Jump to content

Οποιος το βρει ειναι μαγκας

BeetleJuice

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ρε κορμια κοιταχτε δω θεμα τρελο

Pentium 3@1 Ghz /1 giga ram/asus CUV4X-E /

κατεβαστηρι

μια μερα δεν δουλευει

αφου τα λυνω ολα και μενει μονο με τα απαραιτητα παρατηρω οτι πλεον δεν δουλευει το ενδεικτικο λαμπακι της μητρικης

κανω jack το τροφοδοτικο ενωνοντας τα 2 καλωδιακια , αναβει το λεντ , αλλα εικονα τιποτα

κοιταω την μητρικη , ζεστη στο cpu , ζεστη στο NB , ζεστη στο Memory controler , ζεστη στην καρτα γραφικων , ολα νορμαλ

μολις βγει το καλωδιακι , ολα νεκρα

το ζητημα ειναι ναι , να την κανω hotflash αμα ειναι κατεστραμενο το bios αλλα ρε σεις αμα ειναι bios γιατι να μην αναβει το λαμπακι?

τροφοδοτικο δοκιμαστικε αλλο

επεξεργαστης δοκιμαστικε αλλος

αλλα αν θυμαμαι καλα ακομα και σκετη τη μητρικη να την βαλεις πανω σενα τροφοδοτικο το ΛΑΜΠΑΚΙ πρεπει να αναβει ειται εχει επεξεργαστη-ραμ-καρτα γραφικων ΕΙΤΑΙ ΟΧΙ

αρα ειναι μαλλον καθαρα μητρικη , τι ομως?

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ

ειναι καθαρα συναισθηματικη η αξια και οτι εχασα το κατεβαστηρι μου και ειναι και το μαμωτο ,πρεπει να φτιαχνεται...

οποιος το βρει τον προσκυναω:worship: :worship:

’σε πάνω στη μητρική σου τη cpu

Τοποθέτησε το ηχειάκι που δίνει τα προειδοποιητικά bip

Μη βάλεις τίποτε άλλο πάνω στη μητρική

Δώσε τροφοδοσία με κάθε τρόπο είτε ανάβει από το κουμπί της είτε όχι.

Κανονικά η μητρική θα πρέπει να δίνει πολλά προειδοποιητικά bips που να αναφέρουν ότι κάτι δε πάει καλά από τα εξαρτήματα που λείπουν.

Αν δε κάνει τίποτα είναι νεκρή το hot flash δε χάνεις τίποτα να το κανείς αν μπορείς.

Θεωρώ αυτονόητο ότι της έβγαλες την μπαταρία και την άφησες εκτός ρεύματος για κανένα 10 λεπτό ή ότι έλεγξες την πολικότητα του led γιατί αν το τοποθετήσεις ανάποδα δεν ανάβει.

Κάνε την καρδιά σου πέτρα και προχωρά αυτά συμβαίνουν

το λεντ ειναι πανω στην μητρικη

δεν βγαινει

δειχνει παρουσια ρευματος στην μητρικη

και αυτο ξαφνικα σταματησε να αναβει

hotflash για ποιο λογο , εδω η μητρικη δεν αναβει καν μονη της μονο αν jackaρω το τροφοδοτικο

νεκρη ρε μαστορα , οκ αλλα ολα να ειναι ζεστα?παντου παει ρευμα αλλα δεν δουλευει?

πως εξηγειται αυτο και στα καλα καθουμενα

ουτε καψιματα , ουτε πυκνωτες σκασμενοι , ουτε χτυπημα , τιποτα

ελεος ρε παιδια , δεν καιγονται ετσι ευκολα

μπιπ ναμιζω δεν κανει καν...

ελα ελα να πεφτουν ιδεες...

ο hipro ξερει τι φταιει αλλα δεν μου δινει ποτε ιδεες

οκ δεν τον κακιζω , αμα ασχολιοταν με την καθε βλακεια δεν θα ειχε χρονο για τιποτα

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

το λεντ ειναι πανω στην μητρικη

δεν βγαινει

δειχνει παρουσια ρευματος στην μητρικη

και αυτο ξαφνικα σταματησε να αναβει

hotflash για ποιο λογο , εδω η μητρικη δεν αναβει καν μονη της μονο αν jackaρω το τροφοδοτικο

νεκρη ρε μαστορα , οκ αλλα ολα να ειναι ζεστα?παντου παει ρευμα αλλα δεν δουλευει?

πως εξηγειται αυτο και στα καλα καθουμενα

ουτε καψιματα , ουτε πυκνωτες σκασμενοι , ουτε χτυπημα , τιποτα

ελεος ρε παιδια , δεν καιγονται ετσι ευκολα

μπιπ ναμιζω δεν κανει καν...

