Jump to content

Ποιες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για το mouse ?

iparout

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαίρετε.

Έχω το Wireless Optical Desktop της Microsoft, το οποίο έρχεται με το Wireless Optical Mouse. Επειδή έχω βαρεθεί να αλλάζω μπαταρίες (το mouse θέλει μπαταρίες κάθε μήνα ενώ τις καινούριες που του έβαλα προχθές, σήμερα, μετά από ένα 2ήμερο συνεχούς FarCry, μου λέει ότι τελειώνουν), θέλω να πάρω επαναφορτιζόμενες.

Μπορεί παιδιά κάποιος να μου προτείνει ποιες επαναφορτιζόμενες είναι καλές ? Καθώς και ποιος φορτιστής ? Γιατί θυμάμαι είχα δει παλαιότερα σε ένα PC Magazine ότι δεν είναι όλες οι επαναφορτιζόμενες εξίσου καλής ποιότητας.

Παρεπιπτώντως, τώρα χρησιμοποιώ αλκαλικές Duracel Plus.

Thanks in advance.

Πάνε στον γερμανό της γειτονιάς σου ή σε οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικών. Προτίμησε μεγάλες μπαταρίες σε mAh.

Πρώτα δες τι τύπο μπαταρίας φοράει το mouse + keybord. ΑΑ 'η ΑΑΑ? Όσο για τις φορτίσεις που κρατάει πιστεύω να είναι για κανά 2 χρόνια το πολύ.

Κατ' αρχή να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα...

Οπωσδήποτε θα πάρεις μπαταρίες NiMH. Δεν επηρεάζονται -πολύ- από το memory effect.

Πρέπει να ξέρεις πάντως ότι καμμία επαναφορτιζόμενη δεν κρατά όσο μια απλή αλκαλική. Κι ας είναι 10000mAh....

Αρα πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε 4 μπαταρίες ώστε να έχεις πάντα ένα ζευγάρι φορτισμένο. Συνεπώς ο φορτιστής πρέπει να μπορεί να φορτίζει και 2 μόνο μπαταρίες.

Οσο για το θέμα του φορτιστή, οπλίσου με υπομονή, χρόνο και google... ;)

Και κάτι που ξέχασα...

Αν βρεις πακέτο φορτιστή-μπαταρίες (ίδιας εταιρείας) θα σου το σύστηνα, εκτός αν αποφασίσεις να αγοράσεις φορτιστή hi-end, οπότε οι μπαταρίες επιλέγονται με βάση τα mAh...

To TRUST PW-2100 BATTERY CHARGER εχει και 4 τεσσερεις μπαταριες και κοστιζει μοvo 11.70. Εγω το χρησιμοποιω για σετ της Logitech που εχω και φορτιζει ΑΑΑ και ΑΑ.

Αρχική απάντηση από nickthegreek

Εγώ πήρα κάτι Sanyo απο τον Γερμανό στα 2500 mAh. 12 ευρώ οι 2 βέβαια αλλα κρατάνε πολύ....

Σύγκρινες με αλκαλικές?

Εγώ χρησιμοποιώ 2300μAh και κρατάνε το μισό σε σχέση με αλκαλικές.

Αρχική απάντηση από YiorgosX

Σύγκρινες με αλκαλικές?

Εγώ χρησιμοποιώ 2300μAh και κρατάνε το μισό σε σχέση με αλκαλικές.

εμενα παλι οι αλκαλικες duracel και energizer στην παλια μου ψηφιακη κρατανε λιγοτερο απο το μισο απο οτι οι 1800αρες νοναμε που πηρα αργοτερα...

40-45 εναντι 100+ με επαναφορτιζομενες...

Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 20:46]

To TRUST PW-2100 BATTERY CHARGER εχει και 4 τεσσερεις μπαταριες και κοστιζει μοvo 11.70. Εγω το χρησιμοποιω για σετ της Logitech που εχω και φορτιζει ΑΑΑ και ΑΑ.

