.1v. το αποτέλεσμα ήταν να μην κάνει καν post. δηλαδή το undervolting δεν είναι εγγυημένο σε κάθε σύστημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 19, 2006 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Κατέβασες συχνότητα στην cpu ή περίμενες να μπουτάρει στα 1800Mhz με 1.1v?Αν ισχύει αυτό τότε απλά περίμενες πολλά από την cpu. Ρίξε τον πολλαπλασιαστή στα 5 και ξανάδοκίμασε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Μάρτιος 19, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 αμάν....εχεις δίκιο....το ξέχασα εντελώς αυτό...δεν πειραξα καθόλου multi...απαράδεκτος...ευχάριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.