ελα ελα να πεφτουν ιδεες...

ο hipro ξερει τι φταιει αλλα δεν μου δινει ποτε ιδεες

οκ δεν τον κακιζω , αμα ασχολιοταν με την καθε βλακεια δεν θα ειχε χρονο για τιποτα

Ρε κορμι , τα ηλεκτρονικα δεν ειναι σαν τα αυτοκινητα " αφου παει βενζινη , παει ρευμα - γιατι δεν περνει μπροςςςς γαμω το @#@#%$ "...

Ουτε μπορεις να πεις οτι για να καει μια μητρικη πρεπει να εκραγει-καιει-ντουμανιασει....Αν ηταν κανα χοντροκομμενο κυκλωμα ( ενισχυτη - τροφοδοτικου κ.τ.λ) που τραβανε ρευματα , θα σου ελεγα να κοιταγες για σημαδια ζεστης-καπνου-φωτιας , αλλα εδω μιλαμε για πολυ πιο ευθραυστα συστηματα που για καποιο απλο λογο π.χ αστοχια υλικου λογο μακρυχρονιας χρησης , να καουν χωρις καποιο σημαδι....

Η αποψη μου ειναι οτι η μητρικουλα τελειωσε ...:rip:

Και τελειωμένη να είναι η μητρική μπορεί να δίνει ρεύμα στα εξαρτήματα για την ακρίβεια θα μπορούσαν να ήταν καυτά και όχι ζεστά.. θα μπορούσε να σου κάψει και τίποτα αν λόγο της βλάβης δεν ελέγχει τις τάσεις καθόλου

Αν δεν δουλευει το beeper για να ακουσεις ποσα beep κανει και να δεις που ειναι το προβλημα τοτε λογικα η mobo σου εχει προβλημα...Ειχα κιεγω παρομοιο προβλημα στο παρελθον και τεληκα ηταν της mobo.....

Ε???Μητρικη χωρις led ok!!!!Αλα χωρις beep πρωτη φορα το ακουω , ειδικα για παλιες τυπου asus για PIII .... sory αν κανω λαθος ........

@DarkSaga

Μητρικές που να αναφέρουν βασικά σφάλματα όπως απουσία μνήμης και vga θυμάμαι από την εποχή του PI και δε ξέρω αν έκαναν τέτοιες αναφορές και παλιότερα

Όσο για τον PIII δεν εχω αμφιβολία Αν η μητρική λειτουργεί στοιχειωδώς τότε θα έπρεπε να αναφέρει αυτά τα σφάλματα.

Αλλά τώρα κατάλαβα ότι το ενσωματωμένο led της μητρικής δεν ανάβει παρ όλο που από ότι φαίνεται παίρνει ρεύμα όπως λέει ο BeetleJuice οπότε είναι σχεδόν 100% σίγουρο από εμένα ότι είναι νεκρή..

για να επίμένεις μπορέι κάτι παραπάνω να θυμάσαι

διαβάζοντας το manual βρήκα μόνο αυτή την αναφορά περι διαγνωστικών

ούτε post code error table

ούτε μπιπ ούτε μπαπ

παρεπιπτόντως....ωραία υπογραφη :hehe:

post-130-1416072460,8349_thumb.jpg

Γιατί δεν τσεκάρεις με μια άλλη μητρική να ησυχάσεις? Αν όλα δουλέψουν καλά τότε θα έχεις μια μητρική για κορνίζα, αν όχι, ψάξε βρες τι φταίει!

ολα ταλλα ειναι κομπλαν , δουλευεουν μια χαρα

η μητρικη φταιει , δεν ψαχνουμε τι φταιει , ψαχνουμε αν ξερει κανεις τι ειναι αυτο που χαλασε και δεν αναβει καν το λεντ

παντως ο darksaga πρεπει να εχει δικιο , το πανελακι δεν το εχω αρα ισως να μην εχει μπιπ και μπαπ

αλλα ρε σεις το λεντακι ειναι ι στοιχειωδης ενδειξη , δεν πρεπει να περναει απο ηλεκτρονικο κυκλωμα

ΔΗΛΑΔΗ

κανονικα με το που βαζεις ενα τροφοδοτικο πανω στην μητρικη , το λεντ αναβει , δηλαδη περναει ρευμα , βλεπει την ταση

αρα αυτο το κυκλωμα πρεπει να ΜΗΝ ειναι κατι εξειδικευμενο (δεν ειναι σαν το λεντ για το σκληρο δισκο που οδηγειται απο ενα κυκλωμα)