Είσαι ευχαριστημένος φίλε από αυτό ? Γιατί σκέφτομαι να το χτυπήσω. Εδώ οι 4 αλκαλικές κάνουν 4.5 ευρώ, τα 12 ευρώ θα σκεφτώ ?

Κάθε πότε τις φορτίζεις τις μπαταρίες ? Και για πόσες φορτίσεις διαρκεί η ζωή τους ? (αν βέβαια έχεις "τελειώσει" κάποιες).

Και κάτι σχετικό :

Αλκαλικές από που ψωνίζετε ? Και πόσο ? Γιατί 1 ευρώ η αλκαλική (που μου κοστίζει εμένα) είναι πολλά.

Υ.Γ. : Μιλάμε πάντα για ΑΑ εννοείται.

Αρχική απάντηση από YiorgosX

Πρέπει να ξέρεις πάντως ότι καμμία επαναφορτιζόμενη δεν κρατά όσο μια απλή αλκαλική. Κι ας είναι 10000mAh....

Παλιό παράδειγμα, αλλά πριν 2-3 χρόνια στον στρατό οι Sanyo των 1600mAh κράταγαν ποιο πολύ από τις Energizer σε μια Casio TV 1.5''.

Ειναι ίσως θέμα συσκευής. Αν η συσκευή δεν έχει καλά ηλεκτρονικά και τα 1.5V είναι αναγκαία τότε, φαινομενικά, οι επαναφορτιζόμενες κρατάνε λιγότερο.

Μια Crypto digital camera ( ο Θεός να την κάνει ) τις επαναφορτιζόμενες τις σκοτώνει.

Μια Kodak που πήρα απλά τις λατρεύει.

Πάρε τον Trust που σου πρότειναν. Αργός στην φόρτιση αλλά με 4 μπαταρίες σε τιμή τζάμπα δεν θα έχεις ανάγκη.. Η Sanyo έχει μεγάλο όνομα στις μπαταρίες, αλλά δεν αξίζει να ξοδευτείς απλά για ένα mouse. Δεν θα κερδίσεις και τίποτα το σπουδαίο.

Kοιτα τον Trust τον πηρα πριν μια βδομαδα. Κατι Durasel που ειχα κρατησαν 2 βδομαδες. Με τις Trust 2100MAh ειμαι ακριβως 7 ημερες. Για την ωρα δεν εχω προβλημα αλλα μολις τελειωσουν θα βαλω το αλλο ζευγαρι που το εχω ηδη φορτησει.

Μουτσιούλης 4 μπαταρίες ΑΑ 2400mAh μόνο 2.80! :D

Και οι αλκαλικές κρατάνε λιγότερο από τις επαναφορτιζόμενες στις περισσότερες συσκευές. Υπάρχουν και μετρήσεις σε πολλά site. ;)

Αρχική απάντηση από vdeseris

Μουτσιούλης 4 μπαταρίες ΑΑ 2400mAh μόνο 2.80! :D

Και οι αλκαλικές κρατάνε λιγότερο από τις επαναφορτιζόμενες στις περισσότερες συσκευές. Υπάρχουν και μετρήσεις σε πολλά site. ;)

Πού είναι αυτός ο Μουτσιούλης ? Δεν πιστεύω κανένα τοπικό μαγαζί Σαλόνικα ?

Ερώτηση : Όταν πάρεις πακέτο φορτιστή-μπαταρίες (π.χ. τον Trust που σκέφτομαι), μπορεί ο φορτιστής να φορτίσει και άλλης μάρκας επαναφορτιζόμενες, μόλις αυτές με τις οποίες ήρθε πακέτο περάσουν το όριο ζωής τους ? Και αν ναι, που στην ευχή αγοράζω σκέτες Trust μπαταρίες ?

Ολες φορτιζει αρκει να υποστηριζεται ο συγκεκριμενος τυπος.....

Ελα ρε 12 ευρω δινεις και 1-2 χρονια να παιξει παλι κερδισμενος εισαι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.