αυτο αναβει με το που κουμποωσεις το μολεξ

το αρχικο συμπερασμα ηταν οτι μαλλον δεν καθεται καλα το μολεξ ή οτι καποια βασικη γραμμη κοπικε

γιαυτο και το Jackαρισα για να δω αν στειλω ταση αν το λεντ θα αναψει

και αναβει

δηλαδη μια διαγνωση καλη θα ηταν οτι καπου χτυπηθηκε ας που με και κοπικε μια γραμμη πανω στην μητρικη και καποια ταση δεν περναει

ναναι απο ηλεκτρονικο κυκλωμα εγω το αποκλειω

το led μπορεί να ειναι stanby 5V usb η κάνα τέτοιο.

έχει τέτοια jumperaκια η απλά stanby led?

με ένα celeron 400 Οced στα 600 είχα τα ίδια συμπτώματα....

σε μαμά κατάσταση έπαιζε κανονικά

δεν γνωρίχω κάτι παραπάνω αλλα για μένα δεν είναι απαραίτητα καμμένη

ccmos κλπ φαντάζομαι τα χεις δοκιμάσει ε?

κοιτα ειναι πολυ απλο

ειναι ενα πρασινο λεντ

αν το τροφοδοτικο ειναι στην πριζα , το λεντ αυτο αναβει

τωρα δεν αναβει ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ αν εξαναγκασω το τροφοδοτικο να ξεκινησει

η μητρικη οταν πατας πλεον το μπουτον ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ

πατας το power και δεν δινει εντολη στο τροφοδοτικο να ξεκινησει , γιαυτο το jackαρισα (εκανα οτι κανει το μπουτον με το χερι) αλλα και παλι δεν δουλεψε

κατι περιεργο ειναι γιατι η εντολη αυτη οταν πατας το Power δεν περναει απο τσιπσετ ας πουμε

ειναι εντελως απλη συνδεση για να ξεκινησει το τροφοδοτικο

εδω και καμενες μητρικες εντελως και ξεκινανε , και αυτη δεν ξεκιναει χωρις ιχνος ζημιας?

Μα εννοειται .

δεν κανω καν Hotflash , ειναι αλλο πραγμα , τι σχεση να εχει το bios εδω λεμε πατας το κουμπακι και δεν μπορει να κανει trigger το τροφοδοτικο...

εδω και καμενες μητρικες εντελως και ξεκινανε , και αυτη δεν ξεκιναει χωρις ιχνος ζημιας?

Εχω φτασει αισιως στα 33 , και εχω παρατησει τις ηλεκτρονικες κατασκευες εδω και καμποσα χρονια τωρα.Ενα απο τα λιγα πραγματα που εμαθα απο αυτο το χομπι - για το οποιο εχω φαει πολλα χρονια και πολλα λεφτα - ειναι οτι και η πιο απλη κατασκευη , μπορει να σε στειλει στο τρελαδικο . Μπορει να σε κανει να περασεις ωρες τσεκαροντας - μετροντας - διαβαζοντας και να μην καταφερεις να το κανεις να δουλεψει.....

Εδω ζευγαρωναμε τα BC και βαζαμε αντιστασεις ακριβειας στους drivers και τα τελικα ακομα ταλαντωνανε ( μιλαω για τελικους ενισχυτες που ηταν η λατρεια μου...) , ποσο δε απροβλεπτη μπορει να ειναι μια μητρικη που εχει τα cmos με το κιλο ( cmos+voltage spikes= γεια χαραδρα....) ....

Tεσπα , χωρις να θελω να λεω πολλα , απλα και εγω σαν χρηστης ειχα μητρικη που επεζησε απο εκρηξη τροφοδοτικου αλλα και μητρικη που καηκε μετα απο 1 μηνα , ετσι για πλακα ( με τροφοδοτικο enermax ) . Αυτο ομως δεν λεει τπτ....

Οσο και να το ψαξεις για να καταλαβεις τι μπορει να φταιει σε ενα τοσο ιδιετερα πολυπλοκο hardware , δεν νομιζω να βρεις ακρη ....

Το μονο που θα βρεις ειναι πονοκεφαλος..... :D :D

αδερφε και γω 26 ειμαι , οκ δεν ειμαι και βρεφος

το πρωτο κολλητηρι το πηρα 9 χρονων και απο τοτε κανω κατασκευες , μονο τελικους δεν εχω φτιαξει για τον λογο που ανεφερες..

δεν ειναι οτι θελω να φτιαξω σωνει και ντε την μητρικη , ας την πεταξω

αυτο που εχει νοημα , επειδη κανουμε xobby , ειναι να στιψουμε το μυαλο μας για καθε τι που μας τι σπαει

οταν εγω βλεπω μια μητρικη που στα καλα καθουμενα δεν κανει trigger το τροφοδοτικο , αμεσως το μυαλο μου παει , "τι ειναι αυτο που οταν παταω το κουμπακι στελνει σημα στο τροφοδοτικο?"

αμα βρω γιατι αυτο το κατι δεν στελνει σημα , τοτε βρικα τη λυση

και εστω οτι βλεπω οτι αυτο το κατι εχει καει . Ε ΚΑΙ ας μην φτιαχνεται , εμαθα τι γινεται σαυτην την περιπτωση

δεν μαρεσει η αποψη "χαλασε ?πετα το!"

και να στο πω και αλλιως , αμα ειχα μια λαβιδα για smd και ολοκληρωμενα με παρα πολλα ποδια , θα ειχα κανει θαυματα , απλα ειναι too much τετοιος εξοπλισμος για μενα

δηλαδη αμα ειχες 2 μητρικες ΙΔΙΕΣ και στην μια ειχες ενα σπασιμο ενω στην αλλη 5 πυκνωτες σκασμενους και 1 μοσφετ καμενο , δεν θα καθοσουν να τα αλλαξεις?

εγω τετοια δουλεια εχω κανει πολλες φορες και τα μηχανακια ακομα να σκασουν...

δες το σαν προκληση ρε συ,και συ μαμουνι εισαι αμα μου λες για τελικους κτλ , πιανουν τα χερια σου

:hi: :T:

εχω βρει μητρικη με χτυπημα μισο χιλιοστο απο κατσαβιδι και 3 γραμμες κομμενες σαν τις τριχες απο τα μαλλια σου

τις εξησα με το νυστερι , τις σηκωσα απο την πλακετα , τις κολησα με χαλκοσυρμα περιελιξης , σιλικονη απο πανω και μαντεψε , ακομα δουλευει

ολη η δουλεια με καρφιτσα , μεγενθυντικο φακο και κολητηρι τριχα δανεικο

αφου εκανε μπαμ οτι αυτος ηταν ο λογος που δεν δουλευε , 3 γραμμες απο το τσιπσετ κομμενες , να την πεταξω?

δεν ειναι η αξια της , ειναι το μαμωτο

ειναι το "θα τα καταφερω να την φτιαξω?"

τελικα καποιος που να γνωριζει ποιο κυκλωμα ρυθμιζει το ον οφ στο τροφοδοτικο?

ΑΝ και τωρα που το σκεφτομαι , ΑΝ το λεντ αναβε , τοτε θα δουλευε και το ον οφ

δηλαδη το ον οφ δεν δουλευει ΕΞΑΙΤΙΑΣ του οτι δεν κατεβαινει ρευμα στο board ή εστω σε καποιο σημειο του board...

τωρα ξεκαθαριζουν τα πραγματα...

θα παρω τις γραμμες με το ματι να δω που πανε...

δεν μαρεσει η αποψη "χαλασε ?πετα το!"

και να στο πω και αλλιως , αμα ειχα μια λαβιδα για smd και ολοκληρωμενα με παρα πολλα ποδια , θα ειχα κανει θαυματα , απλα ειναι too much τετοιος εξοπλισμος για μενα

δηλαδη αμα ειχες 2 μητρικες ΙΔΙΕΣ και στην μια ειχες ενα σπασιμο ενω στην αλλη 5 πυκνωτες σκασμενους και 1 μοσφετ καμενο , δεν θα καθοσουν να τα αλλαξεις?

εγω τετοια δουλεια εχω κανει πολλες φορες και τα μηχανακια ακομα να σκασουν...

δες το σαν προκληση ρε συ,και συ μαμουνι εισαι αμα μου λες για τελικους κτλ , πιανουν τα χερια σου

:hi: :T:

Απο αυτα που λες τα εχω ,και τσιμπιδες και λαβιδες και αδερφο στην intrakom ( στα στρατιωτικα ηλεκτρονικα - αμυνα....Ειναι οικογενειακο μας) .......

Εκεινο που δεν εχω ειναι υπομονη και ορεξη πια.....

:X:

Τεσπα , μπορει απο την μερια σου να την βλεπεις αλλιως και να γουσταρεις να το παλευεις το αθλημα - Ρεσπεκτ........

Απο την αλλη εγω ( ετσι οπως εχουν καταντησει τα ηλεκτρονικα - δηλ τα πουλανε με το κιλο ) , προτημω να δωσω λιγα και να απαλαξω την χοντροκεφαλα μου απο ζαλαδες...

;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.